Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Som det ble nevnt i en annen nyhet, så vil flere av produktene fra RPG ikke bli tilgjengelig lenger for private snart. Link: https://www.hifisentralen.no/forume...slutten-for-rpg-produkter-til-private.108596/

  Et av disse produktene er Modffractal, og som vi har spesielt lyst til å trekke frem som noe vi mener gjør noe helt spesielt med lyden. Et produkt som nok har gått litt under radaren for mange Kanskje fordi det bygger mye ut, men kanskje også fordi folk ikke vet hva de går glipp av.

  Modffractal_Ash3.jpg


  Modffractal er altså en diffusor som sprer lyden i ett plan. Enten horisontalt med vanlig plassering eller vertikalt dersom man snur diffusoren. Man kan også kombinere disse for ytterligere mer diffusert energi. Med vertikalt montert over de andre og eventuelt under. Her ser vi det prinsippet i bruk, riktig nok med en annen type diffusor.
  77228141_1464143323753548_4733164289311899648_n.jpg


  Diffusjon med tre lag.jpg


  Nå finnes det mange diffusorer i dag på markedet. Hva skiller Modffractal fra andre?

  1. Den diffuserer relativt langt ned i frekvens. Ned til 450-500 Hz med høy diffusjons koeffisient og enda lavere dersom man plasserer flere ved siden av hverandre. Det betyr at man dekker så og si hele vokalområdet og i alle det mest sensitive frekvensområdet.

  2. Den diffuserer også svært høyt i frekvens, helt opp til 20 KHz. Så og si alle andre diffusorer stopper rundt 4-5 KHz området og det innebærer at frekvensområdet over dette blir reflektert tilbake. Spesielt i mindre rom som stuer hvor avstanden er kortere er det absolutt ikke spesielt heldig. Vi er fremdeles meget sensitive for refleksjoner over 4-5 KHz.

  3. Modffractal er bygget slik at dersom man bruker flere enn 3 enheter ved side av hverandre, så opprettholder den diffusjonen. Mens med de fleste andre diffusorer, så oppstår det lobing (frekvensmessig avvik) og kamfilter og man taper da diffusert energi. Det gjelder altså ved bruk av flere enn 3 stk ved siden hverandre. Det er også en grunn til at man ikke bør kombinere ulike diffusorer inntil hverandre.

  lyd & akustikk har testet mange diffusorer opp gjennom årene og vi opplever at Modffractal skiller seg ut som en klar ener lydmessig. Med en plassering hvor man får godt tilbakeslag av diffusert energi så kan det beskrives som mykere og mer behagelig hvor utstikkende frekvenser fjernes, skaper ikke samme tørre og til dels "døde" akustikken som bare ren demping kan gi, lydbildet vokser i størrelse og man får et mer omsluttende lydbilde som er veldig avhengigskapende.

  Hvor kan Modffractal plasseres?
  Generelt kan man si at det er best å bruke Modffractal til refleksjoner som ankommer noe senere i tid.
  Men avstanden trenger allikevel ikke å være veldig lang.

  Under er et eksempel med smal bredde på ca. 310 cm i rommet. Her ble det testet både bredbåndete absorbent, BAD Arc og en rekke diffusorer til siderefleksjonene lengst vekke fra høyttaler.

  IMG20230822152154 (Medium).jpg


  Det mangler bilde av en ren absorbent, men det fungerte ikke spesielt bra her. Det ble for dødt og kjedelig og lytte til, til tross for at absorbenten hadde høy effekt ned til 110 Hz. En årsak kan være at det er nesten ingen tilbakeslag av lyden fra en bakvegg her. Den forsvinner inn i et annet rom.

  BAD Arc som vist på bilde over fungerte bedre en ren absorbent. Men det desiderte beste lydmessige her var Modffractal som gjorde noe veldig magisk med lyden kombinert med å fjerne utstikkende frekvenser fra reflekterende flater som ofte skaper lyttetretthet over tid.

  IMG20230822153522 (Medium).jpg


  Kun en slik Modffractal på hver sidevegg vil kunne gjøre veldig mye med lyden. Og det er denne plasseringen som vil gi aller mest hørbar effekt fordi diffusjonen da kommer forfra og fra sidene til ørene. Uten at vi har testet det, så er det sannsynlig at 60x60 cm enheter som monteres i ørehøyde også vil gjøre mye.

  Under en beskrivelse av hvor man plasserer:
  both sidewall reflections.jpg


  Fortsetter i neste innlegg.
   
  Sist redigert:

  Kommentarer

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Større bredde på rommet en en gjerne en fordel. 310 cm bredde som i forrige eksempel er trolig rundt minimum av det man bør for å diffusere siderefleksjoner med Modffractal.

  Disse hornhøyttalerne unngår nærmeste sidefleksjoner med direktivitet på 80°-90° med toe in. Men det oppstår refleksjoner fra motstående sidevegger. Her er bredden på rommet 4 m.

  IMG20240303125215 (Medium).jpg


  Høyre høyttaler sender lyden som treffer diffusoren på venstre side:
  IMG20240303125146 (Medium).jpg


  Og venstre høyttaler sender lyden til diffusoren på høyre sidevegg:
  IMG20240303125222 (Medium).jpg  En annen plassering av Modffractal diffusorene er på bakvegg hvis man tilstrekkelig avstand til den. Effekten på bakvegg vil være større med flere enheter og det er en fordel at begge bakre sidevegger har da reflekterende vegger. Dette er slik man bruker Modffractal i mange studioer.
  AMA studio bakvegg.jpg


  919e64f1b9039e85caae9d6d2a6ea754.jpg  Dersom man har dipoler som sender lyden bakover, så vil plassering av Modffractal også kunne plasseres på frontvegg med meget god effekt. Og det samme gjelder evt. veldig smale høyttalere som har høy baffelstep og som da sender mer lyd bakover.

  Ash1.jpg
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  La oss se litt på utviklingen av Modffractal. Det var Manfred Schrøder som gjorde mye av det matematiske arbeidet med diffusorer. Og Peter DÀntonio, grunnlegger av RPG, var den som kommersialiserte diffusorene. De aller første diffusorene som RPG bygget var i betong og var svært dype. Åpenbart ikke en veldig bra kommersiell løsning!

  Den klassiske QRD diffusoren var den første fra RPG og er forløperen til Modffractal. Selges i dag av flere andre da patentet til RPG har gått ut.

  1983-QRD.jpg


  Så kom Diffractal i 1995:
  1995-Diffractal.jpg


  I 2004 Modffusor som var mer en erstatter for QRD og ikke for Diffractal:
  2004-Modffusor.jpg  Og i 2009 kom dagens Modffractal:
  2009-Modffractal.jpg


  Diffusion development.jpg  Som man kan se så har det vært en solid utvikling siden QRD. Modffractal, som er dagens flaggskip diffusorer både langt mer lineært og mye høyere i frekvens.

  Sistnevnte er som sagt viktig innen småroms akustikk. Plasserer man en diffusor i en stue som stopper å diffusere ved 4-5 KHz, så får man tydelige utstikkende frekvenser over det. Og siden diffusoren bygger ut fra veggen, så blir de også nå enda mer hørbare enn den reflekterende veggen i disse frekvensene. Den klassiske QRD diffusoren er derfor et stort kompromiss.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  En stor svakhet med stereo i små rom er mangel på stort og omsluttende lydbilde. Nå man har i langt større grad i gode "skoeske" konsertsaler. Dette er har ført til at en del har brukt multikanals til musikk. Floyd Toole er f.eks en stor forkjemper for multikanals musikk.
  ea9da8_7239462cfeb34831b58e3ac3e4517987~mv2_d_8768_3775_s_4_2.jpg  Men problemet med mange høyttalere, er at de både påvirker hverandre negativt og skaper enda mer refleksjoner fra rommet. Og det oppleves unaturlig for de fleste å få lyd aktivt fra høyttalere bak seg. Så selv om man oppnår mye større og mer omsluttende lyd med multikanals musikk, så drar man også med seg mange ulemper. Det hele låter gjerne kaotisk.

  Og her kommer fordelen med diffusjon inn i bildet. Man kan skape stor lyd, fjerne negativt rombidrag og unngå de negativene sidene med mange høyttalere.

  MEN! Typen diffusor er veldig viktig her. Det er i stor grad det at fasen endres som gjør at lyden blir større. Det innebærer at diffusoren må ha brønner og oppnå det vi kaller temporal diffusjon. Og det gjør Modffractal, men vi får f.eks ikke dette med en poly diffusor eller en diffusor som Arithmetic.
   

  TrompeteN

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  27.07.2013
  Innlegg
  2.313
  Antall liker
  4.551
  Torget vurderinger
  0
  Det er synd hvis disse bli utilgjengelige. Vet du når dette vil tre i kraft?
  Skulle gjerne visst dimensjoner, vekt og pris, men finner ikke på nettsiden. Vil du opplyse om det her eller legge ved link?
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Det er synd hvis disse bli utilgjengelige. Vet du når dette vil tre i kraft?
  Skulle gjerne visst dimensjoner, vekt og pris, men finner ikke på nettsiden. Vil du opplyse om det her eller legge ved link?
  Hei. Det er usikkert. Det jobbes med kontrakten i disse dager, så skal RPG Europa prøve å få til en "nådes periode", men vet ikke noe mer konkret enn det. Vinduet er nok ikke langt her.

  Pris Modffractal
  Pris inkl mva: https://www.lydogakustikk.no/akustikkprodukter-prisliste/#produktid_29
  Pris eks mva: https://www.lydogakustikk.no/akustikkprodukter-prisliste-uten-moms/#produktid_29

  Frakt avhenger av pallestørrelse og sted.

  Dimensjon og vekt
  Modffractal kommer i to standard størrelser:
  600 (h) x 600 (b) x 215 mm (d) og vekt på maks 13,6 kg (kan variere med ulike finisher)

  1200 (h) x 600 (b) x 215 mm (d) og vekt på maks 27,2 kg (kan variere med ulike finisher)

  Custom størrelser er mulig.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  I forhold til frekvensrespons, så vil også Modffractal som regel rydde opp noe når det plasseres i et refleksjonspunkt.

  Her er det trangt plassering med liten bredde og lav takhøyde på ene siden som man kan se. Dette er forresten Vera Audio Coherence 12 prototype høyttaleren og målingene er uten subwoofer.
  IMG20240303200331.jpg


  Måling før 2 stk diffusorene var plassert til motstående siderefleksjoner. 1/12 okt.glatting
  Coherence 12_no diffusers.jpg


  Og måling med diffusor på hver side med tilsvarende glatting:
  Coherence 12 with diffusers.jpg


  IMG20240303200009 (Medium).jpg
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Er ikke 60db veldig lavt nivå å måle på?
  Nivå ikke kalibrert her. Skiftet nettopp fra direktekobling fra lydkort til effektrinn til å gå via DSP med andre innstillinger på lydkortet. Nivået ligger nok i 75dB området.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Det er også mulig å få Modffractal til å gå lavere i frekvens. Modffractal kan leveres perforert slik at man kan oppnå lavfrekvent demping. Eller man kan montere enhetene inni en større enhet og hvor de plasseres med ulik avstand til vegg bak. Sistnevnte er gjerne ikke så praktisk for mange og krever gjerne et veldig stort rom. Så hull/perforering er vel en mer bedre løsning for de som ønsker bassdemping bak enhetene.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Ser ut som det vil gå en bestilling til Haugesund. Dersom flere vil være på pallen og dele på fraktkostnaden, så ta kontakt. Pallen sendes til en adresse til opplysning.
  info@lydogakustikk.no
   

  bjarnetv

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.03.2008
  Innlegg
  3.830
  Antall liker
  5.593
  Sted
  oslo
  Kan varmt anbefale Modffractal til alle som sitter på gjerde og teller på knappene.

  Selv om jeg i utgangspunktet kjøpte og plasserte mine for å brukes sammen med åpen baffel, så gjør de en utmerket jobb for den totale romakustikken på frontvegg, selv om jeg nå har horn og plasseringen sånn sett ikke lenger er 100% optimalisert.

  Rett og slett den beste bang for the buck jeg noensinne har opplevd.

  Som bonus kan jeg nå ha full fest i stuen og allikevel fint kunne følge med på samtaler på andre siden av rommet, til tross for at alle maser i munnen på hverandre.
  Bare det er jo verdt pengene ;)
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Takk for det bjarnetv.
  Dessverre har prisene steget mye siden du kjøpte. Å kjøpe de i ren MDF er det mest prisgunstige.

  Men alt er relativt. Sammenlignet med det mange legger i forsterkere, høyttalere, kabler, strømrensere osv. så er det nok fremdeles bang for the buck ja.
   

  bjarnetv

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.03.2008
  Innlegg
  3.830
  Antall liker
  5.593
  Sted
  oslo
  Justert for inflasjon er faktisk ikke prisen så veldig mye høyere, så jeg velger fortsatt gi dem mitt offisielle Best bang for the buck stempel, og hadde definitivt fortsatt gått for den akk så lekre finérte varianten ;)
   

  Hornlyd

  Musikkglad
  Ble medlem
  01.04.2005
  Innlegg
  19.964
  Antall liker
  10.860
  Torget vurderinger
  10
  Veldig interessant dette her.

  RPG produktene står for kanskje 40% av hele verdien av komponenter i lytterommet mitt. Det har gitt lydkvalitet for langt mer enn investerte kroner 👍

  Vurderer 2 stk for plassering i førsterefleksjonene? (Er det å anbefale i mitt rom B?
  Noen som skal bestille til Oslo/Østlandet?
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Veldig interessant dette her.

  RPG produktene står for kanskje 40% av hele verdien av komponenter i lytterommet mitt. Det har gitt lydkvalitet for langt mer enn investerte kroner 👍

  Vurderer 2 stk for plassering i førsterefleksjonene? (Er det å anbefale i mitt rom B?
  Noen som skal bestille til Oslo/Østlandet?
  Hva er bredden på rommet ditt nå igjen?

  Det fungerte veldig bra her med plassering til siderefleksjonene lengste vekke fra hver høyttaler. Refleksjonene ankom da litt over 7 ms, bredden på rommet er bare ca. 310 cm og høyttalerne sto som vist under med noe avstand til sideveggene. Beklager rotet på bildet. :giggle:

  IMG20230822153522 (Medium).jpg
   

  Hornlyd

  Musikkglad
  Ble medlem
  01.04.2005
  Innlegg
  19.964
  Antall liker
  10.860
  Torget vurderinger
  10
  Rot???
  NB! Lyttestolen står feil vei selvfølgelig
  Ekstrem vidvinkel gjør at rommet ser ut som en tube

  3,31 bredt
  5,7 langt

  4 stk Modex Plate 1 på bakvegg
  2 stk Plate 1 på frontvegg
  2 stk Plate 1 i hjørnene på sideveggene mot frontvegg
  2 stk Broadabsorber i taket
  2 stk DIY Rockfon 10 cm
  2 stk GIK 14 cm
  2 stk BAD

  stram bass og lav etterklang, selveste snickersen var litt imponert når han målte 😎


  IMG_9568.jpeg
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Rot???
  NB! Lyttestolen står feil vei selvfølgelig
  Ekstrem vidvinkel gjør at rommet ser ut som en tube

  3,31 bredt
  5,7 langt

  4 stk Modex Plate 1 på bakvegg
  2 stk Plate 1 på frontvegg
  2 stk Plate 1 i hjørnene på sideveggene mot frontvegg
  2 stk Broadabsorber i taket
  2 stk DIY Rockfon 10 cm
  2 stk GIK 14 cm
  2 stk BAD

  stram bass og lav etterklang, selveste snickersen var litt imponert når han målte 😎


  Vis vedlegget 1002904
  Strøkent ;)

  Med 331 cm bredde, så kan du fint bruke Modffractal til siderefleksjonene lengst vekke. Det vil gi ganske så annerledes resultat og jeg tror du vil like det, spesielt med tanke på at du ikke har diffusjon på bakvegg.

  BAD paneler egner seg forresten som regel best på frontvegg og ikke i tidlig refleksjonspunkt. Diffusjonen fra den er ikke så god og den kurvete BAD Arc er her mye bedre.

  Så har vi til opplysning et nytt produkt som er perfekt å bruke til de nærmeste siderefleksjonene. Nemlig Broadsorbor Plus. Senker refleksjonene bedre enn flate absorbenter og opererer lenger ned i frekvens. Kommer dog kun i en type finish. Mer info: https://www.lydogakustikk.no/produkt/broadsorbor-plus/

  Det er forresten Absorbor du har i taket og ikke Broadsorbor.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Her er noen ulike finisher av Modffractal.

  Hvis bøk:
  Modffractal-White-Oak.jpg


  Ask:
  Ash Modffractal and horns2.JPG

  katt.jpg


  De til venstre her er med eikefiner (håper OMF synes det er greit jeg låner bilder):
  oak5.jpg

  oak7.jpg


  Maling er også en mulighet.
  Her malt i svart:
  modfractal-24kg-Black_1024x1024@2x (Medium).jpg

  RPG Diffractal (Custom).jpg
   

  Hornlyd

  Musikkglad
  Ble medlem
  01.04.2005
  Innlegg
  19.964
  Antall liker
  10.860
  Torget vurderinger
  10
  Vi er 2 karer på østlandet som er intr.

  Jeg tenker til 1 refleksjon høyre og venstre i matt svart. 120 cm høy.

  Er det tilstrekkelig?
   
  Sist redigert:

  tofter

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  21.02.2006
  Innlegg
  698
  Antall liker
  482
  Torget vurderinger
  5
  Det er også mulig å få Modffractal til å gå lavere i frekvens. Modffractal kan leveres perforert slik at man kan oppnå lavfrekvent demping. Eller man kan montere enhetene inni en større enhet og hvor de plasseres med ulik avstand til vegg bak. Sistnevnte er gjerne ikke så praktisk for mange og krever gjerne et veldig stort rom. Så hull/perforering er vel en mer bedre løsning for de som ønsker bassdemping bak enhetene.
  Er det noen bakdeler med perforering?
   

  TrompeteN

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  27.07.2013
  Innlegg
  2.313
  Antall liker
  4.551
  Torget vurderinger
  0
  Vi er 2 karer på østlandet som er intr.

  Jeg tenker til 1 refleksjon høyre og venstre i matt svart. 120 cm høy.

  Er det tilstrekkelig?
  Jeg vurderer også, og hører også en runde med mine kontakter. Sannsynlig blir det noen enheter.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Vi er 2 karer på østlandet som er intr.

  Jeg tenker til 1 refleksjon høyre og venstre i matt svart. 120 cm høy.

  Er det tilstrekkelig?
  Skulle man gjøre noe mer på sideveggene, så måtte det i så fall være og legge til 2 stk med 60x60 størrelse. Snu de og legge de på toppen av de andre. Det vil gi enda litt mer diffusert energi. Jeg har ikke testet det selv til siderefleksjoner. Kun til bakvegg. Der var det greit hørbart og et løft, men det var mer prikken over ien fremfor en stor forandring.

  Du ser prinsippet her.
  Avansert diffusjonsfelt 2.jpg


  Avansert diffusjonsfelt.jpg
   

  Sevald

  Avviker.
  Ble medlem
  27.02.2005
  Innlegg
  7.475
  Antall liker
  18.283
  Sted
  Aksdal, Rogaland
  Torget vurderinger
  1
  Har ikke testet de eller sett målinger. Med tanke på hvor små hullene er, så ville det overraske meg. Kan prøve å fiske etter mer informasjon om det.
  Kun de dypeste brønnene som er perforert? Vurdere å gjør det samme med mine, da jeg har bassfeller bak.
   

  tofter

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  21.02.2006
  Innlegg
  698
  Antall liker
  482
  Torget vurderinger
  5
  Hvis mulig hadde det vært veldig interessant å sett hvordan de ser ut perforert også!

  Noen interesse for en pall til Mjøsbyene?
   

  Ken-Nor

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  10.01.2020
  Innlegg
  1.142
  Antall liker
  4.972
  Sted
  Larkollen
  Torget vurderinger
  2
  Kunne også vurdert to stk 1200x600x215 MDF malingsklare hvis det blir en levering til Østlandet/Oslo.. Jeg bor i Moss.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Det med perforering kan vi ta på epost for de som er interessert i å bestille. Det er en mulighet for at man kan få det skreddersydd til visse frekvenser. Avventer svar der.
   

  Hornlyd

  Musikkglad
  Ble medlem
  01.04.2005
  Innlegg
  19.964
  Antall liker
  10.860
  Torget vurderinger
  10
  Jeg må dessverre se an litt mtp å henge meg på.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  1.244
  Antall liker
  2.294
  Var det noen i Oslo området som var interessert i å bestille?
  Fint i så fall om dere tar kontakt, så kan vi se på en fellesbestilling beregne fraktkostnad. Noen må kunne ta imot palle(r) som kan stå tørt.
  info@lydogakustikk.no
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

lydogakustikk
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
2.294
Link til alle artikler
47
lydogakustikk sine annonser
Bransjenyheter
Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

 • 153
Ønsker å presentere høyttaleren Vera Audio Coherence 12 og dele tanker bak designet. Høyttaleren nærmer seg ferdigutviklet og målet er å lansere den innen sommer/høst. Et bilde under av...
Fortsett
Bransjenyheter
Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

 • 0
Det skjer endringer med RPG som gjør at mange av produktene fremover vil kun selges i høyt antall og prisene vil også stige. Man vil rette seg mot pro-markedet. Har du hatt planer om å bestille...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

 • 1
Har en kunde i Oslo som vurderer å bestille en del RPG produkter og vil i den forbindelse undersøke om flere i området vil være med på denne bestillingen. Pallefraktkostnaden fordeles da på flere...
Fortsett
Bransjenyheter
RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

 • 3
Vi selger en del produkter nå med meget god rabatt. I utgangspunktet produkter som må hentes i Bergen, da frakt blir fort kostbart med disse størrelsene. Med tanke på at man vanligvis betaler...
Fortsett
Bransjenyheter
Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

 • 40
Vi har laget et dokument med en del info om designet og tekniske løsninger av Vera Audio P400/1000 effektforsterkeren. Kun på engelsk vel og merke. Dokumentet kan sees eller lastes ned her...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG produkter til Bergen

Fellesbestilling av RPG produkter til Bergen

 • 3
lyd & akustikk arrangerer en ny fellesbestilling av RPG produkter til Bergen. Man deler da på fraktkostnaden og produktene kan hentes ved en adresse eller vi kan være behjelpelig med utkjøring av...
Fortsett
Topp Bunn