Ny Utviklingstråd: Sigberg Audio MANTA Aktive kardioide høyttalere

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • 1637494165157.png


  Det er tid for en ny prototype / utviklingstråd!

  Takk til alle som fulgte de forrige trådene (10D subwoofer & SBS.1 aktive høyttalere). Begge disse produktene er jo nå kommersialisert og tilgjengelig for salg fra våre websider. :)

  Vårt neste prosjekt er Sigberg Audio MANTA.1 aktive høyttalere! Før vi dykker ned i detaljene, la oss kjapt sammenligne den med vår nåværende SBS.1 høyttalere, da det er flere likheter. Det første man kanskje legger merke til er at begge har ".1" på slutten av navnet. Dette indikerer for begge at de er designet for å spille med en subwoofer. MANTA.1 vil rulle av ved 90hz (foreløpige spesifikasjoner) på samme måte som SBS.1. Begge høyttalerne vil også dele den samme 5.5" coaxdriveren. For de som er interessert i historien og tankene bak SBS.1, så har vi nylig skrevet en artikkel om dette (engelsk).

  Men hva er nytt og annerledes med MANTA.1?
  • MANTA.1 er vesentlig større. Foreløpige dimensjoner: 35x60x35cm.
  • Det vil dermed bli en "stor bokhyllehøyttaler", størrelsen er ganske lik JBL L-100 Classic (spesialdesignede stativ blir trolig også tilgjengelig).
  • I bassen sitter det et kraftig 12" element, hvilket innebærer godt over dobbelt så mye membranareal (729cm^2 vs 308cm^2) dedikert til midbass!
  • SBS.1 er et 2.5-veis design, mens MANTA.1 blir 3-veis.
  • MANTA.1 har dobbelt så kraftig forsterker sammenlignet med SBS.1
  • Det øvre kammeret hvor coaxen bor har tre åpninger på hver side, hensikten med dette er bedre kontroll over direktiviteten (godt norsk ord?) til høyttaleren.

  Dynamikk og uanstrengt gjengivelse ved realistiske lyttenivå
  Våre nåværende SBS.1 aktive høyttalere spiller mer enn høyt nok for de fleste formål og rom. De er presise, punchy og spiller høyere enn stort sett alt annet av tilsvarende størrelse uten hørbar kompresjon. Men noen ønsker ikke bare høy, men H Ø Y lyd - og noen har selvsagt også ganske store rom de ønsker å fylle. MANTA.1 vil videreføre fokuset på dynamikk og lydtrykk og dra det enda mye lenger. Midbasskapasiteten er over dobbelt så høy som SBS.1: Vi snakker altså om en dedikert 12" driver kun for midbassen! 12" elementet har dermed, i likhet med midbassen i SBS.1, et stivt oppheng optimalisert for bass og midbass snarere enn dypbass. Og selv om den samme coaxen benyttes, er det nå et 3-veis design. Det betyr at også den vil få vesentlig høyere ytelse. Alle disse endringene fører naturligvis også til lavere forvrengning ved alle lyttenivå.

  Utvidet direktivitet
  Med det forslåtte designet (med forbehold om at dette endres underveis) vil ikke høyttaleren være et fullt kardioidedesign, siden det nedre kammeret hvor tolvtommeren sitter er et tradisjonelt lukket kammer. Så målet er bedre kontroll på direktiviteten enn en tradisjonell høyttaler, men effekten vil ikke fungere like lavt i frekvens som f.eks på DutchDutch 8C.
  EDIT 2021-12-16: Designet er nå justert så det er porter i begge kammere, og kardioideeffekt ned til 100hz.

  Vi har allerede en fungerende prototype, men det er fortsatt svært tidlig i utviklingsprosessen. Det vil kreve tid og mye eksperimentering før vi vet hvor bra dette fungerer. Det jeg kan si allerede er at lyden er, vel, annerledes. Stemmegjengivelse tegner til å bli en spesiell styrke. Presisjon og evnen til pinpointing og plassering i lydbildet samt troverdigheten av stereoeffekter høres også svært lovende ut.

  Hva skjer nå?
  På samme måte som med våre øvrige produkter, så kommer vi til å dele bilder av prototypene og testing av disse, måleresultater, designvalg og mye mer! De første prototypene er som sagt allerede oppe og spiller musikk, så mer informasjon og oppdateringer kommer snart. Heng på! :)
   
  Sist redigert:

  Kommentarer

  JMM

  Slava Ukraini!
  Ble medlem
  27.11.2016
  Innlegg
  5.380
  Antall liker
  5.372
  Sted
  Fredrikstad
  Torget vurderinger
  3
  Ikke helt i uoppnåelig-sjiktet vil jeg si, men den utelukker jo likevel de aller, aller fleste.

  Ellers er det applaus herfra også, ingen tvil om det.
   

  kjellbjarne

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  06.02.2008
  Innlegg
  4.731
  Antall liker
  3.441
  Torget vurderinger
  4
  Har litt på følelsen at dette er litt pmc de koster og låter helt hinnsides
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Manta er hvertfall et rimelig drøyt steg opp designmessig ift SBS.1 for de som synes SBS.1 ble for diskré til prisen (noe som forøvrig var et bevisst designvalg). Når man ser disse nye Mantakabinettene i virkeligheten så oser av at det er noe uten om det vanlige og neppe helt gratis. Når det er sagt så er det fortsatt ytelse og lyd som er i fokus, alt som gjør at Manta ser annerledes og tøff ut har en funksjon. Prisen er høy, men det låter også som ca ingenting annet. Jeg klarer ikke umiddelbart komme på noen reelle alternativer som gir deg den samme ytelsen.

  La oss si du kjøper disse og to stk 10D da. Da runder du uten tvil 200k, men du får da et 4-veis høyttalersystem med 4stk 10" i bassen, 2x12" midbass og en av de bedre coaxene jeg vet om til mellomtone/diskant. På kjøpet får du 1100W Hypex Ncore klasse D per kanal, totalt 2200W. Du får et oppsett som går utenpå omtrent alt som kan kjøpes i butikken hva gjelder kapasitet, spiller helt bananas til rock og festmusikk, samtidig som det låter som ingenting annet hva gjelder stereoperspektiv, bredde/dybde/tredimensjonalitet.

  Jeg skjønner godt at det er dyrt i absolutt forstand, men jeg tror det på mange måter er ganske billig i relativ forstand. :)
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  I andre nyheter så har den nye prototypen reviderte porter på siden, spesielt i nedre kammer er det gjort litt endringer. Har foreløpig kun fått målt innendørs, så her kan man ikke se på reduksjon i absolutte tall da det er masse energi fra refleksjoner, men det skjer helt åpenbart noe annerledes fra 150hz og nedover som ser ganske lovende ut. :love:

  Her er grønn on-axis, rød er 180 grader på den gamle prototypen, og blå er 180 grader på den nye prototypen. :)

  1652116908101.png
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Nye kabinettet begynner å bli skrudd inn bra også, låter veldig fint nå! Alt dette er fortsatt innendørsmålinger, ca 0,5m. Blir trolig en tur til Seas og Klippelen før sommerferien en gang for litt mer presise målinger. BBC-dippen er nesten fjernet, og det er også mindre løft over 4khz enn før. I det hele tatt ganske flatt. Låter oppsummert åpent, balansert og stort, vakkert på stemmer - og med godt med smekk både i midbass og oppover i frekvens på annen perkusjon, uten at det blir skarpt.

  15 grader:
  1653069586895.png  Spredningen er også utrolig jevn og fin innenfor realistisk lyttevindu nå, fritt oversatt til at det vil låte tonalt likt er eller mindre uansett hvor du er foran høyttalerne. Tetter seg litt rundt 1300hz og 1500hz men har ikke merket noe til dette i praktiske lyttesesjoner så langt.

  0-15-30-45:
  1653069639578.png  Snitt av 0-15-30-45-60-75-90:
  1653069746283.png
   

  Valentino

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.04.2008
  Innlegg
  23.982
  Antall liker
  12.214
  Sted
  Ottestad
  Wot no BBC dip? 😂
  Ser bra ut dette altså. Hva gjelder pris er jeg noe forundret over reaksjonene. Om man kjører ren digitalis foran får man jo highendprestanda (uten bling) for 5000 kroner. Highendanlegg for både fest- og kammermusikk som ikke tar hele gulvet for 200000 er itte borte.
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Presisjonen / plassering i lydbildet er også latterlig bra, f.eks på denne låten så er det egentlig bare å lukke øynene mens man lytter og venter i spenning på hvor i rommet neste instrument eller lyd skal dukke opp. :)

   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  ..og for å understreke og forklare dette med lytting vs måling. Høyttalerne går gjennom utallige iterasjoner av delefilter/DSP-konfigurasjon, og omtrent alle iterasjoner har en versjon som er basert på en måling, og så en etterfølgende "By Ear"-versjon, evt motsatt.

  Dvs at jeg f.eks først tuner inn basert på målinger on- og off-axis (og forsøker å balansere disse), så lytter jeg over noen dager og justerer etter øret, så er det kanskje noe jeg ikke får til å sitte 100%, da går jeg inn og måler igjen for å få hjelp til å se hva det er, justerer litt, så nye lyttesesjoner med nye justeringer etter øret. På denne måten balanseres hele tiden responsen både basert på objektive data og reelle lytteinntrykk over tid, og på tvers av masse forskjellig musikk.
   
  Sist redigert:

  Sigma62

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  28.03.2016
  Innlegg
  616
  Antall liker
  332
  Ikke publisert enda, og heller ikke bestemt enda. Hvis ikke noe forandrer seg veldig så havner de et sted mellom 100 og 200k per par, trolig nærmere midten enn ytterpunktene - men litt vanskelig å si enda.

  En måte å sammenligne det med annet i markedet er at du ved å kjøpe disse pluss en eller to subber vil få noe tilsvarende Dutch&Dutch 8C, men med lavere forvrengning og vesentlig mer dynamisk kapasitet i hele registeret. 8C koster p.t. 160k.
  Hvordan er det sammenlignet med f.eks Arendal, som jo er langt billigere ift. til specs?
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Hvordan er det sammenlignet med f.eks Arendal, som jo er langt billigere ift. til specs?
  Usikker på om jeg skjønte spørsmålet helt. Kan du utdype? Spør du om lydkvaliteten generelt mellom Manta og en Arendalhøyttaler? Eller?
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Jeg kommer ikke til å kommentere kvalitet eller lyd på Arendalhøyttalere her, og ønsker ikke at andre snakker de ned i tråden her heller hvis mulig, det blir feil fokus. :)

  Jeg har stor respekt for det Arendal har fått til, de har lykkes med produkter som åpenbart treffer målgruppen godt. De er delvis å takke for at jeg startet opp, da de gjorde at jeg fikk øynene opp for at det var mulig å lykkes som nytt norsk høyttalermerke. De har andre type produkter og annen målgruppe (i større grad mot hjemmekinomarkedet), så her er det fint plass til begge (og alle andre aktører). :)
   
  M

  MusicBear

  Gjest
  Arendal er passive Kina-høyttalere. Dette er aktive, håndlagde, norske høyttalere. Det blir som å sammenlikne Hyundai med Aston Martin…
  God reklame, for den italienske leverandøren Sigberg bruker, men de lager da også Ferrarri der nede skal vite ;) 🏎
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Hvordan er det sammenlignet med f.eks Arendal, som jo er langt billigere ift. til specs?
  Det er også litt lett å glemme at de er aktive. For å sammenligne med produkter som faktisk er på markedet da, så har du SBS.1 til 62990,-

  F.eks 1723S Monitor koster nesten 20,000kr. Skal du ha en god Hypexbasert effektforsterker i tillegg så ryker du vel lett på 20,000kr til. Da er du oppe i 40,000 med en gang, så ikke helt gratis der heller. :)
   

  Lydfnutt

  Fersking
  Ble medlem
  21.05.2022
  Innlegg
  3
  Antall liker
  4
  Sted
  Lillestrøm
  Er det bestemt hvilke Hypex-komponenter som skal inngå i Manta, eller er dette noe som du vil vurdere underveis? Siden produktporteføljen til Hypex også oppdateres.
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Er det bestemt hvilke Hypex-komponenter som skal inngå i Manta, eller er dette noe som du vil vurdere underveis? Siden produktporteføljen til Hypex også oppdateres.
  Prototypene nå har FA253, som da bruker dagens nCore-moduler, så det er vel mest trolig de det ender med, hvis ikke Hypex plutselig slipper oppdatert FA-serie basert på de nye modulene da. Men dagens moduler er allerede mer enn gode nok. :)
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Ellers er jo pris på sett og vis et interessant tema, og det samme er tilnærmingen til det økonomiske. De fleste større selskaper designer nok høyttalere mot et predefinert prispunkt. Det kan ofte være fint, for det vil jo si at hvis de er dyktige får man jo mest mulig for pengene på det prispunktet. Men det vil også si at det med vilje og by design gjøres masse kompromisser underveis for å møte en predefinert utpris. Det er ikke sjelden jeg har sett en litt rufsete frekvensrespons på en høyttaler og tenkt at her har de rett og slett sluppet opp for tid underveis. "Nei, nå har vi ikke råd til å fintune mer."

  Når jeg lager noe så er primærmålet å lage noe som er så bra som overhodet mulig gitt forutsetningene og/eller innenfor en eller annen nisje. Jeg er ferdig når jeg er ferdig. Og jeg vet ikke om alle har lagt merke til eller tenkt over det, men samtlige produkter vi har, er noe for seg selv på et eller annet vis.

  Inkognito er en "gjemmebort" sub med fokus på formfaktor, men både bedre lyd og mer trøkk enn samtlige alternativer. Tilsvarende har også 10D mer trøkk enn ca hvilken som helst annen sub når du tar størrelsen i betraktning, og også der har fokuset på lydkvalitet vært høyt. SBS.1 høyttalerne har dynamikk som går utenpå omtrent alt annet i tilsvarende størrelse, og coaxen, konstruksjonen og kombinasjonen med sub gjør også at lydbildet er voldsomt i forhold til de beskjedne målene.

  Og nå er det da Manta hvor kravet til kompakt størrelse er lempet på, som gjør at dynamikken blir enda mye drøyere, og det blir trolig også den mest effektive og kraftigste kardioidehøyttaleren som er sluppet til hjemmemarkedet. Og såvidt jeg vet eneste med doble kardioidesystemer. Lyden er nok allerede nå en produksjonshøyttaler verdig, men det blir eksperimentering og justering i mange måneder til.

  Med denne tilnærmingen så blir prisen kalkulert når jeg er fornøyd med produktet, ikke bestemt av en målpris i forkant. Det jeg gjør av kompromisser underveis er primært praktiske, ikke økonomiske. Samtidig kaster jeg ikke bort penger med vilje. F.eks har jeg flere ganger blitt spurt om hvorfor jeg ikke bruker Revelatordriverne til Scan-speak i subbene. Det er ganske enkelt fordi de er ikke spesielt mye bedre enn de jeg bruker, og koster tre ganger så mye. Det hadde gjort subwooferne enda mye dyrere uten noe særlig gevinst.

  Denne tilnærmingen gir ikke produkter som treffer alles lommebok, men det gir etter min mening gode og interessante produkter. Det finnes høyttalere til halve prisen, og det finnes høyttalere til dobbel pris. Hva som er verdt hva for den enkelte må man nesten vurdere selv. :)
   

  Lydfnutt

  Fersking
  Ble medlem
  21.05.2022
  Innlegg
  3
  Antall liker
  4
  Sted
  Lillestrøm
  Tilnærmingen din er i alle fall nok til at én person (her!) har satt høyttaleroppgradering på vent inntil du er ferdig. Tidligere plan om å ta steget inn i B&W 800-serien i front har blitt pauset, om ikke kansellert.

  Så blir jo spørsmålet hva som skal gjøres med resten av B&W-ene som står i surround, dersom frontene blir noe annet. Godt du ikke er ferdig enda så det er tid til å få litt mer penger inn på sparekontoen!
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Tilnærmingen din er i alle fall nok til at én person (her!) har satt høyttaleroppgradering på vent inntil du er ferdig. Tidligere plan om å ta steget inn i B&W 800-serien i front har blitt pauset, om ikke kansellert.

  Så blir jo spørsmålet hva som skal gjøres med resten av B&W-ene som står i surround, dersom frontene blir noe annet. Godt du ikke er ferdig enda så det er tid til å få litt mer penger inn på sparekontoen!
  Hyggelig og moro å høre! Bare å gi en ping på DM hvis du vil komme innom og lytte på prototyper hvis du bor slik til at det er praktisk! 😊
   

  JMM

  Slava Ukraini!
  Ble medlem
  27.11.2016
  Innlegg
  5.380
  Antall liker
  5.372
  Sted
  Fredrikstad
  Torget vurderinger
  3
  Denne tilnærmingen gir ikke produkter som treffer alles lommebok, men det gir etter min mening gode og interessante produkter. Det finnes høyttalere til halve prisen, og det finnes høyttalere til dobbel pris. Hva som er verdt hva for den enkelte må man nesten vurdere selv. :)

  Siden jeg nevnte pris tidligere og mente den var høy, så får jeg presisere at jeg tenkte i absolutte termer. 150-200K er mye penger for de fleste og mer enn de aller fleste vil tenke på å punge ut for et par høyttalere.

  Det jeg ikke mente noe om var hvorvidt det er for høy eller lav pris for disse høyttalerne. Med tanke på utvikling og ytelse tenker jeg prisen er helt grei og man får helt sikkert mer, kanskje mye mer, for kronene enn ved å spenne et tilsvarende beløp på et par "off-the-rack" fra et mer kjent navn.

  Imidlertid ser jeg som sagt frem til dagen da man kan få denne type ytelse til priser som passer bedre for meningmann.
   
  Sist redigert:

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Takker for lytterunden i dag. Dette blir meget kapable saker :)
  Takk, hyggelig at det låt ok pluss! 12" elementet lå nok 1-2dB for lavt i dag, men litt svinn får vi regne med underveis - satser på enda bedre skrudd inn høyttaler (men kanskje litt mer vrient rom) på Hortenmessen. :D

  Tusen takk for besøk, alltid hyggelig å få erfarne ører innom. Imponerende å kommentere "Trenger kanskje litt mer kropp på kvinnelig vokal" når jeg har en dip rundt 400hz. :geek: 😁
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  8.716
  Antall liker
  10.146
  Sted
  Langesund
  Ja, ørene begynner jo å få noe ballast, men fullgode er de ikke lengre.
  Er jo ikke helt på jordet det jeg har som preferanser. Med rett tuning er nok lyden på konstruksjonen din på samme nivå. det er vel bare når en skal ta i ekstremt det begynner å bli forskjeller - det sier seg selv.
   
  M

  MusicBear

  Gjest
  Takk, hyggelig at det låt ok pluss! 12" elementet lå nok 1-2dB for lavt i dag, men litt svinn får vi regne med underveis - satser på enda bedre skrudd inn høyttaler (men kanskje litt mer vrient rom) på Hortenmessen. :D

  Tusen takk for besøk, alltid hyggelig å få erfarne ører innom. Imponerende å kommentere "Trenger kanskje litt mer kropp på kvinnelig vokal" når jeg har en dip rundt 400hz. :geek: 😁
  Mistenker at hans egne doble "Langesund-Moreller" er ekstremt gode i nettopp dette området, således høres når noe mangler der han selv trolig er godt vant.
  Jeg tenker høyt (og spør av rein skjær interesse); kan selve "pustehullene" til kardiode kunne forårsake det han nevner? Går ut i fra at 12-tommer'n spiller høyere oppover i frekvens enn dip'n du angir.
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.170
  Antall liker
  4.025
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Mistenker at hans egne doble "Langesund-Moreller" er ekstremt gode i nettopp dette området, således høres når noe mangler der han selv trolig er godt vant.
  Jeg tenker høyt (og spør av rein skjær interesse); kan selve "pustehullene" til kardiode kunne forårsake det han nevner? Går ut i fra at 12-tommer'n spiller høyere oppover i frekvens enn dip'n du angir.
  Nei, 12" spiller både noe lavere nivå totalt sett enn den kanskje burde gjøre, og det var en kjent og ganske bred dip fra typ 350-500hz, så det var ikke helt ukjent at det ikke var perfekt. Responsen er slik den blir bedt om å være over et bredt område foran høyttaleren, så det er ikke noe problem å skru det annerledes.

  Kardioidehullene skaper tvert i mot mer punch i elementets virkeområde (som er til ca 600hz p.t.), siden det er mindre refleksjoner til siden og bakover og dermed mindre utfasing. :) Men dette gjør det også litt uvant å skru, siden summen av høyttaler og refleksjoner blir litt annerledes enn med et tradisjonelt kabinett.

  EDIT: Det er også slik at når jeg er i denne fasen og tuner selve høyttaleren så er det ikke lagt til noe korreksjon for rommet, og da hører man jo også det som er med av berg og daler der i dette området.
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  16.798
  Antall liker
  12.473
  Det blir enda mer interessant å høre hva folk sier når de er ferdige.
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  8.716
  Antall liker
  10.146
  Sted
  Langesund
  Sluttproduktet er selvfølgelig viktigst, men litt forskjellig folks meninger under veis skader ikke.
   

  avelon

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  11.11.2021
  Innlegg
  144
  Antall liker
  127
  Sted
  Norge
  Torget vurderinger
  1
  Var innom en tur i dag for å levere tilbake en låne-inkognito (har 2 fra før av, ville se om jeg kunne presse inn én til) og fikk muligheten til å lytte på Manta'ene. Jeg er nordlenning så påberoper meg retten til å si "dæven" - det var en tightness og "coherence" i lydbildet som var langt bedre enn hva jeg har fått til her hjemme. Også veldig imponert over hvor detaljert og pinpointa lyden var uten at det opplevdes skarpt, selv på volum langt langt over hva jeg normalt spiller på.. Har fått tilsendt kurven og kommer til å prøve å ratte den inn her i håp om å få til noe lignende 🙉
   

  IvarT

  Слава Україні!
  Ble medlem
  19.02.2015
  Innlegg
  1.648
  Antall liker
  2.647
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  2
  Godt over 200 innlegg, og ingen kommentarer rundt navnet på denne høyttaleren? Kan inspirasjonen ligge her, mon tro? :p

  a1f8e8b95ed55ba5360edff3e7d1ebf3.jpg


  Det vekker iallfall gode minner fra ungdomstida... :)
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

SigbergAudio
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
4.025
Link til alle artikler
38
SigbergAudio sine annonser
Bransjenyheter
Sigberg Audio Black Week: Kun 3 dager igjen!

Sigberg Audio Black Week: Kun 3 dager igjen!

 • 0
Ønsker du deg en Sigberg Audio subwoofer eller høyttalere til redusert pris så gjelder det å slå til nå!
Fortsett
Bransjenyheter
Sigberg Audio black week tilbud!

Sigberg Audio black week tilbud!

 • 0
Hvis du har sittet på gjerdet gjelder det å hoppe av nå - her er det penger å spare på både høyttalere og subwoofere!
Fortsett
Bransjenyheter
Sigberg Audio + Quad = Sant?

Sigberg Audio + Quad = Sant?

 • 24
Er du en fan av Quad elektrostater? Og bass? Da må du få med deg dette!
Fortsett
Bransjenyheter
Antimode X2 romkorreksjon: Unboxing video!

Antimode X2 romkorreksjon: Unboxing video!

 • 1
Nysgjerrig på den nye Antimode X2 romkorreksjonsenheten? Vi har allerede solgt en rekke av disse til svært fornøyde kunder, og den er også i aktiv bruk i vårt demorom! Med X2 får du virkelig mye...
Fortsett
Bransjenyheter
Et lite dypdykk i hvordan vi jobber med rom og lyd på messen

Et lite dypdykk i hvordan vi jobber med rom og lyd på messen

 • 45
Hvordan jobber vi egentlig med rom og lyd på messa? Og hvorfor i alle dager har folk så forskjellig opplevelse av lyden i messerom?
Fortsett
Bransjenyheter
Sigberg Audio messetilbud

Sigberg Audio messetilbud

 • 1
30% på utvalgte utstillingsmodeller og 10% på alt romkorreksjon fra Antimode!
Fortsett
Topp Bunn