Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.135
    Antall liker
    7.766
    Sted
    Oslo
    Jeg stemmer imot, annekterer vi Sverige blir prisene på Systemet de samme som på Polet og det vil vi vel ikke. :ROFLMAO:
    Jeg stemmer for, Sverige kan bli et lydrike!
    Vi kan høre på Bellman, Abba, Cornelis, Dansband og Jazz på svenska.
    Imperiet blir forbudt, det kan sette grillar i huvudet på grannarna!
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.721
    Torget vurderinger
    2
    Skal vi annektere Sverige ?

    Hvem stemmer for og hvem stemmer imot ? 🙃
    Norsk strategi i Sverige er vel oppkjøp? Var på visning der en uke tilbake, stim av norske biler på stedet.
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx
    2

    2xJ

    Gjest
    Norsk strategi i Sverige er vel oppkjøp? Var på visning der en uke tilbake, stim av norske biler på stedet.
    Innen en time fra Oslo, er det norskepriser omtrent i Sverige, litt lengre unna og inn i landet er det fremdeles "fynd".

    Men det er jo slik Putler gjør, sier at han vil og tar, selv uten kontroll. Det er latterlig, men det er ekstremt uforutsigbart spill,
    Med kanskje enorme landområder som blir ubrukelige på mange år, med tilsvarende døde.

    I Møte nå ikveld i FNs sikkerhetsråd skal Ukrainas minister tale .. kommer han til og be om forsterkninger ? Med soldater ifra andre land.
    Dagens hurtigsøknad inn i NATO tolker jeg som at det er redsel og panikk i Ukraina, med stor forståelse herifra.

    Det er en spesiell tid nå,... på andre steder av forumet går kabel og plasseringer av subwoffere sin gang, men allerede neste uke kan Putler ha trykket på den røde knappen ( Ikke DSP kalibrering ) :sneaky:
     

    PowerMetal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.07.2010
    Innlegg
    1.938
    Antall liker
    1.274
    Torget vurderinger
    2

    Mange russiske soldater prøver også å rømme på fot
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.348
    Antall liker
    10.975
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Putler varsler annektering av Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja i håp om å skremme Vesten fra å støtte Ukraina militært.
    Nå har akkurat USA bestemt å sende langt flere HIMARS og annet utstyr til Ukraina så taktikken til Putler ser ikke ut til å fungere. Men nå kan retorikken i Kreml skjerpes betydelig; Militært utstyr fra USA og Nato brukes nå til å angripe russisk territorium. Putler maler seg stadig lenger og lenger inn i et hjørne. Nå begynner til og med Erdogan og Jinping å bli alvorlig bekymret for hva Putler kan finne på.

    The package will include HIMARS launcher systems, accompanying munitions, various types of counter drone systems and radar systems, along with spares, training and technical support, a source briefed on the plan said.
    Men det ser ut som det kan ta år før de nye HiMarsene kommer til Ukraina. I følge WP er de en del av en langsiktig plan om å øke produksjonen av våpen og materiell i hele NATO området .. samt en bekreftelse på at de forbereder seg på at det kan bli en langvarig konflikt
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.621
    Antall liker
    931
    For veldig mange sider siden var det anbefaling av noen bøker om russisk historie og brutalitet. Jeg skrev det ikke opp og finner ikke igjen.
    Kan noen poste disse på nytt.?
    Jeg har tid og interesse av å lese og studere dype tragedier / brutalitet og nedverdigelse / krenkelse. Dostojevskij var flink til det men det finnes annen litteratur også.
     

    PowerMetal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.07.2010
    Innlegg
    1.938
    Antall liker
    1.274
    Torget vurderinger
    2

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.560
    Antall liker
    7.087
    Dagens hurtigsøknad inn i NATO tolker jeg som at det er redsel og panikk i Ukraina, med stor forståelse herifra.
    Det tror ikke jeg. Heller et nøye kalkulert og timet trekk, som motsvar og kontrast til Putins leikoglått folkeavstemninger og ulovlige forsøk på annektering.

    Da Putin eskalerte sin åtte årige krig i Ukraina til en storskala krig mot hele Ukraina, tilsynelatende i frykt for "NATO sin aggressive ekspansjon østover", var det eksakt ingen i NATO som brukte en gang en kalori på å fundere på om Ukraina hypotetisk sett en gang kanskje kunne komme til å bli medlem. Ikke i noen hovedstad, langt mindre på hovedkvarteret i Brussels. Med sin ulovlig angrepskrig har det stabile sjakkgeniet Putin også snudd opp ned på dette.

    Nå handler det ikke lenger om en programforpliktelse til å erklære som i Bukarest i 2008 at Ukraina som selvstendig stat (selvsagt) har rett til (å søke om å) bli medlem, da dette er tuftet både på NATOs prinsipper og forpliktelser gjennom OSSE (hvor samtlige NATO land og også er medlemmer), hvor alle stater har rett til å søke sine egne sikkerhetsarrangement.

    Det handler om at allerede en majoritet av NATO-land i løpet av disse månedene ser et (fremtidig) Ukrainsk medlemskap ikke bare som fortjent men også i alliansens egen interesse. Erdogan og Orban kommer nok til å fortsette med å prøve å tjene penger på handel med Russland så lenge det går og profitten overstiger andre interesser, som moral eller prinsipper. Men opportunistiske som de er vil jo det avhenge av utviklingen på slagmarken. Uansett, jeg er ikke i stand til å se noen sprekker i EU eller NATOs unisone front hva gjelder Ukrainas territorielle integritet.

    Jeg leser derfor dette ukrainske utspillet om hastebehandling av NATO-medlemskap i en lengre kontekst.

    - I 1991 stemte over 92 prosent av Ukrainas innbyggere for uavhengighet, med over 80 prosent oppslutning i primært russiskspråklige fylker og over 50 (knapt) også på Krim.
    - I 1994 i Budapest ble Ukraina presset til å gi fra seg det som da var verdens tredje største atomvåpenarsenal til russerne, mot at de bare bekreftet at de ville fortsette å respektere de samme internasjonalt anerkjente grensene.
    - I 2004 fant Oransjerevolusjonen sted, en folkelig protest mot russisk valgrigging for Janukovych og forgiftning av Yushchenko (med belarusisk hjelp).
    - I 2014 fant Maidanrevolusjonen sted, fra en spontant folkelig protest mot at Janukovych på instruks fra Moskva vraket en ferdig forhandlet samarbeidsavtale med EU som også et flertall i parlamentet hadde gitt sin tilslutning til.

    Poenget, tror jeg med dette ukrainske utspillet er nettopp å sette Putins ulovlige forsøk på annektering i kontekst.

    Det ukrainerne sier med dette er at ikke har de bare som selvstendig nasjon rett til å søke om medlemskap. De har gjennom sin motsstandskamp også vist seg verdige. Sist men ikke minst handler det om NATOs opptakskriterium om ikke å ha utestående territorielle disputter.

    Det ukrainerne sier her, vel vitende om at intet NATO-land har eller er troende til å anerkjenne noen av Putins forsøk på okkupasjon og anneksjon fra 2014 til i dag; hjelp oss med å løse dette hinderet ved at vi frigjør alle midlertidig okkuperte og ulovlig annekterte områder. Ikke bare tilbake til februar eller 2014, men de internasjonsjonalt anerkjente grensene som russerne bekreftet i 1994.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.483
    Antall liker
    35.344
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Her rasker man sammen det man har og skyter der det gjør mest skade ..
    sine egne eller ei.. :(

    https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=108503?post=108503
    Ren terrorbombing, ingen militær verdi. Det er usigelig trist at 25 sivile blir drept når de er i ferd med å evakuere familiemedlemmer fra krigssonen, men det har ingen påvirkning på hva som skjer langs fronten. Om noe fører det bare til at ukrainske soldater blir enda mer innbitt forbannede. Den russiske teorien om å terrorisere sivilbefolkningen til Ukraina kapitulerer fungerer ikke. Jeg vet ikke hva slags missil som ble brukt her, muligens et Iskander til ca 25 mill eller et S-300 luftvermissil til 7-8 mill. Og det bruker putin for å ødelegge en håndfull sivile biler med barnefamilier. Galskap.
     
    Sist redigert:

    Wishmaster

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.10.2002
    Innlegg
    4.110
    Antall liker
    3.225
    Torget vurderinger
    1
    Jeg vet ikke hva slags missil som ble brukt her, muligens et Iskander til ca 25 mill eller et S-300 luftvermissil til 7-8 mill. Og det bruker putin for å ødelegge en håndfull sivile biler med barnefamilier. Galskap.
    Det påstås fra ukrainsk side at det var 3 S-300 som traff kolonnen.
     

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.327
    Antall liker
    3.503
    Torget vurderinger
    4
    Robin Horsfall
    Robin Horsfall
    • Following
    Former SAS Soldier. Writer, Veterans Campaigner and Public Speaker. Operations Nimrod and Mikado
    15h • 15 hours ago

    The end of Russia is becoming inevitable.

    It is now only a matter of time until all Russian citizens become prisoners of their own government. Only the best educated and most affluent Russians possess a passport, so it is reasonable to assume that the vast majority of people running for the border are the best that Russia has.

    There are ten mile queues on the Norwegian, Finnish, Georgian and Kazakhstan borders to escape conscription. All anti-war protests are being violently suppressed, so people are beginning to take the law into their own hands.

    Attacks on recruitment offices and staff have become commonplace in the past week. As these acts of violence and frustration increase law and order will break down. When the police can no longer protect the conscription teams the people will take control and refuse to cooperate with their own government.

    Russia is starting to collapse, militarily and economically. A government rules with the consent of the people, even in an authoritarian state. The Russian people did not care very much about the conflict in Ukraine because for most of them life continued as normal. Now the war has come to their front door and they are very scared of the consequences.

    Russia already has few options but when the border is completely closed the Russian people will have no choice. They can fight and die in Ukraine or they can fight Putin.

    If Russians want Russia to continue as a nation they must replace their leaders. The pressure is building on the Russian population. The only way to release the that pressure is to pull the plug - on Putin.

    (Picture. Queue to Georgian border 26/09/22).

    Slava Ukraini!

    Who Dares Shares

    Robin Horsfall

    No alternative text description for this image
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.483
    Antall liker
    35.344
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ukrainske styrker ved Lyman er relativt fornøyde nå. Kenneth Gregg skriver om «ett militärt mästerverk». Den eneste fluktveien fra Lyman er kuttet i 10 km lengde, så en begrenset styrke kan holde trykket oppe og praktisere disiplinen med løpende villsvin langs veistrekningen mens hovedstyrken flytter fokus mot Kreminna og etterhvert Svatove. Høyttalerbiler passer på å informere russere som er igjen i Lyman om hvilken situasjon de befinner seg i. Behøver ikke å kaste bort ressurser på å storme. De får velge mellom å overgi seg eller å forsøke spissrotgangen. De som rakk å komme seg ut av Lyman og helt til Kreminna i går kveld rakk ikke engang å gå ut av kjøretøyene før de var i et nytt inferno. Noen ny russisk forsvarslinje finnes ikke.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.721
    Torget vurderinger
    2
    Et lite utdrag, apropos russisk bestialitet:

    Vis vedlegget 853562 Vis vedlegget 853563
    Europa har vært et slaktehus i mange hundre år og graden av utøvd bestialitet er ubegrenset. Det har, selvsagt, vært et mål å lage stramme regler rundt krigføringen, spesielt der sivile rammes, men i krig og splid skjer mye forferdelig.

    Oppløsningen av Jugoslavia viser at det ikke kun er russerne som bryter med folkeretten. Vi reagerte nok fordi foto og video fra ugjerningene var mange og uomtvistelige. Russerne utøver brutalitet systematisk, som man kunne se under deres "innsats" i Syria, og at et mål var på sivilt område var ikke dempende på våpenbruken.
    Dette er selvsagt ikke noe nytt, eller enestående for russerne. Amerikanerne raserte Fallujah til mursteinshøyde, for eksempel, mens stedet var fylt med sivile. Over 60% av byen ble ødelagt og befolkningen var på 30-50% av førkrigsnivået, da aksjonene ble avsluttet.

    Krig er inhumant, destruktivt, forferdelig og fører til ufattelige misgjerninger, hinsides folkeretten og all moral. En forsvarskrig er juridisk riktigere enn en angrepskrig, og angriperen kan stilles til rette for overgrep som en forsvarende part ikke må stå til ansvar for på samme vis. Slik sett er Russland å anklage, mens Ukraina er å forsvare, i folkerettslig perspektiv.
    Hvorvidt noen bringes for en folkerettslig domstol er en annen sak. Stormaktene har sagt tydelig fra om hva som venter om noen forsøker seg på å bringe deres tjenestemenn og stridende for retten.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.721
    Torget vurderinger
    2
    Med grådigheten som kompass og bind for øya. Forstemmende, men bra beskrevet.

    Vis vedlegget 853566

    Vi svelget rubel og bit – Dagsavisen

    Dr.E
    Godt skrevet av West Johnsen, og helt riktig. Russerne kjøpte seg innflytelse overalt. Var selv i posisjon til å kunne nyte godt av rubler&kaviar, men klarte heldigvis å stå den av.
    Når jeg kritiserte dem som ville gjøre bissnizz med russere ble jeg fortalt at "nå var de kapitalister og helt OK å gjøre med". Kanskje ikke helt, siden det å drive bissnizz i Russland er omgang med mafia, på betingelser der hånden din kan forsvinne etter et håndtrykk.

    Men pengene ble visst bedre om de kom seg ut av Russland, da var det helt i orden å omgås rike russere, som visste hvordan de skulle gjøre seg attraktive. De som godstemplet russiske "assets" fikk en solid brøkdel av dem, selvsagt.
    Er mange som vil foretrekke at besøkslistene til russiskeide yachter og megaboliger på luksuriøse steder ikke blir offentliggjort.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.069
    Antall liker
    3.750
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Sjekk kalendere, mine herrer!
    Det er første oktober i dag!

    La oss bruke denne første oktoberdagen til å minne russland slik det engang var.
    Og ta en skål for at russland slik det er i dag, aldri vil oppleve november.

    Som Bobbysocks engang sang: La det brenne!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn