Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de rødgrønne

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.310
    Antall liker
    16.930
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ^ Hovedessensen i mitt innlegg var ikke direkte relatert til denne konkrete saken.

    Men - om, innenfor investeringsrammene, stridsvogner er det som på sikt gir best forsvar for pengene, kan nok diskuteres.
    De har sine fortrinn i enkelte situasjoner - og sine klare ulemper.
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.285
    Antall liker
    34.821
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Stort sett alle andre enn Vedum og Støre så vel allerede i høst at et et ekstremt kontraktivt statsbudsjett sammen med renteøkninger og prisøkninger på alt fra strøm til mat ville bli en litt heftig hestekur. Nå ser det ut til å være litt "f..n, hva er det vi har gjort?" som demrer der i gården også.
    Trygve Slagsvold Vedum som byttet om på grafene i fjor, han er satt i forlegenhet igjen. Få skjønner hva som egentlig er hans budskap.

    Men mye verre er det at en stor del av norsk økonomi er blitt preget av uforutsigbarhet og rot.
    Innfallsmetoden, og for sta til å justere kurs når terrenget ikke stemmer med kartet han har bestemt seg for å følge.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.849
    Antall liker
    19.679
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Dette sto også;


    "Men mest av alt har nok Vedum fått feil tall av byråkratiet, som har vært opptatt av inflasjon, mindre av forutsigbar styring.

    For Vedum har ført høyrepolitikk av det mye mer borgerlige slaget enn Erna Solberg noen gang gjorde.

    Offentlig sektor ble satt på slankekur uten at det var meningen."

    At dagens regjering fører høyrepolitikk, er det liten tvil om.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.023
    Røe Isaksen mente på kommentatorplass at den mest sannsynelige forklaringen er at de har vært klar over dette.Ellers må man anta at omtrent ingen leser aviser i apparatet i og rundt regjeringen, samt at alle mann alle er stokk dumme som ikke har sett hva som faktisk har skjedd og heller ikke har snakket med noen de siste par månedene.

    Jeg har ved flere anledninger blitt fortalt at økonomene i Fin.Dep. er sprut gærne fra de som har forholt seg til de, men ett sted går nok grensen for de også.


    Men dette har vært påpekt lenge.

    Statsbudsjettet la til grunn en mye lavere prisvekst enn nær sagt alle andre. Det betød i praksis et strammere budsjett for offentlig sektor.

    I fjor høst var Statistisk sentralbyrås anslag 3,5 prosent prisvekst i 2023, mens Norges Banks anslag var 4,5 prosent. Regjeringens? 2,8 prosent.

    Prisanslaget ble en snakkis i vandrehallen utenfor stortingssalen fra første stund (budsjettdagen er svak på small talk, for å si det slik). Det ble forklart med at Finansdepartementet «lukket bøkene» og dermed ikke fikk med seg den siste utviklingen. Dette var det beste, faglige anslaget, som finansministeren hevdet i «Politisk kvarter» fredag.

    I den besynderlige pressemeldingen fra Finansdepartementet, beskrives totalbommen nærmest som en slags overraskelse: «Dersom ikke det (anslag for lønns- og prisvekst, red.anm.) justeres, vil budsjettet i år virke betydelig strammere enn det som var meningen.»

    Det er formulert som om hverken embetsverk, regjering eller budsjettpartner SV forsto at anslaget etter alle solemerker var skivebom. Ikke da det ble lagt frem, ikke gjennom høsten og ikke da budsjettet ble vedtatt 21. desember.

    Virkelig?


    Det er ikke helt lett å forstå hvorfor noen vil fremstille seg selv som så korttenkte.

    Om ikke noen hadde oppdaget det fra før, snakket med noen i vandrehallen på budsjettdagen eller hørt innspillene som kom fra organisasjoner og miljøer i offentlig sektor gjennom høsten, kunne de ha lest det svart på hvitt i pressen.

    Nesten tre uker før statsbudsjettet ble vedtatt, skrev kommentator Magnus Takvam i Altinget at statsbudsjettet «manglet» opp mot 30 milliarder kroner. En uke senere skrev Aslak Bonde om det samme i Morgenbladet.

    En mer nærliggende tolkning er at regjeringen forsto hva den gjorde. I flere måneder hadde finansministeren og statsministeren snakket om behovet for et stramt budsjett som ikke bidro til økt press på renten. På budsjettdagen var det et av de viktigste talepunktene.

    Når Finansdepartementet fulgte vanlig prosedyre og «lukket bøkene» en gang på sensommeren/tidlig på høsten, ga det også regjeringen drahjelp. For med et betydelig lavere anslag enn både SSB og Norges Bank, ble det enklere å holde igjen på milliardene.
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.243
    Antall liker
    2.473
    Torget vurderinger
    1
    Den rødgrønne skandalen fortsetter å rulle videre, og deler av dette gjelder også resten av de som har styrt de siste tjue år. Veien til Bergen trenger mye utbedring og sikring i begge ender, men man klarer ikke å prioritere dette selv om liv jevnlig går tapt, i stedet vil man lage tunell for båt :rolleyes:

     
    • Trist
    Reaksjoner: SAL

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    1.927
    Antall liker
    2.174
    Tik - Tok ministeren mener derimot det er viktig "å være der ungdommen er.... "

    "- Det er klart at TikTok henter ut helt utrolig verdifull informasjon hvis det er snakk om telefonen til en politiker.

    - Potensielt kan informasjonen TikTok tar fra telefonen til en politiker gjøre den personen veldig sårbar for utpressing fra kinesisk etterretning i lang tid, sier Haugli i et eksklusivt intervju Dagbladet."

    1675788967214.png

    Pentagon-ekspert: - Risikerer utpressing (dagbladet.no)

    Dr.E
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Den "underliggende" epistelen er sakset fra FB. Det er bare å konstatere at Norge her kommet i samme situasjon som USA og en del andre land der det er størrelsen på lommeboka som avgjør om du får den behandlingen som kan hjelpe deg. Medisinene, kostnaden og behandlingen er godkjent av "Besluttningsforum", men helseforetaket har likevel ikke råd til å la pasienter få bruke den medisnen og behandlingen som kan hjelpe pasienten! Derfor får pasienten en behandling man fra før av vet ikke hjelper vedkommende! Bortkastede penger, men likevel billigere for helseforetaket enn den behandlingen som kan virke!

    Mye sant i det gamle ordtaket: Bedre rik og frisk enn syk og fatting!

    Og dette skjer nå når vi har en AP regjering og en AP helseminister!????? Hadde det nå kommet under Erna ville jeg ikke blitt like forbauset, mest av alt fordi jeg ikke tiltror henne noe i retning av moralsk gangsyn, MEN FRA STØRES AP REGJERING???

    Vi har en behandling som kanskje kan hjelpe deg, den er godkjent men vi gir helseforetaket så lite penger at de uansett ikke har råd til det!?
    Mon tro om Jonas ville fått en slik telefon fra sitt lokalsykehus hvis det var han som var pasienten?

    SITAT FRA FB:

    https://www.facebook.com/robert.randa?__cft__[0]=AZXDoI5loWzmjrq5x5YRDwDPGbOJdx7cyL94eqpHRk0Hm6Vwa4MPyoLXjxpJXcHtGjJgbw-SbQVi-p0bAz8mlmJhu999tlzTHGpQ3GPfMssKeCWva3oY10OcHiDhghlckB-TlH4E7QAx1ATgC_mgpv9wlPI6gNEYJUssZ1EDUVkvvLEf2LxcIAHLzS27bKjK37A&__tn__=<,P-y-R
    Robert Guerra Randa
    ·
    Hvordan kan det ha seg at staten Norge og ikke minst sykehusene i Norge kan ha så dårlig råd at de må ringe pasienter på kveldstid for å fortelle dem at de må endre på behandlignene den enkelte pasient får fordi de må spare penger.
    Min kone fikk en slik tlf samtale fra Kirkenes sykehus fredags kveld hvor hun regelrett ble fortalt at hennes behandling var for dyr for så hun måtte ta til takke med en dårligere løsning for henne( uten å gå i detalj)
    Fordi sykehuset måtte spare penger…..
    Hun må ta tiltakke med en behandling som allerede er utprøvd og ikke fungerer i hennes tilfelle fordi det må spares penger….Hvor er helse Norge på tur hen??
    Jeg har ikke ord ( annet enn skjeldsord) for denne behandling av mennesker som er avhengig av å få hjelp av helsevesenet i Norge.
    Kjenner at det er på tide å åpne kjeften for en gangs skyld….
     
    Sist redigert:

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    10.994
    Antall liker
    8.165
    Torget vurderinger
    1
    De må spare penger for å ha råd til å betale millionlønn til uttallige direktører.
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.795
    Antall liker
    11.191
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Helse-Norge er i stor grad på tur utafor stupet...Det er problemer med fastlegeordninga, for spesialisthelsetjenestene, eldreomsorgen - sykehusene bruker millioner på leie inn kortsiktige vikarer på fantasilønn fordi de ikke har budsjetter til faste stillinger.....egentlig problemer over hele fjøla, hvis man følger med i media. Problemet er at politikere av stort sett alle farger er så innesnødd i sin egen selvgodhet foran speilet at de ikke ser skogen de selv sitter i...
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.285
    Antall liker
    34.821
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2

    MML

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2010
    Innlegg
    2.044
    Antall liker
    1.452
    Torget vurderinger
    1
    Helse-Norge er i stor grad på tur utafor stupet...Det er problemer med fastlegeordninga, for spesialisthelsetjenestene, eldreomsorgen - sykehusene bruker millioner på leie inn kortsiktige vikarer på fantasilønn fordi de ikke har budsjetter til faste stillinger.....egentlig problemer over hele fjøla, hvis man følger med i media. Problemet er at politikere av stort sett alle farger er så innesnødd i sin egen selvgodhet foran speilet at de ikke ser skogen de selv sitter i...
    Det er en del problemer ja. Ikke minst omdømmeproblemer kanskje?
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Jim I Hendriksen

    Krisestab konsulent
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    6.167
    Antall liker
    8.930

    Men vil Støre heller lede et lite parti som har de «rette» holdningene til EU og kraftmarkedet, enn et større parti som faktisk utfordrer og tester disse mekanismene? Ja, det tror jeg. For dette går til kjernen av hans politiske prosjekt. Så lenge Ap-velgerne flykter til Høyre, ligger EU-politikken fast. Det er det viktigste.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    Nok et genialt trekk....

    Debatten, NRK | Sp-topp knallhardt konfrontert om trafikkbøter på NRK: – Snakker du ikke sant? (nettavisen.no)


    Blant de inviterte i sendingen var advokat Brynjar Østgård, som stilte spørsmål ved gyldigheten av regjeringens vedtak, og om det ble fattet av budsjettmessige hensyn, ettersom han hadde fått innsyn fra justisdepartementet, som viste at budsjettjusteringen ble foretatt på regjeringens budsjettkonferanse for 2023, i 2022.

    Han mente vedtaket derfor kunne være ugyldig, fordi slike hensyn ikke skal tas når straffenivået bestemmes.


    – Dette vedtaket er vi veldig trygge på at er rett gjennomført, og begrunnelsen er ikke fiskal eller økonomisk, sa statssekretær Geir Indrefjord ved Justis- og beredskapsdepartementet etter at det var blitt påpekt at regjeringen har budsjettert med å ta inn 241 millioner kroner mer i økte inntekter fra bøter.


    Indrefjord påpekte at forskriftsendringen ble innført i januar, hvorpå Østgård parerte med en e-post fra justisdepartementet, der de viste til at de bøtesatsene ble besluttet oppjustert i augustkonferansen for 2023-budsjettet.

    – Snakker du ikke sant, spurte programleder Solvang.

    – Jo, vi har hatt en grundig behandling, og forslaget har gått i flere runder. Dette har skjedd på helt vanlig måte.

    Høringsrunden ble avsluttet 20. desember, ifølge Indrefjord, hvorpå Solvang spurte ham om hva som var poenget med å gjennomføre høringsrundene.

    – Vi ønsket å få fram ulike synspunkter.

    – Etter at beslutningen var fattet?

    – Nei, vi har mulighet til å korrigere beslutningen, sa Indrefjord.
     
    Sist redigert:

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.605
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    De virker veldig oppsatt på å skyte seg selv i foten ja. Nærmest ustanselig. For all del, regjeringen Solberg med FrP som støtte både i og utenfor regjering var ingen pølsefest, men likevel kan man lure på hva som foregår blant de som nå fikk jobben.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.472
    Antall liker
    9.605
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Sånn går det når Giske trofaste våpendragere ikke anses å være fullverdige medlemmer. 🤭

    Den dama var jo medlem av SV. Å gjennomføre SV politikk hadde kanskje vært enklere i SV? Det samme gjelder for så vidt Giske.
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.151
    Antall liker
    6.731
    Torget vurderinger
    4
    Vi kan faktisk i løpet av våren / sommeren se at Høyre dobbelt så store som Ap.

    Det tror jeg ikke har skjedd tidligere. ?
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.474
    Antall liker
    6.793
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Fortsetter de på stø kurs, skal en ikke se bort fra at Ap begynner å nærme seg ett siffer før komma. De har totalt glemt av "jobb nummer en",

    Salg av nye boliger i januar har gått ned med 57% siden januar i fjor. Og renta skal nok ytterliger opp, med mindre regjeringen instruerer Norges bank med annet inflasjonsmål. Det meste av prosjekter ifb med havbruksnæringen er foreløpig lagt på is.

    Fram mot sommeren kan nok bedriftene berge seg med permitteringer, men jeg frykter at til sommeren blir en nok å se masseoppsigelser og konkurser i byggebransjen.

    Johan-Kr
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.849
    Antall liker
    19.679
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    ^ Det, samt å nedsette utvalg.
    Alt annet enn å slokke brann i sanntid eller forhindre at de oppstår.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.285
    Antall liker
    34.821
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Vi kan faktisk i løpet av våren / sommeren se at Høyre dobbelt så store som Ap.

    Det tror jeg ikke har skjedd tidligere. ?
    Ikke siden ca 1920, i det minste. Det er vel også bare et spørsmål om tid før Høyre passerer Jaglands famøse 36,9 %. Har vært ganske nær på et par målinger nå.
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.522
    Antall liker
    10.054
    Ikke siden ca 1920, i det minste. Det er vel også bare et spørsmål om tid før Høyre passerer Jaglands famøse 36,9 %. Har vært ganske nær på et par målinger nå.
    Dette tegner til å bli den mest spektakulært forferdelige regjeringsperiode i norgeshistorien, med unntak for "regjeringen" Quisling, selvsagt. Men Regjeringen John Lyng er med i regnestykket.
    Det fremstår som mer og mer selvsagt at denne perioden kulminerer i et Ap i dyp splittelse og brukket rygg, og en Jonas Gahr Støre som er ute av politikken, og skriver sine memoarer. Deretter får vi satse på at han uansett er rik nok til å greie seg på oppsparte midler og førtidspensjon.
     

    cox

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.08.2003
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    284
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jepp, det som var spektakulært dårlig med dem, var at de varte i en måned.
    Det var kun en overgangsregjering som egentlig ikke hadde noe ønske om å tiltre. Det hele kom i stand pga et mistillitsvotum fra SF mot AP etter Kings Bay.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Var det ikke en eller annen her inne som sa noe om at så lenge misfornøyde Ap velgere gikk til Høyre så var Jonas happy?
    For det ville uansett føre til at Norges EU politik ville ligge fast og at ingen da ville kunne kludre med EØS avtalen.

    Det er slemt å si det men jeg begynner å sterkt mistenke at vedkommende som sa dette må være sanndrømt!
    Nå har Jonas og AP, til stor skade for eget parti, kjørt en politikk som har rævkjørt SP slik at det mest anti EØS partiet ikke
    lenger har en kalori troverdighet i befolkningen. På den måten har Jonas splittet EU/EØS motstanden lik at den er satt
    sjakk matt. For å lykkes med dette måtte han "ta en for laget" Høyre og Brussel. Jeg undrer meg på hva som blir gitt
    Jonas i gave for dette offeret?
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Når har vel strømkrisa rammet så mange at jeg tror EU-motstanden fortsatt er godt rotfestet i folket...
    Men hvilket parti tror du de kan samle seg om? AP med Jonas er steinhardt pro EU, samme med H med Erna.
    En stemme på H eller AP er enten du vil eller ikke en stemme for EU! Og SP kan man jo ikke stemme på neste gang,
    de har jo verdensrekord i brutte valgløfter. Rødt og SV er vel begge mer eller mindre mot EU/EØS men Rødt er kommunister og SV er nesten kommunister så de er nok ikke noe førsteprioritetsalternativ for mange.
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.031
    Antall liker
    7.630
    Sted
    Oslo
    Men hvilket parti tror du de kan samle seg om? AP med Jonas er steinhardt pro EU, samme med H med Erna.
    En stemme på H eller AP er enten du vil eller ikke en stemme for EU! Og SP kan man jo ikke stemme på neste gang,
    de har jo verdensrekord i brutte valgløfter. Rødt og SV er vel begge mer eller mindre mot EU/EØS men Rødt er kommunister og SV er nesten kommunister så de er nok ikke noe førsteprioritetsalternativ for mange.
    Det er vel lenge siden Rødt var kommunister
    Det er vel lenge siden SV var sosialister
    Det er vel enda lengre siden AP var sosialdemokrater!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn