Ren rug, 50% fullkorn.
Ikke alltid like lett å time det rett med surdeig og vedovn, spesielt når det er så dårlig vær og det blåser.
Så de gikk litt i bredden. uansett så er skorpa det hovedattraksjonen her.
Dette er originaloppskriften som er 100% fullkorn.
Jeg brukte fullkorn i fordeigene og siktet rug i hoveddeigen. Da må en tilpasse vannmengden (noe mindre). Brukte også flytende byggmalt i stedet for honning. Har bare lynghonning og jeg ville ikke ha lyngaromen i brødet denne gangen.
Trinn 1 – fordeig 12-16 timer
• 30 g surdeig
• 90 g vann (ca. 30 °C)
• 120 g rug fullkornsmel
Trinn 2 – fordeig 3-4 timer
• fordeigen fra trinn 1
• 180 g vann (ca. 35 °C)
• 180 g rug fullkornsmel
Hoveddeig 1 time
• fordeigen
• 210 g vann (ca. 35 °C)
• 300 g rug fullkornsmel
• 1 ts brødkrydder (jeg er ikke så glad i brødkrydder, men litt karve gjør seg godt)
• 12 g salt
• 10 g honning
Forming og heving i kurv 60-90 min.
Jeg baker det med avtagende varme fra 280grader.