Terka - tid for endring

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Nå er det litt mindre igjen i stuen.. kabelsalaten er dog ikke ryddet opp når bildene ble tatt. En foreløbig benk er også under bygging for å se om løsningen kan bli bra. (Kaffebordet er enda mer midlertidig. ;)) Dette er det som er igjen av stereo i stuen.
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Klippet fra et av mine andre innlegg på forumet i kveld (Må sette meg ned og lytte litt litt mer..):Da er Linn Unidisk SC koblet opp i stueanlegget.. får ikke testet stort i kveld pga 2 små og småsyk kone som vil ha lavt lydnivå.. SC kjøres som DAC/pre/prosessor rett i effektrinn, musikk via squeezebox digitalt til SC'en. Lyd fra HD PWR (sat) også koblet digitalt til SC'en. Kvalitet på DVD avspilling via HDMI er ikke testet.

    Første kommentar fra fruen var at spilleren så ut som en billigboks( ::)), men at lyden var klar/ren.
    Jeg synes at SC'en låter absolutt bra som DAC/pre. Første inntrykk er at den som DAC/pre sammen med eksisterende effektrinn/høyttalere låter noe rundere/snillere (mer "organisk"?) en Benchmark DAC1/Densen B200 forforsterkeren, samtidig så gir den et veldig klart og tydelig lydbilde og god klang i instrumenter og stemmer. (Ikke flink til å beskrive oppfatning av lyd.. er bedre til å lytte til musikken..) Foreløpig har jeg fått lyttet for lite/og lavt volum til å kunne gi noen ytterligere vurderinger. Det kan godt hende at intrykket av "rundere/snillere" endrer seg når jeg får lyttet på litt "bedre" volum da anlegget generellt har en tendens til å låte litt snillt på lavt volum.

    Foreløbige intrykk er absolutte positive. (Bortsett fra at den iflg fruen ser "billig" ut. ;D ) Den blir nok stående i anlegget og vil da erstatte DVD-spiller, hjemmekinoreceiver, stereo-forforsterker (og sansynligvis DAC'en.)
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Da er prototypen/testutgaven på ny stereobenk klar.
    Tanken var å bruke disse benkeplatene men de er for mørke. Hadde også en gammel benk/møbel fra Jysk som ble til den indre delen, så da ble det å teste ut konseptet i stedet.

    Konseptet består av 2 moduler som kan flyttes fritt for å komme lett til elektronikk og kabler. "Racket" i midten og sub'ene stikker ikke så dypt som ytterdelen sik at kabler osv kan skjules bak samtidig som at det sirkulerer luft der.

    Endelig benk skal være lysere og skjøtene i ytterbenken skal antagelig "flettes" inn i hverandre for å få samme avslutning som stuebordene våre. Skal også være glasshylle(r) og eventuellt glassdør med lufting.

    Effektforsterkere i anlegget er/blir selvsagt klasse D. Foreløbig er det kunn SAT-Mottaker og Linn Unidisc SC som skal stå i "racket", effektforsterker står bak. Har vurdert stillegående kjølevifte som blåser inn luft bak fra sidene men "føler" meg fram på behovet først.

    Tar gjerne imot tilbakemeldinger på forbedringer/utfordringer med konseptet.


    Bilder av forrige benk og ny benk:
     

    Vedlegg

    Brasse

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2008
    Innlegg
    5.095
    Antall liker
    9
    Herlig dekoder! Har akkurat samme og lovprisen den kvar einaste dag :-X

    ;)

    Bowers'ene tåler å stå såpass inntil veggen?
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Dekoderen er bra ja. :) Har "full pakke" med kanaler. TV2 sport kom inn da svigerfar måtte se laget han jobber med i aksjon, og kampen ikke ble sendt på en kanal vi hadde. Ringte og bestillte en time før kampen startet og rakk akkurat kampen etter noen purringer.. ;D

    B&W'ene står på hjul! ;D Dvs de står fint intill veggen normalt (også barnesikkert mtp tilkobling av signalkabler), og trekkes ut i fritt rom når det er tid for lytting.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Når de to små og fruen har lagt seg så har det endelig vært litt tid for lytting til musikk.

    Og da måtte det også testes litt.. ::)



    Konklusjonen er at Linn Unidisk SC låter "bra nok" til at den blir værende alene.
    Samtidig så er det nesten synd å selge en så bra DAC som Benchmark'en. Den låter riktig bra! (Ihvertfall i dette oppsettet.)
    Målet er dog å få minimert oppsettet litt i stuen, og det er godt på vei nå. Har heller ikke bruk for den i andre annlegg for tiden.



    Det har vært noen komponenter som har gått ut døren siste uken.
    Antagelig går det noen til ut neste uken(e) også:



    Da er er greit å ha ekstra roterom samt en tålmodighetsfull frue også. :)
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Kvelden i går ble tilbrakt med veslejenta på armen og musikk på anlegget.
    Siden Densen forforsterkeren ikke var ute av huset enda så var det jo en mulighet for å teste litt.
    Forforsterker steget i Unidisk'en ble lyttet til opp mot Densen B200 forforsterkeren (Unidisk'en koblet til Densen via "line-out").



    Konklusjonen er at Linn'en også skal få spille som forforsterker, det er "bra nok" for stueanlegget.
    Det ser ut til å forbli tomme hyller her fremmover om jeg ikke fyller på med litt effekt for senter og fremtidige bakkanaler! ;D
     

    Vedlegg

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.912
    Antall liker
    21.987
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    At linn Linn Unidisk SC er en glimrende boks bekreftes nok en gang. Jeg synes ikke den ser billig ut. Men fri for bling er den.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Valentino skrev:
    At linn Linn Unidisk SC er en glimrende boks bekreftes nok en gang. Jeg synes ikke den ser billig ut. Men fri for bling er den.
    Er enig i at den er glimrende ja. :)
    Her i hjemmet erstatter den en Benchmark DAC1, Densen B-200 forforsterker, Denon AVR-3808 hjemmekinoreceiver og en Denon DVD-3930 spiller. Totalt har vel dette samme nyprisen som Linn Unidisk SC. Dog må det inn nye effektforstkere for å få den til å spille i senterkanal og surroundkanaler etterhvert.
    Det rydder veldig opp i stuen å få inn Linn'en i stedet. :)

    Denon DVD-3930 er nok bedre på avspilling av film (bilde-delen) slik jeg ser det. Bra på SACD og CD skal den også være, men her slår Unidisk'en den. Denon AVR-3808 har bedre muligheter til instilling av delefrekens mot sub, harromkoreksjon, kan spille i flere soner/ osv, men er mye dårligere på lydkvalitet ved musikkavspilling.

    Neste helg skal det (antar jeg) prøves ut en B&W FPM6 som senterkanal. Dette er en veggmontert høyttaler som passer fint inn med plasmaskjermen vi har. Musikk er viktigst og man kan da ingå visse "kompromiss" på lydsiden for å få inn hjemmekinoløsningen. Må da kommende uke finne ut hvilken effekt som skal brukes på senterkanalen, men har som en utvei mulighet til å hente opp en Lyngdorf SDA2175 fra furteboden.

    Junior på 18 mnd tøffer seg forresten på til Hip-Hop på "dansegulvet" forran annlegget akkurat nå. Linn spilleren klarer Hip-Hop fint også den! ;D
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Vel, da var B&W FPM6 (http://www.bowers-wilkins.com/display.aspx?infid=1179) prøvd ut som senterhøyttaler levert tilbake.
    Den ble alt for tynn nedover i mellomtonen til få en ok match mot hovedhøyttalerne. Det låt faktisk en del bedre å kjøre med "phantom center" via hovedhøyttalerne. Senterkanallyden var bedre definert med en aktiv senterhøyttaler, men "manglene" var såpass store at det låt bedre uten B&W FPM6.

    Drodlet litt rundt ide'en å bygge inn senterhøyttaler i rack med selger..
    Tror nesten det må til en senter med volum på kasse og areal på membran for å følge hovedhøyttalerne både rundt det å flytte luft og gå dypt nok ned i frekvens. Enten en butikkferdig "kassehøyttaler" som plasseres i rack'et, eller en innbyggingshøyttaler som det bygges egen kasse til som passer i racket. Alternativt ferdig høyttaler og at ny stereobenk bygges ut fra de målene den har. Selger ville låne meg flere alternativer for å prøve ut, men jeg takket nei. Velger å spille med "phantom center" en stund fremmover nå for å teste dette mer ut, samt innhente mer informasjon til alternativer.

    Linn Unidisk SC har forresten noen andre fordeler over den todelte stereo7hjemmekinoløsning!
    Under ettermiddagens dansesesjon forran anlegget med småtassene fant jeg ut at det bare skulle et tastetrykk til for å velge musikkavspilling i ren stereo eller stereo+sub. Karpe Diem "trøkka" en del mer med 4 stk 12" elementer en 2 stk! Dog ikke helt frekvenslinjær lyd, men absolutt brukbar "konsertlyd" for rap og hip-hop! (stakkars naboer!!) ;D
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Det er da et annlegg til i huset.. (og fortsatt komponenter til enda ett ser det ut til ::))
    Dette er furteboden, annlegget er på plass mens rommet skal fikses opp.



    Rommet skal dempes mtp resonanser, det skal dør inn til rommet innenfor, kobles opp en dimmer til taklyset, osv. Og ikke minst ryddes.. inntil videre så er det en del andre prosjekter som har prioritet, og en del av råvarene til disse står i furteboden. Anlegget spiller ganske slik det står i dag også.



    All elektronikk som står på gulvet er enten på vei ut av huset eller på vei inn. Kilde/forsterkersett som brukes her står i rommet innenfor, kun høyttalere og sub'er skal stå i rommet. Musikkavspilling styres via WLAN (iPod Touch.) :)
     

    Vedlegg

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Dimmer??

    Forhåpentligvis ikke på samme kurs som anlegget - det kan gi anlegget ganske makabre arbeidsforhold.

    Utover det - misunner å ha litt ekstra med rom til anlegg og moro!
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    tore_v1 skrev:
    Dimmer??

    Forhåpentligvis ikke på samme kurs som anlegget - det kan gi anlegget ganske makabre arbeidsforhold.

    Utover det - misunner å ha litt ekstra med rom til anlegg og moro!
    '

    Takk for påminnelsen! Det skal jeg sjekke før jeg evt. setter opp en dimmer. Stikkene i dette rommet samt boden innenfor har egen kurs så det kan jo være greit å holde det "rent" for støy når jeg har muligheten til det. Fast belysning lar seg jo leve med. (Er ikke ute etter å få opp "romantikken" i dette rommet... ;D)
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Tja - hva med stearinlys? Renere strøm med mindre belastningspunkter, og med mindre du kjører klasse A eller rør så blir det jo gjerne kaldt om vinteren.. hehe

    Uansett - hvem hører musikk med lyset på? Du kan jo bare sette inn en litt mindre stettlampe med litt mørk skjerm, kan bli både pent, og litt dust [du:st] lys. :)

    En dimmer har blant annet tatt knekken på et par diamantdiskanter har jeg fått høre. Dyre disse dimmerne!
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.912
    Antall liker
    21.987
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Er vel forskjell på dimmerstrømforsyninger.
    En skikkelig anleggsstrømforsyning lar seg heller ikke affisere av overtoner på nettstrømmen. At strømforsyninger i mange stereo fremdeles konstrueres for samme nettstøynivå som i 1970 er så sin sak...
     

    hifiguru

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.07.2002
    Innlegg
    5.715
    Antall liker
    1.259
    Sted
    Porsgrunn
    Torget vurderinger
    1
    Terka skrev:
    Da er prototypen/testutgaven på ny stereobenk klar.
    Tanken var å bruke disse benkeplatene men de er for mørke. Hadde også en gammel benk/møbel fra Jysk som ble til den indre delen, så da ble det å teste ut konseptet i stedet.

    Konseptet består av 2 moduler som kan flyttes fritt for å komme lett til elektronikk og kabler. "Racket" i midten og sub'ene stikker ikke så dypt som ytterdelen sik at kabler osv kan skjules bak samtidig som at det sirkulerer luft der.

    Endelig benk skal være lysere og skjøtene i ytterbenken skal antagelig "flettes" inn i hverandre for å få samme avslutning som stuebordene våre. Skal også være glasshylle(r) og eventuellt glassdør med lufting.

    Effektforsterkere i anlegget er/blir selvsagt klasse D. Foreløbig er det kunn SAT-Mottaker og Linn Unidisc SC som skal stå i "racket", effektforsterker står bak. Har vurdert stillegående kjølevifte som blåser inn luft bak fra sidene men "føler" meg fram på behovet først.

    Tar gjerne imot tilbakemeldinger på forbedringer/utfordringer med konseptet.


    Bilder av forrige benk og ny benk:

    Tar form det her terka, grattis med SC!
    Vedr benken din, synes dybden er litt voldsom, hadde den vært noe grunnere tror jeg den hadde fått et noe lettere uttrykk. Tror det kunne vært tøft om subbene stakk litt ut fra bordet i front.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Takk for tilbakemeldinger Val & hifiguru.

    Jeg ser hva som menes rundt dybden på benken og at det dominerer. Planen har dog vært at effekttrinnene skal stå bak sub'ene samt "racket" i midten, da trenger jeg dybden på 62 cm for å få plass. Prøvespiller dog med effekttrinnene i racket nå, og blir de værende der så kan dybden kuttes ned en del.

    Ang. dimmer så er det 230V lampe/pærer, samt kun bryter på den ene fasen. En enkel dimmer der er nok ikke det værste som kan skje for lyden i anlegget nede. Kan også ta noen målinger på kursen for å sjekke det dersom den blir satt opp.

    Unidisk SC "imponerer" ikke så mye visuelt, men jeg blir mer og mer fornøyd med lyd og brukervennlighet. På bildesiden er den gamle DVD spilleren bedre.

    Tror det blir stillstand på hififronten en stund fremover nå. Det er dåp i hjemmet om to uker og en del andre prosjekter som må prioriteres frem mot det. Heldigvis så er det mye igjen av høsten enda! :)
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    62cm dybde er da ikke spesielt mye? Ikke mer enn man trenger for å ha plass til litt voksne bokser pluss litt stive kabler med noe størrelse på pluggene. Jeg har et Audio-Magic rack i TVstuen - målte det akkurat nå for sikkerhets skyld - og det har en dybde på 57 cm. Sånn cirka. Og da må det likevel stå et stykke ut fra veggen bak for at kablene skal få plass.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Kom hjem i går kveld etter en lengre middag med jobben på Eik i Oslo og syntest at det var noe rart med lyden på anlegget i stuen. Sjekket litt og på den ene effektforsterkeren var hadde sikringskretsløpet koblet inn for det ene forsterkertrinnet.. sjekket videre og fant ut at pluggene på høyttalerkabelen var ute av høyttaleren og låg med kontakt med hverandre... (What the f... ???! Kona hørte meg helt ned på soverommet..) Det må ha vært vaskehjelpen som har flyttet på høyttalerene mens hun gjorde rent og dermed også klarte å få kablene ut av ht. (Har gitt tydelig beskjed om at rundt stereoen vaskes/ryddes det selv.)

    => Er nå glad jeg byttet ut de gamle effektforsterkerene som ikke hadde sikringskretsløp..
    ==> I ettermiddag er det ut og kjøpe høyttalerplugger som er låsbare!
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Takk for forslag, har hatt slike tidligere og vært fornøyd med dem.

    Gikk forøvrig for disse siden jeg likevel gikk forbi "klubben" i dag:

    Ikke verdens peneste, men de er bak høyttalerne og de er ekspanderende. Dvs når man skrur til den ytre hylsen godt så ekspanderer pluggen som går inn i høyttalerterminalen. Skrudde godt til og testet... kunne dra høyttaleren bakover etter kabelen. ;D
    Satte også et slikt sett på høyttalerne i det andre anlegget slik at det er "sikkert" der også.

    Fikk forøvrig ca 30 % bedre pris en det som står på nett/nettbutikk til kjeden, selger sa de hadde justert prisen pga kronekursen.. men det har de ikke gjort på nettbutikken sin enda.
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Da ser det ut som om disse snart kommer i hus for en stund også..



    Dette er System Audio SA10 - Anniversary, en jubileumsutgave av SA1550 som er oppgradert med elementer, kabling og delefilter fra SA1750.

    Planen er å få plassert dem hos mine foreldre, sammen med en forrforsterker og effektforsterker, slik at det blir ok lyd der til juletider. ;D
     

    Vedlegg

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.962
    Antall liker
    8.260
    Torget vurderinger
    1
    Sånn har jeg også tenkt! ;)
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Da er kjøp av System Audio SA10 - Anniversary avklart, de kommer hit ila kommende uke.

    Tanken er i første omgang å sette opp følgende komponenter hos mine foreldre:
    SB Classic - Densen B-200 - Rotel RB 1092 - System Audio SA10. I tillegg kommer tilkobling av dvd og digitalmottaker. Etterhvert får vi se hva som skal bli stående av faste komponenter i anlegget. Rotel'en skal nok hjem hit igjen.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Vel... siden det er min tråd, og det ikke blir så mye tid til musikk og få mer skikk på musikkanlegg/rom der det spilles så kan jeg også legge til noen bilder av andre hobbyer det ikke blir så mye tid til om dagen.

    Turbil og minibuss (kommer godt med når man går opp ett sted og kjører ski ned ett annet sted en man gikk opp..)


    Den står litt parkert om dagen.. både fordi det er lite behov for bil.. og fordi toppen må overhales før den kjøres på lengre turer.
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    ..og når man er på tur så er det uteaktiviteter som gjelder:
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Enda noen turbilder.. disse er fra Alagna (Italia), Disentis - Sveits og Andermatt (Sveits)





    Tror vi var blandt de laveste gutta på turen, men hadde de lengste skiene. ;D
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Siden dette tross allt er en hifi-tråd så får jeg "skynde" meg å legge inn noen situasjonsbilder fra stuen akkurat nå. (Jeg fikser kjøkken, jeg roter, jeg gjør akkurat som jeg vil.. før jeg må skynde meg og rydde litt igjen slik at allt er på plass når fruen er tilbake i hjemmet.. ;D)

    En liten teaser...



    Og her er resten av denne go'saken av en vaskemaskin som begynner å dra på årene men likefullt spiller bra!



    Oversiktsbilde over stueanlegget.
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Kjære Linn må få komme frem i lyset også. (Fruen kaller Linn Unidisk SC'en for Linn når vi snakker om denne, f.eks hvor er fjernkontrollen til Linn.. kjær komponent får selvsagt kallenavn som passer!



    og her er resten av banden..



    Og til slutt nok et lite oversiktsbilde..




    Må snart få noen bilder av roteboden også. :)
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Minneverdige stunder...

    Må nesten dele denne..

    Junior (20 mnd) så på Disney Chanel i ettermiddag, hvorpå han ble ganske fort uinteressert i hva som foregikk på skjermen og gikk for å leke med bilene sine. Jeg spurte deretter om jeg skulle sette på musikk i stedet, og det svarte han ja til. Zappet så over på Voice hvor det ble spillt Karpe Diem videoer/låter. Dette resultete i at han slapp bilene og gikk foran anlegget og startet å danse, etterhvert så forsøkte han å nynne med på refrenget på den ene låten også mens han danset! ;D
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Elektron skrev:
    Slike øyeblikk er ubetalelige :)

    mvh Elektron
    Enig! Vi prøver å være ganske observante på hva han liker/ikke liker av musikk og spiller litt av det han liker hver dag slik at han også ta del i vår "musikalske glede". Han var ganske tidlig ute på å "danse" til Timbuktu (stod og svaiet på gulvet før han kunne gå..), ellers så har han "tatt av" til AC/DC ++ Sist fredag slo Creedence godt ann, og i dag altså Karpe Diem. På kvelden brukes forresten mye rolig,pianobasert,musikk. Det fungerer ganske godt å ha det i bakgrunnen når energinivået skal senkes litt før det er leggetid.


    De System Audio SA-10 som ble nevnt tidligere i tråden fikk forresten etter gode tips her på hifisentralen selskap av en Primare I20 mandag denne uken.



    Den virker til å være en ganske så bra match med SA-10 høyttalerne, og til litt over 5500 kroner totalt så er det et helt greit oppsett som nå står hos mine foreldre. :) Nå kan snart julen spilles inn! (Det blir noen middager osv hos mine foreldre i romjulen og jeg kan kose meg med litt god musikk der også. :))
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Da er Densen B-200 forsterkeren solgt og sendt med ekspresspost over natten sørover i landet.
    På en måte litt vemodig da denne "re-startet" hifiinteressen som dabbet av (ble prioritert ned en god stund) etter studietiden. her i huset er det nå ingen rene forforsterkere lenger, effetrinnene drives direkte av kilder med innebygget funksjonalitet for "forforsterkeri". (Kan man kalle det for det?? ::))
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Da har junior på 21 mnd fått seg nye høyttalere på rommet sitt. (Egentlig så er det pappa'en som har fått seg litt bedre lyd der..) Det ble noen Dali Lektor 1 som kan festes på vegg, greit når lekinga pågår som værst! :)



    I første omgang så er de satt opp med en Squeezebox Duet - DYI forforsterker og en Rotel RB192 intill jeg får på plass enten en liten hjemmemekk av en forsterker eller det blir innkjøp av en fysisk liten effektforsterker.

    Har også fått litt "fritid" en kveld denne uken og da ble det å se på gamle hjemmemekk og kretskortløsninger som ligger i "samleboksen":

    Gammelt hjemmebygg fra studietiden. (Tilkobling for en kilde. Driver små stativhøyttalere.)


    Kretskort fra en eller annen miniforsterker. (Ikke beste kvalitet men det blir da lyd.)



    Må også teste litt om det blir lyd med en liten trafo tilkoblet. Tvinne kabler, elektrikertape som isolasjon.. og lyd ble det! :)


    Muligheter for å forbedre løsningen litt? Må se hva som finnes av trafo'er ++ i den gamle samleboksen. Lenge siden sist jeg gjorde slikt men det er litt morro å se om man kan få forbedret utgangspunktet!
     

    Vedlegg

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Litt fornøyd i dag!

    Diskuterte høyttalere med fruen igjen... vi er i utgangspunktet veldig fornøyd med lyden i våre B&W 801 Matrix S3, men hun er ikke helt på bølgelengde med designet på dem. Viste henne bilder av nyere B&W 800/801/802 og hun mente at de så mye bedre ut og noen slike kunne hun gjerne tenke seg å ha i stua vår.
    Da får det bli et mål å få tak i noen brukte slike! ;D (Antatt langsiktig må.. ::))
     

    ArtDeco

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.08.2003
    Innlegg
    889
    Antall liker
    58
    Sted
    Modum
    Excellent choice.. Hadde stua og lommebok tillatt skulle jeg dratt et par nyere 802 inn til prøvelytting jeg også.
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har sett bildene - og det gjorde ikke vondt i øynene..

    EDIT:
    Utover det - morsomt å se hva du driver med diy-forsterkere. Flere bilder, og kanskje historier rundt disse er meget velkomment. Jeg skal nok bygge en liten forsterker selv snart, mest for moro, da madammen fikk et par høyttalere i julegave (eller var det jeg som fikk de?), siden hun har noe med vel høy plastikk-faktor. Gikk for størrelsen over, ift pris for dine, regner med at det blir bra etterhvert.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    DYI forsterkere ja.. bygget min første forsterker i -92, dvs første året på elektronikkstudiet. Denne spilte lydmessig så utrolig mye bedre en "plastracket" jeg fortsatt hadde etter å ha brukt alle pengene jeg fikk til konfirmasjonen på det en del år tidligere. (Den som hadde visst bedre den gangen...). Skal se om jeg får gravd opp mer info/bilder etterhvert, Bortsett fra litt utprøving av teakkabinett til den siste så har prosjektet blitt litt stående pga lite tid. (100% sykmeldt kone og en gutt på 22 mnd og ei jente på 6 mnd krever sitt.) Fikk forresten inn gamle forsterkere, platespillere osv som ikke virket av familie og venner, og mekket mye på disse på skolens elektronikklab. Morro og lærerikt! :) Det var forresten DYI forsterkeren i -92, med ekstern DYI strømforsyning med stor trafo og mange lytter, som startet hifi interessen.

    Har ellers gått litt drastisk til verk i denne uken og kastet en del hyllemetre med elektronikknotater fra denne tiden, dessverre inkludert en del forsterkerskjemaer også. Fornuften tilsier at lite tid til DYI og behov for mer plass er gjeldende også i tiden fremmover.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn