Hei.
Utvider nå kaffehorisonten så smått.
Vært daglig bruker av kaffekapsler i flerfoldige år til hverdags, og kjøper ordentlig kaffe på kafé i helgene. Hver gang jeg har gjort det i helgene spør jeg meg selv; "hvorfor fortsetter jeg å drikke kaffe fra kapsler? Det er jo så mye bedre"
Så nå har jeg handlet inn kaffetrakter fra Wilfa som er ECBC-godkjent. Vanlig kaffetrakter altså. Helt ordinært. Har lest at andre bryggemetoder henter mer potensiale ut av kaffen, men jeg er ikke der på dette stadiet. Jeg tenker dette vil holde til å begynne med.
Jeg har traktet mine første 2 kopper i går, og 2 nå morgenen. Mitt første innkjøp var Jacobs Excelso Colombia. Ut fra beskrivelsen fra hvordan denne kaffen er, ville jeg teste denne.
Det var umiddelbart bedre enn kapsel, men jeg var ikke helt tilfreds med kaffen. Jeg har fulgt alle de vanlige prosedyrene ved trakting, men ved første trakting fikk jeg noe jeg ville kalle en besk ettersmak, litt sånn at man trekker gommene sammen. Helt grei på smak i begynnelsen.
Ved andre trakting økte jeg litt mer på mengden kaffe til to kopper, ca.5gram.
Det ble litt bedre, men fortsatt den beskende ettersmaken. Ikke noe jeg hadde forventet ut i fra beskrivelsen om denne kaffen.
Så til dere mer erfarne kaffedrikkere, er det kaffen som faktisk er slik, eller er har jeg muligens gjort en glipp her?
Jeg tar også i mot til tips om kaffe som ikke har en besk/sur ettersmak.