Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Dr_BASS

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.12.2013
  Innlegg
  3.867
  Antall liker
  1.449
  Sted
  Rælingen
  Torget vurderinger
  2
  Det blir ikke noe bedre av at Paludans søknadsavgift for å få tillatelse til demonstrasjonen ble betalt av en SD-politiker, nå også regjeringsparti. Der forrige regjeringen inngikk ubegripelige sikkerhetspolitiske avtaler med den kurdiske riksdagsrepresentanten for å få gjennom budsjettet er tydeligvis den nåværende prisgitt putin-venner som ser seg tjent med å sabotere prosessen.

  Det er mye å kritisere Erdogan for, men dette er et svensk selvmål. Deres NATO-søknad er nå i samme kategori som Tyrkias EU-søknad.
  Det der høres ut som en konspirasjonsteori, hvor har du fått det fra?
   

  E. Largo

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2007
  Innlegg
  8.471
  Antall liker
  14.542
  Sted
  Disco Volante
  Torget vurderinger
  2
  Det der høres ut som en konspirasjonsteori, hvor har du fått det fra?
  Her for eksempel.

   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  20.681
  Antall liker
  5.743
  FB_IMG_1674682643692.jpg
  Tyskland har endelig bestemt seg for å sende leopard-tanks, og russerne er livredde.
   

  skranglefant

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  20.11.2015
  Innlegg
  2.497
  Antall liker
  3.925
  Sted
  Bartistan
  Her zoomes det ut fra Ukraina/Russlandkonflinkten og tar en videre vinkel i bruk, men passer vel inn her likevel?

  www.adressa.no/midtnorskdebatt/i/JQBoRR/demokratiet-er-under-angrep-i-oest-europa


  Mens verden ser på krigen, utspiller det seg en mye større kamp
  foto
  I det siste tiåret har et økende antall autoritære regimer fra Midtøsten og Asia gjennomsyret Øst-Europa økonomisk, militært og til og med kulturelt, skriver innleggsforfatteren. FOTO: NTB

  Demokratiet er under angrep i Øst-Europa
  foto

  Dr. Madalina Dobrescu
  forsker og leder av Horizont Europa-prosjektet: REDEMOS. IHK/NTNU
  I løpet av de siste elleve månedene har krigen i Ukraina på ulike måter blitt tolket som en episk kamp mellom stat og imperialisme, mellom frihet og tvang.
  Publisert: 25. januar 2023 kl. 20:59
  Sist oppdatert: 25. januar 2023 kl. 20:59
  Du leser nå en kronikk. Den uttrykker innsenderens mening.
  Det er en kamp mellom demokrati og autoritære styresett, og mellom en verden dominert av innflytelsessfærer og en verden styrt av verdiinspirerte valgallianser. Hver av disse tolkningene fanger opp en viktig faset av konflikten, uten å helt belyse årsakene. Det er liten tvil om at Kreml ikke ser på Ukraina som en legitim stat.
  foto

  Putins visjon om å gjenopprette «Russkiy mir» (den russiske verden) dreier seg først og fremst om nødvendigheten av å undertrykke ukrainsk uavhengighet. Samtidig kunne et uavhengig Ukraina ha blitt «tolerert» hvis det ikke hadde hatt «frekkhet» til å omfavne demokrati eller vist ambisjoner om å bli med i EU og NATO.
  Det som ofte glipper ubemerket i debattene om årsakene til denne krigen, er de bredere konsekvensene for de andre tidligere sovjetrepublikkene. Faktisk mens verden spent ser på sammenstøtene mellom den russiske og ukrainske militærene, utspiller det seg en mye større kamp om verdier, normer og ideer i Øst-Europa.
  foto

  I det siste tiåret har et økende antall autoritære regimer fra Midtøsten og Asia gjennomsyret Øst-Europa økonomisk, militært og til og med kulturelt. Kinas flaggskip «Belt and Road Initiative (BRI)» har som mål å utvikle et nettverk av økonomiske korridorer over hele Eurasia, hovedsakelig gjennom omfattende infrastrukturprosjekter.
  Beijing har gjort stadige inntog i østeuropeiske markeder: Fra investeringer i høyteknologiske knutepunkter som «Great Stone China-Hviterusslands industripark» til veibyggingsprosjekter i Moldova og «Hualing Special Economic Zone» i Georgia. Kinas voksende fotfeste i Øst-Europa er vanskelig å ignorere. Georgia har allerede blitt den første post-sovjetiske staten som signert en frihandelsavtale med Beijing, mens Moldova fortsetter å forhandle.
  Andre autoritære regimer har også vært raske med å trenge inn i regionen: De Forente Arabiske Emirater (UAE) og Saudi-Arabia har blitt innflytelsesrike investorer i eiendom og turisme i Sør-Kaukasus og intensiverer sine handelsforbindelser med Hviterussland.Det er åpenbart at det finnes sterke strategiske grunner for noen østeuropeiske stater til å ønske slike allianser velkommen.
  Etter flere tiår i krig med Aserbajdsjan om den ukjente republikken Nagorno-Karabakh, trenger Armenia allianser utover sitt strategiske forhold til Russland, og det gjør samarbeid med UAE og Iran særlig viktig.
  Samtidig tilbyr Kina militær bistand til både Armenia og Aserbajdsjan, etter å ha forsynt Jerevan med fler-utskytningsrakettsystemer i 2013, og angivelig tilbudt å selge Baku sin viktigste kamptank, jagerfly og pansrede personellskip.
  En særlig bekymringsfull trend er hvordan autoritære regimer har brukt kulturdiplomati overfor regionen. For eksempel har Qatar systematisk tydd til sport og kulturell utveksling det siste tiåret, og dermed gitt ekstern legitimitet til det hviterussiske regimet til president Lukasjenka. Enda mer problematisk er Kinas forsøk på å fremme kinesisk kultur, språk og ideer.
  I Georgia tilbyr Beijing ikke bare omfattende muligheter for utdanningsprogrammer og samarbeid i akademia, men Kina prøver å presse sin ideologi over på de som deltar. Rapporter om kommunistpartiets indoktrineringsforsøk av georgiske studenter på vei til studieutveksling i Kina, har kastet et mistenkelig lys over kinesiskspråklige programmer.
  Disse stadig dypere forbindelsene til autoritære regimer har potensial til å påvirke de østeuropeiske statenes demokrati. Sterke bånd til demokratier legger til rette for demokratisering, mens intensive bånd til autoritære regimer - som Kina, Saudi-Arabia, UAE og Qatar - er først og fremst motivert av økonomiske og strategiske faktorer i forholdet til Øst-Europa.
  Men selv disse pragmatiske båndene kan ha en negativ innvirkning på demokratisk styring og åpenhet, som for eksempel når utenlandske selskaper bryter lokale arbeids- og miljølover og slipper unna med det. Det er mange andre måter det økende fotavtrykket av autoritære regimer kan undergrave demokratisk endring i Øst-Europa.
  For det første reduserer det behovet for bånd til Vesten, og dermed effektiviteten av ethvert forsøk fra aktører som EU, USA eller Norge på å bruke innflytelse i demokratiseringens interesse.
  For det andre kommer disse relasjonene uten vestlige forpliktelser, noe som er spesielt tiltalende for hensynsløse regimer som Aserbajdsjan og Hviterussland.
  For det tredje, jo mer internasjonalt engasjement med pariaregimer som Lukasjenkas i Hviterussland som finnes, jo mindre effektive er vestlige forsøk på å isolere dem.
  Det økende spekteret av autoritær innblanding i regionen, gjør behovet for ekstern demokratistøtte større enn noen gang. Men EU trenger å revurdere sin tilnærming til demokratistøtte i regionen. Sammen med sine «demokratiets venner» som Norge, må EU komme opp med en effektiv strategi for å motvirke den uhyggelige innflytelsen fra autoritære regimer som griper inn i Ukraina og sine naboer. Tiden er nå.
   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  14.232
  Antall liker
  10.543
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Her for eksempel.

  Samtidig må det kunne sies å være nokså nært toppen av manglende intelligens hos de myndigheter som tillot episoden...
   

  noruego

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.06.2003
  Innlegg
  6.389
  Antall liker
  6.586
  Om ikke annet så er det vel en og annen eldre tysker som tenker at det er godt IOC fortsatt bidrar til å glemme ikke bare München 1936 men også 1972 og beslutningen om at the show must go on, så snart man fikk vasket bort blodet av de israleske idrettsutøverne som ble myrdet.
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  35.062
  Antall liker
  32.376
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Det der høres ut som en konspirasjonsteori, hvor har du fått det fra?
  Som E. Largo skrev, SVT og andre svenske medier. Det er et faktum, ingen teori.
  SD sentralt nekter likevel for å ha regissert det.
  För den rasistiska SD-närstående sajten Samnytt förklarade Paludan att han genomför aktionen efter att han kontaktats av ”några svenskar som gärna vill att jag eldar en koran framför turkiska ambassaden” .
   

  Hønndjevelen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.04.2010
  Innlegg
  6.541
  Antall liker
  7.075
  Sted
  Oslo
  Orker ikke den faens demokrati diskusjonen, la oss knele for Erdogan.
  Det er NATO, og ikke demokrati vikj
  Som E. Largo skrev, SVT og andre svenske medier. Det er et faktum, ingen teori.
  SD sentralt nekter likevel for å ha regissert det.

  Nå er det så viktig at Sverige blir med i Nato, at ytringsfriheten må vike for demokratiets skyld!!!
   

  Hønndjevelen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.04.2010
  Innlegg
  6.541
  Antall liker
  7.075
  Sted
  Oslo
  NATO og EU nærer noen autoritære anti demokrater i sin midte.
  Hva er EU/NATO redd for, miste Orban/Erdogan og deres like,
  eller demokratiet
   

  JMM

  Slava Ukraini!
  Ble medlem
  27.11.2016
  Innlegg
  6.740
  Antall liker
  7.016
  Sted
  Fredrikstad
  Torget vurderinger
  3
  Miste dem vil man jo uansett ikke gjøre; de har jo plenty å vinne på å forbli medlemmer. Og noen mekanisme for å kaste dem ut finnes jo ikke i hverken NATO eller EU, så vi må slite med dem inntil de drar frivillig. Sjansen for det er vel svært nær null.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  22.131
  Antall liker
  14.941
  Torget vurderinger
  2
  An explainer as to why US Abrams tanks won't arrive in Ukraine anytime soon.

  Short answer: too many integrated secret/top secret physical & electronic systems.

  Units identified for transfer will each have to undergo inspection, removal, retrofit & testing before shipping to theater for training or direct battlescape operations.

  And yes, these will be the oldest operational models pulled from back stock and mothballs.

  M1 Abrams Tanks In U.S. Inventory Have Armor Too Secret To Send To Ukraine

   

  Hønndjevelen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.04.2010
  Innlegg
  6.541
  Antall liker
  7.075
  Sted
  Oslo
  An explainer as to why US Abrams tanks won't arrive in Ukraine anytime soon.

  Short answer: too many integrated secret/top secret physical & electronic systems.

  Units identified for transfer will each have to undergo inspection, removal, retrofit & testing before shipping to theater for training or direct battlescape operations.

  And yes, these will be the oldest operational models pulled from back stock and mothballs.

  M1 Abrams Tanks In U.S. Inventory Have Armor Too Secret To Send To Ukraine

  Det er vel tryggere at US top secrets gjemmes i MarOlago eller i en garasje i Delaware!
   

  Poirot

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.07.2007
  Innlegg
  2.030
  Antall liker
  1.788
  Det blir ikke noe bedre av at Paludans søknadsavgift for å få tillatelse til demonstrasjonen ble betalt av en SD-politiker, nå også regjeringsparti.
  Hvis du med regjeringsparti mener at SD sitter i regjering, så er det feil. :unsure:
  De er vel i beste fall et punktert fjerde støttehjul på vogna?
   

  PowerMetal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.07.2010
  Innlegg
  1.600
  Antall liker
  930
  Torget vurderinger
  2
  Samtidig må det kunne sies å være nokså nært toppen av manglende intelligens hos de myndigheter som tillot episoden...
  Ikke enig. Er alltid innafor å brenne en bok. Erdogan finner alltid en grunn til ikke å godkjenne medlemsskap. Han bryr seg ikke om skandinavisk sikkerhet så lenge han kan vinne valget.
   

  PowerMetal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.07.2010
  Innlegg
  1.600
  Antall liker
  930
  Torget vurderinger
  2
  Hvordan russiske styrker tømmer museer for kunst. Er ikke bare Igor og Ivan mobiks som ramler innom, men planlagt

   

  Disqutabel

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  10.042
  Antall liker
  9.506
  Det blir ikke noe bedre av at Paludans søknadsavgift for å få tillatelse til demonstrasjonen ble betalt av en SD-politiker, nå også regjeringsparti. Der forrige regjeringen inngikk ubegripelige sikkerhetspolitiske avtaler med den kurdiske riksdagsrepresentanten for å få gjennom budsjettet er tydeligvis den nåværende prisgitt putin-venner som ser seg tjent med å sabotere prosessen.

  Det er mye å kritisere Erdogan for, men dette er et svensk selvmål. Deres NATO-søknad er nå i samme kategori som Tyrkias EU-søknad.
  Nå må du roe ned litt, Asbjørn.
  Erdogan styrer mot teokrati og diktatur, Sverige står på ytringsfrihetens side, og tillater også idioter å brenne et mindre bål på offentlig sted.

  Vi kan enes om at det er mye å rydde opp i dersom det er samrøre mellom ytterliggående på den måten du beskriver, men å dermed hevde at det undergraver Sveriges rett til NATO-medemsskap, er rimelig far out.

  Det viktige her er at den frie verden ikke under noen omstendighet lar drittsekken Erdogan tvinge uavhengige stater til å bryte menneskerettigheter, bare fordi han er en skjør liten kødd. Det mest korrekte her, hadde vært å true Tyrkia med utkastelse av NATO om de ikke innretter seg etter grunnleggende, demokratiske prinsipper. Nato skal ikke bøye seg for en enkelt sutrekopp, det ville være parodisk.
   

  PowerMetal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.07.2010
  Innlegg
  1.600
  Antall liker
  930
  Torget vurderinger
  2
  Onsdag kveld ble det klart at det vil ta flere måneder og kanskje år før USA vil levere stridsvogner til Ukraina. Dette til tross for at USA skal ha rundt 3500 stridsvogner på lager, ifølge et estimat fra tenketanken International Institute for Strategic Studies (IISS), skriver Foreign Policy.

  USA har nemlig bestemt seg for å kjøpe nye stridsvogner til Ukraina, fremfor å sende fra eget arsenal, skriver The Washington Post.

  Dette ble bekreftet av Det hvite hus onsdag. En talsperson fra Biden-administrasjonen understreker at Abrams-stridsvognene er en del av en langsiktig styrking av det ukrainske forsvaret. I verste fall vil det kunne ta flere år, skriver The Washington Post.

   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  22.131
  Antall liker
  14.941
  Torget vurderinger
  2
  Hvis du med regjeringsparti mener at SD sitter i regjering, så er det feil. :unsure:
  De er vel i beste fall et punktert fjerde støttehjul på vogna?
  Regjeringen er helt avhengig av SD, for sitt snaue flertall i Riksdagen. Prisen for å ikke slippe SD inn i regjering var å gi partiet et uforholdsmessig stort antall Utskottsledarskaps-poster i Riksdagens komitéer (utskott).

  Där tar Sverigedemokraterna flera viktiga poster.
  Bland annat tilldelas partiet ordförandeposten i arbetsmarknadsutskottet, näringsutskottet, justitieutskottet samt utrikesutskottet, enligt ett pressmeddelande.
  De erhåller även posten som vice ordförande i civilutskottet, trafikutskottet, försvarsutskottet samt skatteutskottet.


  I tillegg har Kristersson gitt SD usedvanlige garantier og innrømmelser, med betydelig roll-back på områder SD vil tilbake til 1800-tallet på.

  Og det at en SD-publikasjon er med på å fyre opp innvandrerhat i Sverige, og sabotere NATO-søknaden, slik man nå har gjort, er faktisk i tråd med god GAMMEL SD-politikk. Først i fjor var SD villig til å akseptere et NATO-medlemskap, men det er stor indre splid omkring dette. Og Forsvarets Forum har nok tatt noen ting for gitt som ikke var gitt, i saken.


  Tidligere SD-posisjon:

  Sverigedemokraterna vill inte gå med i Nato då de anser att ett medlemskap riskerar Sveriges suveränitet och militära alliansfrihet. Partiet tror att militär alliansfrihet är viktig för att skapa avspänning i närområdet. Sverigedemokraterna vill samarbeta militärt med andra länder och vill se ökat militärt samarbete med Finland genom ett statsförbund.
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  5.000
  Antall liker
  3.607
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Onsdag kveld ble det klart at det vil ta flere måneder og kanskje år før USA vil levere stridsvogner til Ukraina.
  Det uansett hvor lang tid det vil ta; det viktigste her var vel egentlig at beslutningen deres gjorde at tyskerne endelig fikk ut proppen sin, slik at nå står alle fritt til å sende Leopard og tilsvarende til Ukraina. Så selv om det ikke kommer noe som helst fra USA i 2023, så har beslutningen deres sørget for at Ukraina får en haug materiell fra andre land.
   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  20.681
  Antall liker
  5.743
  Tidligere SD-posisjon:

  Sverigedemokraterna vill inte gå med i Nato då de anser att ett medlemskap riskerar Sveriges suveränitet och militära alliansfrihet. Partiet tror att militär alliansfrihet är viktig för att skapa avspänning i närområdet. Sverigedemokraterna vill samarbeta militärt med andra länder och vill se ökat militärt samarbete med Finland genom ett statsförbund.
  Mye har endret seg innen dette området det siste året.
   

  Elmer

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.08.2009
  Innlegg
  1.551
  Antall liker
  1.765
  Onsdag kveld ble det klart at det vil ta flere måneder og kanskje år før USA vil levere stridsvogner til Ukraina. Dette til tross for at USA skal ha rundt 3500 stridsvogner på lager, ifølge et estimat fra tenketanken International Institute for Strategic Studies (IISS), skriver Foreign Policy.

  USA har nemlig bestemt seg for å kjøpe nye stridsvogner til Ukraina, fremfor å sende fra eget arsenal, skriver The Washington Post.

  Dette ble bekreftet av Det hvite hus onsdag. En talsperson fra Biden-administrasjonen understreker at Abrams-stridsvognene er en del av en langsiktig styrking av det ukrainske forsvaret. I verste fall vil det kunne ta flere år, skriver The Washington Post.

  Det er riktig som det påpekes lenger oppe at de amerikanske Abrams, dvs de de har i sitt eget inventar har en del finesser som er hemmelig. Bl.a pansringen. Men de har en egen eksportversjon , det er den de har tenkt å sende. Tydeligvis har de ikke slike på lager, slik at disse må produseres. Hvis det er riktig som påstås i artikkelen tidligere i tråden.

  Dr.E
   

  Tweedjakke

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.01.2008
  Innlegg
  2.623
  Antall liker
  2.757
  Sted
  Sunnmøre
  Men de har en egen eksportversjon , det er den de har tenkt å sende. Tydeligvis har de ikke slike på lager, slik at disse må produseres. Hvis det er riktig som påstås i artikkelen tidligere i tråden.
  Korleis passar dette med det Fela linka til?

  Units identified for transfer will each have to undergo inspection, removal, retrofit & testing before shipping to theater for training or direct battlescape operations [...] And yes, these will be the oldest operational models pulled from back stock and mothballs.
   

  Elmer

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.08.2009
  Innlegg
  1.551
  Antall liker
  1.765
  Korleis passar dette med det Fela linka til?
  Den s.k. eksportversjonen har bl.a ikke pansring av utarmet uran (depleted uranium). Hvorvidt denne "enkelt" kan fjernes og erstattes på US versjonen
  er usikkert.

  Fra wiki:
  The M1 Abrams entered service in 1980 and serves as the main battle tank of the United States Army and formerly of the United States Marine Corps (USMC). The export version is used by the armies of Egypt, Kuwait, Saudi Arabia, Australia, and Iraq.

  Dr.E
   

  Espen R

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.03.2002
  Innlegg
  9.722
  Antall liker
  2.329
  Her zoomes det ut fra Ukraina/Russlandkonflinkten og tar en videre vinkel i bruk, men passer vel inn her likevel?

  www.adressa.no/midtnorskdebatt/i/JQBoRR/demokratiet-er-under-angrep-i-oest-europa


  Mens verden ser på krigen, utspiller det seg en mye større kamp
  foto
  I det siste tiåret har et økende antall autoritære regimer fra Midtøsten og Asia gjennomsyret Øst-Europa økonomisk, militært og til og med kulturelt, skriver innleggsforfatteren. FOTO: NTB

  Demokratiet er under angrep i Øst-Europa
  foto

  Dr. Madalina Dobrescu
  forsker og leder av Horizont Europa-prosjektet: REDEMOS. IHK/NTNU

  I løpet av de siste elleve månedene har krigen i Ukraina på ulike måter blitt tolket som en episk kamp mellom stat og imperialisme, mellom frihet og tvang.

  Disse stadig dypere forbindelsene til autoritære regimer har potensial til å påvirke de østeuropeiske statenes demokrati. Sterke bånd til demokratier legger til rette for demokratisering, mens intensive bånd til autoritære regimer - som Kina, Saudi-Arabia, UAE og Qatar - er først og fremst motivert av økonomiske og strategiske faktorer i forholdet til Øst-Europa.
  Dr Madalina er spot-on her, Imo.
  Penger gir makt. At Kina og andre autoritære regimer vokser seg økonomisk sterke gir dem da muligheten til å investere tungt i f eks øst-europa og med det skape økonomisk vekst i disse landene. I bytte får disse diktaturene sakte men sikkert vridd disse demokratiene i en retning som mer ligner dem selv i styresett. Dette skjer ikke over natten, men bit for bit.

  Det virker som vi nå er inne i en større kamp om innflytelsessfære i verden. Plutselig er Afrika blitt et et hot tema. Nå reiser toppene både fra Kina, Russland og USA rundt på kontinentet for å sikre seg støtte.
   

  Tweedjakke

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.01.2008
  Innlegg
  2.623
  Antall liker
  2.757
  Sted
  Sunnmøre
  Det viktige her er at den frie verden ikke under noen omstendighet lar drittsekken Erdogan tvinge uavhengige stater til å bryte menneskerettigheter, bare fordi han er en skjør liten kødd. Det mest korrekte her, hadde vært å true Tyrkia med utkastelse av NATO om de ikke innretter seg etter grunnleggende, demokratiske prinsipper.
  Demokrati og menneskerettar har vel ikkje så langt i soga eigentleg vore eit krav for medlemskap i Nato, iallfall ikkje ein utkastingsgrunn.

  Noreg (og Norden generelt) er ferpekte Nato-medlemer, sidan vi er små, stabile statar utan nokon interessant, eigen utanrikspolitisk agenda. Det einaste måtte vera ei slags naiv tru på at asymmertriske konfliktar kan løysast til alles beste om partane berre snakkar saman. Jamt over har vi underordna oss amerikansk utanrikspolitikk, om enn med symbolske protestar.

  Det som har trua Nato-systemet, har vore (regionale) stormakter som ikkje har underordna seg på same måten, og Tyrkia står i ei særstilling her (historisk saman med Storbritannia og Frankrike, også, naturlegvis). Det er i det heile fascinerande korleis dei har utfordra USA (og for den del Europa), gang på gang, utan å verta kasta ut, og korleis dei, som Natos minst pålitelege medlem, vel å blokkera Nato-medlemsskap for to land som er temmeleg uproblematiske og dessutan i praksis allereie er medlemer.
   
  Sist redigert:

  noruego

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.06.2003
  Innlegg
  6.389
  Antall liker
  6.586
  Samtidig må det kunne sies å være nokså nært toppen av manglende intelligens hos de myndigheter som tillot episoden...
  Ja, hvis man ser bort fra lover og regler, menneskerettigheter og grunnleggende friheter og den slags småting.

  Kan ikke se at svenskene hadde noe særlig juridisk grunnlag for å innskrenke ytrings og forsamlingsfriheten i dette tilfellet heller. Våre svenske venner er heldigvis ikke som russerne som i går stengte ned landets eldste menneskerettighetsorganisasjon, grunnlagt av fredsprisvinner Andrei Sakharov.

  Det sagt så fremstår jo det hele som noe klumsete håndtert politisk. Det svenskene burde ha gjort var å mobilisere en kraftig men fredelig motdemonstrasjon for å markere avstand til og marginalisere Paludan for hans synspunkter, ikke hans rett til å fremføre dem.
   

  Wishmaster

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.10.2002
  Innlegg
  3.759
  Antall liker
  2.617
  Torget vurderinger
  1
  Oversatt fra telegram:

  Kyiv city administration: 20 rockets fired at Kyiv, all shot down, a man was killed by debris.

  The head of the press service, Sergei Popko, said that about 20 missiles of various types were recorded in the airspace of Kyiv, "all air targets were destroyed." He also spoke about the circumstances of the death of a civilian, which the authorities reported earlier: this is a 55-year-old man, he died as a result of the fall of parts of rockets. Two more people have been hospitalized. Infrastructure facilities in Kyiv are operating normally, the message says.
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  4.194
  Antall liker
  3.177
  Torget vurderinger
  4
  Robin Horsfall
  Robin Horsfall(Sir, Mister, First Name) • FollowingFormer SAS Soldier. Writer, Veterans Campaigner and Public Speaker. Operations Nimrod and Mikado
  1h • 1 hour ago


  The Mechanised Armoured Division.

  It is a huge undertaking to form and train a modern armoured division. The Challenger, Leopard and maybe Abrams tanks that will be donated to Ukraine will form part of a mechanised, armoured division.

  A modern US armoured penetration division is enormous and comprises of 4 Brigade Combat Teams, totalling 4 tank battalions and 3 armoured cavalry battalions. A tank battalion has 3 companies, each of roughly 14 tanks.

  An Armoured Division has about 250 tanks, (the tanks are coming).

  A Manoeuvre unit includes 3 Armoured Brigade Combat Teams. 1 Armoured Cavalry Troop, 1 Robot Combat Vehicle Company, 1 Brigade Engineer Battalion, and 1 Brigade Support Battalion. The Combined Arms Battalions are intended to be a 2-to-2 mix of Armour and Mechanized Infantry Companies. Additionally, the Armoured Cavalry Troops is composed of 2 Tank Platoons and 2 Bradley-mounted Scout Platoons. The Bradleys were delivered recently.

  Divisional Cavalry Squadrons operate with a Penetration Division forming an Armoured Cavalry Squadron. This squadron will include 3 Cavalry Troops and a Surveillance Company. A Division Artillery Brigade has 3 Field Artillery Battalions, 1 Field Artillery Battalion.

  Combat Support includes an Engineer Brigade. The Engineer Brigade with 3 Engineer Battalions that control a total of 7 Combat Engineer Companies and 5 Bridging Companies. These elements, in addition to the brigades’ own engineer assets, will enhance the division’s ability to breach obstacles, perform counter-mobility operations, and make mass river crossings.

  Sustainment includes a Division Sustainment Brigade, which will consist of a Division Sustainment Support Battalion, Support Maintenance Company, Movement Control Company, and Quartermaster Company.
  Aviation support includes an Aviation Brigade with an Attack Helicopter Battalion, Assault Helicopter Battalion, Attack/Reconnaissance Squadron, and Unmanned Aerial Vehicle Company as its flying units. Attack helicopters will be in short supply but drones will fill some gaps.

  Ukraine is unlikely to achieve all of this, but their aim will be to come as close as possible. It will take several months to assemble and then it is a question of where it will be used.

  Slava Ukraini!

  Who Dares Shares

  Robin Horsfall
  No alternative text description for this image
   
  • Liker
  Reaksjoner: mls

  noruego

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.06.2003
  Innlegg
  6.389
  Antall liker
  6.586

  PowerMetal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.07.2010
  Innlegg
  1.600
  Antall liker
  930
  Torget vurderinger
  2
  Den s.k. eksportversjonen har bl.a ikke pansring av utarmet uran (depleted uranium). Hvorvidt denne "enkelt" kan fjernes og erstattes på US versjonen
  er usikkert.

  Fra wiki:
  The M1 Abrams entered service in 1980 and serves as the main battle tank of the United States Army and formerly of the United States Marine Corps (USMC). The export version is used by the armies of Egypt, Kuwait, Saudi Arabia, Australia, and Iraq.

  Dr.E
  Starting in the late 1980s, many new-production M1A1s for the U.S. military began to feature composite armor packages that include depleted uranium (DU), a metal known for its high density

  To say that the DU composite armor packages are highly classified is almost an understatement. The development of the original version of this armor, often referred to simply as "heavy armor" or "special armor," was conducted under a top-secret Special Access Program (SAP) nicknamed Green Grape. SAPs have extra layers of heavily compartmented security protocols to protect the disclosure of especially sensitive national security information

   

  Espen R

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.03.2002
  Innlegg
  9.722
  Antall liker
  2.329
  Det er akkurat denne type sprekker Putin leter etter og som motiverer ham til å holde krigen i gang i mange år fremover.

  "Blant amerikanske velgere, særlig republikanere, er støtten til Ukraina dalende. Bare fire av ti amerikanere mener USA skal fortsette støtten på samme høye nivå som til nå, ifølge valgundersøkelsen Ap VoteCast. Et flertall, 57 prosent, mener USA bør bidra til å ende krigen med diplomati, ikke våpen."

   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn