MarkusH's anlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.084
  Antall liker
  714
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Lenge siden sist, men det er ikke så mye nytt å melde. Anleggene i førsteetasjen er vel mer eller mindre likt, men jeg sjonglerer litt på elektronikken ved TVen. En eldre Pioneer receiver til tv og Kenwood+nad til musikk, Kenwooden har fortsatt ikke vært på service, men humørsyken dens er noe merkelig, så jeg får se om jeg finner ut av det selv ....
  Ellers har det kommet inn et par til med XTZ 95.22 (i hvit utførelse denne gangen), disse vil bli anvendt som tak-kanal foran i kinoen.
  Kjellerstua begynner å nærme seg ferdigstillelse, mangler noen taklister som er bestilt, men ikke ankommet enda, lamper er også bestilt nå. Jeg har handlet inn u-boats og 36*48 lekter til sub-underlag, samt at kassene til ultimax er satt inn i varmen (endelig), etter nesten ett år i garasje ... Så har jeg avtalt kjøp av flere sub-elementer, endte på 10" denne gangen så planene ligger klare for basstårn + minst to subber (til tv-stua) og muligens enda to subber (til det "nye" anlegget på stua). Angående lydforbedringer så er det brukt en liten formue på sikringsskapet, som faktisk gjorde lyden noe bedre i de to anleggene som står oppe. Å si "more will come" her er en underdrivelse, håper ferdigstillelse av kino innen påske, men helst lenge før, men det gjelder å være realistisk. Jeg simpelthen drukner i ubrukte elementer nå, så det må bygges så henda blir så harde som stein. :p
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.084
  Antall liker
  714
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Valgets kval er vel kommet, hva skal beholdes og hva skal selges? :unsure:
  Det "dyre" står fjellstøtt, men overskuddslageret er overfylt.
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.084
  Antall liker
  714
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Å få solgt hifi-utstyr i low/mid-end klassen er visst ikke lett for tiden, det første lasset kjøres på dynga nå på lørdag, så skal det litt diverse opp til tv-anlegget. Kan ikke kaste alt jeg har akkurat .... Men over på "bedre" nyheter er at jeg har fått byttet til meg en SVS PC13 Ultra uten forsterker, bruker nå en XTZ Sub Amp 1 jeg hadde stående, deler PC13 på 40hz, så går den bare så dypt den orker. Merker at det er godt med litt drahjelp nedover på rock/heavy, på alt annet jeg hører på kan jeg like godt skru den av, men den står nå og slår litt bak den venstre høyttaleren. Merker det er godt med sub i stereo igjen, men det gir mer byggelyst for basstårna, har kommet frem til at det blir 8 stykk seas l26frx per side, i stedet for 6 stykk som jeg først hadde tenkt, men jeg har plass til 8, så da blir det det :)
  Hjemmekinoen har fått litt spilletid og det begynner å dra seg til nå, har måttet gå ned litt på gain på bassen da det ble noe heftig slik jeg først hadde stilt det inn, men jeg må si at ultimax 18" virkelig er råe beist, spesielt fire stykk av de. Har jo tenkt på å ha noe mer bassrelatert (to subber) bak i kinoen, men det er såpass overveldende med fire 18" foran fra før at det tror jeg ikke blir aktuelt. Får vel antakeligvis første dommen på kinoen til helga, så det blir gøy, har to andre kompiser som skal komme etter hvert også, så det blir morro. :)
  Kabinettene til de to "nye" anaview-modulene er også rett rundt hjørnet, så da får jeg se om jeg får satt de sammen litt fort. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.084
  Antall liker
  714
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Får vel presentere kinoen i denne tråden også, så jeg får samlet alt på ett sted. De to ikea-stolene er byttet ut med to lenestoler i skinn, planen er å formsy pledd til stol og krakk etterhvert, slik som jeg har på stresslessene ved tven. :)
  IMG_20210226_003844.jpg

  Her er da frontrekka i kinoen, først ble det benyttet XTZ 99.36, men likte ikke det så godt, så de ble byttet ut med XTZ 99.26, senterhøyttaler er også en XTZ 99.26, men det er MK2 og i den runde utgaven, har drevet og tenkt på å snu den 90 grader og ha den stående, men funker fint liggende også. :)
  IMG_20210227_235210.jpg

  Med det akustiske lerret på veggen, planer er å bytte ut dekorstoffet fra avshop med mer akustisk duk da jeg synes det er sjenerende å se konstruksjonsvirke bak.
  IMG_20210226_005240.jpg


  Ellers ser ting mer eller mindre likt ut, det blir jo litt endringer i kjellerstua etterhvert (ettersom stereo + basstårn skal ned dit), det skal bli et lite stereoanlegg på stua da stue er vell bred bare for en salong, så der vil lille Divine bli stående sammen med Hegel P2A og Anaview AMS1000, mulig jeg handler en Parasound ZDAC til og/eller en Bluesound streamer, det bestemmer jeg når jeg kommer dit. Har lyst på en Thorens TD160 med TP16 arm på det anlegget, men må da få tak i en strøken en med original plinth, får se om det blir verdt det eller ikke, da måtte jeg også handlet en ønsket RIAA.
  På TV-stua blir det XTZ 99.26 + XTZ 10.17P med SVS 900W amp, Pioneer VSX-1018AH (hvis jeg ikke heller vil bytte til Marantz SR6010 og kjøpe en nyere Marantz i kinoen).
  I hjemmekinoen er det største ønske en 4K blu-ray spiller med smart funksjoner, har funnet en jeg vil ha, så det blir nok kjøp i løpet av våren. :)
  I går ble det bestilt ny pickup til Thorens TD160 også, det ble en Grado Gold 3 som jeg har sikla på ei stund nå, så da må jeg få hjelp til oppsett av platespiller. ;)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.084
  Antall liker
  714
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Har begynt litt "testing" av de subba som har vært innom i det siste, her med de siste som forhåpentligvis forlater rede etterhvert. Dette er da AV123 MFW-15 som jeg har hatt i noen år, de har vært trofaste i min gamle kino, men nå har ultimax tatt over den biten (med glans også). De deles her på 30hz og det virker som de ordner opp litt under 30hz, har noe ulumskheter over 30hz også, men responsen faller mer eller mindre som en stein her under 30hz. Noe output har jeg ned på og under 20hz, men sørgelig lite (og dette er romrelatert) for Divine holder følge til under 20hz i enkelte rom. Har begynt så smått og lage planer for basstårna, frontbafler og bakplater ble kjøpt inn i dag, må få handlet inn litt mer også .... Morsomt å teste litt "sub" før tårn blir en realitet. ;)

  IMG_20210412_225808.jpg
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn