Problemet er at tollmurene har forårsaket mangel på kremfløte også i butikkene.realist skrev:
Snart blir det sikkert mangel på håndmiksere også. Hver mann sin håndmikser og sin lille lysegrønne plastbolle - hvorfor er jeg alltid i feil bransje?Gjestemedlem skrev:Problemet er at tollmurene har forårsaket mangel på kremfløte også i butikkene.realist skrev:
Man tager hvad man haver...Gjestemedlem skrev:Problemet er at tollmurene har forårsaket mangel på kremfløte også i butikkene.realist skrev:
Kanskje folk blir fornøyd med delfiafett på brødskivene i stedet?
Godt forslag.Espen R skrev:Vet ikke om det er nevnt tidligere, men hadde sans for det super-enkle forslaget til bonden i Troms som ville ha løst smørkrisen: Hvis meieriene hadde kuttet fettprosenten i all type melk med 2% i forhold til dagens nivå, 2% mindre fett i H-melk, lettmelk, ekstra lett, kefir osv, da ville alle fått nok smør og ingen ville ha smakt forskjell på melka! Alle hadde vært happy; problem løst!
Vet ikke om det er så enkelt, men ser for meg at alle separeringsmaskiner (som skiller ut ønsket mengde fett fra melka) har et digitalt display og en vribryter hvor man bare vrir på knappen til ønsket mengde fett vises i det røde displayet.BT skrev:Godt forslag.Espen R skrev:Vet ikke om det er nevnt tidligere, men hadde sans for det super-enkle forslaget til bonden i Troms som ville ha løst smørkrisen: Hvis meieriene hadde kuttet fettprosenten i all type melk med 2% i forhold til dagens nivå, 2% mindre fett i H-melk, lettmelk, ekstra lett, kefir osv, da ville alle fått nok smør og ingen ville ha smakt forskjell på melka! Alle hadde vært happy; problem løst!
Det skremmende er at dette er hverdagen for mer eller mindre alle matvarer i Norge. Den eneste forskjellen er at vi har noen få monopolister som vanligvis klarer å ha noen produkter i hyllene slik at vi ikke skal legge til den massive norske blokaden av dagligvarer. :-\Valentino skrev:Greit med en påminnelse om hvor elendig planøkonomi virker sånn innimellom.
Ok, jeg trodde displayet og bryteren satt på kua.Espen R skrev:Vet ikke om det er så enkelt, men ser for meg at alle separeringsmaskiner (som skiller ut ønsket mengde fett fra melka) har et digitalt display og en vribryter hvor man bare vrir på knappen til ønsket mengde fett vises i det røde displayet.BT skrev:Godt forslag.Espen R skrev:Vet ikke om det er nevnt tidligere, men hadde sans for det super-enkle forslaget til bonden i Troms som ville ha løst smørkrisen: Hvis meieriene hadde kuttet fettprosenten i all type melk med 2% i forhold til dagens nivå, 2% mindre fett i H-melk, lettmelk, ekstra lett, kefir osv, da ville alle fått nok smør og ingen ville ha smakt forskjell på melka! Alle hadde vært happy; problem løst!
"Svensk mjølkeproduksjon går ned og bønder sluttar i stort tempo"Gjestemedlem skrev:Det skremmende er at dette er hverdagen for mer eller mindre alle matvarer i Norge. Den eneste forskjellen er at vi har noen få monopolister som vanligvis klarer å ha noen produkter i hyllene slik at vi ikke skal legge til den massive norske blokaden av dagligvarer. :-\Valentino skrev:Greit med en påminnelse om hvor elendig planøkonomi virker sånn innimellom.
Det er nyttig med et slik våkent øyeblikk an gang i blant, for norske forbrukere er like uvitende som fremskredne altzheimerpasienter til vanlig.
Jeg kan ikke helt se for meg at dette er tilfelle. At noen legger ut noe for salg til tullepriser har vel mest vært humoristisk ment. Endel av annonsene er jo rett morsomme. Halvbrukte smørpakker og miniatyrpakker etc. Hvis noen har kjøpt noe av det siste har de nok handlet i vannvare. Og så er det jo alltid noen naive griske tullinger som hiver seg på fordi de innbiller seg at folk er dumme nok til å betale slike summer. Ikke ulikt de tidvis toppene med salg av "gullnummer" man ser på Finn hvis det har vært en avisartikkel om fenomenet.vredensgnag skrev:Jeg leser i avisen at folk byr over 500 for en pakke meierismør? Og at enkelte vil ha langt mer enn dette, på Finn, og at små smørepakker med meierismør (kantinetypen), går for 75 kroner/stk?
Mao. kan vi trygt gå ut ifra at veldig mange mennesker er stupdumme, noe det er verdt å ha i bakhodet når man reflekterer over hvor samfunnet sjangler hen.
Og ei god øving på krisehandtering. Klarar vi dette, klarar vi alt..........?Gjestemedlem skrev:Hele denne smørfadesen er jo et studium i markedsmekanismer.
Folk sier nei til bud på 500, 600 - og venter til prisen når 800, noe de er sikre på at den gjør. Og da jeg så en tv-reportasje med folk som hadde kjørt lange avstander for å kjøpe dansk smør på kaien i Kristiansand ... og disse stod i lang, lang sovjetaktig kø!Gjestemedlem skrev:Jeg kan ikke helt se for meg at dette er tilfelle. At noen legger ut noe for salg til tullepriser har vel mest vært humoristisk ment. Endel av annonsene er jo rett morsomme. Halvbrukte smørpakker og miniatyrpakker etc. Hvis noen har kjøpt noe av det siste har de nok handlet i vannvare. Og så er det jo alltid noen naive gruske tullinger som hiver seg på fordi de innbiller seg at folk er dumme nok til å betale slike summer. Ikke ulikt de tidvis toppene med salg av "gullnummer" man ser på Finn hvis det har vært en avisartikkel om fenomenet.vredensgnag skrev:Jeg leser i avisen at folk byr over 500 for en pakke meierismør? Og at enkelte vil ha langt mer enn dette, på Finn, og at små smørepakker med meierismør (kantinetypen), går for 75 kroner/stk?
Mao. kan vi trygt gå ut ifra at veldig mange mennesker er stupdumme, noe det er verdt å ha i bakhodet når man reflekterer over hvor samfunnet sjangler hen.
Så det reelle gråmarkedet for melkefett er nok en humoristisk såpeboble, eller en morsom julehistorie fra 2011.
Gjestemedlem skrev:Jeg kan ikke helt se for meg at dette er tilfelle. At noen legger ut noe for salg til tullepriser har vel mest vært humoristisk ment. Endel av annonsene er jo rett morsomme. Halvbrukte smørpakker og miniatyrpakker etc. Hvis noen har kjøpt noe av det siste har de nok handlet i vannvare. Og så er det jo alltid noen naive griske tullinger som hiver seg på fordi de innbiller seg at folk er dumme nok til å betale slike summer. Ikke ulikt de tidvis toppene med salg av "gullnummer" man ser på Finn hvis det har vært en avisartikkel om fenomenet.vredensgnag skrev:Jeg leser i avisen at folk byr over 500 for en pakke meierismør? Og at enkelte vil ha langt mer enn dette, på Finn, og at små smørepakker med meierismør (kantinetypen), går for 75 kroner/stk?
Mao. kan vi trygt gå ut ifra at veldig mange mennesker er stupdumme, noe det er verdt å ha i bakhodet når man reflekterer over hvor samfunnet sjangler hen.
Så det reelle gråmarkedet for melkefett er nok en humoristisk såpeboble, en internetfad, eller en morsom julehistorie fra 2011.
Vel, har du tradisjon for å bake syv slag til jul, samt å ha smør til tradisjonelle retter, så tror jeg enkelte nærmer seg abstinensvansker på nivå med de verste en heroinist må takle.Trondmeg skrev:For et tøysete problem.
Javisst, men "krisen" er vel i hovedsak en følge av unødvendig hamstring. Tipper det er mye harskt smør som blir kastet primo 2012.vredensgnag skrev:Vel, har du tradisjon for å bake syv slag til jul, samt å ha smør til tradisjonelle retter, så tror jeg enkelte nærmer seg abstinensvansker på nivå med de verste en heroinist må takle.Trondmeg skrev:For et tøysete problem.
Hamstringen slutter og alt normaliserer seg. Reklameverdien på "Smør" har vært enorm, og når det som nå har blitt importert er solgt så er det tilbake til situasjonen der Tine igjen har monopol på produktet. Og jeg tror ikke oddsene er store på at salget neste år vil stige markant.nb skrev:Dette er på ingen måte god reklame for Tine - dette er stupiditet demonstrert i sin klareste form. Hamstring slutter når tilbudet normaliserer seg, noe som skjer før eller siden.
Dessuten har jeg smør.
Gjestemedlem skrev:Hvis noen har kjøpt noe av det siste har de nok handlet i vannvare.
Det var fordi hun ble utsatt for margarinfesttaler på 40-50 årene, der dette ble fremhevd som et riktigere og mer moderne produkt (samtidig som smør faktisk var vanskelig å oppnå). Så man hausset opp det som var tilgjengelig, så savnet ikke skulle bli for stort.Pink_Panther skrev:Min mor, født 1916, brukte aldri setersmør/meierismør til baking eller steking. Var ikke brukbart til det, mente hun. Hvorfor er smør uunværlig til denslags nå?