Zomby_Woof skrev:
Hvor handler du vegetarråvarer, Emo?
Skulle gjerne hatt mer å variere på der.
Grønnsaksdisken? ;D
Jeg baserer vegankostholdet mitt hovedsaklig på friskt grønt og frukt, sjeldent soya\kjøttalternativer\etc.
Tofu er forsåvidt ingen erstatning på kjøtt eller en etterligning; asiatere har brukt det i tusenvis av år. Du får best tofu på innvandrerbutikker. Prøv å få tak i så hard tofu som mulig, såkalt silketofu har en helt annen konsistens og kan ikke stekes. Bor du i Oslo kan du prøve ut Røtter på St.Hanshaugen, de har diverse smakssatt Tofu og de har som regel veldig bra konsistens. Der har de også masser av kjøttalternativer som snitsler, burgere, pølser, velami (vegan salami) etc. Om du vil teste er snitslene og velami det som smaker best imo. Prøv deg litt frem, det er ikke alt som er særlig vellykket.
Tofu er litt opp og ned: noen typer\produsenter smaker godt, noen andre er helt pyton selv om det er bare nyanser som skiller dem fra hverandre.
Det er også litt vanskelig å lage tofurett godt. Dvs; mange smaker tofu i nuddelsuppe på ferie i Asia. Tofu varmet i suppe uten forsteking er helt forjævlig om man spør meg. Generelt er jeg skeptisk til tofu i sauser. Frittert er en helt annen historie. Du kan få oppskrift på Tofu Scramble av meg, er så og si det eneste retten jeg kjøper tofu til. Tofu får bedre struktur om du fryser den før bruk.
Tofu skal presses for vann før steking, den ligger som regel i vann. Tofu skal oppbevares i vann i kjøleskap, bytt vannet ca hver dag (etter åpning). Følg datostemplingen!
Kommer mer enn gjerne med mer tips på bra vegetarmat!