Pedalkraft

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • RojohII

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2011
  Innlegg
  3.128
  Antall liker
  1.035
  Sted
  Karmøy - Rogaland
  pedal skrev:
  ORATORIUM MUSICUS
  Rozzy parkerte bilen i gata. Endelig fremme. Vinduene i Majorstutunet Bo- og behandlingssenter var pent pyntet til jul og noen unger hadde laget en artig snømann foran inngangen. –Et sjeldent syn etter at SFs Integreringsminister Ali Rumath hadde frarådet urnorske juletradisjoner og symbolbruk på offentlige bygg. Snømann var dog tillatt såfremt gulrotnesen var økologisk dyrket.

  #@шибан идиот!!! Søster Xelenta kjente lukten av noe oppkastlignende ute fra korridoren og bannet så hun helt glemte sin katolske oppdragelse. Misstanken falt på gamle Baardsen på rom 65. Pokker ta de obskure drikkevanene og magesåret hans. Hun svingte ut av kontordøra og kolliderte i en fremmed mann med en illeluktende cowboyhatt på hodet.

  Hvem er du og hvordan kom du deg inn her, spurte hun mistenksomt. Men den fremmede hadde slikt et vennlig vesen at hun ble rent satt ut.
  –God aften Frøken. Jeg skal besøke en gammel venn, Herr Arn Nardo. Hun nikket gjenkjennende. Det var den demente gubben nederst i korridoren.
  Greit, jeg skal vise deg til rommet hans. Egentlig var det utenom besøkstid men den fremmedes aura fikk henne til å glemme hele reglementet.

  Rozzy tittet inn på noen av rommene mens de gikk nedover korridoren. Skulle nesten tro at Hifisentralen hadde sin egen avdeling her inne. Der satt Rollsroycen, eieren av verdens dyreste hifianlegg som hadde fått nervøst sammenbrudd etter at et lynnedslag tok kål på hele sulamitten. Så var det Tåkefyrsten med sin ugjennomtrengelige språkblanding av latin og filosofi. For ikke å snakke om Vriompeis, stakkar, som hadde skiftet nick så mange ganger at han tilslutt endte opp med å kverulere med seg selv. Såkalt nettschizofreni, -en form for mentalt selvsving.

  -Her er det. Søster Xelenta åpnet døren inn til Arn Nardo. Men jeg vet ikke hvor mye du får ut av besøket. Han har mistet så å si hele hukommelsen sin.

  Arn tittet forvirret opp på den fremmede mannen i døra. Rozzy gikk resolutt inn, åpnet vesken sin og begynte å gjøre klar utstyret; BugMan spilleren og et par Elektron hodetelefoner, den nye toppmodellen til Koss. Han satte de på hodet til en forfjamset Arn Nardo. Spilleren var fylt opp med Arns AT10 liste. Rozzy trykket Play og tok et steg tilbake.

  Den første låten begynte å spille:

  Music was my first love
  And it will be my last
  Music of the future
  And music of the past

  To live without my music
  Would be impossible to do
  In this world of troubles
  My music pulls me through

  Music was my first love
  And it will be my last


  Arn stivnet til. DETTE hadde han hørt før! Låta var Music fra Rebel, debutplata til John Miles. Minnene strømmet på fra den gang han var rebellen. Arn kjente at hodet klarnet opp. Lykkefølelsen vokste og han følte seg så glad, så glad! Han så ned på spilleren og tenkte at dette var den fineste presangen han noensinne hadde fått. Arn begynte å gråte. Gledestårene rant nedover kinnene, tykke som fløte.
  Rozzy renset halsen. Han hadde sett nok. Hans misjon var over for denne gang. Han kløp en forbløffet søster Xelenta i baken så hun hylte av fryd, hvoretter han dro på seg cowboyhatten og forsvant like fort som han hadde kommet.

  Neste: Baluba
  Hehe... Man undres selvsagt hvorhen man passer inn i puslespillet, men inexpliciteten foretrekkes uansett fremfor den mere bloddryppende expliciteten - især når man er omringet av idioter. Vel, man vet jo at erkjennelseskraften er svak: Flertallet vil egentlig hevde å være over gjennomsnittlig intelligent - en streng å spille på for rennestenspoetene. God jul.

  -Tåkefyrsten

  (Og kabelsatan har en kabel og to i forstoppelse å bale med... relax, dude.)
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.189
  Antall liker
  12.729
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  pedal skrev:
  Music was my first love
  And it will be my last
  Music of the future
  And music of the past

  To live without my music
  Would be impossible to do
  In this world of troubles
  My music pulls me through

  Music was my first love
  And it will be my last
  Story of my life! Og en av de fineste sangene noensinne laget.....Takker for den, Pedal, skal trekke frem vinylutgaven litt senere i kveld.


  mvh
   

  pedal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.02.2007
  Innlegg
  4.274
  Antall liker
  28
  tkr skrev:
  Story of my life! Og en av de fineste sangene noensinne laget.....Takker for den, Pedal, skal trekke frem vinylutgaven litt senere i kveld.
  Ja, John Miles skrev seg inn i rockehistorien på første forsøk. Godt hjulpet av Alan Parsons produksjon. John Miles medvirket etterhvert også på flere Alan Parsons Projects låter.
  Jeg husker mitt første møte med Rebel da den kom ut som det var i går. Det var magisk. Satt og tyvlyttet nonstop på storebrors nyervervelse i timesvis og tenkte "dette er den beste musikken som er laget".

  OK, han når ikke helt opp i stratosfæren der hvor de mest legendariske rockegudene troner, men han var/er en meget kompetent musiker og låtskriver. Ovennevnte versjon av Music er bare playback av albumoriginalen. Men på denne 1976 versjonen har han rearrangert låta for framføring live med seg selv på piano og gitar, uten strykere/blåsere. Slettes ikke dårlig!


  I dag tjener han til livets opphold bl.a. som turnemusiker for Tina Turner. Jeg så dem på Valle Hovin på 90-tallet. Plutselig dukket han opp og fikk spille sitt eget lille sett, mens bestemor tok seg en pause. Det var litt av en overraskelse! Tror til og med jeg har det på kassettopptak et sted.

  De var tilbake i Oslo sammen så sent som i 2009, ser jeg av denne snutten som jeg fant på youtube.
   

  impulse

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.02.2006
  Innlegg
  13.199
  Antall liker
  7.650
  Sted
  Hølen
  Husker jeg kjøpte "Rebel" i London i 1977. Det var et bombenedslag av en skive den gangen. Tror fremdeles jeg har alt han gjorde på vinyl.... ;)
   

  Bjørn.H

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  03.07.2004
  Innlegg
  21.655
  Antall liker
  4.198
  Torget vurderinger
  1
  Riktig Godt Nytt År. :D


  Mvh. Bjørn
   

  pedal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.02.2007
  Innlegg
  4.274
  Antall liker
  28
  THE DEVIL WEARS PRADA
  Overlege Henrik Bjørnsen satt på kontoret og leste avisen. Hovedoppslaget var gårdagens dødsulykke på Briskeby. En mann hadde sklidd på en issvull og havnet under trikken. Bildene fra ulykkesstedet var groteske. Blod og kroppsdeler lå spredd utover gaten. Trikkehjulene hadde maltraktert og kuttet opp liket i 77 små og store legemsdeler. Det eneste som var inntakt, var offerets flunkende nye italienske motesko. De glatte lærsålene var totalt uegnet for norske vinterforhold.

  Stor var forbauselsen da liket ble identifisert og viste seg å være massemorderen fra 2011. Han var nylig rehabilitert og satt fri.

  I ettertid ble det oppdaget at den ellers så effektive 1-2-3-4 behandlingsmetoden hadde en bieffekt; Pasientene utviklet sterk narraktighet. Ved en skjebnens ironi ble kuren hans bane. Massemorderen ble offer for sin egen forfengelighet.

  Akkurat da slo kontordøra opp. Bjørnsen skvatt så han hoppet i stolen. En svær kar kom inn med et fandenivoldsk ansiktsuttrykk, mens han brølte nå blir det baluba!


   

  pedal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.02.2007
  Innlegg
  4.274
  Antall liker
  28
  -Nå må de moderere Dem, Herr Nardo, sa Bjørnsen bryskt.

  Men Arn var ikke til å stagge. Jeg har fått tilbake hukommelsen! Jeg er frisk og skal skrives ut av dette forpulte stedet så fort som overhodet mulig.
  Ja men, Nardo, sist vi snakket sammen husket du ikke en gang hvilken dag det var. Du er diagnostisert med Alzheimers sykdom og den er dessverre uhelbredelig, sa Bjørnsen med en overbærende mine.

  Ha! Prøv meg da, svarte Arn. Bjørnsen viste om Nardos gamle pasjon for sjakk, så han bladde opp i avisens sportsbilag og pekte på et bilde; Hvem er dette? -Sven Magnus Øen Carlsen, født 30. november 1990 på Husvik i Tønsberg, smalt det fra Arn, og fortsatte:

  -Magnus er regjerende sjakkverdensmester siden 2014, da han knuste Viswanathan Anand 6,5-4 i en 12-parti match. Siden hadde han forsvart tittelen med letthet 3 ganger. Men i 2022 holdt det på å gå galt. Søvnrytmen til den nybakte småbarnspappaen var i ulage. Utfordrer Anish Giri hadde opparbeidet seg en billig 2 poengs ledelse etter at Magnus forsov seg til de 2 første partiene. Matchen ble spilt på en fullsatt Telenor Arena, med selveste Kong Ari den Vise på ærestribunen. Partiene ble overført på riks-TV i beste sendetid.

  Hele nasjonen var i villrede etter den elendige starten på matchen. Det var da at Magnus søkte nødhjelp hos den pensjonerte sjakktreneren Boffenovski. Etter en time-out og intensiv treningsøkt på hemmelig adresse på Lilleaker hadde Magnus gjort et knusende comeback og vant tilslutt matchen med 6.5 – 5.5.

  Overlege Bjørnsen måpte. Dette var detaljkunnskap selv han ikke hadde liggende framme i pannebrasken. Han skjønte at noe hadde skjedd med Hr. Nardos helsetilstand, men la inn et siste kontrollspørsmål; -Ja, men husker du forløpet i det siste og avgjørende paritet, da?

  -Som om det var i går, kvitterte Nardo. Magnus hadde spilt et av sine udødelige parti, hvor han i spektakulær stil ofret omtrent alt av offiserer før han satte Giri sjakk matt:

  [Event "World Championship Match"]
  [Site "Telenor Arena NOR"]
  [Date "2022.05.17"]
  [Round "12"]
  [Result "1-0"]
  [White "Magnus Carlsen"]
  [Black "Anish Giri"]
  [ECO "B06"]
  [WhiteElo "2900"]
  [BlackElo "2842"]
  1. e4 d6 2. d4 Sf6 3. Sc3 g6 4. Le3 Lg7 5. Dd2 c6 6. f3 b5 7. Sge2 Sbd7 8. Lh6 Lxh6 9. Dxh6 Lb7 10. a3 e5 11. O-O-O De7 12. Kb1 a6 13. Sc1 O-O-O 14. Sb3 exd4 15. Txd4 c5 16. Td1 Sb6 17. g3 Kb8 18. Sa5 La8 19. Lh3 d5 20. Df4+ Ka7 21. The1 d4 22. Sd5 Sbxd5 23. exd5 Dd6  Her overrasket Magnus sjakkverden med trekket 24. Txd4!!
  Man trodde det hadde klikket for nordmannen, men han hadde full kontroll. Det fulgte:

  cxd4 25. Te7+ Kb6 26. Dxd4+ Kxa5 27. b4+ Ka4 28. Dc3 Dxd5 29. Ta7 Lb7 30. Txb7 Dc4 31. Dxf6 Kxa3 32. Dxa6+ Kxb4 33. c3+ Kxc3 34. Da1+ Kd2 35. Db2+ Kd1 36. Lf1 Td2 37. Td7 Txd7 38. Lxc4 bxc4 39. Dxh8 Td3 40. Da8 c3 41. Da4+ Ke1 42. f4 f5 43. Kc1 Td2 44. Da7 1-0

  Ehhh, nå skjønner jeg ingenting, sa Bjørnsen. Dette er ikke mulig, med mindre vi snakker om en medisinsk sensasjon. Kan du bli her noen dager ekstra til observasjon?
  –Helvete heller, svarte Arn, nå vil jeg UT. Husker jeg ikke mye feil har Mikrobryggeriet Happy Hour på denne tiden og jeg har en del å ta igjen, for å si det sånn. Hvorpå han strøk på dør, med hodetelefonene dinglende rundt halsen.  For første gang på lenge følte Arn seg som en fri mann. Fri! Ute av bygningen snudde han seg og så tilbake på sitt forhenværende tilholdssted. –For et bortkastet liv. Han skulle aldri mer tilbake hit. Aldri.
   

  Vedlegg

  Audiophile-Arve

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.11.2002
  Innlegg
  17.358
  Antall liker
  4.736
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskd
  Må innrømme at det her har gått føre seg eit litterært storepos utan at eg har vore klar over det. Eg må berre juble høgt ut. Måtte lese heile eposet, og det medførte at eg ikkje får retta ferdig alle oppgåvene, og at rundstykka ikkje vert noko av i dag. Heldigvis er veslejenta russ, så behovert er rimeleg marginalt.
  Eg må lese dette ein gong til. For nokre formuerlingar! "Han kjente hvert et klikk og hakk i de mange albumene han hadde samlet siden tenårene" Og Rolling Stones integrert i forteljinga i tillegg. Og dette sjakkpartiet som får spenningskurva i digresjonane til å lette som ein atlasrakett...
  Men hugs no på illustrasjonane. Ei god forteljing kan berre ikkje overillustrerast....
   
  L

  larkus

  Guest
  Etter å ha lest siste setningen i Pedal sitt siste innlegg, slo det meg at denne historien beskriver Pedal sin kamp for å komme seg ut av Hifisentralen og bli en fri mann.
  Arn er Pedal, overlege Bjørnsen er Høvdingen og rehabiliteringsstedet er hfs. Og flere andre i persongalleriet i denne fantastiske historien har klare hentydninger til hfs-medlemmer.

  Sitat:
  "For første gang på lenge følte Arn seg som en fri mann. Fri! Ute av bygningen snudde han seg og så tilbake på sitt forhenværende tilholdssted. –For et bortkastet liv. Han skulle aldri mer tilbake hit. Aldri."

  Og det ser forsyne meg ut som om han har greid det.

  Men, Pedal: Jeg siterer fra Hotel California (Eagles)

  "You can check out anytime you like, but you can never leave" :)

  mvh
  larkuz
   
  Sist redigert:

  Audiophile-Arve

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.11.2002
  Innlegg
  17.358
  Antall liker
  4.736
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskd
  Tolking må til, takkar Larkuz. Men å sitere Hotel California, er det på sin plass? Dette albumet var visstnok (etter det politisk korrekte) oppgjeret med 68-generasjonen.... Pedalverket er vel ikkje ferdig endå, så vi må vel vente og sjå om dette vert ein Knaus eller ein såpeopera. Eg er spent på om vi no er komne til vendepunktet, eller om ytterlegare stiging i spenningkurva er i emning...
   

  Gubra

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.08.2004
  Innlegg
  2.764
  Antall liker
  413
  Leste en bok en gang hvor "Hotel California" ble sammenliknet med "Satankirken" (hva nå det er), og hvis plata ble spilt baklengs skulle man høre et "satanisk" budskap.
  Uansett, kom tilbake Pedal!
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn