Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Cash 63

  Æresmedlem
  Ble medlem
  14.06.2007
  Innlegg
  10.140
  Antall liker
  18.304
  Sted
  Oslo/Grebbestad
  Passerte Svinesund for to timer siden null kø og null testing, heller ikke noen beskjed om selvtesting.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0

  TV 2 har spurt flere kommuner om hvordan de vurderer smittesituasjonen med omikronvarianten inn mot juleferien og hjemreiser.

  Ber folk ta ansvar
  – Jo, folk bør tenke seg om før de reiser hjem til jul. Har de husket presang til alle? Stoler man på den som skal passe katten hjemme, og har man de rette klærne med seg i bagasjen?, sier Kari Nessa Nordtun (Ap), ordfører i Stavanger.
   

  Valentino

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.04.2008
  Innlegg
  22.621
  Antall liker
  9.930
  Sted
  Ottestad
  Og det er framleis kjempefarlig med korsang. I Bodø. Synes smittevernsoverlegen i Bodø.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Og det er framleis kjempefarlig med korsang. I Bodø. Synes smittevernsoverlegen i Bodø.
  22 nye smittede i går i Bodø.
  20 døde siden 12.mars 20.


  Situasjonen er med andre ord uhyre alvorlig, og korsang bør derfor forbys. Det er også en usikkerhet knyttet til hvorvidt venstrehendte lettere smitter andre, og de oppfordres derfor til å holde seg hjemme- til man har sikre tall rundt dette.
   

  Larson

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  11.490
  Antall liker
  4.211
  Er det ikke slik at hvis man er i et rom hvor det foregår sang så er sannsynligheten for å bli smittet 3 ganger høyere enn om man var i et tilsvarende rom med samme folkemengde uten sang?
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Er det ikke slik at hvis man er i et rom hvor det foregår sang så er sannsynligheten for å bli smittet 3 ganger høyere enn om man var i et tilsvarende rom med samme folkemengde uten sang?
  Her spiller rommets størrelse inn, ventilasjon, avstand til publikum.

  Dessuten er smitte i seg selv ikke noe problem, siden det er hvem som smittes som betyr noe. Regner med folk i risikogruppene gjør sine egne vurderinger.
   

  Larson

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  11.490
  Antall liker
  4.211
  smitte er et problem, fordi samfunnet bestemmer at det er et problem. Fuck media!
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  7.725
  Antall liker
  6.824
  Ja, det må en enorm internasjonal innsats til.

  Når det samtidig er det eneste som kan stoppe dette, burde saken være enkel.

  Vi kan starte med den enkelte; si nei til boosterdoser.
  Selv tenker jeg slutte å spise, helt til vi har fått slutt på sultkatatrofer her i verden.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  for et idiotisk innlegg.
  Vi kunne jo fortalt ham- og andre, med like intelligente innlegg ,at det står de da fritt. Og at det er en viss forskjell på å avstå fra boosterdoser- som neppe tar livet av deg, og gå til sultestreik. Men det gidder vi selvsagt ikke.

  Be my guest passer bedre.
   

  Larson

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  11.490
  Antall liker
  4.211


  Akkurat nå, når en ny coronavariant truer landet, braker Erna Solberg sammen med Jonas Gahr Støre om Corona-strategien. Borgerfreden er brutt. Ryker det nå?
  Publisert:
  Oppdatert for mindre enn 2 timer siden

  Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

  Vi har klart å holde sammen så langt. Historisk er pandemier kjent for det motsatte - nemlig å splitte. I snart to år har våre politikere klart å stå samlet bak tiltakene, samtidig som de kunne diskutere og stille spørsmål. Denne uken tok det slutt.
  Høyre-leder Erna Solberg og statsminister Jonas Gahr Støre braket sammen på NRKs Politisk kvarter torsdag morgen. Tonen var skarp, fra begge sider.
  Tillit på lavmål
  Andre sentrale Høyre-folk har tegnet et bilde av et Norge i krise, der mennesker dør, mens regjeringen ikke gjør jobben sin. Sannheten er at svært få har dødd av corona i Norge - faktisk færre enn de som dør av vanlig influensa i normale tider.
  De siste tallene fra meningsmålingsinstituttet Opinion, som jevnlig har målt tilliten til regjeringens corona-håndtering, viser at den nå er på et lavmål.
  – Partipolitikk og coronahåndtering er ofte ikke en heldig kombinasjon, ikke minst når det gjelder kommunikasjon, sier seniorrådgiver i Opinion, Nora Clausen.
  Da Solberg var statsminister, samlet opposisjonen seg bak regjeringens coronahåndtering de gangene det virkelig var dramatisk. Nå er rollene snudd. Det er Støre som leder landet. Mens Solberg bruker anledningen til å angripe regjeringen, i en ny og kritisk fase av pandemien.
  Stor frustrasjon
  Det er bra og viktig med debatt om både strategi og tiltak. Men hverken Solberg eller andre Høyre-politikere som har kritisert regjeringen denne uken, har kommet med konkrete forslag til hva de ønsker å gjøre annerledes.
  Høyre-leder Erna Solberg kritiserer statsminister Jonas Gahr Støres coronahåndtering - uten å komme med andre konkrete forslag Foto: Stian Lysberg Solum
  Bortsett fra å snakke om vaksineplikt for helsepersonell - et omstridt tiltak som Solberg selv ikke innførte mens hun selv satt med makten. Fagfolk advarer på det sterkeste mot å bruke tvang i møte med pandemien. Det kan slå tilbake. Vi har sett i andre europeiske land hvordan tvang og påbud i ulike former fører til opprør og motstand.

  Det er lett å glemme frustrasjonen blant Ap-politikere og andre mens Solberg styrte landet. Opposisjonspolitikerne mente at den Høyre-ledede regjeringen i liten grad involverte dem i sine vurderinger og beslutninger. Lederne i andre partier var langt mer frustrerte enn de ga uttrykk for. De ønsket ikke å undergrave regjeringen i en tid da vi mest av alt trengte samhold, og oppslutning om regjeringens tiltak. Derfor holdt de seg rolige i de mest kritiske fasene.
  Grunn til å være stolte
  Etter hvert endret det seg noe. Da den verste panikken hadde lagt seg, ble det mer rom for debatt. Det var bra. I april i år fikk vi corona-kommisjonen som avdekket store feil og mangler i beredskapen forut for pandemiens utbrudd. Den førte til en saklig og viktig debatt.
  Bloomberg har kåret Norge til det landet som har håndtert coronaen best. Erna Solberg og hennes folk har grunn til å være stolt av hvordan de har ledet Norge gjennom pandemien. Men akkurat nå ser det ut til at de ikke helt klarer å slippe taket. At de ikke makter å gi sine etterfølgere det samme rommet som de selv fikk da coronaen kom, i mars i fjor. Kritikken uten konkrete alternativer kan tyde på det.
  Den store forskjellen fra den gangen er at vi vet mer nå. Både om risikoen ved smitte, og om kostnadene ved nedstengning. Elever og studenter har i lange perioder gjennom nesten to år fått svært redusert og ofte mangelfull undervisning. Mange nordmenn har mistet jobben, eller blitt permittert. Bedrifter har gått overende. De sårbare blant oss har lidd mest under isolasjon og nedstengning. Men mange flere har slitt når Norge har stengt ned.
  Må ha forståelse i folket
  Forskjellen i interesser mellom generasjonene er også mye tydeligere nå. For de eldre handler det fortsatt mest om å redde liv og helse - mens det for de yngre handler om å redde fremtid og forstand. Samtidig vet de unge at de ikke blir særlig syke hvis de blir smittet. Det kan være vanskelig å overbevise dem om nye svært inngripende tiltak - eller i verste fall en ny nedstengning. Og kanskje også å overbevise foreldrene deres.
  Helseminister Ingvild Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre står overfor vanskelige avveininger. Foto: Heiko Junge
  Strenge tiltak må ha forståelse i folket for å fungere. Det er ikke sikkert at alle ville fulgt opp en full nedstengning på samme måte denne gangen. Debatten er anderledes, og frykten er mindre utbredt. Selv i Oslo, med svært høyt smittetrykk, er det mange som ikke bruker maske på trikk og buss.

  Så langt fremstår den nye helseministeren, Ingvild Kjerkol, urutinert og litt tafatt. Samtidig må vi huske at hun sammenlignes med sin forgjenger, Bent Høie, i det han gikk av, etter nesten to års intens coronahåndtering. Med bred erfaring, og dyp kunnskap om feltet. Det er selvsagt mye nytt å sette seg inn i som ny helseminister midt i en pandemi, og å manøvrere mellom ulike faglige råd og innspill. Og alle nykommere må få litt tid til å lære seg alt det nye. Selv under en pandemi. Men i løpet av kort tid må vi kunne forvente mer tydelighet fra Kjerkols side, og større trygghet i rollen.
  Ny, kritisk fase
  Form kan være vel så viktig som innhold når våre politiske ledere henvender seg til oss i krisetider. Hvis vi er trygge på at de vet hva de driver med, og at de har kontroll, så vil ropene på tiltak stilne. Og da blir risikoen mindre for at politikerne foretar seg noe fordi de opplever det som et krav, ikke fordi det nødvendigvis er det rette å gjøre.
  Også den forrige regjeringen famlet i begynnelsen av pandemien. Da var alt nytt, og ingen visste hva vi sto overfor. Men samtidig har vi sett at det dukker opp nye problemstillinger hele tiden. At det vi tror er situasjonen akkurat nå, kan snu i løpet av et døgn. Fordi det dukker opp en ny mutant i Storbritannia. Eller i Sør-Afrika, som nå.
  Nå er vi inne i en ny, kritisk fase. Med den nye omikron-mutanten er vi kastet ut i ny uvisshet. Da trenger vi tydelige beskjeder og stødig ledelse av landet. Både den nye og den gamle regjeringen har et ansvar for at det blir slik.

  Publisert:
  Publisert: 04.12.21 kl. 11:57
  Oppdatert: 04.12.21 kl. 12:27
   

  Larson

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  11.490
  Antall liker
  4.211
  på tide at media forteller litt mer en skremselspropagandaen til 60-åringene.

  De vettskremte har sine vaksiner. De dør ikke som fluer. La ungdommen leve også.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  på tide at media forteller litt mer en skremselspropagandaen til 60-åringene.

  De vettskremte har sine vaksiner. De dør ikke som fluer. La ungdommen leve også.
  De samme 60- åringer som nå er svært bekymret for sykepleieres ve og vel, mens de ga blaffen i de psykisk syke, barn og unge, arbeidsledighet, næringsliv, aktiviteter, skolegang tidligere.

  Det er så fullstendig latterlig gjennomskuelig hva de egentlig er bekymret for; seg selv.
   

  Balle Clorin

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.06.2012
  Innlegg
  8.025
  Antall liker
  6.007
  Torget vurderinger
  2
  Jeg bekymrer meg i allefall ikke for deg.du er jo udødelig og upåvirket av det meste
  Men jeg har meg selv, barn , barnebarn , og
  foreldre jeg bryr meg om.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Jeg bekymrer meg i allefall ikke for deg.
  Men jeg har meg selv, barn , barnebarn , og
  foreldre jeg bryr meg om
  Du burde kanskje bekymre litt mer for at de skal få leve et liv også. Der ikke panikk og hysteriet styrer. Det betyr at tiltak må tilpasses situasjonen i et gitt område, og at de i risikogruppene selv må ta ansvar- som alltid ellers. Det innbefatter frihet til å sosialisere, aktiviteter, skolegang osv for de som kan.

  Ingen rapporterte dødsfall av omikron i verden.
   

  Larson

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  11.490
  Antall liker
  4.211
  60-åringene burde helt klart vært bekymret for sine barn og barnebarn. Risikoen for at disse pådrar seg psykisk sykdom som følge av tiltakene er mye høyere enn risikoen for at de dør eller blir skadet av korona.

  Når det kommer til foreldre som befinner seg i 80-årene, så må nok 60-åringene forholde seg til livets realiteter om at disse skal dø i nær fremtid, enten det er om 6 måneder enn om 15 år.

  Å kaste ungdommen under bussen for å redde 85-åringene er utrolig egoistisk.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  60-åringene burde helt klart vært bekymret for sine barn og barnebarn. Risikoen for at disse pådrar seg psykisk sykdom som følge av tiltakene er mye høyere enn risikoen for at de dør eller blir skadet av korona.

  Når det kommer til foreldre som befinner seg i 80-årene, så må nok 60-åringene forholde seg til livets realiteter om at disse skal dø i nær fremtid, enten det er om 6 måneder enn om 15 år.

  Å kaste ungdommen under bussen for å redde 85-åringene er utrolig egoistisk.
  Godt sagt.

  85 - åringer har en lei tendens til å dø. På grunn av at de er 85. Resten av samfunnet kan ikke stoppe opp av den grunn.
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.177
  Antall liker
  22.869
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Mats Gilbert & Co er ikke synlig imponert:
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.407
  Antall liker
  18.356
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Mats Gilbert er også lite imponert over behandlingen av Palestina, uten at det fører til at høyresiden siterer ham.

  Han lider av samme sykdom som de fleste; smittehysteri. En svært alvorlig sykdom, som mest av alt rammer alle andre enn de som har denne lidelsen.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  12.433
  Antall liker
  7.556
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  18
  En ting er tilgangen, noe annet er prisen.
  Ser pfiser koster rundt 20$ stykket (mars 2021 pris).
  Hvis man bor i ett "fattig" land med lutfattig befolkning er 40$ pr person ganske mye!

  Snakka med en bekjent som bor i Thailand i forrige uke. Der var det visst påbud om at første dose måtte være Astra.... Alle må betale for dosene selv (mener han sa 10$ pr stk).
  Vaksine er gratis for thaiene og de utenlandske fastboende, og de kan velge mellom AstraZeneca eller Sinovac, men barna får Pfizer, Snart kommer det store mengder Pfizer og Moderna også slik at resten av befolkningen vil kunne velge en av disse.
  De som ville ha Moderna frem til nå måtte betale for det på private sykehus.
   

  Bx

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  04.08.2005
  Innlegg
  7.971
  Antall liker
  3.441
  Er det ikke slik at hvis man er i et rom hvor det foregår sang så er sannsynligheten for å bli smittet 3 ganger høyere enn om man var i et tilsvarende rom med samme folkemengde uten sang?
  Det høres ikke usannsynig ut. Man trykker jo på litt når man synger...
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  7.725
  Antall liker
  6.824

  Da gjenstår å se hva som kommer; kultur, reiseliv og restauranter ryker vel på en ny smell.

  Joda, nå er det såpass utbredt at skoler stenger, og svært mange er syke på samme tid. Og hva så, kan man vel spørre seg. Jeg er på det nåværende tidspunkt for et frislipp, bare å la det skje, vi må uansett gjennom dette her. Nå ser det ut til å bli en seigpining fremfor en hard runde, og jeg stiler meg tvilende til genialiteten av det.

  Ellers meldes fra smittesporingen at det er en tydelig trend at mange er forkjølet og tester seg om og om igjen, negativt gang på gang. Men så, plutselig, etter mange negative tester, kommer en positiv. De viser tegn til ganske tung forkjølelse over lang tid, uker, men det tar som sagt tid før det viser seg å være Covid. Mystisk.
   
  • Liker
  Reaksjoner: SAL

  Bx

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  04.08.2005
  Innlegg
  7.971
  Antall liker
  3.441
  Hvorfor tror du at et frislipp vil gjøre at dette går over?
   

  Jim I Hendriksen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  2.999
  Antall liker
  4.225
  Jeg har i grunnen ikke peiling på dette men vil ikke en mutasjon som gir mildere symptomer/mindre sykdom være godt nytt selv om den er mer smittsom? Tenker hvis denne nye skulle vise seg å være slik.
   

  erato

  Æresmedlem
  Ble medlem
  15.03.2003
  Innlegg
  17.617
  Antall liker
  6.924
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  1
  Hvis den øker immuniteten mot mer sykdomsfremkallende varianter ja. Men dette er jo noe man håper å finne ut av, samt friske opp vaksinedosene, før det er for sent.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  19.653
  Antall liker
  11.949
  Torget vurderinger
  2
  Dette er ikke smart. Tre ganger så mange døde, i forhold til folketallet, i områder med sterkt innslag av republikanere.

  Since May 2021, people living in counties that voted heavily for Donald Trump during the last presidential election have been nearly three times as likely to die from COVID-19 as those who live in areas that went for now-President Biden. That's according to a new analysis by NPR that examines how political polarization and misinformation are driving a significant share of the deaths in the pandemic.

  NPR looked at deaths per 100,000 people in roughly 3,000 counties across the U.S. from May 2021, the point at which vaccinations widely became available. People living in counties that went 60% or higher for Trump in November 2020 had 2.78 times the death rates of those that went for Biden. Counties with an even higher share of the vote for Trump saw higher COVID-19 mortality rates.


  Skjermbilde 2021-12-06 kl. 20.41.00.png
   

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  2.476
  Antall liker
  1.973
  Torget vurderinger
  2

  Da gjenstår å se hva som kommer; kultur, reiseliv og restauranter ryker vel på en ny smell.

  Joda, nå er det såpass utbredt at skoler stenger, og svært mange er syke på samme tid. Og hva så, kan man vel spørre seg. Jeg er på det nåværende tidspunkt for et frislipp, bare å la det skje, vi må uansett gjennom dette her. Nå ser det ut til å bli en seigpining fremfor en hard runde, og jeg stiler meg tvilende til genialiteten av det.

  Ellers meldes fra smittesporingen at det er en tydelig trend at mange er forkjølet og tester seg om og om igjen, negativt gang på gang. Men så, plutselig, etter mange negative tester, kommer en positiv. De viser tegn til ganske tung forkjølelse over lang tid, uker, men det tar som sagt tid før det viser seg å være Covid. Mystisk.
  Enig!
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn