Sigberg Audios venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • hvego

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.09.2009
  Innlegg
  230
  Antall liker
  269
  Sigberg Audios venner

  Vi er ikke mange – ennå. Men om kvalitet er den viktigste standarden å måle etter, vil antallet eiere av lydprodukter fra Sigberg Audio øke sakte men sikkert.

  La dette være tråden for venner, fremtidige venner og potensielle venner av Sigberg Audio! Fyll gjerne tråden med teknisk informasjon, stemningsrapporter, egenproduserte hjemme hos-reportasjer og annet knyttet til Sigberg Audio.
   

  hvego

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.09.2009
  Innlegg
  230
  Antall liker
  269
  Kjapp intro til merket:
  Sigberg Audio har base i Ås, og begynte først med produksjon av aktive subwoofere og utvidet etter hvert til også å produsere glimrende aktive høyttalere. Noe av det spesielle med høyttalerne er at de er ment å spille sammen med en eller flere subwoofere. Om fordelene med dette ikke virker åpenbare, vil denne tråden garantert utdype dette om ikke så altfor lenge.

  Sigberg Audio ledes av Thorbjørn Sigberg @SigbergAudio . Han utvikler produktene, som så produseres av anerkjente produsenter av kvalitetsutstyr. Foruten å lage glimrende produkter virker Thorbjørns mantra (ikke Manta, men det kommer vi tilbake til) å være «no nonsense customer support» for å skrive det på solid, moderne norsk: Han er meget tilgjengelig for informasjon og hjelp før og etter kjøp av disse produktene. Når det er nevnt, må det også nevnes at til tross for at dette (i trådstarters øyne) er state of the art kompliserte produkter, så er de fortsatt enkle å sette opp og å få lyd i: Dette er utstyr som egner seg både for musikkelskere med ti tekniske tommeltotter, og for dem med stor kompetanse på EDB, akustiske målinger og det som verre er!

  Utvalget per mai 2023 består av det følgende:
  Subwoofere:
  Inkognito subwoofer 10 og 12, samt Inkognito Quad 63 Edition
  10D subwoofer
  Høyttalere:
  SBS.1
  Om kort tid er også den spennende høyttaleren Manta også leveringsklar (juni 2023).
   

  hvego

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.09.2009
  Innlegg
  230
  Antall liker
  269
  Trådstarters oppsett.

  Jeg ble først klar over Sigberg Audios eksistens ved å skumme gjennom Stereo + som omtalte Inkognito Subwooferne. Jeg la merke til det navnet tilsier: At disse subene fyller rommet med bass uten nødvendigvis å stjele for mye visuell oppmerksomhet. Etter dette hadde vi her i huset en runde med renovering av….det meste… og jeg ønsket et hifi-anlegg som låt knall, men som gjerne kunne bestå av færre bokser enn det jeg fra før hadde, og som gjerne kunne være litt mindre brautende i stua.

  Så dukket SBS.1 opp. Small Big Speaker. Jeg leste. Jeg leste mer. Jeg begynte å sende meldinger til Sigberg. Jeg ble hekta. Jeg fant ut at det slett ikke var så dyrt. Jeg klarte etter hvert å innse at det ville være ufornuftig å leve et liv uten Sigberg Audio i stua. Jeg bestilte SBS.1 og Inkognito 12. Fanken heller, man lever kun én gang.
  732CAA8E-1E77-4E55-8A29-4F3D1BA2D730.jpeg

  Ettersom Sigberg også selger DSPeakers produkter, endte jeg opp med å koble til en Anti-Mode 8033 Cinema mellom forforsterker og sub. Denne strammer litt opp i bassen i noen frekvenser, slik at det låter ryddigere og tightere. Prosessen var enkel og prisen lav, så det var ikke så vanskelig å gå for denne løsningen.

  Jeg vil påstå at det lydutstyret jeg hadde tidligere absolutt kunne sparke fra seg: Accuphase og ProAc er vel slikt stæsj som har gitt meg anerkjennende nikk fra andre besserwissere. Jeg var i grunn også skikkelig fornøyd med lyden i stua her fra før. Det er bare det at ALT LÅTER BEDRE NÅ! Her kan det følge en lang rekke audiofloskler: Det er mer av alt. Med subwoofer sier det seg vel selv at det er mer fart i de lavere frekvensene. Videre hører jeg rett og slett mer av alt som foregår: Det er lettere å skille instrumenter fra hverandre, og det er lettere å høre tekstinnholdet hos den kryptiske Tori Amos eller den intenst gripende Chris Cornell eller kjære Neil Young, som avspilles i det disse ordene skrives. Nei forresten: Der er plata slutt. Jeg setter på Bigbangs Epic Scrap Metal, det er en fin plate jeg har hørt alt for lite på.

  Det som slår meg spesielt med SBS.1-oppsettet mitt, er at stereoperspektivet er mye klarere enn tilfellet har vært her før. Er det dette som kalles et bredere lydbilde? Resultatet er faktisk at jeg opplever at mer av det artisten ønsker å formidle faktisk treffer meg. Rett og slett mer musikk. Jeg tror dette har å gjøre med spredningskarakteristikken. Her kan sikkert mer teknisk kyndige personer fylle inn for å forklare hvorfor det er slik.

  Jeg tror Sigberg egner seg for all type musikk. Her går det mye i forskjellig jazz, klassisk rock og pop med Led Zeppelin og Beatles som typiske eksempler, noe sexy musikk som Prince eller Kate Bush, grunge (jeg spilte i band på 90-tallet) med Soundgarden, Pearl Jam og Temple Of The Dog på hyppig rotasjon, og visemusikk som Jan Eggum, Tom Waits eller Neil Young. Klassisk musikk representerer vel et av de mange hullene i min kulturelle CV, men det hender at det avspilles noe Arvo Pärt eller Grieg her i huset – uten at jeg plages av dårlig lyd for å si det slik…

  Sånn for å dreie dette mot Sigberg Audio igjen, så vil jeg si at dette oppsettet med SBS.1. og en sub virkelig lar meg nyte musikk i en helt vanlig stue uten andre akustiske tiltak enn et teppe på gulvet og helt vanlige møbler.

  Entusiastisk hilsen fra hvego
   

  alphamale

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  13.11.2007
  Innlegg
  5.412
  Antall liker
  3.531
  Sted
  Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
  Nei vi er ikke så mange, men vi kan å kose oss med god lyd.
  Hyggelig med en entusiast tråd vi kan utfolde oss i, og dele erfaringer, gleder og sorger😅

  Mange som vet hvor jeg endte etter mitt første møte med mannen i Ås, og demoen jeg fikk servert på flatlandet sør for hovedstaden tåler en reprise før jeg presenterer status videre😃

  Her er hva jeg skrev 01.05.21

  Sigberg Audio
  SBS.1 + 2 X D10 subber.


  Hva syntes du spurte han? (@SigbergAudio)
  Jeg er sjokkert tenkte jeg, men det kan jeg jo ikke si? Jo Faen! må jo være helt ærlig.

  Så det er det jeg svarer.....
  Godt å høre smiler han lurt i sofaen, jeg er glad for du syntes det svarer konstruktøren!

  For å ha det på det rene en gang for alle!
  Jeg har ALDRI i hele mitt liv hørt et system av denne størrelsen låte så brutalt. En ting er den taktile følelsen det gir, men også renheten i gjengivelsen på ALLE frekvenser er ivaretatt, selv om vi bikker 105-110 db i lydtrykk. Ingen forvregning. Ingen lytte tretthet. man vil bare ha mer.
  Mye mer! Dette var dritgøy.

  Lyden slipper helt.
  Det er en vanvittig romfølelse, og jeg sitter på første rad mer eller mindre omgitt av Ambiente lyder i alle retninger. Det er til å ta å føle på til tider. 3D opplevelsen er mer enn godkjent mao. For de som nå begynner å bli nysgjerrige her på hva det er jeg egentlig sammenligner systemet i omtalen med, så er det bare å ta en titt i signaturen min under her.
  Vel!
  Vi spiller videre, og kutt jeg kjenner godt lastes inn i spillelista for å finkjemme ytelsen på noen viktige parametere. For det er jo ikke bare systemets evne til å takle volum som er interessant. Uten å utbrodere i det vide å det brede kan jeg med hånda på hjertet si at det er lite, om noe jeg savner ved dette systemet som er satt opp for test.
  Nevnte panorama og 3D, pinpointing, ingen rufs og hiss, kapasitet, naturlig klang, og tistedeværelse. Ja dere får spørre om det er noe spesielt dere lurer på😃

  Jeg vil si litt om rommet også som er verdt å ta med i denne beskrivelsen. Dette er det jeg vil betrakte som en vanlig norsk kjellerstue, med de utfordringer som følger med, type L-formet, lavt under taket, gulvkaldt, tilhørende hensatte ting og objekter, og kun trivelig for de som liker vår form for hobby mao😇
  Noe akustikk tiltak, men langt fra hva noen andre her inne har i stua.Så man kan vel definere det som et rom som de fleste måtte slite med hjemme hos seg selv.

  Instrumenter høres for meg naturlige ut, og jeg tar meg selv i å ofte oppleve å være på et annet sted enn i hula til konstruktøren.
  Systemet er nok tunet noe "luftigere" i toppen hos meg , samt jeg nok ligger 1-2 db lavere i bassen enn her. Men det er nok smak og behag, men det funker veldig godt her. Plutselig brytes sjelevandringen av når noen plutselig roper bak meg. Det er @Snickers-is som kommer smygende i bakholdsangrep. Med seg i lomma har han noen utfordrende kutt han også, som skal tyne systemet til yttergrensene.
  Klassiske perler og andre godbiter kommer som perler på snor, med ett attakk og utførelse som får tårene til å presse på. Det låter vakkert her også på en sjanger som jeg egentlig prøver å lære mer om.

  Jeg syntes det kan være vanskelig å beskrive hva som oppleves med ord.
  Om det er mat, musikk, lyd, øl, vin, damer eller andre nytelser, men jeg vet når det sitter som et skudd.
  Så derfor vil jeg si at, om du er i handlemodus for en oppgradering på lydfronten og er usikker på hvilken vei du skal gå, kommer du ikke unna en tur i kjelleren ute i Ås for en maktdemonstrasjon.

  For det var jo derfor jeg var der i går!
  Jeg trenger lyd i en nybygget 3.etg. Kriteriene er, lite fotavtrykk, stor lyd, plasserings vennlighet, ubegrenset kapasitet ift. rommet, brukervennlighet og mulighet for en utvidelse mtp. kino og flere subber.
  Porteføljen til Sigberg Audio har alt dette inntakt, og mere til.
  Jeg ser egentlig ingen grunn til å lete videre andre steder, og setter meg like godt ned i sutrekroken nede i 1.etg å venter på levering jeg😃

  Jeg vil rette en stor takk til @SigbergAudio for noe som ble en svært hyggelig seanse, og bekjentskapet med @Snickers-is.
  Det er for meg svært lærerikt og hyggelig at noen kapasiteter som disse to herremennene øser ut med sin kunnskap, og velvilje.
  Spesielt når man blir kjørt hjem til døra igjen uoppfordret av Snickersen.
  IMG_4210.jpeg
   
  Sist redigert:

  steinost

  Æresmedlem
  Ble medlem
  22.01.2004
  Innlegg
  10.429
  Antall liker
  6.708
  Sted
  Lillestrøm
  Torget vurderinger
  2
  Disse to har masse kunnskap. Men fanden @alphamale du kunne jo barbert deg da. Litt stil og eleganse må man forvente.:love:
  Alt jeg har hørt fra @SigbergAudio på messer har spilt fortrefelig. Til priser det går ann og leve med.
  Skulle jeg brukt penger på ett oppsett nr 2 til stua, står dette høyt oppe på lista.
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  17.684
  Antall liker
  14.529
  Sted
  Østfold
  Franskmenn ass, skjønner godt at kona di måtte til Norge for å finne seg et skikkelig mannfolk 🙃
   

  alphamale

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  13.11.2007
  Innlegg
  5.412
  Antall liker
  3.531
  Sted
  Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
  Vi tåler et «hjemme hos (meg)»
  Selveste Sigberg systemet står beskrevet i signaturen, men siden jeg er ufattelig lat (med god grunn) er den ikke oppdatert med en Wiim pro streamer, og en Topping E50 i tillegg.

  IMG_4213.png
   

  IvarT

  Слава Україні!
  Ble medlem
  19.02.2015
  Innlegg
  1.951
  Antall liker
  4.353
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  2
  Free up your calendar, as you're about to rediscover your record collection!

  Selv om advarselen på nettsida til Sigberg Audio er ganske tydelig, går jeg fortsatt i baret. I går hadde fredag kveld blitt til natt, og jeg hadde egentlig tenkt å legge meg. Men tabben jeg hadde gjort var at jeg hadde satt på et album som jeg ikke hadde spilt med SBS.1 før. Det er kanskje ikke alle som tenker så mye over det, men også elektriske gitarer har klanger og nyanser. Vreng er altså ikke bare vreng. Og jeg hadde jo aldri hørt denne vrengen gjengitt så flott før!

  Med litt mer viljestyrke hadde det kanskje gått bra. Men så kom kardinalfeilen. Jeg satte meg ned i sofaen! Skulle bare høre litt. Yeah right! Det er jo SBS.1 vi snakker om her. Jeg hadde vel egentlig aldri en sjanse. Fullstendig fortapt blei jeg sittende og høre gjennom hele albumet.

  Men det er mer! Det hadde blitt lørdag, og det var tid for frokost. Dette albumet var jo så bra at det ville jeg høre igjen. Planen var å ha det på i bakgrunnen mens jeg lagde frokost. Det var altså planen. Det som faktisk skjedde var at jeg havna i sofaen igjen. Og der satt jeg til albumet var ferdig. Jaja, frokost fikk være frokost. Den kunne tas etterpå. Og nå var det jo lyst ute, så det gikk an å spille enda høyere :)

  Så sånn går nu dagan. Stort sett får jeg gjort det jeg skal, men det er ikke alltid så lett etter at jeg fikk SBS.1 i hus ;)

  anlegg_ivart.JPG


  Stakkars Inkognito 10 lever virkelig opp til navnet sitt. Forvist borti hjørnet har den ikke blitt nevnt i det hele tatt før nå. All glansen havner liksom på SBS.1. Men det er ofte sånn med de som gjør grovarbeidet. Ingen tenker over dem. Men når de ikke er der blir det full oppstandelse. Det er vel kanskje sånn det skal være med en sub? Den bare er der, uten at jeg tenker noe mer over det annet enn "fy flate for en bass!" :)

  Noen skriver ofte om høyttalere at "diskanten er sånn og sånn, mens mellomtonen låter sånn" og så videre. Jeg bare dropper det. Det er ikke vits. For dette er ikke lyden av høyttalere. Dette er lyden av ekte instrumenter! Allerede rett etter oppkobling seint en kveld i begynnelsen av november hørte jeg det. Høyttalerne stod langt utpå golvet og jeg skulle bare sjekke at det var lyd før jeg satte de på plass. Men selv under en liten lydsjekk la jeg merke til det. Klangen fra trommer! Dette låter da akkurat som ekte trommer!

  Jovisst låter det som ekte trommer! Det kan kanskje virke litt rart siden hifi tar sikte på å være høy troverdighet, men ingenting av det jeg har hatt i hus tidligere har vært i nærheten av å låte så realistisk som det nå gjør. Da er det kanskje ikke så rart at jeg blir sittende i sofaen? ;)
   

  hvego

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.09.2009
  Innlegg
  230
  Antall liker
  269
  Det bør nevnes i tråden her at Siggen sjøl har et par tråder som er interessante å lese, nemlig byggetråder/ utviklingstråder for henholdsvis SBS.1 og Manta. I disse trådene skriver han ganske utfyllende om prosessen som har ført frem til ferdige utgaver av disse høyttalerne. Jeg syns det er interessant lesning.

  Jeg vet ikke helt reglene i forumet her, så jeg linker ikke til trådene, men de bør være greie å søke seg frem til inne på forumet her. De ligger under «Bransje» og inneholder ordet utviklingstråd og produktnavnet.
   

  hvego

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.09.2009
  Innlegg
  230
  Antall liker
  269
  Og mer informasjon fra internettet: @SigbergAudio har nettopp lagt ut en sak på nettsiden sin om et studio som har to Sigberg-oppsett, Manta med to ganger 10D og SBS.1 med to ganger Inkognito 10. Det er i grunn et intervju med studioeieren, og det er primært Manta som omtales.

  Om du leser dette @SigbergAudio, har du mulighet til å oppdatere oss om det inntrykket du fikk av hvordan han bruker SBS.1-oppsettet, som vel var satt opp i et rom brukt til miksing og mastering, og hva som lå til grunn for å velge to forskjellige oppsett?
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.474
  Antall liker
  4.907
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  @hvego Litt usikker på hva du mener med "hvordan bruker" - det benyttes til mixing og mastering, mens Manta-oppsettet er i selve innspillingsstudioet (så kontrollrommet til der bandet står og spiller). Så som det ble forklart i artikkelen er det forskjellige faser i prosessen. Utbroder gjerne om det ikke svarte på spørsmålet :)

  Grunnen til å velge to forskjellige oppsett er vel ikke så veldig mystisk, dels så er det jo ganske dyrt med to fulle Mantaoppsett, og dels så er mixing/masteringrommet mye mindre enn innspillingsstudioet, så Manta ville nok blitt overkill rent kapasitetsmessig. Mixing/masteringrommet er også vesentlig bedre dempet, så vi fikk en fin og jevn respons uten nevneverdige dipper uten "hjelp" av kardioide. :)

  Når det er sagt hadde det sikkert vært konge med Manta der også, og det er fortsatt litt diskusjon rundt det - men tipper det ender med SBS for nå. Og det låter helt strålende det også! :) "Soundet" er veldig likt i begge oppsettene. Det er ikke så lenge siden utstyret ble satt opp i det rommet, da de besluttet å bytte der også etter å ha vært veldig fornøyd med Manta i innspillingsstudioet. Så det er mulig det kommer en liten artikkel spesifikt om det oppsettet etterhvert.

  PS: Veldig gøy og hyggelig med vennetråd! :love:
   
  Sist redigert:

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.474
  Antall liker
  4.907
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Det mixing/mastering-rommet er også veldig mørkt, så vrient å ta bilder. Som man ser av de noe midlertidige stativene, så var høyttalerne de erstattet vesentlig større, uten at SBS lot seg skremme av det. :D

  Det står da også en Inkognito på gulvet i fronthjørnet på hver side av miksebordet. Dette ga veldig jevn respons uten noe EQ egentlig, er vel ett EQ punkt for å dra ned en peak.

  IMG_0485.jpg
  IMG_0484.jpg
   

  hvego

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  28.09.2009
  Innlegg
  230
  Antall liker
  269
  Takk for info, @SigbergAudio ! Med «hvordan bruke» mente jeg kanskje «hva er det med SBS.1 som gjør at de mener den setupen passer i mikse-/ masteringsammenheng eller evt i det rommet, og som skiller dem fra Manta?» Så har du jo egentlig svart på det da. Mindre behov for kapasitet og at SBS.1 er ganske like Manta tonalt.

  Det siste poenget er jo betryggende å høre for å roe nevrosene til oss som har SBS.1, og som selvsagt ligger våkne om natt og drømmer om Manta. Trolig vil vi kunne sove bedre om natta om du lager en artikkel om mikserommet der også🤓.

  Så var det interessant å se de bildene fra mikserommet: Er det rett og slett bøker som benyttes som dempemateriale på sideveggene der?
   

  SigbergAudio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  03.08.2005
  Innlegg
  2.474
  Antall liker
  4.907
  Sted
  Østlandet
  Torget vurderinger
  1
  Takk for info, @SigbergAudio ! Med «hvordan bruke» mente jeg kanskje «hva er det med SBS.1 som gjør at de mener den setupen passer i mikse-/ masteringsammenheng eller evt i det rommet, og som skiller dem fra Manta?» Så har du jo egentlig svart på det da. Mindre behov for kapasitet og at SBS.1 er ganske like Manta tonalt.

  Det siste poenget er jo betryggende å høre for å roe nevrosene til oss som har SBS.1, og som selvsagt ligger våkne om natt og drømmer om Manta. Trolig vil vi kunne sove bedre om natta om du lager en artikkel om mikserommet der også🤓.

  Så var det interessant å se de bildene fra mikserommet: Er det rett og slett bøker som benyttes som dempemateriale på sideveggene der?
  De har en del dempeplater og slikt også, men ja på siderefleksjonene er det en haug med bøker som skaper en kombinasjon av demping og diffraksjon. Jeg har ikke sett det før men mulig det er et gammel jungeltriks. Det fungerte hvertfall veldig bra, gjenklangen er både veldig lav og jevn over hele registeret i det rommet, hele veien ned i bassen også faktisk.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn