Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de blåblå!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • MML

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.02.2010
  Innlegg
  2.062
  Antall liker
  1.482
  Torget vurderinger
  1
  Det er unektelig litt småmorsomt å se hvordan Ernas fanboys, til tross for at de også innser alvoret, likevel hele tida forsøker å tone ned Ernas ansvar i det hele...
  Da var det andre boller med den andre ektemannens aksjehandel, og for ikke å snakke om et par solbriller....
  Man leser tydligvis det man ønsker. Jeg er egentlig usikker på hvem som er fanboys, men det er vel ingen her som forsvarer Erna?
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  4.316
  Antall liker
  3.477
  Torget vurderinger
  4
  Bortsett at Erna også valgte å se bort ifra hva hun viste til etter valget - så ny presedens der også
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  22.618
  Antall liker
  15.692
  Torget vurderinger
  2
  Eva Joly sier vel det som bør sies (linket tidligere).

  Og Nils August Andresen sa det vel like tydelig, i en artikkel i Minerva i går og på Debatten om kvelden. Finnes og statsministerboligen er inkompatible, en mann som lyver til sin kone, som er statsminister, over en periode på åtte år, skal ikke innenfor den fortrolighetsskjermingen som statsministerposten krever. Andresen er vel, som Aftenposten, ikke del av den røde garde, men i stand til å se hva saken handler om.

  Jeg har berømmet Erna Solbergs politikergjerning (selv om jeg er motstander av hennes politikk) og er sikker på at hun ikke har sittet og sagt til Sindre at "nå må du kjøpe aksjer i X", og hun har heller ikke latt papirer flyte. (Vel, jeg har sett bilde av kjøkkenet i Bergen, så det er godt mulig at papirer fløt).

  Men hun har ikke med forsett gjort det mulig for Sindre å gjøre aksjekupp, hun er blitt sveket av ham.

  Mitt inntrykk av Solberg er at hun er en jernhard konservativ politiker, som har vært opptatt av at målene hun styrer mot skal nås med redelige og åpne midler, om enn ved full og nådeløs utnyttelse av maktapparatet velgerne har gitt henne å styre over. Det er lov.

  Det som har skjedd må være en personlig katastrofe for henne -- og hun kunne selv sørget for at det ikke skjedde, ved å være på ballen tidligere. Det er nok det mest smertefulle for henne.

  380337516_10028904287183397_3471739391231913432_n.jpg
   

  Harry Stoteles

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.05.2020
  Innlegg
  2.620
  Antall liker
  2.742
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  0
  den prinsipielle forskjellen på Erna og Huitfeldt håndtering av mannens aksjeeskapader er at Huitfeldt aktivt valgte å ikke ville vite noe, vel vitende om at mannen handlet en del
  Jeg er ikke 100% overbevist om at praksis har vært så veldig forskjellig når alt kommer til alt.
   

  Odd J

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.07.2007
  Innlegg
  3.798
  Antall liker
  2.782
  Torget vurderinger
  1
  Den alltid oppegående Hans Bårdsgård i Nationen:

  Skylden var Sindres. Ansvaret er Høyres.

  Skyldig eller uskyldig, det er vanskelig å sette seg inn i hva som skjer med mennesker som blir kastet ut i medieskandaler. Før i tiden var det en slags overlevelsesteknikk å gå omveier rundt avisstativene. Nå dukker ansiktet ditt opp i pushvarsler på egen telefon, og på barnas sosiale medier.

  Sindre Finnes er der nå. Bildene fra Erna Solberg og ektemannens tur inn i valglokalet 11. september er vonde å se i ettertid. To ansikter er martret av kunnskapen om stormen som de vet kommer.

  Stormen er rettferdig. Finnes gjorde 3600 aksjehandler i de åtte årene ektefellen var statsminister. Det gjorde Erna Solberg inhabil i flere saker. Finnes løy for sin ektefelle, og manipulerte handlene for å få stoda til å se OK ut ved hver årsslutt.

  Da VG forsøkte å få Finnes i tale på søndag, kastet han kortene:

  «Som følge av oppmerksomheten denne saken har fått og det enorme medietrykket, er jeg rett og slett ikke i stand til å fungere som normalt nå.»

  Du må gjerne hevde at Finnes feller krokodilletårer. Da kan det hende du er lite empatisk, alternativt med manglende menneskekunnskap og begrenset livserfaring.

  Det var Sindre Finnes' skyld at han handlet, og skjulte historikken om aksjene sine mens ektefellen var statsminister. Men ansvaret for handlingene, og den inhabiliteten de skapte, har alltid vært Erna Solbergs.

  Fra det tidspunktet hun begynte å mistenke noe, begynte Solberg å bli medskyldig, ikke bare ansvarlig.

  Vi kan glatt glemme spinnet fra Høyre-nestleder Henrik Asheim om at det tok tid å "finne frem permer". Finnes' registreringer i verdipapirsentralen Euronext tilbake til 2019 var tilgjengelige digitalt på timen, skriver Aftenposten. Likevel tok det fem dager for Høyre å få lagt dem frem.

  – Det kan godt hende det kunne vært gjort raskere, sa Asheim på NRKs Politisk kvarter tirsdag. Ja, det er helt riktig. Men det er ikke Sindre Finnes' skyld.

  Allerede 6. september fikk Erna Solberg vite av E24 at ektemannen hadde gjennomført 22 ukjente aksjehandler mens Solberg var statsminister. Likevel har hennes pressesjef Cato Husabø Fossen fortsatt å skylde på ektemannen:

  – Det tok tid for Finnes å utarbeide listen (min utheving) sa Fossen i VG søndag.

  Nestleder Asheim reiser en stråmann når han sier at Erna ikke godt kunne bryte seg inn i ektemannens PC før valget. Det hadde holdt lenge å be ham logge på, slik at partiapparatet kunne hjelpe til med å hente ut data.

  Men nei: Det gikk ni dager fra Solberg fikk kunnskap om aksjesviket til Finnes og til lista over aksjehandler ble lagt fram. Og det er Ernas skyld.

  Det er heller ikke Sindre Finnes som er å laste for at Høyre fjernet informasjonen om når på døgnet transaksjonene skjedde. Det er ikke ektemannens skyld at partiet nektet å svare på om handlelisten som Finnes leverte 13. september, er den samme som Høyre la frem 15. september.

  Når Henrik Asheim sier at partiet «legger Finnes’ forklaring til grunn» holder det altså ikke, verken politisk eller menneskelig. Det er ikke den avslørte ektefellen, en slagen mann og menig partimedlem som skylder partiet og velgerne en forklaring for tidsbruken.

  Det er ektefellen, partilederen.

  Det påhviler oss i mediene
  å huske at Solberg-saken startet med et dypt personlig fall. Det må også Erna og Høyre huske. Erna har sett ut til å stå støtt i kampen om fortsatt tillit i partiet. Men hva vil kampen koste på hjemmebane?

  Det ser stygt ut når fylkesleder i Agder, Harald Furre, sier til Aftenposten at han «har full tillit til Erna Solberg, men tilliten til Sindre Finnes er jo ikke der». Fylkesleder Furre har ikke noe med å ha tillit eller ikke til Sindre Finnes, som ikke har noe verv i Høyre. Men litt medmenneskelighet kunne han ha mønstret.

  Erna kan, midt i stormen, tilgis for å lefle med tanken om at embetsverket på Statsministerens kontor kan være aksjetilsyn overfor ektemannen, i fall hun skulle bli statsminister igjen. Det er verre at sentralstyremedlem Magne Sørby i Høyre ser for seg Finnes i finansiell husarrest i statsministerboligen.

  – Da må reglene for aksjehandel være enda strengere for ham enn for alle andre, mener Sørby. Så lett er det å glemme menneskerettigheter og likhet for loven, for å framstå lojal til sjefen.

  Det er å håpe at selvransakelsen som må skje i Høyres hus, nå og under valget av statsministerkandidat i 2025, skjer med større omtanke og omsorg for Sindre Finnes' ve og vel enn hva som hittil er vist.

  Dersom det er enkeltmennesket, ikke milliarder av unnskyldninger som er viktigst for Høyre.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  20.710
  Antall liker
  13.197
  Jeg er ikke 100% overbevist om at praksis har vært så veldig forskjellig når alt kommer til alt.
  Det er selvsagt mulig - hva Erna har visst/trodd/mistenkt underveis vet jeg rimelig nok ikke noe om. Men hvordan noen evt kan mene at Erna må gå (som partileder) men at det er greit at Huitfeldt blir sittende som utenriksminister er et stykke over min fatteevne. Rent prinsipielt er sakene relativt identiske sånn sett, selv om omfanget i Erna/Finnes sitt tilfelle selvsagt er mye større og over lengre tid men skal man være formell så er det vanskelig å forstå Støres beslutning om å beholde Huitfeldt. Jeg tror det hadde vært game over dersom det var noen andre i en mindre sentral ministerpost. Eller om AP hadde noen av et visst kaliber å ta av.

  Finnes er selvsagt en vandrende liability som de sier i utlandet og jeg ville i alle fall ikke hatt noen tro på at han vil klare å holde seg i skinnet når det åpner seg en mulighet og det kribler i tradingfingrene mens han fikler med appen i mobilen i en stund han kjeder seg litt. Jeg vet ikke hva tilbakefallsprosenten er for spillegalne men jeg antar den er et godt stykke over null.
   

  Jim I Hendriksen

  Krisestab konsulent
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  6.235
  Antall liker
  9.047
  Den Røde Brigade danser på Ernas grav. Mye lettvint piss og sjikane.
  Dette er jeg helt uenig i. Sakligheten i denne saken både her i tråden og i media har vært veldig god, man har kun forholdt seg til fakta og det som de involverte sier og legger frem og diskutert rundt det, ordlyden har vært forsiktig og kan ikke huske et eneste sleivspark. De eneste gangene jeg ser noen som snakker andre ned er når høyrefolk disser Finnes i sin iver etter å redde Erna.
   

  MML

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.02.2010
  Innlegg
  2.062
  Antall liker
  1.482
  Torget vurderinger
  1
  Det er selvsagt mulig - hva Erna har visst/trodd/mistenkt underveis vet jeg rimelig nok ikke noe om. Men hvordan noen evt kan mene at Erna må gå (som partileder) men at det er greit at Huitfeldt blir sittende som utenriksminister er et stykke over min fatteevne. Rent prinsipielt er sakene relativt identiske sånn sett, selv om omfanget i Erna/Finnes sitt tilfelle selvsagt er mye større og over lengre tid men skal man være formell så er det vanskelig å forstå Støres beslutning om å beholde Huitfeldt. Jeg tror det hadde vært game over dersom det var noen andre i en mindre sentral ministerpost. Eller om AP hadde noen av et visst kaliber å ta av.

  Finnes er selvsagt en vandrende liability som de sier i utlandet og jeg ville i alle fall ikke hatt noen tro på at han vil klare å holde seg i skinnet når det åpner seg en mulighet og det kribler i tradingfingrene mens han fikler med appen i mobilen i en stund han kjeder seg litt. Jeg vet ikke hva tilbakefallsprosenten er for spillegalne men jeg antar den er et godt stykke over null.
  Jeg synes i den sammenheng at det er litt gøy å spekulere. Hvilken hovedmotstander ønsker Ap seg? Det er åpenbart at dersom AH må gå/"mister tillit" så legger det et åpenbart press på ES. Det burde være enkelt for Ap å medvirke til at ES må gå. Når de ikke gjør dette er det kanskje fordi de ser for seg at det blir enklere å hanskes med Høyre med en skadeskutt leder?
   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  20.983
  Antall liker
  6.203
  Det er unektelig litt småmorsomt å se hvordan Ernas fanboys, til tross for at de også innser alvoret, likevel hele tida forsøker å tone ned Ernas ansvar i det hele...
  Da var det andre boller med den andre ektemannens aksjehandel, og for ikke å snakke om et par solbriller....
  Hva med alle de som er svært aktive med tastaturet nå, men som har vært helt fraværende når det gjelder nåværende regjerings mange skandaler?
   

  pedal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.02.2007
  Innlegg
  5.454
  Antall liker
  3.252
  Torget vurderinger
  1
  Sakligheten i denne saken både her i tråden og i media har vært veldig god, man har kun forholdt seg til fakta og det som de involverte sier og legger frem og diskutert rundt det, ordlyden har vært forsiktig og kan ikke huske et eneste sleivspark.
  -Selektiv hukommelse eller bare mørkerøde lesebriller? Bare å bla et par sider bakover, for å finne stygg sjikane.
  #21.133
  #21.188

  Samme sort florerer i sosiale medier.
   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  14.896
  Antall liker
  11.283
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Selvsagt burde/bør Huitfeldt også gå. Hun er definitvt en av de mest talentløse av dagens gruppe toppolitikere. At både H og AP har stelt seg slik med glorifisert opphausing av topplederne at det tilsynelatende ikke finnes arvtakere er kanskje en del av problemet,,,
   
  Sist redigert:

  Hedde

  Førr evig!
  Ble medlem
  20.04.2009
  Innlegg
  6.646
  Antall liker
  3.350
  Hva med alle de som er svært aktive med tastaturet nå, men som har vært helt fraværende når det gjelder nåværende regjerings mange skandaler?
  Det er vell den røde brigade du tenker på?
   

  Jim I Hendriksen

  Krisestab konsulent
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  6.235
  Antall liker
  9.047
  -Selektiv hukommelse eller bare mørkerøde lesebriller? Bare å bla et par sider bakover, for å finne stygg sjikane.
  #21.133
  #21.188

  Samme sort florerer i sosiale medier.
  Har aldri hatt mørkerøde lesebriller. Disse innleggene hadde jeg ikke fått med meg men de ødelegger ikke tråden, 2 av noen tusen går greit. Det eneste sosiale medie jeg er på er HFS, de andre vet jeg ingenting om.
   

  Tweedjakke

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.01.2008
  Innlegg
  3.414
  Antall liker
  3.533
  Sted
  Sunnmøre
  Finnes er selvsagt en vandrende liability som de sier i utlandet og jeg ville i alle fall ikke hatt noen tro på at han vil klare å holde seg i skinnet når det åpner seg en mulighet og det kribler i tradingfingrene mens han fikler med appen i mobilen i en stund han kjeder seg litt.
  Eg arva ein gong (tidleg 1990-tal) nokre aksjar i eit lite rutebilselskap (farfar var bussjåfør). Desse vart, som følgje av samanslåingar til stadig nye og større rutebilselskap, til slutt innløyste. Eg hugsar det var utruleg mykje styr å få gjort noko som helst med dei, til og med å kvitta seg med dei, så eg sat på dei til det siste, heilt til nokon sende meg eit brev der det stod noko slikt som "signer her, så skal vi senda ein remisse". Etter det har eg ikkje hatt noko med aksjar å gjera. Sjølv når eg såg bort frå moral(isme) og risikoaversjon, verka det som himla mykje styr.

  I lyset frå dei siste dagars hendingar har eg no oppretta "aksjesparekonto" hjå Nordnet. Dette var andre bollar; slik må Internet opplevast for ein som kjem tidsreisande frå 1960! Her ligg jo aksjar, fond, finansielle instrument (inkludert "unlimited turbos" - woho! det høyrest gøy ut) like tilgjengeleg som bøker på Amazon, eller sprit på Vinmonopolet. Eg skjønar dette må vera vanskeleg å halda seg unna.
   

  Hedde

  Førr evig!
  Ble medlem
  20.04.2009
  Innlegg
  6.646
  Antall liker
  3.350
  Media ser ut til å stå fjellstøtt i denne saken på tross av at tre sentrale Ap-politikere antydet at media bevisst hadde holdt tilbake opplysninger for å hjelpe Høyre til en valgseier.

  Å skylde på journalistene blir helt meningsløst, og bidrar aktivt til å undergrave skillet mellom redaktørstyrte medier og mer eller mindre politisk vridde nettsider og sosiale medieaktører med en åpenbar agenda.

  Her er jeg helt på linje med an.no

  Debatt, Erna Solberg | Etter sommerens tillitsbrudd er det ufattelig at regjeringen fortsatt vil stramme inn offentlighetsloven (an.no)
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  34.901
  Antall liker
  19.747
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Det "vakre" i Høyres og Solbergs strategi med å offentlig henrette Finnes, er jo at de får både opinion og pressen mot seg. Fallet til både fruen og partiet vil bli styggvakkert å observere. Dette er Solbergs eget ansvar, det er hun som har vært statsminister, ikke Finnes. Det er også hun som bevisst har holdt tilbake informasjon hun hadde FØR kommunevalget. At partiet deltar aktivt i denne offentlige henrettelsen av hennes mann, levner de æreløse. Hun og partiet har nå effektiv sørget for at hun aldri vil kunne være statsminister igjen.
   

  Jim I Hendriksen

  Krisestab konsulent
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  6.235
  Antall liker
  9.047
  Det "vakre" i Høyres og Solbergs strategi med å offentlig henrette Finnes, er jo at de får både opinion og pressen mot seg. Fallet til både fruen og partiet vil bli styggvakkert å observere. Dette er Solbergs eget ansvar, det er hun som har vært statsminister, ikke Finnes. Det er også hun som bevisst har holdt tilbake informasjon hun hadde FØR kommunevalget. At partiet deltar aktivt i denne offentlige henrettelsen av hennes mann, levner de æreløse. Hun og partiet har nå effektiv sørget for at hun aldri vil kunne være statsminister igjen.
  Ja det er forskjellige måter å ta ansvar på, mener å huske at Den Røde Brigadisten Lysbakken tok ansvar og trakk seg som statsråd for noe som en annen person hadde gjort, de var ikke engang gift, mens Erna kjører en litt annen approach. Som forøvrig også Anniken gjør.
   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  20.983
  Antall liker
  6.203
  Ja det er forskjellige måter å ta ansvar på, mener å huske at Den Røde Brigadisten Lysbakken tok ansvar og trakk seg som statsråd for noe som en annen person hadde gjort, de var ikke engang gift, mens Erna kjører en litt annen approach. Som forøvrig også Anniken gjør.
  I så fall bør du kanskje friske opp hukommelsen litt.
   

  Trane

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.09.2003
  Innlegg
  8.162
  Antall liker
  6.827
  Torget vurderinger
  4
  Det er selvsagt mulig - hva Erna har visst/trodd/mistenkt underveis vet jeg rimelig nok ikke noe om. Men hvordan noen evt kan mene at Erna må gå (som partileder) men at det er greit at Huitfeldt blir sittende som utenriksminister er et stykke over min fatteevne. Rent prinsipielt er sakene relativt identiske sånn sett, selv om omfanget i Erna/Finnes sitt tilfelle selvsagt er mye større og over lengre tid men skal man være formell så er det vanskelig å forstå Støres beslutning om å beholde Huitfeldt. Jeg tror det hadde vært game over dersom det var noen andre i en mindre sentral ministerpost. Eller om AP hadde noen av et visst kaliber å ta av.
  Jeg er ganske overrasket over hvor mange som har meninger om at Solberg umiddelbart må gå av uten å ta inn over seg forskjellen på å være i posisjon og å være i opposisjon. Konsekvensen dersom man sitter i regjeringen bør være ganske annerledes enn om man ikke er det. Hvorvidt Erna Solberg per nå sitter som partileder er ikke et konstitusjonelt problem. Dersom hun nå hadde vært statsminister ville situasjonen vært ganske annerledes. Dersom hun blir statsminister om 2 år er fortsatt et helt åpent spørsmål og det er et hav av tid frem dit.
  At hun faktisk kommer til å fratre som partileder ser jeg som mye sannsynlig, men jeg forstår ikke maset om at det må skje nå og helst i går. Spesielt ikke når det kommer fra venstresiden. Det blir som om Erna Solberg skulle mene noe offentlig om hvem som leder LO.

  (Og nei, dette er ikke et forsvar for Erna Solberg, hun er uansett ansvarlig for at saken har blitt som den har blitt. Personlig tror jeg hun vil være så svekket som leder, med betydelig svekket personlig integritet, og hun vil i overskuelig fremtid bære med seg en så negativ ballast at det vil svekke hennes mulighet til å fungere som partileder, slik at hun etterhvert bør stille sin posisjon til rådighet.)
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  34.901
  Antall liker
  19.747
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Si meg, er Høyrefolk fullstendig uten evne til selvinnsikt? "Buhu, han, hun, de gjorde slik og slik. Urettferdig!"
  Det er vel ingen andre enn Solberg og Høyre som bedriver offentlig henrettelse av den som faktisk IKKE har det politiske ansvar.
   
  Sist redigert:
  • Haha
  Reaksjoner: BT

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  22.618
  Antall liker
  15.692
  Torget vurderinger
  2
  Vil mene jeg var like kritisk til Borten Moe, Trettebergstuen og Huitfeldt, som jeg nå er til Høyres håndtering av kunngjøring av omfanget. Og Brenna skulle også forlatt sin posisjon.

  Men tillater meg å minne om hvem og hva Erna var i forbindelse med både kommunevalg og posisjon i Høyre.

  Dette er alvorlig, og ansvaret er Ernas. Denne bussen rullet over hele landet, med mål om "rule Norway".

  Skjermbilde 2023-09-20 kl. 11.46.48.png
   

  pedal

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.02.2007
  Innlegg
  5.454
  Antall liker
  3.252
  Torget vurderinger
  1
  Media ser ut til å stå fjellstøtt i denne saken på tross av at tre sentrale Ap-politikere antydet at media bevisst hadde holdt tilbake opplysninger for å hjelpe Høyre til en valgseier...
  Fjellstøtt my ass. De store avisredaksjonene har rullet seg i denne saken, som grisen i gjørma. Lettvinte oppslag for å skape klikk = annonseinntekter i en slunken kasse. De fleste overlever som kjent på statsstøtte.

  Her et par tilfeldige eksempler:

  Tendensiøs overskrift fra DN som kobler Sinnes til spekulant-/skatteparadiset Sveits. Helt løsrevet fra virkeligheten. Han hadde tapt hele investeringen i et prosjekt, hvor virksomheten i etterkant hadde flyttet til Sveits.
  IMG_9575.jpeg

  E24 kaller kursendring på kr 2 for markant i en artikkel som egentlig konkluderer med at "vi vet ikke fakta":
  IMG_9576.jpeg
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  34.901
  Antall liker
  19.747
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Dette er vel ikke et spørsmål om hva Finnes har gjort, derimot hva Solberg har unnlatt å gjøre. Selv ikke Høye klarer å snu dette på hodet, uansett hvor hardt de prøver.
   

  Hedde

  Førr evig!
  Ble medlem
  20.04.2009
  Innlegg
  6.646
  Antall liker
  3.350
  Fjellstøtt my ass. De store avisredaksjonene har rullet seg i denne saken, som grisen i gjørma. Lettvinte oppslag for å skape klikk = annonseinntekter i en slunken kasse. De fleste overlever som kjent på statsstøtte.

  Her et par tilfeldige eksempler:
  Vell, de fikk deg til å KLIKKE gjorde de ikke?

  ;)

  I forhold til at beskyldningene fra de tre sentrale Ap-politikerne om at media bevisst hadde holdt tilbake opplysninger, så blir litt klikkbait en mindre sak.
   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  20.983
  Antall liker
  6.203

  Jim I Hendriksen

  Krisestab konsulent
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  6.235
  Antall liker
  9.047
  Tipper at man har pirket borti flere punkter på Sarte Sjeler plakaten enn antall brudd på Vær Varsom.
   

  Jim I Hendriksen

  Krisestab konsulent
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  6.235
  Antall liker
  9.047
  Lysbakken går av som statsråd – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

  Han prøvde seg på å skylde på statssekretæren først, men det ble avslørt at han kjente saken godt.

  Interessant er det at statssekretæren som direkte ga støtten til sine egne er nåværende partileder i SV, Kirsti Bergstø.
  Jeg har også googlet, selv sa han dette.

  Lysbakken opplyser til Aftenposten.no at han tok avgjørelsen om å trekke seg fredag, og opplyser tre årsaker til at han har trukket seg.

  1. Under gjennomgangen av e-postene dukket det opp veldig mange relevante e-poster.
  — I det nye søket så jeg at det var 11 e-poster og 3 SMSer som ikke var lagt frem. Dermed var dette håndtert på en lite tillitsvekkende måte. Det har skadet min troverdighet, og det tar jeg ille opp.

  1. Gjennomgangen av e-postene har vist at det er for dårlig praksis i departementet når det gjelder journalføring og utlysning.
  2. Gjennomgangen har vist at departementet kan ha vurdert habiliteten feil med tanke på tildelingen av pengene til Reform.
   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  20.983
  Antall liker
  6.203
  Jeg har også googlet, selv sa han dette.

  Lysbakken opplyser til Aftenposten.no at han tok avgjørelsen om å trekke seg fredag, og opplyser tre årsaker til at han har trukket seg.

  1. Under gjennomgangen av e-postene dukket det opp veldig mange relevante e-poster.
  — I det nye søket så jeg at det var 11 e-poster og 3 SMSer som ikke var lagt frem. Dermed var dette håndtert på en lite tillitsvekkende måte. Det har skadet min troverdighet, og det tar jeg ille opp.

  1. Gjennomgangen av e-postene har vist at det er for dårlig praksis i departementet når det gjelder journalføring og utlysning.
  2. Gjennomgangen har vist at departementet kan ha vurdert habiliteten feil med tanke på tildelingen av pengene til Reform.
  Du får lese igjennom linken jeg sendte:


  Lysbakken innrømmet på pressekonferansen at han ble orientert om hvem som søkte midlene i en sms fra statssekretær Kirsti Bergstø 31. oktober.

  I én av sms-ene som ble offentliggjort i dag, sendt fra Lysbakken til Bergstø, står det blant annet:

  «Hva skjer med pengene vi har bevilget til feministisk selvforsvar? Foregår det noe vi kunne lage media på?»

  I svaret fra Bergstø en halv time senere står det:

  «Sjekker hvor saken står, trur midlene ble delt på Sør-Trøndelag og SU. Begge var seint ute. Bør absolutt være med i pakka.»
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  20.710
  Antall liker
  13.197
  Jeg la inn 6 ordrer på Nordnet sin handelsplattform i dag. Midt i arbeidstida. Mens sjefen satt 2 meter bak meg.

  Tok ikke tiden, men kanskje et sted mellom 1 og 2 minutter?
   

  Sluket

  Sivilaudiofil og Master Baiter
  Ble medlem
  11.08.2006
  Innlegg
  55.363
  Antall liker
  102.281
  Torget vurderinger
  23
  Vil mene jeg var like kritisk til Borten Moe, Trettebergstuen og Huitfeldt, som jeg nå er til Høyres håndtering av kunngjøring av omfanget. Og Brenna skulle også forlatt sin posisjon.

  Men tillater meg å minne om hvem og hva Erna var i forbindelse med både kommunevalg og posisjon i Høyre.

  Dette er alvorlig, og ansvaret er Ernas. Denne bussen rullet over hele landet, med mål om "rule Norway".

  Vis vedlegget 953151
  Er dette bussen som Erna skal kastes under..?? :unsure: :unsure:
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  4.316
  Antall liker
  3.477
  Torget vurderinger
  4
  Jeg la inn 6 ordrer på Nordnet sin handelsplattform i dag. Midt i arbeidstida. Mens sjefen satt 2 meter bak meg.
  Du er rå alså. Men er enig i at fokuset ikke bør ligger der. Vi skriver jo på forum og leser alle sammen her og de fleste er vel i jobb...
   

  Jim I Hendriksen

  Krisestab konsulent
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  6.235
  Antall liker
  9.047
  Du får lese igjennom linken jeg sendte:


  Lysbakken innrømmet på pressekonferansen at han ble orientert om hvem som søkte midlene i en sms fra statssekretær Kirsti Bergstø 31. oktober.

  I én av sms-ene som ble offentliggjort i dag, sendt fra Lysbakken til Bergstø, står det blant annet:

  «Hva skjer med pengene vi har bevilget til feministisk selvforsvar? Foregår det noe vi kunne lage media på?»

  I svaret fra Bergstø en halv time senere står det:

  «Sjekker hvor saken står, trur midlene ble delt på Sør-Trøndelag og SU. Begge var seint ute. Bør absolutt være med i pakka.»
  Har lest ja, poenget var/er at han tok hatten og gikk.
   

  Hedde

  Førr evig!
  Ble medlem
  20.04.2009
  Innlegg
  6.646
  Antall liker
  3.350
  Er dette bussen som Erna skal kastes under..?? :unsure: :unsure:
  Bussen er parkert slik at ingen fra den røde brigade skal kunne score noen poeng. Ingen andre heller for den saks skyld. Tror ikke forsvaret er godt nok dog.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn