H
Hardingfele
Gjest
Var ute til en øl, som ble mange øl, som endte med whiskyslag, med en klok HFSer en tid tilbake. Han fortalte om et besøk på et moderne og "ansvarfullt" kyllingbruk. Etter det hadde han ikke spist kylling.Jeg er heller ikke noe fan av kyllingindustrien slik den er idag, vi produserer 70 millioner kyllinger i året, de aller fleste er beinrangler. Hvis man dobler slaktevekta kan man redusere dette tallet med over det halve for lik mengde kjøtt.
Årsaken er enkel. Fuglene står tett - jævlig tett - de står i skitt som er full av ammoniak, den tærer på føttene, som er hudløse og underkroppen er fjærløs av samme grunn. Fuglene står og kakker på hverandre, i bur eller på gulv - der de er "frittgående". De ser ikke dagslys, kyles fulle av proteiner så de kjapt skal bygge slaktevekt og manipuleres med døgnfremskynding, så veksten skal gå hurtigere. Bena tåler ikke vekten av overkroppen og det ligger en del døde fugl utover, som må plukkes unna.
Vel bekomne!

Sist redigert av en moderator: