MarkusH's anlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Har nå brukt to kvelder på å ordne til kino-anlegget slik jeg ønsker, det har innebært og flytte samtlige subwoofere, ordne nye kabler til bakkanalene og sørge for at alle kablene som KAN gå langs veggene faktisk gjør det, ordnet opp litt i skjøteledninger og den slags så det ikke er så himla vanskelig. Satte opp prosjektor og fikk det til greit på første forsøk, projiserer rett på vegg og tror faktisk det holder for nå.

  Går litt igjennom hva som brukes av komponenter her nå:
  XTZ 99.36 MK1 (fronter), står sånn cirkus 3,5 meter fra hverandre.
  XTZ 99 WMT Senter (senter), denne ligger oppå en XTZ W10.16 som ligger på sida, har satt under to små "føtter" til senter som gjør at den peker litt oppover.
  XTZ 99 WMT (sidehøyttalere), står på stativer fra 4Sound, i ørehøyde, nå står de cirka 20 cm for langt mot "skjermen", enkel sak å flytte de.
  XTZ 99.26 MK1 (bakhøyttalere), er satt oppå XTZ Divine 100.33 stativer, dyttet lengst bak i rommet, med omtrent lik avstand til lyttepos/frontvegg.
  2x XTZ W10.17P (drevet av BASH 900W fra Plus 2, med DIY boks) plassert i høyre hjørne, en av de peker mot bassfella, den andre mot senter.
  2x AV123 MFW-15, disse står i midten, henholdsvis på hver side av senter.
  SVS PB12 Plus 2 står i venstre hjørne, med forsterker mot lyttepos.
  Optoma HD141X ligger oppå klesskapet bak i rommet og projiserer ganske nøyaktig mellom bassfellene, mener at jeg regnet ut at det var plass til cirka 105" i mellom de, nå er den justert slik at teksten i 2.4:1 er rett over receiver som står oppå 22mm MDF-plater som ligger mellom AV123 MFW-15. Senter er rett under receiver, men jeg har tatt høyde for spredning oppover fra senter, så platene er skjøvet så langt bak som mulig for å hindre mulige refleksjoner. Før jeg begynte å plassere subwooferne ble det lagt et teppe i bunnen, klippet det i to og la grå håndklær oppå (samme som brukt til bassfellene og absorbentene).
  Hjernen bak det hele er en Pioneer VSX1018AH-K, som snart blir erstattet av en Marantz SR6010.

  Velger å skrive om stereo-oppsettet også her før bildene, lang historie kort, nå er det 4 stykk mellomtone-kasser med til sammen 8 stykk SB Acustics SB20PFC30-8, 8" bassmellomtoner, hvert element har cirka 30 liter kammer i en lukket konstruksjon, forsterkeren er en Behringer NX3000D som akkurat nå deles fra 70-800Hz, med godt resultat. Har mine elskede fronter "sandwiched" i mellom disse kassene og det låter akkurat slik jeg ønsket at det skulle, med unntak at det har blåst forbi alle forventningene mine og de er ikke innspilt enda engang, har nå cirka 50 timer med de. :) Tørr og kontant lyd er nøkkelord her, en lyd jeg ikke er helt vant til med det jeg har eller har hatt før. ;)

  DSC_0267.jpg

  Alt satt opp, er noen kilo med subwoofere på gulvet der nå. :) Dette var vel før film ble satt på. ;)
  DSC_0268.jpg

  Så var det film, brukte blits fordi det var "mørkt som ei bukseræv" som jeg sier, så uten så hadde det nok kun vært bilde som hadde blitt vist.

  Har nå sett gjennom Prometheus og Mad Max Fury Road og jeg kan ikke si annet enn at jeg er strålende fornøyd med resultatet, virkelig morsomt å se på film her nå, føles og ser ut som en skikkelig kino. :) Gleder meg stort til Aquaman nå!! :D :D :D
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Da var det dagen for "avdukningen" av slik kinoen antakeligvis kommer til å bli fremover. :) Endelig. :)

  Aquaman kom i posten i dag og det gjorde også receiver, begynte litt sent å få "installert" receiver, men fikk det til med en gang, er jo bare plug and play. :)

  Fikk i alle sju settene med høyttalerkabler og y-splitteren på sub-utgangen, så var det rett på Aquaman.
  Skvatt faktisk i starten på filmen og det ble bare mer brutalt utover, her skrangla det SKIKKELIG, tror cdene som står i cdhyllene stod og hoppa og det skjønner jeg, for her var det BASS, med store bokstaver også. Så Aquaman på ODEON i Ålesund i Januar (med IMAX), men dette grusa den opplevelsen til de grader og bassen var enda bedre her nå (det hadde jeg ikke trodd for å si det sånn!), endte opp med å skru ned lyden ganske mye mot slutten fordi jeg var småredd for at mellomtone-kassene skulle ramle ned fra høyttalerne. Makan for en lyd det ble med Marantz. :D

  Prøvde Audyssay (eller hva det heter) etterpå for å få "orden" på ting, men det blei bare tull, endte med at jeg tilbakestilte til fabrikk og kjørte test-tone og tok det etter øra, bassen dro audyssay ned 4,5dB og det var etter at jeg nesten hadde skrudd av plus 2 og 10.17p. Har skrudd de opp igjen nå. :) Automatisk romkorrigering er ingenting for meg, ingen som får meg til å endre den meninga med det første heller. ;)
  Prøvde en Sade-konsert etterpå i stereo, men ble ganske skuffa for å være ærlig, synes Pioneeren gjorde det bedre i stereo enn Marantzen, i tillegg var ikke sub med i stereo, men dette går kanskje an å fikse på?

  Ellers ble jeg ganske skeptisk når jeg pakka opp Marantz SR6010, virker som en billig sak, virker ikke særlig solid heller og ikke var den noe større enn Pioneeren heller, så jeg var litt bekymra før jeg hørte lyden som kom ut av den, men nå er Aquaman sett og receiver så vidt prøvd, men dette har jeg trua på at blir morsomt fremover. :)

  Prosjektoren tulla litt på slutten i kveld, men får håpe det var på grunn av at den var varm, ellers har jeg et lite problem, men skal snakke med han jeg kjøpte den av å finne ut hva problemet eventuelt er. ;) Nå takker jeg for kvelden, men dette satte sine spor. :)

  DSC_0272.jpg

  Lite oversiktsbilde av lytteposisjon
  DSC_0270.jpg

  Nærbilde
  DSC_0271.jpg

  Litt av frontrekka :)
   
  Sist redigert:
  • Liker
  Reaksjoner: oes

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Vel, ikke så mye har skjedd, har sett noen filmer og hørt litt mer på musikk.

  Har merka at jeg har begynt å savne "vinylmediet" litt vel mye siden jeg solgte Pro-Jecten for noen måneder siden, kjøpte jo igjen en Thorens TD160 Super, men etter litt dårlig lesning fra min side viste det seg at denne kommer med et flyttelass og ikke før, så akkurat når den kommer inn i heimen er ukjent. Har klødd såpass mye i fingra etter at jeg satte meg mer inn i denne "leveransen" så måtte ty til det nest beste, som var å grave fram fatterns gamle TD160. Blåste støvet av den og smurte opp lagra litt, men den trenger ny reim, noe jeg ikke hadde veldig lyst til å vente på, samt at den lagde noen ubehagelige lyder i høyttalera når den stod på. Trolla litt på nettet og fant en Philips F7111 med Philips 400 pickup som akkurat var smurt opp og klar for bruk, avtalte kjapt med selger og dro og henta den i dag. Har fått prøvd et par plater og dette er jo ei snurre jeg virkelig kan trives med, kanskje litt "overkill" å gå for en TD160 Super akkurat i mitt tilfelle, men den kommer da etterhvert, så får vi se hvilken av de som blir værende. Kan hende det blir begge to også.
  Philipsen er jo "plastic fantastic", veier nærmest ingenting, syncro (ikke noe belte), ikke noe startknapp, auto-return når plata er ferdig og antiskating synlig når nåla ligger og "venter", ei perfekt snurre for den late, som jeg faktisk er. Enkelt, bra og billig virker det som. Fikk selger til å sette på pickupen da den var tatt av, stille inn antiskating og bruke protraktor, så denne var "plug & play" når jeg henta den. Har ikke fått gått gjennom hele samlingen akkurat, men har fått noen gode plater på spilleren og jeg liker det jeg hører. Har en Shure M75 MG Type 2 liggende som jeg kan montere hvis jeg skulle føle for det, men virker som Philips-pickupen gjør en god jobb. :)

  Har sett litt filmer med hjemmekinoen nå, egentlig veldig fornøyd, nå kan jeg bare nyte den, er en herlig følelse egentlig.
  Hørt litt på musikk med stereoen, nå mer uten sub grunnet at jeg ikke føler at jeg trenger de så mye etter at jeg har fått opp mellomtone-kassene, av en eller annen grunn.

  Kjøpte 3 stykk absorbenter i størrelsen 120x60x20 cm for noen dager siden, har ikke fått "implementert" disse noe særlig godt enda og er usikker på om de vil få en fast plass i dette rommet, synes lydbilde blir mer diffust, mindre detaljer i mellomtone og diskant, kanskje overdempa? Er usikker, må ta tida til hjelp og få litt hjelp fra flere ører enn mine egne for å fastslå om det er dårligere/bedre enn det det er uten de. Vi får se hva det blir til. ;)

  20190509_235604.jpg


  20190509_235618.jpg


  Et kjapt knips av racket etter flytting av Behringer ampen og et av platespilleren. :) Nå har mellomtone-kassene fått 86 timers innspilling og nå virker det som om delinga fungerer enda litt bedre. Veldig fornøyd med lyden uten subber nå også. :)
   
  Sist redigert:
  • Liker
  Reaksjoner: oes

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Spennende tider, mye skal nok ut av subber her og noe annet skal inn, har to stykk subber på "hjemlån" fra i dag så da får jeg forhåpentligvis et inntrykk av hvordan gode subwoofere er. :)

  Bestrykning i stereo nå er:
  Divine 100.33 "fullfrekvent"
  8x 8" mellomtone/midbass "65-350hz"
  2x 13" bass "20-65hz"

  Får håpe dette faller i smak :D
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  De spennende tidene gikk over og diy subba var inne 4 dager før jeg returnerte de, de var rett og slett ikke noe for meg. Har gått tilbake til 3x XTZ W10.16, lite stemningsbilde. :)

  DSC_0277.jpg


  God helg og nyt god musikk! :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Da har stereoen fått en liten "bassoppgradering" igjen. :) Nå er det 4x XTZ 10.16 til sammen, to på hver side stabla oppå hverandre. Leker med ideen om å kjøpe 2-4 stykk til for å bruke de som to "tårn". Har betydelig jevnere bass på høyre og venstre side nå enn det jeg har hatt før. Volumet på de står på cirka 55% gain, frekvensen et sted rundt 60hz, EQ1 på og Highpass på.

  I korte trekk betyr det +7dB på 25Hz (i følge manualen til 10.16) trolig med noe avrulling oppover mot delefrekvensen til midbassen, som har et 48db highpass-filter på 60hz og opp til 100hz med et 12db lowpass-filter, med slak avrulling opp i 400hz eller hva det er. Nå har jeg i alle fall trøkk og headroom. :)

  Fikk kobla om kablene inn til Behringer også, så da fikk jeg faktisk stereo, har etter det prøvd å tune det litt i retning av jevnere volum fra venstre og høyre side i lytteposisjon, som jeg i all hovedsak har gjort på fronten av Behringer. Deler nå 60-180Hz, så jeg får litt "mer av alt", ble litt midbass-tungt med 60-100hz, filteret på 180hz er 6dB, det var det på 100hz også forresten.
  Usikker på total spilletid på mellomtone-kassene nå, men det er over 150 timer, så de blir i alle fall brukt. Har også fått tunet subba litt, skrudde på EQ1 på begge de to på venstresida og på den øverste på høyresida og det virket som hjalp litt på totalinntrykket av anlegget. Må nok litt mer tuning til, skulle også hatt bort noe av denne "kliningen/syngingen" som i all hovedsak kommer fra høyre side av taket (rett over/bak høyre høyttaler), dette burde adresseres så jeg får se hva jeg ender opp med å gjøre med det. ;)

  Har hatt noen "smådemoer" på hjemmekinoen også og de som har vært her virker godt fornøyd med hvordan det låter, slik som meg, enn om noen synes det er litt vell mye bass, men det er jo bare morro! :)
   
  Sist redigert:

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Ting skjer tydeligvis fort, før man vet ordet av det står det "grommere" saker i lytterommet enn det noen gang har gjort før.

  Det største er vel nye fronter i stereoen, nok en gang og forhåpentligvis siste gang. Dette har vært en drøm i noen år nå og nå har det endelig skjedd, XTZ Divine 100.49 i sort høyglans er innkjøpt og innviet i kjeller-rommet. "Dro på meg" to Anaview AMS1000-2600 moduler bare noen dager før Divine ble lagt ut, så da blir det rikelig med effekt til de også. Etter langt om lenge kom endelig platespilleren også, etter et lengre opphold til lagring hos en kompis, men som nå fikk tatt den med seg til hjemtraktene slik at jeg endelig kan nyte den. Fikk hentet den i dag og spilt tre platesider, førsteinntrykket var i alle fall bra.

  Tankene mine så langt om 100.49 er:
  Lett og luftig lyd, markant og godt artikulert bass, selv i de lavere oktavene. Får frem mer av den "riktige" lyden til instrumentene, både gitarer og kanskje spesielt saksofoner. Stemmer har nok kommet et lite hakk bedre frem enn på 100.33, midbassen er tilstede, men savner litt av trøkket i mellomtone-kassene. Diskanten er behagelig som Visatonen alltid har vært i 100.33 også. For min preferanse på musikk ligger dette som en soleklar vinner og definitivt en innertier hva angår lyden og det fra en NAD S200 og en nesten vintage Classé forforsterker. De har ikke fått spilt så mye enda, men de skal få mer enn nok spilletid fremover.

  Anaview-modulene:
  Har bestilt litt tilbehør til disse, mangler det mest innlysende, nemlig kabinettene, men jeg tror det blir to stykk av "mellomvarianten" fra Modusshop. Av tilbehør så er det bestilt Gaofei høyttalerterminaler og RCA-sokler, samt noen VU-metre (da jeg synes det er stilig) og noen strømsokler med brytere. Kabinettene lar vente på seg å bestille før etter at det er kommet lønn.
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Tid for en aldri så liten oppgradering, "yet again" som kan sies.

  DSC_0299.jpg

  DSC_0298.jpg

  DSC_0300.jpg

  DSC_0301.jpg


  Dette er "effektoppgraderingen" med to brokoblede Anaview AMS1000-2600 i Modushop-kabinetter. Retter en stor takk til cyberkul for stor hjelp i oppkobling og avsetting av tid til å hjelpe meg med disse her og god guiding, nok en gang så er jeg veldig takknemlig for det. :)

  Terminaler og RCA-kontakter er Gaofei kobberbelagt, som jeg synes er grisefete og eneste grunnen til at jeg kjøpte akkurat de var at de skulle matche høyttalerne (har samme terminaler på 100.33) :p jaja, sånn kan det gå, men det blir trolig terminalbytte på 100.49 etter hvert også. :)

  Hva skal jeg si?
  Først og fremst så har dette vært etterlengtet en god stund nå, tenkte først større klasse a/b, så klasse d i form av XTZ A2-300, men det rette kjøpet kom liksom aldri, så dukka Anaview-modellene opp til en betalbar pris og da ble jeg solgt. Kabinettene fant jeg ut at måtte bli kjøpt, så da falt valget på en "halvhøy" variant i svart såklart, med håndtak, skulle jeg gjort noe annerledes ville jeg nok bestilt 10mm front og ikke 4mm front som er på disse, men det er fortsatt helt greit. Byggekvaliteten og finishen er "top notch" mener jeg.

  Hva skjedde da etter bytte fra NAD S200 til Anaview?
  Alt ble strammere, aner litt mer detaljer over hele fjøla, bassen ble ikke markant bedre, men jeg opplever forforsterkeren som bedre med Anaview enn med NADen. DAC tilkoblet låter bra, CD-spilleren blir helt magisk og platespilleren blir nokså rå (her kommer bassen litt bedre frem), i den sammenheng har jeg begynt å lure litt på en bedre pre, men det er uvisst om blir noe av enda. Totalen må være at jeg er fornøyd, som er det viktigste, jeg synes jeg har fått tilbake litt "råhet" som bor i disse høyttalerne, litt lysere fra mellomtonen og opp (har savnet det litt) og fra mellomtonen og ned til dypbassen er jeg meget fornøyd, men det har jeg riktignok vært helt siden Divine 100.49 kom i hus.

  Får legge til at fortsettelse følger, men dette begynner å bli veldig veldig bra nå. :D
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Forholdsvis lite har skjedd, sølvkabler er satt inn mellom cd-spiller og forforsterker og jeg har fått en Hegel P2A inn i hus.

  Koblet kjapt opp NAD D1050 (jeg har ikke mange pene ting å si om denne saken, men den låter greit), Hegel P2A, NAD S200 og Divine 100.33, også var det bare å skru opp og nyte.

  Kinoen ble finjustert litt med annen deling (80hz på alt), samt at enkelte ting er flyttet litt på, har flyttet midbass-kasser bak i rommet, tatt ned absorbenter langs ene sideveggen, ordnet demping over peis, ved siden av klesskap og inni klesskap. Platevasker er nylig ankommet også, ikke fått testet denne enda. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Det blir små forandringer i kinoen, da XTZ 99 WMT blir byttet ut med XTZ 99.25 og XTZ 99.26. I tillegg er det litt kabelbytte i ermet i stereodelen og andre mindre oppgraderinger. Har kommet inn en bunke med blu-rayer også, så det er godt at det går mot mørkere tider. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Litt små oppgraderinger for tiden, det nyeste er to lange strømledninger til hver anaview-modul, skal visstnok være FAT LMC med sølvbelagt kontakt. En Gaofei strømledning er også i hus og det kommer snart en Wireworld Stratus 5.2 i posten. XLR-kabler mellom DAC og pre er kommet inn, også ble jo Audioquest Lapis 1 meter satt inn mellom CD-spiller og pre for en stund siden. "Ny" strømpadde er også inne, har gått fra Monster HDP800 til T+A Powerbar 4+2. Nye høyttalerkabler er bestilt, valget falt på Viablue SC-6 med Gaofei spader i begge ender, venter fortsattt på disse. Bestilte i samme slengen nye kobberterminaler fra Gaofei til 100.49, så de får terminaloppgradering snart. :)

  Annet enn det så har jeg anskaffet en XTZ 99.26 Shielded MK2 (hvit med vugge) samt en XTZ 99.25 MK1 (delehøyttaler i all hovedsak). Har nå begitt meg ut på å bytte delefilter i XTZ 99.36, så den første (venstre høyttaler) er ferdig, bestemte meg for å "oppgradere" basselement i samme slengen, så bassmellomtonen fra delehøyttaleren er satt inn i denne. Planen er å gjøre ferdig den andre i morgen og teste på Anaview, da 99.36 krever en del strøm for å spille bra.

  Sitter og lurer på om jeg skal klinke til med å oppgradere til XLR på Anaview og kjøpe gode XLR-kabler fremfor å kjøpe bedre RCA-kabler (dette er et strekk på over 5 meter), bruker kun Supreme RCA der i dag, som ikke er særlig godt skjermet. ;)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Tiden går og det jeg synes jeg begynner å få et klarere bilde av hvordan disse høyttalerne fungerer hos meg. Om mulig er jeg enda mer fornøyd med stereoen nå enn når jeg kjøpte høyttalerne/effektblokkene, det er en sann fryd å lytte til disse og jeg sitter ofte og gliser av hvordan dette harmonenerer med min lydpreferanse. Før i dag gikk jeg gjennom noen gamle lister på Spotify og koser meg like mye med Deftones, In Flames, Finntroll, Sabaton som Usher, Ludacris, Run DMC, Fergie og Eminem, det er helt fantastisk at jeg endelig har et oppsett som takler alle de forskjellige sjangrene jeg liker å lytte til. Det kan kanskje virke ekstremt å eie så mange ulike modeller fra samme merke, XTZ, men egentlig er det en ren tilfeldighet at jeg har såpass mye fra det merket.
  Litt "historie" er jo gøy. Mitt første møte med XTZ var et brukt par av 99.26 som jeg kjøpte i Ålesund (der jeg studerte) og den dag i dag kan jeg ikke egentlig huske hvorfor jeg kjøpte de, men de var billige og det var viktig da. Den gangen tenkte jeg ikke på stort annet enn at de låt bra og var billige (dette var leeeeenge før jeg visste noe som helst om 99-serien til XTZ) jeg hadde vel én XTZ 99 W12.16 i stereoanlegget hjemme på Toten, men det var det hele. Jeg visste jo at jeg hadde sett "de dyreste høyttalerne" de hadde på surround.no når jeg kjøpte mitt første høyttalerpar der og at det var XTZ, men jeg hadde ikke trodd at jeg noen gang skulle eie et slikt par og selv om drømmen om et eierforhold av divine var i tankene, så kunne jeg ikke forestille meg hvordan det var å eie et par (tydeligvis).
  Før eller etter at jeg kjøpte 99.26 kom det en XTZ 99 W12.16 til inn i stereoanlegget hjemme, uten at det egentlig gjorde noen forskjell, det var muligens en sammenheng av manglende kunnskap, akustikk og andre faktorer, men jeg var aldri helt fornøyd med de subba. Nye forsterkere ble kjøpt, deriblant Classé Audio 4 (DR-4) av en pensjonist fra Trondheim som hadde eid den siden den var ny i 1996, et varp om jeg kan få si det selv. Subba ble solgt. Dali Helicon 400 hadde stått ei stund før jeg fant ut at det var et par høyttalere jeg aldri kom til å bli fornøyd med, de "mangla" liksom for mye for min del. Omtrent 14 dager før jeg solgte Helicon 400 kjøpte jeg XTZ 99.36 (egentlig tiltenkt et stereoanlegg nr.2) og disse spilte i mine ører ringer rundt Helicon 400 hos meg, det var liten tvil. XTZ 99.36 stod i samme rom som Helicon 400 når kjøper kom og det eneste som var i hodet mitt når han var der var at han ikke måtte spørre om å få høre de (noe jeg antakeligvis hadde spurt om hvis jeg var i hans sko), da tror jeg nemlig ikke at han hadde kjøpt Helicon 400. Men, med Dali ute av huset mangla jeg liksom høyttalere (rar følelse), så jeg skjønte at jeg måtte kjøpe igjen noe annet/bedre, fordi 99.36 gjorde det ikke for meg, for å si det sånn. Var egentlig interessert i å kjøpe Divine 100.49 allerede da (dette var sommeren i 2017), men realistisk sett hadde nok 100.49 vært for dyre for meg da, men Divine 100.33 dukket opp (én av de få gangene de har blitt solgt brukt i Norge) og jeg tenkte som så at disse kunne jeg ha til jeg kjøpte 100.49. Sjokket var mildt sagt stort når jeg koblet opp Divine 100.33 for første gang, et rom jeg var 100% sikker på at jeg aldri kunne få god lyd i spilte som et symfoniorkester i den stusselige stua i kjelleren til foreldrene mine, det hadde jeg aldri trodd. Jeg prøvde litt forskjellige subwoofere sammen med de, men den beste matchen var to AV123 MFW-15 som jeg impulskjøpte av en kar i Flekkefjord. Mye ville ha mer osv. så det ble til slutt 4x XTZ 10.16 og midbass-kasser med 8 stykk 8" SB Acoustics papp-bassmellomtoner i lukka kasser, et morsomt anlegg. Meeeeeeeeeen, det var alltid "work in progress" og letingen etter det fullgode oppsettet endte ikke før Divine 100.49 kom i hus, reisen er ikke over, men jeg har kommet lengre enn jeg trodde var mulig. Det er alltid en god følelse å komme inn i hula og lytte på dette nå, alle tanker bare forsvinner og nytelsen sniker seg inn over kroppen. :) Ønsker alle en god jul med mye god musikk. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Kanskje greit med en liten kort oppsummering av 2019 på "Hi-Fi fronten", det har vært et fortreffelig år, jeg har fått hørt mange spennende høyttalere og oppsett, samt kjøpt meg drømmehøyttalerne mine. På tampen av 2019 bestilte jeg det som vil bli "fast inventar" i frontrekka både i hjemmekinoen og stereoen, som ble ikke mindre enn fire Dayton Ultimax 18" subelementer, derfor gikk jeg raskt til verks og solgte unna noen subwoofere jeg hadde som ikke gjorde det så bra hos meg (tre av de stod og samlet støv), i tillegg tynnes det ut litt i rekkene i hjemmekinoen. Grunnen til nedgradering av hjemmekinoen er alt for lite bruk, jeg flyttet i August grunnet jobb og har ikke mulighet til å ta med meg så mye dit (blokk-leilighet) så hjemmekinoen får kanskje strekt på beina 2-3 timer i løpet av ei uke, mens stereoen fort blir brukt 8-10 timer i uka (helga stort sett), fredagskveldene jeg har fri ender med å bli brukt opp ene og alene fremfor Divine. :)

  AV123 MFV-15 og XTZ 10.17p står fortsatt som fast inventar i hjemmekinoen, disse blir seie å selge kjenner jeg. XTZ 99.36 MK2 ønsker jeg å selge, da jeg heller vil bruke Divine 100.33 som fronter i hjemmekinoen og XTZ 99.25 står bare å støver ned (har disse i leiligheta men bruker headset fremfor de likevel). Det er jo også slik at jeg har noen høyttalere på "lager", deriblant XTZ 95.22 som kan fungere helt fint som side/bakhøyttalere, jeg har også "nok" høyttalere til atmos, hvis det skal bli ønskelig.
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Fått solgt litt mer og kjøpt noe annet. Det betyr at den siste XTZ W10.16 ble solgt og de tre XTZ 99.25 jeg hadde, nå luftes dacen for salg da jeg nesten ikke bruker den og trenger for så vidt noe som spiller "varmere" da lyden fort kan bli litt kjedelig med en kilde som er dønn nøytral. Har brukt en NAD D1050 de siste 2 månedene da en kompis har lånt Rotel RDD-1580, NADen farger mot det varme og det passer mye bedre. :)

  Head-fi måtte utforskes litt mer så jeg gikk til innkjøp av Sennheiser HD660S, som ikke falt helt i smak ... så de skal returneres. Kjøpte også en Aune X7S fra Mala og kom over en Aune X1 dac på finn like etterpå, som jeg slo til på. Kjøpte tidligere i sommer/høst Philips Fidelio X2 som har blitt brukt ei stund, så de benyttes sammen med X7S så lenge og det fungerer bra. :)

  I dag så fikk jeg hjelp til å konvertere fra RCA til XLR på Anaview-blokkene også, så ble det kjøpt 5m Klotz-kabel, så det blir spennende å prøve anaview balansert i morgen :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Det er lenge siden jeg har postet noen bilder i tråden her nå ser jeg, slenger opp et lite oversiktsbilde først.

  20200126_011103.jpg

  Her har det kommet opp laken fra rusta, med "spesiallaget" brakett som er skjært ut i hver ende slik at den ligger oppå bassfellene i hjørnene, fungerer egentlig greit, har stiftet fast lakenet til braketten (som forøvrig er 3,5 meter lang med utskjært 50 cm i hver ende, så de er vel cirka 2 cm tykke. I etterpå-klokskapens-navn skulle jeg kanskje fart over lakenet med et strykejern før jeg hang det opp da det er litt skrukkete. Men pytt pytt, det funker greit slik det er også. "Ny senter" er jo også på plass siden forrige bilde her inne, er ikke noe annet enn en 99.26 Shielded MK2 med krybbe, så den er litt lettere å ha der enn den 99.25 Mk1 jeg hadde der før (denne er solgt nå), hvitt passer jo ikke helt inn dog ....
  Ellers er resten av oppsettet likt, litt diverse "pynt" som står på gulvet der, Rotel DACen ble solgt for en måneds tid siden og det kan skimtes et stort element i venstre hjørnet på bilde, dette var "godsakene" jeg fikk i jula, eller 1 av de 4. Det er altså et Dayton Ultimax 18" element som står der, de tre andre ligger stua i eskene under et bord. Kassene til disse er i komminga, har en liten byggetråd om de. :)

  20200212_214436.jpg

  Så et lite "innmat-bilde", dette er da en av de to Anaview-modulene mine i Modushop-kabinett, grunnen til bilde er utprøving av ny hodelykt og bytte av skruer (nå er det låsemuttere på undersiden, da de "vanlige" løsna). Skulle gjerne hatt bryter med egen sikring, så det kommer kanskje etterhvert. De har akkurat fått Neutrik XLR-kontakter, så nå kjøres det fult balansert fra Anaview --> Classe --> NAD D1050 (som er fungerende DAC for øyeblikket).

  Bortsett fra det så har det kommet inn en del nye vinyler i det siste, en til på vei nå også. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Det er fint lite å skrive om her på dette tidspunktet. Har uansett fått kjøpt meg en Kenwood L-1000C forforsterker som jeg har testet litt, men denne har ikke falt særlig i smak, den skal testes i dybden på NAD S200 og Divine 100.33, mulig den overtar der fra Hegel P2A, er noe usikkert enda dog.
  Så fikk jeg "dratt på meg" to Anaview AMS1000-2600 moduler til samt noen kabler, noen nye bananer til Viablue SC-6 og litt mer musikk, kjøper nesten bare musikk når jeg kommer over noen gode tilbud eller noe som er brukt. :)

  Hvordan fremtiden blir på hifi-fronten kommer på et senere tidspunkt. :rolleyes:
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Nå er det litt nytt å skrive om, bilder kommer senere. Nytt rom og nye muligheter, to anlegg er raskt satt opp, ting ble ikke helt som ønsket rent oppsett-messig, men får håpe det blir forbedring etter hvert. Store Divine har fått "hedersplass" i ny stue, mens lille Divine er børstet støvet av og er blitt tatt i bruk i "tilleggsstua", anleggene er mer eller mindre de samme. Stua skal brukes som stue/lytterom som jo byr på noen utfordringer, det ble fort funnet ut at her var det en skikkelig partykul, som jeg "behandla" med å sette i en jumper som gjør at bassen blir dempet med 3dB .... I korte trekk så gjorde det susen, lille Divine spiller på en annen side bra "rett ut av boksen" sammen med Kenwood L1000C (denne gangen) og Nad S200. Sammen med lille Divine skal midbass-kassene mine opp, dette skal brukes sammen med TVen. Nå har det vært noen kjeie venteuker og nå flyttehelg, så det skal bli godt å komme tilbake på jobb i morgen, så får jeg fortsette å tune lyden til preferansen de kommende ukene, bilder kommer nok i morgen/onsdag tenker jeg.
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Tiden fra 17. Mai til nå har vært ganske hektisk, med flytting inn i egen bolig, samt alt som følger med noe slikt. Nå begynner forøvrig ting å falle litt på plass og hjemmet begynner å dannes, det er jo en god følelse i grunn.
  Stue-anlegget er av egen interesse fremfor et eget "ego-rom", da jeg synes stua er en plass som skal nytes og ikke kun brukes når man får "fræmen". Hva angår akustikk-tiltak blir det dog noe begrenset da jeg anser "full-pakke" som meget overdrevent for en "normal" stue, om man kan kalle det normalt å ha noe slikt i en stue i det hele tatt dog. Gardinene som er avbildet skal byttes ut til en litt finere stil, samt at det er stor mangel på taklamper (som også skal opp snart) utenom det er det fint lite jeg har tenkt å gjøre i stua, det fungerer overraskende bra i den standen det står i dag.

  TV-stue er det ei stund siden jeg har hatt, den er nå blitt lemlestet av "reste-anlegget" som består av min gamle kjærlighet (Divine 100.33) som jeg aldri klarte å skilles ad. I samme anlegg står den gamle traveren, en NAD S200 som aldri har sviktet meg, mens "babyen" i dette oppsettet og antakeligvis den eldste komponenten der, er en Kenwood L1000C. DAC er det manko på, da min lite samarbeidsvillige NAD D1050 virkelig går i vranga om dagen, så her må det nok en ny digitaliserer inn.

  Hva angår "head-fi" så er det på vei ut da jeg ikke trenger å vise hensyn til noen lenger, som jo er en befrielse må jeg si.

  Det eneste som gjenstår er hjemmekino, som det er planlagt at skal få et eget rom denne gangen, men der må det "bygges om" først, så da blir jeg lens for hjemmekino ei stund.

  Nå blir lyttebesøk noe lettere for min del, så jeg skal trekke i noen tråder for å få noen ører på døra som vet å kjenne igjen god lyd, håper det kommer flere innom etterhvert som ikke er skygge for å si sine meninger, enten det er godt eller vondt.

  DSC_0455.JPG
  DSC_0456.JPG

  DSC_0457.JPG
  DSC_0458.JPG
  DSC_0459.JPG
   
  • Liker
  Reaksjoner: HCS

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Lite har skjedd anlegg-messig, bortsett fra total ommøblering (flytting av både høyttalere og lytteposisjon), men også bytta ut litt kabler og bruker røra i cd-spilleren for å tilføre mer "varme" i signaturen, men jeg er fortsatt ikke fornøyd.Jeg gikk nylig til innkjøp av en brukt Okki-Nokki også, samt at det er blitt innkjøpt Vazelina - Musikk Tel Arbe på vinyl. :)

  Føler jeg går litt ringer rundt meg selv med anlegget for tiden ... har jo to stereo-oppsett med mer eller mindre "like" høyttalere der stereo nr.1 spiller med to anaview (klasse D) og stereo nr.2 spiller med nad s200 (klasse a/b) og jeg foretrekker ALLTID å lytte på musikk i stereo nr.2 fremfor stereo nr.1. Det er i stereo nr.1 at "penga er" for å si det slik .... bare høyttalera der kosta 10k mer enn de i stereo nr.2 ...

  Sku gjerne likt og fått fatt i en NAD S200 til, slik at jeg kunne hatt litt forskjellig "teknologi" å velge mellom av effektforsterkere i stereo nr.1 ... NAD 208 hadde jo også vært et alternativ, men jeg er mer usikker på den enn S200 ... har nå hatt min S200 i 5-6 år må det vel være ....
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  IMG_20200713_003740.jpg

  Ikke rare forskjellen, men en liten justering av venstre høyttaler gjorde at lyden satt enda litt mer "pinpointed" i lytteposisjon, man skulle kanskje tro at de nedre frekvensene ble veldig forsterket i høyre kanal vs venstre kanal, men det er faktisk ikke ille ... bassen i disse "små" høyttalerne er i en helt annen klasse enn jeg har hørt noe annet med tilsvarende bestrykelse. Fabelaktig låt i disse her nå med Kenwood L1000C, NAD S200, Fiio DAC, PS4 som kilde og TVen. Unødvendig å si, men disse høyttalerne blir lenge i mitt eie ....
  IMG_20200713_004101.jpg

  Så til "stoltheten" i stua, jobbet litt mer med plasseringen og kommet frem til det foreløpig beste stedet i dette rommet, teppet i stua og under spisestuen er fjernet, satte "det sorte gullet" på de runde små teppene for lettere flytting (kom faktisk godt med), absorbenter har også fått "fast plass" i stua. Det er brukt noen timer siden de forrige bildene ble lagt ut her i mai, men det har vært verdt det. Nå er faktisk ikke lyden så gruelig at det er en skam med lyttebesøk lenger. Prøvde med jumperne i bassen (-3dB i forhold til det jeg er vant med, eller 0dB egentlig) og da opplevde jeg høyttalerne som ganske flate i lyden, ble vell kjedelig i bassen for min del. Etter ommøbleringen fikk de litt av den gamle tyngden i lyden tilbake, noe som er mye bedre. De "fancy" RCA-kablene er tatt ut og det er putta inn "kjipe" kobberkabler til CD-spiller i stedet, men jeg har enda ikke klart å skille disse to kabelsettene (på godt eller vondt), men jeg enser at RCA-sølvet er en smule lysere i signaturen enn det jeg ønsker. Så har det ankommet et nytt problem i forbindelse med platespilleren, så det må jeg få fiksa.

  Hvis noen av de som titter innom her skulle ønske å høre på dette, så er det bare å sende på en PM så kan det ordnes. :) Alltid morsomt med konstruktiv tilbakemeldinger/kritikk, alt kan jo bli bedre. :)
   

  coolio

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2015
  Innlegg
  4.142
  Antall liker
  3.679
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  2
  Tror du det er fordelen med å sitte en del nærmere ved stereo 2 som utgjør preferanse-forskjellen? Hvis bildene ikke lyver, selvfølgelig.
  Ganske friskt med to så bøse oppsett med 2 meters mellomrom :D
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  23.030
  Antall liker
  20.096
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  22
  Tar meg gjerne en tur når ferien er over. Er nesten rett over dammen fra meg, og alltid spennende å høre nye rom og oppsett.
   

  Bergfinn

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.07.2013
  Innlegg
  6.590
  Antall liker
  8.124
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Hvor lang tid tar det å kjøre Oslo-Brøttum? (ikke over fartsgrensa)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Brøttum, mellom Moelv og Lillehammer?
  Jess, Brøttum der, ja. ;)

  Tror du det er fordelen med å sitte en del nærmere ved stereo 2 som utgjør preferanse-forskjellen? Hvis bildene ikke lyver, selvfølgelig.
  Ganske friskt med to så bøse oppsett med 2 meters mellomrom :D
  Tja, hva angår preferanse-forskjellen i disse to anleggene så tror jeg ikke lytteavstand er det mest avgjørende. Jeg har mer tro på at det er god match av elektronikken i anlegg nr.2 som gjør det (fordi Kenwood L1000C og Anaview var totalt krasj), etter at jeg hørte det hadde jeg meget lite tro på S200 og L1000C, men overraskende nok så låter det strålende. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvor mye avstandsforskjell det er i anlegg nr.1 og nr.2, tror kanskje bildene lyver litt, fordi jeg sitter/ligger i lyttepos (der bilde til anlegg nr.2 er tatt), mens jeg står bak sofaen for anlegg nr.1, hadde jeg tatt bilde fra lyttepos i anlegg nr.1 hadde man ikke fått med begge høyttalerne på bilde. :p

  Hvor bøst dette er er det ulike meninger om, har ikke fått inntrykk av at det er så veldig mange som huger etter å høre på dette her. ;)

  Tar meg gjerne en tur når ferien er over. Er nesten rett over dammen fra meg, og alltid spennende å høre nye rom og oppsett.
  Det er bra, har hatt Cyberkul på besøk for en stund siden, han mente det låt ok hvis jeg tolker det han sa riktig. Jeg vil dog presisere at da han hørte dette var plasseringa en del verre, i tillegg så mener jeg å huske at broene til bassen var tatt ut da .... ganske mye friskere nedover nå. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Hvor lang tid tar det å kjøre Oslo-Brøttum? (ikke over fartsgrensa)
  Usikker, spørs vel også litt hvor man kjører. Hønefoss og den veien, kanskje 2 timer? E6 og den veien kanskje litt mindre (men flere bommer), i alle fall sist gang jeg kjørte der. ;)
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  23.030
  Antall liker
  20.096
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  22
  Usikker, spørs vel også litt hvor man kjører. Hønefoss og den veien, kanskje 2 timer? E6 og den veien kanskje litt mindre (men flere bommer), i alle fall sist gang jeg kjørte der. ;)
  Er noe som heter RV4 og.... En bom og omtrent like langt som E6 hvor det bygges ganske friskt om dagen.. Hønefoss er total omvei.. :)
   

  Bergfinn

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.07.2013
  Innlegg
  6.590
  Antall liker
  8.124
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  RV4 som er best da? E6 med veiarbeid går kanskje ikke noe særlig kjappere?
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  23.030
  Antall liker
  20.096
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  22
  RV4 som er best da? E6 med veiarbeid går kanskje ikke noe særlig kjappere?
  Jepp, RV4 funker..E6 er temmelig treg for tiden . Og da kan du og stikke innom meg på turen, så får du hørt to temmelig forskjellige tilnærminger. Noe som alltid er berikende tenker jeg.. Gleder meg til å høre hva Brøttum store sønn har fått til.. :) :)
   

  coolio

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2015
  Innlegg
  4.142
  Antall liker
  3.679
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  2
  Tja, hva angår preferanse-forskjellen i disse to anleggene så tror jeg ikke lytteavstand er det mest avgjørende. Jeg har mer tro på at det er god match av elektronikken i anlegg nr.2 som gjør det (fordi Kenwood L1000C og Anaview var totalt krasj), etter at jeg hørte det hadde jeg meget lite tro på S200 og L1000C, men overraskende nok så låter det strålende. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvor mye avstandsforskjell det er i anlegg nr.1 og nr.2, tror kanskje bildene lyver litt, fordi jeg sitter/ligger i lyttepos (der bilde til anlegg nr.2 er tatt), mens jeg står bak sofaen for anlegg nr.1, hadde jeg tatt bilde fra lyttepos i anlegg nr.1 hadde man ikke fått med begge høyttalerne på bilde. :p

  Hvor bøst dette er er det ulike meninger om, har ikke fått inntrykk av at det er så veldig mange som huger etter å høre på dette her. ;)
  Skjønner, da kan det fort hende det er noe tøys med elektronikken som utgjør forskjellen. Eller evnt utfasinger pga plassering. Hvis ånden kommer over deg en dag går det jo an å flytte disse mikrostativhøyttalerne (I joke!) bort til storebrødrene for å se om det er plassering eller elektronikk som utgjør fitteriet.

  Jeg har alltid syntes det er enklere å flytte høyttalere enn å kødde med massevis av kabler bak benken, men det er kanskje en smakssak avhengig av tyngden man skal flytte på :LOL:

  Ang lyttetrengsel tror jeg det henger sammen med at XTZ kanskje ikke har den pondusen rent image-messig som de kanskje burde ha her på berget. Jeg har hørt masse om XTZ, men aldri hørt noen av de friskere høyttalerne derfra. Bare utseendet alene gjør det interessant for meg å låne øret til dem, så håper jeg får muligheten til det en gang.

  Jeg ser at 100.49 har sinnsyke fikle-muligheter med innganger for aktiv deling også! Det er rått!

   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Skjønner, da kan det fort hende det er noe tøys med elektronikken som utgjør forskjellen. Eller evnt utfasinger pga plassering. Hvis ånden kommer over deg en dag går det jo an å flytte disse mikrostativhøyttalerne (I joke!) bort til storebrødrene for å se om det er plassering eller elektronikk som utgjør fitteriet.

  Jeg har alltid syntes det er enklere å flytte høyttalere enn å kødde med massevis av kabler bak benken, men det er kanskje en smakssak avhengig av tyngden man skal flytte på :LOL:

  Ang lyttetrengsel tror jeg det henger sammen med at XTZ kanskje ikke har den pondusen rent image-messig som de kanskje burde ha her på berget. Jeg har hørt masse om XTZ, men aldri hørt noen av de friskere høyttalerne derfra. Bare utseendet alene gjør det interessant for meg å låne øret til dem, så håper jeg får muligheten til det en gang.

  Jeg ser at 100.49 har sinnsyke fikle-muligheter med innganger for aktiv deling også! Det er rått!

  Da jeg prøvde Anaview sammen med Kenwooden så var det riktignok i det gamle rommet, som hadde en noe flatere respons jevnt over. Varmen som slo i mot meg da var rett og slett alt for mye, det hørtes ullent ut og jeg trodde at det var slik Kenwooden låt rett og slett. Jeg prøvde aldri S200 og Kenwood i det forrige rommet, men her så virker fordommene mine mot Kenwooden å være feil.
  Anbefaler å komme å høre på de, for å drive å beskrive en lyd jeg synes er "veldig bra" det blir aldri objektivt. :p
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  For de som vil/har muligheten så har jeg fri til helga, så det er mulighet for å komme på en lytt, bare send på en PM så avtaler vi dag og tid. Tenker i utgangspunktet at en besøkende per økt er ok, jeg jobber på sykehuset og det er strengt mtp situasjonen, det beste er at alle er på den trygge siden. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Hva gjør man når man ikke får fullført de prosjektene man alt driver med? Kjøper flere elementer vel :D 4 svs 12.2 elementer anskaffet, de må da brukes til Divine i stua, fordi frontveggen i hjemmekinoen trur jeg blir forholdsvis 'pakka'.
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Hvor forferdelig er dette?

  Fullfreq stua l+r.jpg
  Målinger stua.jpg


  De første målingene i stua her, hvor ille er dette? Peakene ved ~50Hz og ~75Hz er godt hørbare i bassen .... noen tips til hvordan jeg kan få senket disse, eventuelt få gjort noe med dippen rundt 37Hz? Jeg har hørbart dårligere respons under 30Hz her enn det jeg hadde før ....
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Ikke så mye som skjer her om dagen, prøver å kvitte meg med litt overskuddslager og nyte god musikk når jeg har tid til det. :) Er i full sving i kjelleren om dagen, som nok blir hjemmekino-rommet, så det blir godt å få det operativt etterhvert .... tanken om å ha stereoen der nede har jo begynt å trenge mer gjennom mtp at det blir vesentlig mer fokus på demping der nede. :unsure:
  Prøver samtidig å få has på en amp til dayton-subba, da det hadde vært greit å få ferdigstilt de snart, fordi jeg kunne tenkt meg å bruke AV123 ved TVen da Divine 100.33 blir litt spake i bassen for min del. Skal snart prøve ut et par XTZ høyttalerkabler, så det blir jo spennende å se om jeg synes de virker ok. ;)

  For de som måtte ønske å ta seg en tur så er det bare å sende på en PM så kan jeg få satt av et par timer en dag til prøvelytting, nå har det blitt slik at lytteposisjon og høyttalerplassering har vært "fast" ei stund og det vil det nok fortsatt være da jeg har en redsel av å flytte på noe som fungerer .... men konstruktiv kritikk er alltid velkommen. :)
   

  MarkusH

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.06.2015
  Innlegg
  2.110
  Antall liker
  738
  Sted
  Brøttum
  Torget vurderinger
  1
  Ja, da er det fredag igjen, snart helg. Her sitter jeg med en Kenwood L1000C som er noe humørsyk, så det spørs om ikke den må ut på en luftetur snart og få litt orden på seg. Utenom det så har jeg fått handla inn godt med "snop" til helga, ettersom noe sjukdomsgreier har trengt seg på, så det hender jeg får til å nyte noe god musikk mens jeg venter på at formen skal bli bedre. ;)
  Over til gode nyheter, jeg fikk i land en handel på to behringer nu6000dsp her tidlig i uka og nå har de blitt hentet på postkontoret. Starta opp begge to og de ser ut til å fungere fint, de bråkte vesentlig mindre enn jeg hadde trodd, kanskje det er byttet vifter på de .... Hvem vet? :p
  Det er uansett godt å få huka det av på lista mtp hva jeg trenger for ferdigstillelse av ultimax subbene, da det snart er på tide å få gjort de ferdig. :)
   
  • Liker
  Reaksjoner: HCS
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn