Jeg var på konsert i dag/går!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • OKA

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.03.2002
    Innlegg
    1.272
    Antall liker
    418
    Kom fra konsert med Brazz bros som hadde seminar med skolekorpset. Kjempegøy for ungene, der også juniorene og aspirantene fikk prøvd seg på scenen. Gøy konsert for publikum også.
     
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Skal om en time:

    Vis vedlegget 799879

    Et par bilder fra før og under denne forestillingen:

    IMG_20220312_191836431_2.jpg


    IMG_20220312_203054779_2.jpg


    Dette er fra hovedsalen i det åtte år gamle konserthuset i Katowice i Polen. Et moderne konserthus i toppklasse. Den gamle filharmonien i Krakow er kanskje mer ærverdig, men den er en enkel rektangulær sal med en balkong bakerst. Akustikken er så som så, og du hører når trikken passerer. Ikke bra. Konserthuset er hovedbasen til det en av to nasjonale symfoniorkestre i Polen – dette heter Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia w Katowicach (NOSPR) eller National Polish Radio Symphony Orchestra.

    Kveldens konsert var med den polske pianisten, musikeren og komponisten Krzysztof Herdzin. Han er ukjent for meg, men jeg hadde kone- og ungefri i kveld, så hoppet på dette helt spontant siden jeg ikke bor så langt fra Katowice. Han ble akkompagnert av kammerorkesteret fra en annen by in nærheten, Tychy.

    Konserten åpnet med at kammerorkesteret fremførte den ukrainske nasjonalsangen, men det ukrainske flaggets farger på orgelpipene. Alle reiste seg, og det var mildt sagt et følelsesladet øyeblikk.

    Første stykke var en av Herdzins egne komposisjoner, Senza Scherza: https://tidal.com/browse/track/186364316 Så vidt forstår, er han klassisk skolert, men har også studert jazz, noen han også underviser i. Musikken hans er inspirert av klassisk musikk og jazz, og uttrykket skifter mellom typisk klassisk piano og heftige jazzlinjer. Hør selv!

    Pause, og opp på podiet kom en eldre ukrainsk dirigent som ledet orkesteret (minus Herdzin) i å fremføre en liten komposisjon av en anerkjent ukrainsk komponist, som hadde gått bort for et par år siden, men som jeg ikke fikk tak i navnet på. Det var et fint lite stykke med innslag av typisk slaviske mollstemte folketoner. Meget passende for anledningen, og denne delen ble avsluttet med noen ord i fra den sterkt grepne dirigenten. Stående applaus. Slava Ukraini!

    Herdzin kom på podiet igjen, og nå fremførte han og orkesteret en suite komponert av Herdzin kalt Wanderer's Notes, en rekke stykker inspirert av Herdzins reiser rundt om i verden. Finner ikke dette på nettet, men her var det virkelig mye nydelig musikk med innslag av ulike folketoner, klassisk og jazz. Når jeg sier klassisk, så er det helt klart moderne klassisk musikk. Synes jeg følte slektskap med musikk fra Debussy, f.eks. verket La Mer. Finner ikke denne suite på nettet, men jeg snek meg til et lite opptak: https://soundcloud.com/user-693706295%2F2022-03-12-21-07-46a Perkusjonen dere hører, er Herdzin som spilte tamburin med venstrefoten. Håper Wanderer's Notes blir utgitt!

    Konserten varte godt og vel halvannen time, og det var vel anvendte penger. Flott musikk, dyktige musikere, flott konserthus – bare et «steinkast» unna.

    ----

    Nå som jeg har hold på litt med lyd og hifi de siste årene, begynner man å få en referanse i kroppen som gjør at en kan sammenligne lyden hjemme med hvordan det låter ute. Jeg hadde plass på 15. rad, midt i salen foran miksepulten, og selv om musikerne var mikket opp, var lyden mye lavere enn jeg hadde forestilt meg. Det blir selvsagt mye høyere med fullt symfoniorkester, men det føltes omtrent som samme lydnivå jeg trives med hjemme i stua, som ligger på ca. 70 dB. Jeg hørte selvsagt alt godt og kunne «pinpointe» de ulike instrumentene, men det jeg merker meg med live akustisk musikk, er fraværet av «skarpheten» du ofte får på opptak og med nærmikking. Live så flyter liksom tonene ut litt, og bassen for eksempel er langt mer udefinert enn det jeg er vant med fra hifi. Det er på en måte litt uperfekt, med vekt på helheten fremfor detaljene. Ingenting stikker seg ut, og alt spiller på lag. Tror dette er superviktig for oss som er glad i musikk og god lyd, nemlig å komme seg ut og få en realitetsjustering. Nerderiet kan virkelig ta overhånd og kvele gleden ved både musikken og lyden.

    Anyway, nok rabling og skribling herfra. Ha en riktig fin søndag.

    Mer om Herdzin: https://herdzin.pl/
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Bobo Stenson trio i Ibsenhuset.

    Ubeskrivelig vakkert og begripelige kaos; kort oppsummert så er det den enkle beskrivelsen. I tillegg en særdeles balansert trio der ingen stakk seg ut i forhold til bidrag og synlighet. Tre dyktige musikere som koste seg i fellesskapet. Ikke "Gladjazz" men glad jazz servert med smil og smittende humør. Bergen og Oslo avslutter turneen. Fortsatt muligheter mao.

    Bobo S.jpg


    E alle.jpg


    E bass.jpg


    Takk.jpg


    Takk til Bobo Stenson på piano, Anders Jormin på bass og Jon Fält på trommer m.m. Og takk til Skiensjazzdraget som fikk lokket dem til Skien.

    mvh Olav E.
     

    Singh

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.08.2006
    Innlegg
    1.656
    Antall liker
    1.718
    Torget vurderinger
    1
    Sikkert veldig bra, men det så litt stusselig ut med så få på den store scenen.
     

    PederP

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.04.2019
    Innlegg
    4.192
    Antall liker
    12.723
    Sted
    Nordvest på Jæren
    Torget vurderinger
    2
    Sikkert veldig bra, men det så litt stusselig ut med så få på den store scenen.
    Det kan ver, men det var musikkformidling på høgt plan. God lyd og eit entusiastisk publikum.
    Litt forskjell frå fult orkester, men slik er det jo med kammermusikk.

    ;)
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.196
    Antall liker
    10.360
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Med Hammervatnet i Åsen som backdrop er det klart for konsert.
    6359BD91-7834-4F5E-ABA8-1303BE5FBA99.jpeg

    Det var en solo opptreden med Steve Wynn vi ventet på. Nærmere to timer med låter fra hele karrieren. Dette var den beste backdropen han noensinne hadde hatt sa han. Et 50 talls gjester fikk en fin kveld.
    95EA369F-EB4A-4A4E-AF54-AA08F191BCED.jpeg
    D5AEC42A-9FFF-40DD-BCB3-6FD311BBD8BE.png

    og anbefaler alle som har anledning til å sjekke ut Vatn Bistro.
     

    superhkm

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2005
    Innlegg
    4.045
    Antall liker
    2.989
    Torget vurderinger
    2
    02302BBA-0C4E-4218-8731-3CEB221ECA06.jpeg


    Jazz på Munch,
    Mollestad, Storløkken og Mofjell.
    Førpremiere på bestillingsverk til Kongsberg i sommer. Helt dronning. Mofjell har jeg ikke hørt før, men han bandt det hele sammen.
     

    Steinar.Sv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2019
    Innlegg
    1.930
    Antall liker
    4.500
    Torget vurderinger
    1
    Akkurat kommet ut fra konsert med Tord Gustavsen Trio.
    Flott opplevelse.....
     

    superhkm

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2005
    Innlegg
    4.045
    Antall liker
    2.989
    Torget vurderinger
    2
    4B29230E-DC85-4680-BB0F-5544A15B90CF.jpeg


    Joe McPhee spilte med Universal Indians på Hærverk igår. Forrykende. Kjenner ikke bandet fra før, men det jobbet hardt med å berede grunnen for nestoren, som innfridde mine skyhøye forventninger med kraft, inderlighet og humor. Beklager bildet.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.391
    Antall liker
    20.811
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Interessant å høre Trondheim symfoniorkester fra midt på det som ble første rad i går (jeg hadde kjøpt på rad 5, men 1-4 var borte vekk). En artig observasjon var at 120 graders vinkel mellom utøverne ytterst på hver side ikke hørtes slik ut, kanskje fordi de ikke var solister, men spilte det samme som musikerne nærmere sentrum. Ellers er det jo alltid kult å høre stort orkester med ordentlig kjøkkenavdeling, to harper, og blåserrekke med diger tuba og kontrafagott(?) live. Lærerikt.
    Fikk også bekreftet at jeg ikke liker lyden av tverrfløyte og at pinpointing hører nærmikking og miksepulter til.
    Morsom dirigent, hun må ha fått sydd den sorte dressen sin av den som var ansvarlig for garderoben til Prince.
    Musikken?
    Widmann: Vet ikke helt. Man tager kjente ting (typiske hits fra Paris, og suiter av Bach), fragmenterer det, orkestrerer det og presenterer det. Morsomt til sider, men varig? Vet ikke helt, men fløytister har et greit tilskudd til konsertrepertoaret.
    Debussy er bra.
     
    P

    parafinoksen

    Gjest
    Bilde fra stemming før gårsdagens klassiske konsert i NOSPR-konserthuset i Katowice.

    IMG_20220515_191655839~2.jpg


    For meg som nordmann var det litt artig at det var Bergen Filharmoniske Orkester som spilte. De spilte La Valse av Maurice Ravel, Tri fjordar for hardingfele av Geir Tveitt, Steppe av Zygmunt Noskowski og La Mer av Claude Debussy.

    Ragnhild Hemsing spilte hardingfele under fremføring av Tri fjordar. Ho tro også til med et par norske folketoner som ekstranummer og forklarte litt om hardingfelas konstruksjon.

    Ekstranummeret var I dovregubbens hall, og da tok det fyr i publikum :) Guttene mine på 8 og 9 kjedet seg litt, da de nok trenger litt mer melodi enn mye av den impresjonistiske musikken som sto på programmet. De våknet godt da de satte i gang med Dovregubben. Snakk om en bildemalende komposisjon.

    Jeg var veldig fornøyd med kvelden. God sal, gode seter, god lyd, topp musikk og topp orkester.
     

    haber

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    788
    Antall liker
    276
    Sted
    Nesoddtangen
    Torget vurderinger
    30
    The Smile, Sentrum Scene, Oslo 24.05.22. Knallbra!!

    The Smile er det nye bandprosjektet til Radiohead-veteranene Thom Yorke og Jonny Greenwood. Med på trommer har de Tom Skinner, kjent fra jazzbandet Sons Of Kemet.
    IMG_5149.JPG
     

    superhkm

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2005
    Innlegg
    4.045
    Antall liker
    2.989
    Torget vurderinger
    2
    15E8CB9F-FE33-4C10-A56A-D06CB2C3AF11.jpeg


    Det ble sagt at dette var den 15ende konserten til bandet totalt, 30 år siden første plateslipp.

    Dronepunk med frijazztrompet og svært mørke tekster.

    Brainbombs. 26. mai på Hærverk.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.196
    Antall liker
    10.360
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Hoven Droven på trykkeriet scene i Trondheim
    Hemskt trevliga gubbar! Funky Metal Pols.
    Blir alltid i godt humør av å være på konsert med Östersundbandet som fylte 30 år i fjor.
    73A1C728-8242-4D17-A6D4-F4397E57E0FB.jpeg
    0FAB95EC-33C7-490A-8657-0BCC7CA34B6F.jpeg

     

    Bobby_Keys

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    22.05.2022
    Innlegg
    57
    Antall liker
    28
    Sted
    Asker
    Skal på Grace Jones konsert om noen dager.
    Steike å fett det siste albumet låter. Sly & Robbie (RIP) på rytmeseksjonen. Lurer jo på hvem som spiller bass istedet fremover.
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.631
    Antall liker
    5.276
    Sted
    Holmestrand
    Vårt lokale Holmestrand-kor, Swinglett og Pink Floyd tribute-bandet High Hope fra Kongsberg fylte den såkalte Y-kirken med Pink Floyd. Med seg hadde de en solid blåserekke pluss cello. Diverse nyere ting, men de satte 2 streker under svaret med Atom heart mother, min personlige favoritt.
    Fett!
    Spesielt moro for meg med tidligere kolleger på henholdsvis sologitar og trombone.
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    brunBar

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.08.2021
    Innlegg
    652
    Antall liker
    677
    Sted
    Rogaland
    Judas Priest
    Stavanger DNB Arena
    IMG_20220614_210056332.jpg


    Demonstemmer høres, JP ikonet senkes ned fra scenen og lynende gitarer i duett med Halfords stemmeprakt braker løs. Fikk gåsehud. Setlisten var fantastisk. Tross alder så leverte de varene, imponerende. Utrolig deilig å være godt brisen på dårlig øl, kjenne lydtrykket strømme gjennom kroppen og nyte musikken.

    Dasskøene var helt okei, tilgang til kranene var ganske bra.

    Lyden var veldig høy, og jeg ble aldri vendt til det. Kjenner ørene er slitne i dag.

    Kikka på skjermen til AV tårnet, så en graf som gikk noenlunde beint frem til masse rabbel på slutten. Om det var et bodeplott vet jeg ikke.
     

    rorres

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.04.2006
    Innlegg
    1.431
    Antall liker
    1.492
    Torget vurderinger
    29
    Enten så var det ingen her på sentralen som var på Gønnsn på onsdag, eller så er det ingen som tør å innrømme det😂
    Hadde jeg vært hjemme så hadde jeg gått.
    Hvordan var konserten, helt ærlig?
    Jeg er glad jeg fikk de med meg på Valle Hovin i 1993. Tror det minnet er bedre enn det hadde vært om jeg så de
    i Stavanger nå.
     

    BritFi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.11.2012
    Innlegg
    2.905
    Antall liker
    1.924
    Sted
    Tilbake i Oslo, igjen.
    Torget vurderinger
    3
    Ikke vært på konsert (Foreløpig vaffal)
    Men kjentfolk fra nord besøk i byen, og glæda sæ til Over Oslo i dag. Ser ut til at det blir verre en forrige helg:(
    Kunne ikke matchet dårligere..
    (Kjentfolk gikk også hjem under lite inspirerende A-ha..)
    Men er man vant til Parken i Bodø, så overlever man vel.
    VG-Lista også i dag, men kidsa bryr seg vel mindre.
    Junior og kompiser til Kadetten i Sandvika på årets HipHop arrangement 28/29 juni.
    Kanskje hive seg med der istedenfor;) Litt mer drag i den gjengen som spiller der, uansett vær😁

    FE7278EE-8A97-4077-8BEC-7B4D52F1086C.jpeg
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.407
    Antall liker
    12.893
    TOOL Oslo Spectrum 25 april 2022 - en sanselig overjordisk opplevelse hvor et unikt band demonstrerte til fulle hvor gode de er.
    Trommeslager Daney Carey overgikk all forventning, og etterlot en forfjamset aldrende herremann med haka i gulvet og tårer i øynene :love:
    Sammen utgjør de 4 herrer noe mye større enn hver i sær. Og hvilket lyssetting og bruk av animasjon i form av sine groteske humanoider og lek med fraktaler. FETT! Det låt så tett, tungt, rått og virtuost at det var en fryd. Konserten startet med Sober, fulgt opp med The Pot og så toppet de med Pnemua hvorpå taket løftet seg. Jeg har aldri hørt et så unisont brus fra publikum noen gang. MAKELØST!

    DSC_0404.JPG


    DSC_0410.JPG


    DSC_0414.JPG
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn