Politikk, religion og samfunn Hvorfor må maten være så billig i Norge?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    2.648
    Antall liker
    1.302
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    3
    Det er salmonella som er det største problemet med svin og kylling og årsaken til at kjøttet må gjennomstekes eller kokes.
     

    otare

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    9.561
    Antall liker
    3.513
    Sted
    Trondheim
    Jeg vet ikke, men du kan jo se selv på meny.no. Det finnes sikkert en i Trondheim.
    Joda, det finnes flere i Trondheim. En bare 300 m fra der jeg bor, men det var ikke det som var poenget. Hvor langt er det til nærmeste Meny hvis du bor på Senja? Eller Dverberg?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    17.440
    Antall liker
    9.538
    Torget vurderinger
    2
    Men er det problemet egentlig så stort her i landet?
    I Norge er salmonella ikke et problem. Men økende invasjon av villsvin er blitt et problem for bønder med frilandsgris ved svenskegrensen. Villsvin bryter ned gjerder og tar seg inn til purkene - og villsvin har salmonella.
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    2.648
    Antall liker
    1.302
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    3
    De fleste dagligvarebutikker har kjøtt fra Gilde så det er neppe noe problem å få tak i ribbe hele året over hele landet hvis behovet dukker opp.
     

    Aurora

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    9.207
    Antall liker
    4.890
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Sjekka ikka adresse før nå.... det er faktisk Eide Handel som står oppført på kartet til Meny.....forøvrig en alldeles utmerket butikk for fisk og kjøtt!
     

    Voff

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    7.978
    Antall liker
    3.035
    Torget vurderinger
    1
    Sjekka ikka adresse før nå.... det er faktisk Eide Handel som står oppført på kartet til Meny.....forøvrig en alldeles utmerket butikk for fisk og kjøtt!
    Joda, men jeg tror ikke at de er en del av Meny. De tar inn noe av sortimentet til Meny; tror de er kjedeuavhengig. Definitivt landsdelens beste butikk!
     

    Dephnot

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    07.09.2004
    Innlegg
    44.762
    Antall liker
    9.788
    Sted
    MQ-9
    Torget vurderinger
    1
    Svineknoke har jeg sett etter flere ganger, men alt er dessverre røykt og det er ikke egnet til annet enn ertersuppe og slikt. Har lyst på fersk og urøykt for å lage knusprige Schweinshaxen. Samme gjelder svinekam som er godt egnet til oppskjært pålegg, men her også er det kun røykt i butikken og det er rett og slett ikke godt etter min smak.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    12.226
    Antall liker
    6.185
    Kun saltet er ganske vanlig. De kan være temmelig salte (hvor salte står uansett på varedeklarasjonen) men det kan man uansett løse ved å vanne de ut. Både min lokale Kiwi og Extra pleier å ha det.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    12.226
    Antall liker
    6.185
    Dame oppdager at det faktisk er billigere å kjøpe maten for så å spise den opp enn hva det er å kjøpe maten, spise en del av den og så kaste det man ikke spiste opp og gjenta denne øvelsen uke etter uke over lang tid.


    Nå vet jeg forsåvidt ikke om vedkommende er blant de som klager på at maten er så fryktelig dyr her i landet eller ikke, men ved å gjøre det mest opplagte, altså å faktisk ikke kjøpe mer enn man trenger, så ble i alle fall utgiftene redusert med 1/3.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    15.844
    Antall liker
    3.749
    Torget vurderinger
    0
    I Norge er salmonella ikke et problem. Men økende invasjon av villsvin er blitt et problem for bønder med frilandsgris ved svenskegrensen. Villsvin bryter ned gjerder og tar seg inn til purkene - og villsvin har salmonella.
    Og de har Afrikansk svinepest!
     

    Voff

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    7.978
    Antall liker
    3.035
    Torget vurderinger
    1

     

    Espen R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    7.645
    Antall liker
    644

    Nortura planlegger å avvikle produksjonen av Gilde pølser og kjøttdeig i Målselv og flytte alt sørover, grunnet varelagrene til kjedene.
    Det ironiske er at Nortura Målselv har vært med på mange omstruktureringer opp gjennom årene og leverer overskudd og kvalitet. Det som skiller Gilde røkte kjøttpølser produsert i nord-norge og de sørpå, er at de nord-norske er røkt i røykeskap, de sør-norske er bare tilsatt røykaroma. Gjett hva som smaker best? 😀

    Men ser i butikkene her nord at Gilde presses stadig hardere av lokale private kjøttbedrifter i Tromsø og Harstad;; Kuraas, Mydland. Aaron Mat, Solberg Pettersen m.fl. Det er kamp om hylleplassen.
     

    morbid

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    666
    Antall liker
    405
    Gildepølser er uansett ikke noe høydarere, når man lager generiske og dølle produkter som greit kan produseres over alt med omtrent hva som helst, så blir ofte slik, kombinerer man det med konsumenter hvor eneste kriteriet er prislappen havner man i uløkka.

    Det er også en myte at alle norske bønder produserer med så høy kvalitet. Et lite mindretall gjør det, de aller fleste driver med samlebåndsproduksjon av svært laber kvalitet.
     

    Aurora

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    9.207
    Antall liker
    4.890
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Nå går det ikke mye av den sorten her i huset, men Gilde er slett ikke blant de billigste.... da heter det First Price o.l. og smaker itteno....
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    2.648
    Antall liker
    1.302
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    3
    Nortura planlegger å avvikle produksjonen av Gilde pølser og kjøttdeig i Målselv og flytte alt sørover, grunnet varelagrene til kjedene.
    Det ironiske er at Nortura Målselv har vært med på mange omstruktureringer opp gjennom årene og leverer overskudd og kvalitet. Det som skiller Gilde røkte kjøttpølser produsert i nord-norge og de sørpå, er at de nord-norske er røkt i røykeskap, de sør-norske er bare tilsatt røykaroma. Gjett hva som smaker best? 😀

    Men ser i butikkene her nord at Gilde presses stadig hardere av lokale private kjøttbedrifter i Tromsø og Harstad;; Kuraas, Mydland. Aaron Mat, Solberg Pettersen m.fl. Det er kamp om hylleplassen.
    Det er jo veldig positivt at lokale produsenter greier å utkonkurrere Nortura. Stort sett har landbrukssamvirket stått i en monopolsituasjon i Norge og kontrollert matvareproduksjonen med statlig støtte. Det er bare i de siste årene at mer lokale kjøtt og melkeprodusenter har fått mulighet til å komme inn på markedet som tidligere har vært monopolisert av Nortura.
     

    Espen R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    7.645
    Antall liker
    644
    Nå er det vel ikke snakk om bare pølseproduksjonen, men hele slakteriet på Andslimoen....
    Jeg går ut fra at slaktelinja som minimum må opprettholdes. Dette fordi man ikke kan kjøre levende dyr på vei fra nord-norge til sør grunnet dyrevelferd.
     

    Aurora

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    9.207
    Antall liker
    4.890
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Blir ikke forbauset..... Tine arbeider tilsynelatende med å få lagt ned et par meierier i nord også.... melk i tank er jo enklere å transportere enn dyr, men når det kommer til økte overskudd spiller miljøargumente ingen rolle lenger.... jfr fisk til Kina...
     

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    2.648
    Antall liker
    1.302
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    3
    Jeg går ut fra at slaktelinja som minimum må opprettholdes. Dette fordi man ikke kan kjøre levende dyr på vei fra nord-norge til sør grunnet dyrevelferd.
    Dessverre så holder ikke argumentet om dyrevelferd hvis det står i veien for økonomien. Bare vent og se. Hva med franske kalver til Tyrkia f.eks.?
     

    Espen R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    7.645
    Antall liker
    644
    Dessverre så holder ikke argumentet om dyrevelferd hvis det står i veien for økonomien. Bare vent og se. Hva med franske kalver til Tyrkia f.eks.?
    Foreløpig står dyrevelferdsloven sånn. Det var jo ei stund snakk om å legge ned Nortura slakteriet i Finnmark, men avstanden ned til Troms er for stor, derfor er det i drift i dag.
     

    Espen R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.03.2002
    Innlegg
    7.645
    Antall liker
    644
    Late to the party...

    Men har drukket min første flaske TØYEN-COLA!
    Faen, den er jo kjempegod. Den første brusen i moderne tid som smaker godt, Imo. Og denne blir aldri produsert av Rignes/Orkla eller Coca Cola, fordi ingrediensene er for dyre. Her smaker man ekte råvarer. Kult med åpen resept og at alle ingendiensene er ramset opp på flaska.

    Heia Tøyen-Cola, håper dere overlever
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn