Side 1 av 114 1231151101 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 2271

Tråd: OMF's anlegg!

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  OMF's anlegg!

  Hei!
  Tenkte jeg skulle prøve denne tråden da....

  Tenkte også å legge ut noen bilder som er noen år gamle, slik at man se hva slags utstyr jeg har vært innom og også prøve å skrive litt om mine prioriteringer!

  [img width=600 height=406]http://mediatech.no/berg/hf/bilder3/small_hifisentralen1.jpg[/img]
  Utstyr:
  Sonic Frontier SFCD-1 m/XO clock, wondercaper og Telefunken Diamond NOS rør
  Renaissance Audio Blue Standard Plus ubalanserte signalkabler
  Conrad Johnson Premier 17LS preamp
  ZapZolute 118W Dual Mono Mk4 monoblokker
  Tara Labs Master genII og Renaissance Audio Blue standards høytalerkabler
  BW Matrix 801 S3 høytalere

  Diverse Pulsar points, hjemmelagde nettkabler, BASE plattform. Hadde også en Parasound CDP2000 Ultra Cd spiller stående.

  Hadde på denne tiden et anlegg som begynte å spille skikkelig bra. Skal jeg trekke frem noen enkeltkomponenter i dette anlegget må det være BW 801. De spiller vanvittig tøft, har suveren bass, og koster ikke så mye på bruktmarkedet. Testet på denne tiden flere Cd spillere og synes ikke det var betydelige lydmessige forskjeller på de. Hadde tidligere prøvd Cambrigde CD6 og hadde også en Micromega Stage 4 tilgjengelig. Parasounden spilte veldig definert og presist, mens Sonic Frontier nok var litt varmere i klangen. Fikk skuffende lite igjen lydmessig for modifiseringen av SF syntes jeg, i forhold til hvordan spilleren var original.

  Må jo si at jeg på denne tiden innbilte meg at jeg var i ferd med å tangere det som var mulig å få til når det gjaldt lydgjengivelse i egen stue, det var jo ikke en spesielt treffende konklusjon.

  Hadde tidligere eid:
  Høytalere: Phillips FB860, Patos Lyric 301, BW Matrix 805 og 802
  Elektronikk: AVI 2000MM, EAD Theatermaster Encore, Aragon Aurum, Doxa 012 + masse Elkjøp stasj!

  Mvh
  OMF

 2. #2
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Utstyr
  Shanling CDT-100 Cd spiller
  Duelund signalkabler
  Conrad Johnson Premier 17LS preamp
  ZapZolute 118W Dual Mono Mk4 monoblokker
  14mm sølvskinne og Duelund høytalerkabler
  Audio Physic Avanti III og Martin Logan CLS IIz høytalere

  Diverse Pulsar points, hjemmelagde nettkabler, BASE plattform

  Hadde på denne tiden ganske stor sirkulasjon av utstyr. Shanling Cd spilleren var vel egentlig den første Cd-spilleren som jeg syntes spilte merkbart bedre enn noen av de andre jeg hadde hatt. Og den var jo rålekker å se på. På denne tiden styret jeg mye med kabler. Hadde tidligere nevnte Renaissance Audio Blue Standard Plus, Tara Labs master G2, Infinity Resolution og Duelund signalkabler i en perioden. Endte opp med Duelund sine da jeg følte at disse gav mest oppløsning og ”naturlig kropp”. På høytalerkablene gikk det mye i det samme, hadde biwiring-sett av tara Labs Master, Renaissance Audio Blue Standard og single av Duelund og en kraftig sølvskinne. (14mm2). Heller ikke her var det dramatiske forskjeller, men endte opp med sølvskinnen til bassen og Duelund til diskant/mellomtone som jeg syntes spilte hårfint bedre enn bare sølvskinnen.

  Fikk rett før jul to par nye høytalere, Audio Physic Avanti III og Martin Logan CLS IIz. Selv om AP skal være en veldig oppløst og detaljert høyttaler, la det være sagt med en gang den når ikke CLSene til knærne når det gjelder mikrodynamikk og detaljer. Kort oppsummert – CLSene hadde fantastiske stemmer, mikrodynamikk, ”være-der” følelse, men det ble litt for sært for meg. Fikk dem ikke til å spille bass, sweet-spot er farlig liten, punchen og evne til å spille høyt var ikke der og holografien og roen i lydbildet var ikke like god som på Avanti. Derfor ble det til slutt Avanti jeg beholdt. Disse har vanvittig attakk, selv om de ikke spiller særlig dypbass, oppløsning er veldig bra sammenlignet med det meste annet og holografien er super.

  Må bare si det, at dersom du ikke er avhengig av å spille høyt eller er så nøye på punch og attakk i bassen (selv om jeg har hørt rykter om at det er noen som har fått til dette også!!!) så må jo CSL være den høytaleren i verden som gir mest for pengene. Den spiller bare så innih…. bra på det den gjør bra, at liker du dette, så er det ingen annen vei!!(Finnes sikkert mange andre bra elektrostater, men disse har ikke jeg hørt hjemme)

  Hvis jeg skal beskrive lyden i anlegget på denne tiden så spilte det presist. Holografien var godt definert, bassen var stram og presis og anlegget spilte i det store og hele uten noen unoter. Var igjen veldig godt fornøyd med lyden da jeg prioriterer holografi, presisjon, stødig lydbilde og punch i bassen.

  Mvh
  OMF

 3. #3
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!


  Utstyr
  Shanling CDT-100 Cd spiller, på BASE
  Duelund signalkabler
  Conrad Johnson Premier 17LS preamp, på BASE
  Dynamic Precision DpA1, på BASE (Står bak racket)
  Transparent Reference (Med XL) høytalerkabler
  Audio Physic Avanti III
  Transparent Rererence nettkabler

  Diverse Pulsar points, hjemmelagde nettkabler, BASE platform

  På denne tiden begynte ting å bli virkelig bra, men jeg var jo på jakt etter bedre lyd og begynte da litt forespørsler på hifisentralen om å bytte ut ZAPene mine. Fikk i stort sett svar som: ”Hvorfor? Er ikke de bra nok…..er ikke mye som er bedre enn de….er de ikke dyre nok…”. Så satt med inntrykk av at de skulle være bra. For å gjøre en lang historie kort endte jeg opp med en DP A1. Hadde ingen andre forsterkere på hjemlån, men A1 spilte ringer rundt ZAPene. Oppløsningen var enorm og plutselig var bassen jeg savnet i AP (Fra 801 tidligere) på plass. Lydmessig var oppgraderingen fra ZAP til DP større enn fra 801 til Avanti.

  Siden Shanling spilleren har volumkontroll eksperimenterte jeg en del med direktedrift kontra å bruke preampen. Jeg synts helt klart at preampen tilførte litt ”magi”, spesielt i mellomtonen. I tillegg trengte jeg den for å inkludere flere kilder.

  Utpå våren fikk jeg mulighet til å teste et par eldre Transparent Ultra høytalerkabler. Hadde egentlig gjort meg opp en mening på forhånd om at denne skulle være uoppløst, varm og overpriset. Fikk skikkelig hakeslipp da de spilte med enormt sort bakgrunn, masse naturlig kropp, dyp definert bass og allikevel presenterte alle detaljene i lydbilde på en mye mer behagelig og tilbakelent måte enn sølvskinnene jeg hadde brukt. Etter kort stund endte jeg opp med et par Transparent Reference. Senere om sommeren fikk jeg tak i et par Reference XL SS. Generelt om Transparent kablene er de veldig like i klangen, de blir bare bedre på alle områder når en går oppover skalaen, så Reference XL var enda mer presis i holografien, bassen var merkbart dypere og mer presis, bakgrunnen var enda sortere.

  Jeg hadde også skaffet meg noen Transparent Reference nettkabler til hele anlegget.

  Slik anlegget stod nå spilte det helt fantastisk! Holografien strakk seg rundt lytteposisjonen, bassen var kjapp og definert mer enn massiv og lydbildet var veldig rolig hvor stemmer og instrumenter ”poppet” ut av en dønn sort bakgrunn.

  Mvh
  OMF

 4. #4
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!


  [img width=600 height=450]http://www.hifisentralen.no/album/OMF/Anlegget.jpg[/img]


  BASE Drivverk på BASE platform
  DP DAC m/batteridrift på BASE
  Bent Audio trafosbasert preamp på BASE
  DP A1
  Audio Physic Avanti III (Modifisert) på BASE
  DP balansert digitalkabel
  MIT/Celius/Duelund/Silk signalkabler
  TA Reference XL SS høytalerkabler
  DIY Nettfilter FAT LMC
  Egen kurs

  Da er jeg på plass i nytt hus.
  Er ikke helt fornøyd ennå, jobber med akustikk og plassering.


  Som dere sikkert ser på bildet har jeg her flyttet og fått meg egen kåk. I samme perioden har jeg også byttet en del utstyr. På grunn av lang ventetid på en del av utstyret og ikke minst en oppussingsprosjekt som ble noe mer langvarig en planlagt, så var jeg uten anlegg en lang periode.

  Om utstyret
  Høytalerne ble oppgradert. Det kan lese om her:
  http://www.hifisentralen.no/cgi/yabb...num=1123888674

  Shanling Cd spilleren ble byttet ut med BASE drivverk og DP DAC, som også ble oppgradert med batteristrømforsyning. Grunnen til dette var todelt – først at muligheten bøy seg, og også at jeg ønsket å gå over til en fullbalansert system. Etter lang tids tråling av tester og erfaringer fant jeg også at denne kombinasjonen var det ikke mange som hadde prøvd og byttet ut igjen, og at en her fikk ”best of the best” for en rimelig penge. Var jo på denne tiden også veldig godt fornøyd med DP effekttrinnet mitt.

  Etter å ha prøvd en passiv preamp – som i mitt oppsett rett og slett spilte ringer rundt min tidligere CJ Premier 17Ls hva angikk nakenhet, oppløsning og bass – så bestilte jeg meg en blodtrimmet preamp fra Bent Audio med toppspesifiserte trafoer, Bybee filter og alt som kunne fåes. Når denne endelig kom, hadde jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag lenger men lyden var nå uansett topp.

  I tillegg har jeg skaffet med noen titall kilo mer med BASE plater. Har vel skrevet det flere steder her på siden, men de gjør noe med lyden som bare kan forklares som at lyden blir mer organisk og renere. Det samme skjedde under høytalerne.

  I tillegg har jeg installert egen kurs i den nye stuen –med skjermet nettkabel som går rett i nettfilteret.

  I ettertid ser jeg at det på denne tiden spilte ganske lyst og hard hos meg. Mer om hvordan jeg kom meg videre skal jeg skrive i status sommer 2006.

  Mvh
  OMF

 5. #5
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Her jukser jeg litt......og klipper bare inn en artikkel jeg skrev og ble publisert i Fidelity nr 22.


  [img width=600 height=399]http://mediatech.no/berg/hf/bilder3/small_Sommer2006.JPG[/img]

  GODT NORSK

  Jeg har holdt på med hifi og litt tyngre utstyr i snart 10 år. Og mine lydpreferanser har ikke endret seg mye fra starten av. Egenskaper jeg verdsetter høyt er presisjon, dynamikk, holografi, naturlige stemmer og oppløsning. Det viktigste for meg er at anlegget skal gi ”godfot” og gåsehud.
  1 Viktige produkter frem til nå
  Som de fleste andre i denne hobbien har jeg også hatt veldig mye utstyr opp igjennom tiden. Har ikke tenkt å skrive så veldig mye om hva jeg har hatt tidligere men noe har jo gjort sterkere inntrykk enn andre.
  1.1 BW 801 SIII
  Selv om jeg hadde hatt både 805 og 802 før jeg fikk disse i hus, må vel dette sies å være mitt første “high-end” produkt. B&W 801 SIII ble solgt utrolig billig i Norge, nesten halv pris av hva den kostet hjemme i England. Jeg fikk nok aldri vite hva disse virkelig var gode for, men frem til jeg byttet de ut med mine nåværende Avanti svarte de raskt på alle oppgraderinger på elektronikksiden. Denne høytaleren er etter min mening fremdeles et formidabelt kjøp på bruktmarkedet. Her får du bøttevis med trøkk og bass uten at det går på bekostning av de andre kvalitetene.
  1.2 CJ Premier 17LS
  Hvis 801 var mitt første high-end produkt, må Conrad Johnson Premier 17LS sies å være det første produktet som virkelig skulle være ”Best of the best”. Eiergleden med Premier 17 var formidabel - det gedigne kabinettet, den massive fjernkontrollen i aluminium, releene som klikker når du endret volum og ikke minst rørene som glødet i mørket. Lyden var også suveren og kan beskrives med luftighet, letthet og et mylder av mikrodetaljer som gav skikkelig ”være-der” følelse. I tillegg kunne man jo kose seg med å prøve ulike rør.
  1.3 Martin Logan CLS
  Jeg føler selv at veien frem til det utstyret jeg har i dag har vært med få tilbakskritt. Det største skrittet til siden var vel et par Martin Logan CLS II elektrostathøytalere som hospiterte i stua sammen med Avantiene en periode. På sine ting var CLSene uslåelige. Akustisk musikk, stemmer og mikrodetaljer var så nakent og oppløst jeg noensinne har hørt det. Men for meg var mangelen på bass, trøkk, kropp og ikke minst den utrolige retningsbestemte diskantgjengivelsen (som mer eller mindre forsvant hvis du reiste deg opp) grunnene til at Avantiene ble stående.
  1.4 AP Avanti III
  Jeg har det som jeg litt ubeskjedent liker å kalle verdens råeste AP Avanti III. Jeg begynte å sikle på denne høytaleren etter testen i en av de siste Audio bladene. Den virket til å passe som hånd i hanske med mine preferanser. Og når de dukket opp på bruktmarkedet var jeg rask med å sikre meg disse juvelene. Etter å ha hatt høytalerne i hus noen måneder begynte jeg å kikke på Vidar Mørchs artikkel hvor han modifiserte sine Virgo II. Ikke fordi jeg var missfornøyd, men Vidar var jo så veldig fornøyd med oppgraderingen. Det var vel omtrent på denne tiden jeg innså at galskapen hadde fått skikkelig rotfeste, for jeg vurderte å fikle med en av verdens beste høytalere. Kort fortalt ble hver høytaler 10 kg tyngre etter å ha fått nytt delefilter og internkabling av topp kvalitet. Oppgraderingen gav en helt suveren punch i bassen, mens både oppløsning og presisjon i toppen også ble merkbart bedre. Oppgraderingen hadde ingen bivirkninger.
  2 Nytt hus – mange nye utfordringer
  Våren 2005 flyttet jeg inn i nytt hus. Og jeg koblet opp anlegget nesten før jeg hadde bært inn sofaen . Anlegget bestod da av BASE drivverk, batteridriftet DP DAC, passiv trafobasert preamp, DP A1 og de modifiserte AP Avanti III. Signalkablene var DIY sølvkabler og Transparent høytalerkabler. I den gamle stuen var lyden kontrollert, behagelig og med super holografi. Nå låt det mildt sagt helt jævlig. Lyst, rotete og ingen kropp i det hele tatt. Nå ble jo anlegget koblet opp før tepper, gardiner og møbler var på plass, så jeg hadde ikke forventet topp lyd med en gang, men dette var uansett betydelig verre enn fryktet. Etter å ha fått på plass en del tepper, gardiner og møbler, syntes jeg det spilte mye bedre og begynte å bli fornøyd, men ble kjapt korrigert da en kollega på besøk kommenterte at det spilte mye bedre i sofahjørnet enn i sweetspot. Det spilte fremdeles ganske så lyst, men man kan da ikke gi opp av den grunn. Derfor vil jeg nå beskrive 10 ting jeg har gjort fra sommeren frem til i dag som har løftet anlegget til et nivå jeg ikke har hørt andre steder.
  3 Veien frem i 10 skritt
  3.1 Ny strømtilførsel
  Siden jeg allerede skulle pusse opp stuen var det enkelt å legge en ny kurs til stereoanlegget. Jeg valgte å legge en grov skjermet kabel fra sikringskapet og brukte samme kabelen også som nettkabel. Bedre skjerming, bedre tverrsnitt og ikke minst at anlegget ble jordet gjorde at anslagene ble renere, mer ro i lydbildet og lyden ble litt mindre spiss. Nettfilteret som ble brukt er en DIY variant med toroider og kondiser i parallell. Alt plassert i et kabinett av rustfritt stål.
  3.2 Bybee filter
  Etter en del skriblerier på nettet ble jeg veldig nysgjerrig på disse filterne. Knapt noe annet produkt jeg vet om skaper så hissige debatter som disse filterne. Jeg har modifisert anlegget i to omganger så da er det vel opplagt i hvilken leir jeg står. Den første runden var med store Bybee på strømtilførselen til drivverk og effektforsterkeren, og små på digitalsignalet fra drivverket. Effekten av dette var nesten overraskende. Lyden ble mer organisk og spesielt stemmer fremsto (mye) mer naturlig. For å bruke en klisje var det som et slør ble trukket fra, og musikken fremstod mye mer virkelighetstro og oppløst, uten at det på noen måte ble mer klinisk, snarere tvert i mot. I den neste runden var det høytalerne som fikk Slipstream sølv på diskantene og vanlige Slipstream på mellomtonene. Effekten der var ikke like stor og litt annerledes. Anslagene ble renere og det virket som høytalerne rett og slett spilte litt ”lettere”. Så totalt har jeg vel rundt 25 Quantum Purifiers i anlegget og er godt fornøyd med de.
  3.3 Bluetac og BASE
  Opp igjennom tiden har jeg skaffet meg en del BASE plattformer, og som så mye annet kvitter man seg sjelden med ting som kan brukes andre steder, så nå har jeg BASE under absolutt alt. Etter litt korrespondanse med Petter Dale fikk jeg tips om å feste komponentene mine til BASE plattformene med blutac. Tidligere hadde jeg brukt spikes og Pulsar Points, men ved å ”lime” alle komponentene til topplaten med blue tac ble lyden mer organisk og en spisshet i mellomtone/diskant ble borte. Alle komponentene er selvsagt vekttilpasset til plattformene. Generelt synes jeg demping med BASE gir en lettflytende, tilbakelent, definert og ikke minst organisk lyd. Bakdelen med BASE er jo åpenbar, jeg gruer meg skikkelig til neste flytting. Når jeg etter hvert er endt opp med i overkant av 200kg med komponenter og nesten 300kg med BASE plattformer så tror jeg nok det blir flyttebyrå på meg neste gang jeg skal flytte.
  3.4 Ny preamp
  I høst byttet jeg ut den trafobaserte preampen med den nye Dynamic Precision C1b. Tidligere har jeg hatt Doxa 012, Aragon Aurum, EAD Theatermaster, CJ Premier 17LS og den passiv preampen fra Bent Audio. Jeg var skeptisk til at en aktiv preamp skulle kunne gjøre ting bedre enn den passive, men den nye preampen fra DP spiller mer organisk og naturlig. Spesielt kom små nyanser i bassen bedre frem og lydbildet ble litt mer ”laid-back”.
  3.5 Akustikk
  Jeg var etter hvert blitt klar over at det måtte gjøres noe mer enn vanlig møblering for å få kontroll over akustikken. Rommet mitt har parkett gulv, gips på veggene og panel i taket. I tillegg har jeg syv ganske store vinduer.
  Jeg begynte med å bestille 2 Mini Room Tune Pack fra Michael Green Audio. Dette er en haug med små puter i ulik form og fasong. Jeg utplasserte 8 hjørneputer og 12 mindre puter etter produsentens anvisning. Igjen fikk jeg en liten forbedring. Toppen ble roet noe og presisjonen i lydbildet ble bedre, men ikke det helt store utslaget.
  Etter tips fra nettet bygde jeg meg noen DIY absorbenter. Disse er lagd av en akustikkplate (60cmx120cmx5cm), satt inn i en tynn treramme og kledd med tøy. Jeg lagde meg totalt 7 stykker. 3 stykker ble plassert i taket mellom lytteposisjon og høytalere (med hurtigkobling for husfreden), det ble plassert 2 plater i førsterefleksjonen på sideveggene og til slutt to plater i førsterefleksjonen på frontveggen (bak høytalerne). Virkningen av disse ble platene var betydelig. Roen og presisjonen i lydbildet ble betydelig bedre. Jeg kunne også spille høyere uten at stemmer fløyt ut. Prisen? Under 1000 lappen for alle.
  3.6 Oppgradering av driverk og DAC
  Jeg bruker et norskprodusert drivverk bygd av Birger Lund Andersen, mannen bak BASE technology. Jeg oppgraderte drivverket mitt med de siste nyvinningene nå rett før jul og fikk samtidig satt inn Black Gate kondiser i DACen. Dette drivverket er basert på et Phillips CD Pro II drivverk, som er mekanisk delt og dempet av flere innvendige BASE plattformer (totalt 6 stykker). Det er i tillegg utstyrt med LC Audio XO clock III, EC Spider og en strømforsyning som mest minner om det en finner i effektforsterkere.

  Mvh
  OMF

 6. #6
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Som DAC bruker jeg en blodtrimmet DP DAC. Denne er bygd om til batteridrift. I tillegg har den fått nye kondiser, nye opamper, unødige kretser er koblet bort, og det er også gjort noen mindre tveaks (Fjernet plast, jordet opamper, dempet med blygummi).
  Som digitalkabel bruker jeg DP sin sorte balanserte. Denne CD-riggen graver frem det som finnes av informasjon på platene, uten å på noen måte virke klinisk. Den har også et fundament og bassdriv som jeg ikke har hørt lignende andre steder. Og hvis du mener at CD spiller hardt og klinisk, så har du ikke hørt denne riggen.
  3.7 Extra DP A1
  I høst solgte jeg mine svinedyre høytalerkabler fra Transparent og begynte å jakte på en DP A1 til. Den kom i hus nå på nyåret. Jeg har plassert effekttrinnene rett bak høytalerne og bruker da lange signalkabler og kun jumpere til høytalerne. Jeg kjører biamping, altså at en kanal driver diskant/mellomtone og den andre kanalen driver de 4 bassene. Dette gav en godt merkbar forbedring. Først og fremst ble bassen renere og mer definert, noe som også resulterte i en opprensking oppover. Høytaleren spiller nå mye lettere og separasjonen i lydbildet ble bedre.
  3.8 Echobustere
  Nå nylig har jeg også fått tak i et par Echobustere phase 4. Dette er to firkantede søyler som har to absorberende sider og to reflekterende sider. Jeg har valgt å plassere de i hjørnet bak høytalerne hvor de da vil dempe en del i bassen, men ikke så mye i toppen.
  Har ennå ikke fått jobbet så mye med disse, men plassert i hjørnet bak høytalerne med de reflekterende sidene ut gir de en anelse mer ro i lydbildet.
  3.9 Black Magic kabler
  Etter å ha fått en ekstra DP A1 i hus, måtte jeg skaffe noen nye signalkabler. Valget falt på Black Magic Revelation med Furutech XLR plugger. Rett og slett fordi disse har gode plugger, gode ledere, god skjerming og veldig mange fornøyde brukere. Jeg har ikke testet andre kabler ennå, men skal lage noen DIY sølvkabler og se om det kan matche BMene og kanskje gi en anelse mer krydder i toppen.
  3.10 Polaritet, kabelhygiene, nettfilter,
  Mens jeg har ventet på å få drivverket og DACen tilbake fra oppgradering har jeg også gjort en del småting som kanskje har mest å si for ”feel-good” faktoren, men som allikevel må gjøres. Dette har vært å installere noen flere kondiser i nettfilteret(Mellom fase og jord), vekttilpasse BASE plattformene til DP A1 (Som er 2 kg tyngre enn idealvekt) og BASE drivverket, jorde alle elementene på høytalerne, dempe kabinettene på preampen med bitumen, rense plugger og kontakter, sjekket nettpolaritet og sikkert noen andre småting som er glemt. Hver for seg er det sikkert ikke så viktig, men jeg tror nok summen er hørbar og ikke minst er det viktig å vite at alt som kan gjøres er gjort.
  4 Lyden
  Dette er kanskje det viktigste.
  Det som kanskje er litt overraskende er at til tross for at jeg hele tiden har strebet etter mer oppløsning og gjennomsiktighet, så vil jeg ut i fra andre oppsett jeg har hørt, karakterisere klangbalansen til å helle ørlite mot det varme.

  En legger fort merke til at lyden er veldig ”tight” og kontrollert. Lydbildet er organisk og helt fritt for plagsomme sibilanter og annet rusk i diskant/øvre mellomtone. Lyden preges også av en veldig ”renhet” som i motsetning til ”klarhet” ikke skyldes økt nivå i toppen eller en klinisk klangbalanse. Det bare høres riktig ut. Definisjonen og holografien er utrolig bra og bedre enn jeg har hørt det noe annet sted . Med lytteposisjon i nærfeltet er også lydbildet bredt og stort. Bassen er utrolig godt definert og har en helt vanvittig punch – helt uten sidestykke det beste jeg har hørt. Men helt i kjelleren går den ikke.

  Jeg har i den siste tiden vært litt rundt og hørt på andre anlegg, og jeg har selvsagt hørt dypere bass, noe mer sjarm på kvinnelig vokal eller flere detaljer på andre anlegg. Men med mine prioriteringer har jeg ikke hørt noe som jeg kunne tenke meg å bytte med. Selv kunne jeg tenke meg ørlite mer krydder i toppen, og litt mer muskler helt i bunnen, men ellers er jeg rett og slett veldig godt fornøyd.

  5 Videre oppgraderinger
  Selv om anlegget nå har kommet på et veldig høyt nivå, er det fremdeles en del småting som kan gjøres bedre, tror jeg. Effektforsterkerne kan oppgraderes til A1s versjon. Jeg er lysten på å prøve romkorreksjon i det digitale domenet mellom drivverk og DAC, og subwoofere kan gjøre systemet til ekte full-range. Men foreløpig blir nok anlegget stående som det er ganske lenge. De neste investeringene kommer nok på bilde og interiør siden. Jeg har også en lang periode foran meg med akustikk og høytalerplassering før jeg finner den optimale løsningen.

  Avslutningsvis vil jeg takke Andreas Misund Berntsen ”Interman” som har tatt bilde med Canon EOS 350D.

  Mvh
  OMF

 7. #7
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Når jeg I slutten av den artikkelen skrev at anlegget kom til å bli stående urørt Ganske lenge, så tok jeg litt feil…jeg har vel aldri skiftet såpass mye utstyr som jeg har gjort det siste året....det kan jo lese litt om her….

  http://www.hifisentralen.no/forum/in...683.0/all.html


  Innleggene som er blitt borte i denne tråden, finner man igjen på det gamle forumet her….

  http://www.hifisentralen.no/cgi/yabb...0;showall=true

  Mvh
  OMF

 8. #8
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,825
  Tagget i
  2 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Dæven, OMF, dette her har du lagt mye arbeid i. Flott tråd!
  mvh Tønnes
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  3,451
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Veldig bra OMF!
  Likte veldig godt oppsettet ditt med komplett dp-oppsett, veldig bra bilde!
  Men hvordan går det med oppgraderingene?
  Har en følelse av at ingen ting blir det samme

  PK
  IMO<br /><br />Mvh PK

 10. #10
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2004
  Sted
  Åkrehamn
  Innlegg
  116
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Sv: Mitt anlegg!

  Sitat Sitat fra OMF
  Når jeg I slutten av den artikkelen skrev at anlegget kom til å bli stående urørt Ganske lenge, så tok jeg litt feil…jeg har vel aldri skiftet såpass mye utstyr som jeg har gjort det siste året....det kan jo lese litt om her….

  http://www.hifisentralen.no/forum/in...683.0/all.html


  Innleggene som er blitt borte i denne tråden, finner man igjen på det gamle forumet her….

  http://www.hifisentralen.no/cgi/yabb...0;showall=true

  Mvh
  OMF
  Kjempetråd, ser helt klart at du har vært preget av oppgraderings "spøkelse" du og Jeg bør nok også prioritere noe demping som du har gjort. Ellers så var det jo bra at den aktive forforsterkeren til DP ikke ga en negativ innvirkning på lyden, hos meg så var det vanskelig å matche den passive fra Audio Synthesis med en aktiv. Hadde nok aldri skiftet denne hvis det ikke hadde vært for brukervennligheten, dvs at og frem og justere volum manuelt.

  mvh Jostein
  dCS Verdi Encore/Elgar/Verona. Mark Levinson 585, Sonus Faber Stradivari Homage B&W 850 subb Transparent ref. h/t kabler/ power kabler. digitalk Kimber Select 1130 , sonus for streaming

 11. #11
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Sitat Sitat fra pks
  Veldig bra OMF!
  Likte veldig godt oppsettet ditt med komplett dp-oppsett, veldig bra bilde!
  Men hvordan går det med oppgraderingene?
  Har en følelse av at ingen ting blir det samme

  PK
  Syntes selv DP oppsettet var gøy...da var alt, med unntak av høytalerne, norskprodusert.....og det spilte utrolig godt!

  Hvordan det går med oppgraderingene.....det går veldig bra....!

  Mvh
  OMF

 12. #12
  Hifi Freak John_Harald's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2002
  Sted
  Sørumsand
  Innlegg
  3,791
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Hei. Leste ”innleggene som har blitt borte” i natt, veldig fasinerende lesing! Interessant at DP-oppsettet oppleves bedre enn Meitner-riggen.. Har selv hørt disse flere ganger, men aldri sammenlignet dem i samme oppsett. De har imponerende kvaliteter begge to. Det sier vel litt om at riktig maching er veldig viktig og at den gamle DP DA-konverteren er konstruert veldig riktig!
  Det går veldig bra med oppgraderingene skriver du, hvilke nye oppgraderinger er det snakk om?
  Nye høytalere med aktiv deling?
  Nytt lytterom med tilpasset demping?
  Legge inn musikksamlingen på hardisk med bedre DA-konverter?
  Kanskje en kombinasjon
  Har du testet andre effektforsterkere til HFS subbene enn Crown K2, f.eks med DP A1 og evt hvordan oppleve du forskjellene?

  Lykke til videre
  Mitt anlegg, musikkrom, fremtidsplaner og musikktips,
  koserthuset i Akershus og veien videre

  http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/73321-konserthuset-i-akershus-og-veien-videre.html

 13. #13
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Hei

  Har ikke testet noen andre forsterkere på subbene.Er litt usikker på om det er så mye mer å hente der, så kommer nok ikke til å prioritere det veldig høyt!

  Ellers tråler jeg nettet om dagen...alltid gøy å lese om utstyr som er på vei til heimen....men skal være litt hemmelighetsfull om dette en ukes tid til! Men jeg tror (og håper) at det blir en milepæl for meg - hvor jeg får lyden jeg har jaktet på i snart 10 år!

  Mvh
  OMF

 14. #14
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  3,451
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Sitat Sitat fra OMF
  Hei

  Har ikke testet noen andre forsterkere på subbene.Er litt usikker på om det er så mye mer å hente der, så kommer nok ikke til å prioritere det veldig høyt!

  Ellers tråler jeg nettet om dagen...alltid gøy å lese om utstyr som er på vei til heimen....men skal være litt hemmelighetsfull om dette en ukes tid til! Men jeg tror (og håper) at det blir en milepæl for meg - hvor jeg får lyden jeg har jaktet på i snart 10 år!

  Mvh
  OMF
  aha.. Det blir Audionet på deg?? hehe

  Hva er det som ligger på toppen av avanti 3 på det siste bildet?

  Pk
  IMO<br /><br />Mvh PK

 15. #15
  Rojoh
  Guest

  Sv: Mitt anlegg!

  Sitat Sitat fra OMF
  Hei

  Har ikke testet noen andre forsterkere på subbene.Er litt usikker på om det er så mye mer å hente der, så kommer nok ikke til å prioritere det veldig høyt!

  Ellers tråler jeg nettet om dagen...alltid gøy å lese om utstyr som er på vei til heimen....men skal være litt hemmelighetsfull om dette en ukes tid til! Men jeg tror (og håper) at det blir en milepæl for meg - hvor jeg får lyden jeg har jaktet på i snart 10 år!

  Mvh
  OMF
  Hei. Registrerer at en del utstyr har blitt skiftet ut. Jeg må innrømme at jeg er veeldig spent på hva som er i gjære nå! I&#39;ll stay tuned.

  Mvh. Johan

 16. #16
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,956
  Tagget i
  10 Innlegg

  Sv: Mitt anlegg!

  Hei!

  Det er blylodd, pakket inn i litt sort tøy. BASE plattformene er beregnet på en vekt på ca 62 kg, og Avantiene mine veier kun 50kg!

  Mvh
  OMF

 17. #17
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,866
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: OMF's anlegg!

  Forsiktig med blyet OMF! Blyforgiftning kan gjøre deg surrete i toppen, personligheten kan forandre seg. Før du vet ordet av det består anlegget av 1watts rørforsterker, høytalere med Lowther elementer, og platespiller
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, Garrard 401/Audio Origami PU7/EMT TSD15, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.

 18. #18
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,825
  Tagget i
  2 Innlegg

  Sv: OMF's anlegg!

  Sitat Sitat fra kjoenik
  Forsiktig med blyet OMF! Blyforgiftning kan gjøre deg surrete i toppen, personligheten kan forandre seg. Før du vet ordet av det består anlegget av 1watts rørforsterker, høytalere med Lowther elementer, og platespiller
  Jeg vedder en flaske konjakk på at det er noe du aldri vil oppleve hos OMF
  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 19. #19
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,866
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: OMF's anlegg!

  Hehe, ved nærmere ettertanke tror jeg ikke jeg tar det veddemålet. Har ikke SÅ stor tiltro til bly
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, Garrard 401/Audio Origami PU7/EMT TSD15, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.

 20. #20
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,120
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: OMF's anlegg!

  Veldig bra dette OMF

  Dette er en godt og grundig forklart tråd.

  Kanon mye utstyr du har harvet igjennom,til nå da og slutten er ikke kommet...
  Jeg har sansen for utvikling med popen ender med Husbytting

  Du har vel ikke byttet ut konemor på veien også ?

  mvh

  Musikken betyr mest

Side 1 av 114 1231151101 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed