V
vredensgnag
Gjest
Det er kjeder i Finland også, i et bredt prisspenn, men de baltiske landene og Finland er meget matkresne.
Den som reiser i Baltikum vil ha blitt overrasket over det enorme utvalget i storbutikkene, men vil også se et godt utvalg kvalitetsvarer i mindre butikker, med mye ferskmat og en god del grundig bearbeidede kjøttvarer, konservert mat og bakervarer.
Og grønnsaks-, kjøtt-, fisk- og meieridiskene er bortimot ikke til å tro i storbutikkene. Dette er tidligere sovjetrepublikker.
Det er faktisk blitt slik at finnene syns de henger etter Estland og Latvia når det gjelder matkvalitet, noe som kan skyldes at det fortsatt er billigere arbeidskraft i disse landene, og at de kan gjennomføre mer arbeidsintensiv bearbeiding av råvarene.
Stockmanns matavdeling i både Finland og baltiske land anbefales som besøksmål dersom man ønsker å bli dypt deprimert over u-landstilstandene i norske butikker.
I Helsinki anbefales et besøk i Kluuvi mathallen, som har kjøtt og fisk fra 500 forskjellige leverandører. Da burde depresjonen være total. Finland har forøvrig utstrakt landbrukseksport, og tjener penger på landbruket sitt.
http://www.visitfinland.com/web/guest/news/detail/-/article-detail/10123/36750141
I Finland gjelder også regler for henging av kjøtt som er riktigere enn de norske, dersom det er mørt kjøtt man er ute etter. Norske reisende gjennom Vanda flyplass utenfor Helsinki visste å alltid ta med seg finsk indrefilet og entrecote fra den store kjøttdisken på flyplassen når de skulle hjem. Har vært mye i Finland siden 80-tallet, og båret lange og tunge fileter med meg hjem i håndbagasjen.
Den som reiser i Baltikum vil ha blitt overrasket over det enorme utvalget i storbutikkene, men vil også se et godt utvalg kvalitetsvarer i mindre butikker, med mye ferskmat og en god del grundig bearbeidede kjøttvarer, konservert mat og bakervarer.
Og grønnsaks-, kjøtt-, fisk- og meieridiskene er bortimot ikke til å tro i storbutikkene. Dette er tidligere sovjetrepublikker.
Det er faktisk blitt slik at finnene syns de henger etter Estland og Latvia når det gjelder matkvalitet, noe som kan skyldes at det fortsatt er billigere arbeidskraft i disse landene, og at de kan gjennomføre mer arbeidsintensiv bearbeiding av råvarene.
Stockmanns matavdeling i både Finland og baltiske land anbefales som besøksmål dersom man ønsker å bli dypt deprimert over u-landstilstandene i norske butikker.
I Helsinki anbefales et besøk i Kluuvi mathallen, som har kjøtt og fisk fra 500 forskjellige leverandører. Da burde depresjonen være total. Finland har forøvrig utstrakt landbrukseksport, og tjener penger på landbruket sitt.
http://www.visitfinland.com/web/guest/news/detail/-/article-detail/10123/36750141
I Finland gjelder også regler for henging av kjøtt som er riktigere enn de norske, dersom det er mørt kjøtt man er ute etter. Norske reisende gjennom Vanda flyplass utenfor Helsinki visste å alltid ta med seg finsk indrefilet og entrecote fra den store kjøttdisken på flyplassen når de skulle hjem. Har vært mye i Finland siden 80-tallet, og båret lange og tunge fileter med meg hjem i håndbagasjen.