Vera Audio P150/600 RS - norsk monoblokk i øverste klasse

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Vera Audio P150/600 RS kan i tillegg til en stereoeffektforsterker også fungere som en meget kraftig monoblokk med brokobling. Dersom man legger til grunn lav forvrengning og støy som et kriteriet for kvalitet, så befinner den i absolutt øverste klasse. Leter man derimot etter en noe som skal farge lyden, så må man se etter noe annet. Her får man rent kildevann.

  Vera Audio P150_11.02.23_ver_6_redigert_CMYK (Liten).jpg  P150/600 RS ble testet av svenske Hemmabio og Hifi&Musik i fjor sommer og testene kan nå leses her: https://www.lydogakustikk.no/wp-content/uploads/2021/04/HB2206_Vera-Audio-P150-600.pdf


  Forvrengningen i P150/600 RS med brokobling er så lav at måleinstrumentet som er benyttet blir begrensningen. Så strengt tatt ligger nivået enda lavere enn hva grafene viser. Det er brokobling på alle impedansene her, selv om det står "Stereo" under 8 Ohm.
  THD+N 1KHz bridge overview.png


  Vera P150_600 in bridged mode measured with 20kHz bandwith.png


  Perfekt linjer frekvensrespons og CMRR (common mode rejection ratio) i verdensklasse.

  P150_600_linearity.png
  P150_600_RS_CMMRpng.png


  P150/600 RS har i tillegg funksjoner som klippeindikator, triggerinngang med LED lys, overvåking av mikrokontroller og en ekstrem nøyaktig gainjustering for å optimalisere signal til støy forholdet. Man kan dermed være sikker på at oppgitt gain er nøyaktig som tallet viser. Det finnes også en mute funksjon, et nyttig verktøy som f.eks kan brukes til integrering av ulike elementer/høyttalere i et aktivt oppsett.

  Effektforsterkeren kommer i børstet aluminium med valg mellom svart eller sølv finish. Hele kabinettet er frest ut av et stykke aluminimum slik at den har verken skjøter eller synlige skruer. Forsterkeren holder seg meget kjølig, noe som sikrer lang levetid.

  P150bkgitarcrop (Medium).jpg


  P150algitarcrop (Medium).jpg


   
  Sist redigert:

  Kommentarer

  KJ

  Æresmedlem
  Ble medlem
  10.10.2004
  Innlegg
  11.253
  Antall liker
  4.576
  Torget vurderinger
  1
  Kult at den testen i Hemmabio 6/2022 er åpent tilgjengelig:
  «Det är liksom inte realistiskt att ett slutsteg med två Purifi Eigentakt 1ET400A, en Hypex SMPS3k och ett egenkonstruerat ingångssteg (med supersnäva toleranser, lågt brus och finifna finesser) instoppat i ett chassi fräst ur aluminium och försett med högklassiga in- och utgångskontakter kan säljas för 31 000 kronor.»

  «Oavsett vilken av uppställningarna det gäller är intrycken av P150/600 RS desamma: Vi bjuds på en mycket alert återgivning med ett klippfast fundament och en osviklig timing. ... Återgivningen är föredömligt finkornig, detaljerad och spelglad på ett mycket fint sammanhållet sätt.»

  «Vera Audio P150/600 RS är ett mycket bra slutsteg, som med sina smarta finesser och fantastiska chassi faktiskt ger prisvärdhet ett nytt ansikte. Hoppas bara ingen avfärdar slutsteget som ”för billigt”, för vi snackar full pott, tio stjärnor, och ett av de bästa slutstegsköpen just nu!»

  Men det var jo også en test i HiFi & Musik 7-8/2022 som legger på enda et par lag, spesielt mht brokoblet drift. https://hifi-musik.se/test/e/7532/ Jeg tar meg friheten å klippe inn litt derfra også (med fare for at jeg ev forbryter meg mot ev copyright...):
  «Vera spelar snyggt, trevligt och helt oansträngt i vanligt stereoläge, alltså ett stycke Vera Audio P150. Grundkaraktären är snarare lite varm och mjuk, men tonalt väldigt neutral. Här finns detaljer och skärpa men också musikalisk följsamhet, för att inte säga en alert men ändå trygg och kontrollerad musikåtergivning.»

  «Med Vera Audio blir det helt andra bullar, ja ett helt annat bakverk, när man använder sig av två stycken bryggkopplade enheter och plötsligt får hela 2x600 watt på pappret (jämfört med 2x150 från ett obryggat steg i stereoläge). Vilken tur ändå att Bjørn skickade två, trots att jag nog tyckte det verkade onödigt…
  Det blir en helt annan sak, med en betydligt mer muskulär men också spänstigare återgivning och ett mer skarpskuret ljud, men som sagt, framför allt mer och större på alla sätt och vis. Visst blir stereoskärpan ännu skarpare med den Eric Bibb-inspelning från Opus 3 som jag använde vid den raka jämförelsen, men det är faktiskt mer totalljudet och den fullständiga auktoriteten som plötsligt kommer fram i all sin prakt.»
  «Ja, högtalarna och ljudet växer verkligen på alla ledder och på alla sätt, och jag har nog sällan varit med om en så omvälvande förbättring. Och det är nog det bästa resultatet jag någonsin hört med två stycken bryggkopplade stereoslutsteg.
  Det är klart, priset blir också det dubbla, men frågan är om inte resultatet också blir mer än dubbelt så bra? »

  Det er jo rent gull av noen anmeldelser.

  mvh
  KJ
   
  Sist redigert:

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.236
  Antall liker
  2.264
  Takk for det KJ.
  Her er lenke til testen i Hifi Och Musik: https://www.lydogakustikk.no/wp-content/uploads/2021/04/Hifi-och-Musik-juli-2022_VA-P150.pdf

  Ikke så ulik den i Hemmabio (de samarbeider), men blant annet har denne info om effekten av brokobling og som åpenbart passer overskriften til denne tråden bra.

  Effekt av brokobling vil selvsagt variere etter hvilke høyttalere man bruker, lytteavstand og volum og hvorvidt kan deler til en subwoofer eller ikke. Men det er lite tvil om det fleste høyttalere, vil vokse med mer effekt. Spesielt gjelder det i bassområdet og til kompleks musikk.

  Følsomheten til basselementer i tradisjonelle kasser faller som kjent betydelig og da trenger man også langt mer effekt for å kunne spille med samme volum i det frekvensområdet. Et eksempel på et unntak er gigantiske horn-subwoofere som klarer å holde høy følsomhet langt ned i frekvens og kan ofte fint klare seg med 100-200W og fremdeles spille svært høyt.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

lydogakustikk
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
2.264
Link til alle artikler
47
lydogakustikk sine annonser
Bransjenyheter
Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

 • 153
Ønsker å presentere høyttaleren Vera Audio Coherence 12 og dele tanker bak designet. Høyttaleren nærmer seg ferdigutviklet og målet er å lansere den innen sommer/høst. Et bilde under av...
Fortsett
Bransjenyheter
Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

 • 30
Som det ble nevnt i en annen nyhet, så vil flere av produktene fra RPG ikke bli tilgjengelig lenger for private snart. Link...
Fortsett
Bransjenyheter
Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

 • 0
Det skjer endringer med RPG som gjør at mange av produktene fremover vil kun selges i høyt antall og prisene vil også stige. Man vil rette seg mot pro-markedet. Har du hatt planer om å bestille...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

 • 1
Har en kunde i Oslo som vurderer å bestille en del RPG produkter og vil i den forbindelse undersøke om flere i området vil være med på denne bestillingen. Pallefraktkostnaden fordeles da på flere...
Fortsett
Bransjenyheter
RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

 • 3
Vi selger en del produkter nå med meget god rabatt. I utgangspunktet produkter som må hentes i Bergen, da frakt blir fort kostbart med disse størrelsene. Med tanke på at man vanligvis betaler...
Fortsett
Bransjenyheter
Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

 • 40
Vi har laget et dokument med en del info om designet og tekniske løsninger av Vera Audio P400/1000 effektforsterkeren. Kun på engelsk vel og merke. Dokumentet kan sees eller lastes ned her...
Fortsett
Topp Bunn