Politikk, religion og samfunn Fr.p skandale - igjen og igjen!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.556
    Antall liker
    7.875
    Torget vurderinger
    0
    Skaff først og fremst de som er ledige arbeid, særlig de unge.

    Så kan NAV ta en annen tone ovenfor deres nåværende og tidligere - klientell.
    Et meget viktig poeng! Vi har ikke stor nominell arbeidsledighet her i landet, men mye av trygdingen er gjort for å kamuflere arbeidsledighet.

    Faktisk noe overaskende at ingen partier har tat opp dette poenget, det MÅ være jobber til de som skal kastes ut av trygdeordningene!!!
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.858
    Antall liker
    309
    Siv Jensen ved roret:



    Jern ( Bly ) Erna, grandiosa, og Hareide er med som ballast.

    At Grande røys og Erna er ballast kan jeg forstå, men Hareide kan knapt kalles ballast.

    Han blir vel med som bærbar bagasje når kona tar flyturer.....
    Er det ikke 20 kg som er grensen?
     
    • Liker
    Reaksjoner: POB

    Fjernkontrollen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.08.2012
    Innlegg
    2.266
    Antall liker
    280
    Torget vurderinger
    0
    Du har visst litt tungt for å oppfatte ting, det er legen som sykemelder, og det er legen i samarbeid med NAV som trygder.
    Jeg vil jo si at det er du som er litt tett i røret her, de fleste sykemelder seg og blir trygdet pga psykiske lidelser, lidelser som ikke kan bevises.
    Ikke å få jobb kan føre til seg psykiske lidelser som tydligvis fører til uføretrygd, det er jo det tidsskrift for Den norske legeforening skriver, men for all del du vet sikkert bedre.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.206
    Antall liker
    9.525
    Jeg har nok vært borti mer "lidelser som ikke kan bevises" enn jeg liker å tenke på.
     

    Crusty

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.09.2012
    Innlegg
    3.110
    Antall liker
    1.840
    Sted
    Horten
    Jeg har i hvert fall vett nok til å skjønne at å poste noe man ikke kan stå for i affekt ikke har noe for seg. Noe visse andre kanskje burde vurdere også.

    For øvrig har du rett i at man kan klare å forfalske en psykisk lidelse, men jeg tviler på om du er klar over hvor vanskelig det ville vært i praksis. Det skal langt mere til enn et par-tre timer hos en behandler for å i det hele tatt få en diagnose, deretter skal man jo også behandles. Man må vel rett og slett være en hyperintelligent psykopat for å gjennomføre en såpass innviklet løgn, og det i seg selv er jo også verdig en diagnose.

    Jeg vet ikke hva du tror, men prosentandelen av falske diagnoser av psykiske lidelser er nok forsvinnende lav.
     

    Honkey-Chateau

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2007
    Innlegg
    3.535
    Antall liker
    385
    Forklar hvordan du kan bevise det, kom igjen nå din helvetes apekatt av en bedrevitende snegle
    Jeg påtar meg jobben som snegle med pels, armer og bein.
    Ref: Dimensjonal diagnostikk – ny klassifisering av psykiske lidelser - Tidsskrift for Den norske legeforening

    Kategoriske diagnoser defineres ut fra bestemte terskelverdier av et sett diagnostiske kriterier som omfatter symptomer av ulik spesifisitet, deres varighet og en grad av subjektiv plage og/eller funksjonssvikt.
    Dette betyr at man nå velger mellom betgnelsene syk eller ikke syk, mens virkeligheten er en glidende overgang fra helt frisk til helt uskikket til å ivareta selv basale funksjoner. Et eller annet sted underveis er det rimelig å utstede en sykmelding. Analogi: Kroppstemperatur på 37,2 er ikke årsak til sykmelding, 38 begynner å bli et problem, 40 gjør et voksent menneske fullstenig arbeidsufør. Langsomt underveis fra 37 - 40 forsvinner arbeidsevnen. Det samme gjelder eksempelvis en depresjon.

    Det har lenge vært stilt spørsmål ved gyldigheten av den kategoriske tilnærmingen til angstlidelser og depressive lidelser hos voksne. Pasienter med et antall symptomer som ligger rett under de diagnostiske tersklene (subterskeltilstander), har vist seg å ha betydelig nedsatt funksjonsevne, økt mortalitet, definert behandlingsbehov og dårligere prognose.
    Man kan altså observere funksjonell svikt, langsomt økende, ettersom pasienten driver mot sterkere psykisk lidelse. Man kan også statistisk vise økende dødlighet (ofte selvmord), og behov for assistanse i det daglige. Diagnosene må ofte stilles med basis i klinisk / funksjonell observasjon over tid, men du ser det ikke på røntgen, kan man si.

    Som hjelp til diagnose av f.eks. depresjon finnes visse verktøy som har vært utviklet og justert gjennom flere tiår, slik at man etterhvert kan vise empiri og etterprøvbarhet:
    Trolig kan angst og depresjon best betraktes som dimensjonale fenomener uten terskler mellom patologi og normalitet. Både forskere og klinikere har i en årrekke brukt dimensjonale måleinstrumenter på angst- og depresjonssymptomer, slik som Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) og Hopkins Symptom Checklist (HSCL).
    Så Fjernkontrollen, jeg mener å kunne underbygge tesen om at psykiske lidelser kan bevises.

    Honkey
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.966
    Antall liker
    8.277
    Torget vurderinger
    1
    Noen innlegg er slettet her pga. av språkbruk som er i strid med Hifisentralens reglement.


    bjornh, moderator
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    40 prosent av alle sykemeldinger i Norge skyldes nå diffuse plager som trøtthet og slapphet, viser tall fra NAV

    .
    «Trøtt og slapp» gir sykmelding - Norge - NRK Nyheter
    Denne artikkelen er viktig å få med seg.

    «Et eksempel på symptomdiagnose som brukes mer enn før, er diagnosen «slapphet/trøtthet». Dette er en diagnose som legene benytter når de ikke finner en underliggende medisinsk forklaring.»

    Rapporten slår fast at økningen i legemeldt sykefravær på grunn av slapphet eller trøtthet er på hele 69 prosent de siste tolv årene. I 2012 stod denne diagnosen for nær halvparten av alle sykemeldinger på grunn av symptomer og plager.

    I rapporten heter det videre:

    ««Tretthet/slapphet» som sykmeldingsdiagnose er derfor i mange tilfeller antagelig medisinsk uforklart, og kanskje ikke heller et medisinsk problem. Kanskje dreier det seg i mange tilfeller om andre problemer – generell tretthet på grunn av livsstil, for lite søvn eller belastende livssituasjoner i familien eller på arbeidsplassen.»

    Etaten skriver også at den sterke økningen i uforklart tretthet i befolkningen er urovekkende.

    ----

    Så enten har vi snåsaversjonen av en tse-tse-epidemi, eller så er det rett og slett nok å være litt trøtt og uopplagt for å få sykmelding og penger fra det offentlige.

    Det er sikkert et helt reellt problem for enkelte, men det er vel heller ingen tvil om at dette må være en svært så enkel måte å skaffe seg betalt fritid på.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.577
    Antall liker
    9.766
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Noen innlegg er slettet her pga. av språkbruk som er i strid med Hifisentralens reglement.


    bjornh, moderator
    Så ikke ut som Honkey tok seg nær av det. :) Og de fleste av oss er jo såpass voksne at vi ser at språkbruken kun slår tilbake på utøveren selv. Sånn sett er det egentlig greit at de får vist hvilket stoff de er laget av, selv om jeg godt skjønner at det får finnes noen grenser....
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Og den eneste måte vi kan fjerne soningskøene på er til enhver tid å ha ledige fengselsplasser, og nok ansatte til å håndtere både der administrative samt selve fengselsplassene. Jeg finner det lite samstemt med kravet om en minimal offentlig sektor, selv om jeg også gjerne skulle hatt mindre soningskøer. Men som sagt, noen vil ALLTID måtte stå i kø, og husk at jo tidligere de kommer inn for soning, jo tidligere slipper de ut og kan starte med nytt djevelskap. Med mindre fengslene virkere tilbakeførende til samfunnet da. Men i FrPs modell er det jo straff som står sentralt. Men det er jo greit å være i opposisjon da, da blir det lite tydelig at det ene kravet slår det andre i hjel.
    Fengsel er unntatt fra den udugelige delen av offentlig sektor, siden det er der man løser alle samfunnsproblemer, helst ved å begrave dem på livstid bak veldig høye murer.
    Jeg er tilhenger av overkapasitet i hele rekka på dette området. Et politi som jobber raskere, domstoler som jobber raskere, fengsler som kan ta i mot til soning umiddelbart etter at dommer er rettskraftige, fengsler som kan overføre mellom sikkerhetsnivåer etter en vurdering av domfelte (sikkerhet, formålstjenlighet) helt uten å skjele til hvor det til enhver tid finnes ledige plasser. Dette ville gitt en dramatisk bedre situasjon på en rekke forskjellige måter. Bedre rettssikkerhet, varetekt er voldsomt mye brukt i Norge, og en stor trussel mot rettssikkerheten til den varetektsinnsatte. Straffegjennomføringen vil få dramatisk høyere kvalitet bare ved å kjenne til så simple ting som løslatelsestidspunkter så tidlig som mulig.

    Et bedriftsøkonomisk mareritt, sånn på overflaten. Men jeg tror det på sikt ville redusert kriminaliteten, og at pengene ville blitt spart inn den veien.

    Jeg har notert meg at det ropes om større kapasitet fra opposisjonen. Overkapasitet er nok en utenkt tanke.
     

    POB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.09.2003
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    2.914
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    31
    Tror det er flere riktige svar her.
    Kan godt forstå at Fjernkontrollen har sine synspunkter, men språkbruken kan nok være litt på kanten. Det som er farlig når det gjelder Psykiatri er generalisering. For i svært mange tilfeller er lidelsene ganske sterke og alvorlige, så det kan være greit å tråkke litt varsomt hvis man skal ha en debatt.
    At det finnes innbildte sykdomsforløp også innen Psykiatri er dessverre en sannhet. Men spm er jo da; er ikke innbildt sykdom også en lidelse som skal behandles?
    Selv om Crusty har en vellykket behandling bak seg, har han ikke enerett på å vite hva Psykiatrien utretter og ikke utretter idag, men med en fot på innsiden, vet han nok mer om behandling enn de fleste av oss.

    Personlig tror jeg at mange personer blir offer for feil diagnose, og at Psykiatrien er lett å ty til når huslegen ikke har hverken tid eller lyst til å sette seg inn i den enkelte persons hverdagslige tilstand. "Take two Aspirins and call me in the morning" som Dr. Fjell skriver så treffende, gjelder også idag. Mange får utvidet sykdomsforløp pga overmedisinering med bivirkninger, og selvfølgelig også angst og depresjoner.

    Men dette er vel feil tråd for oss som bare lider av helt normal hifigalskap, og selvmedisinerer med litt god Whisky på fredagskvelden.
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.858
    Antall liker
    309
    Norfaktas partibarometer for Nationen og Klassekampen gir likevel et rent blåblått flertall på grunn av Frps kraftige opptur.

    På en ny meningsmåling går Frp fram med hele 4,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 21,9 prosent.

    Blir målingen valgresultat, gjør Ap et historisk dårlig valg. Bare én gang etter 1924 har Ap fått et valgresultat under 30 prosent. Det skjedde i 2001.

    http://e24.no/makro-og-politikk/fremskrittspartiet-gaar-kraftig-frem-paa-ny-maaling/21601260

    Queen - We Are The Champions (Lyrics) - YouTube
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Norfaktas partibarometer for Nationen og Klassekampen gir likevel et rent blåblått flertall på grunn av Frps kraftige opptur.

    På en ny meningsmåling går Frp fram med hele 4,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 21,9 prosent.

    Blir målingen valgresultat, gjør Ap et historisk dårlig valg. Bare én gang etter 1924 har Ap fått et valgresultat under 30 prosent. Det skjedde i 2001.

    Fremskrittspartiet går kraftig frem på ny måling - Makro og politikk - E24

    Queen - We Are The Champions (Lyrics) - YouTube
    Skjermbilde 2013-09-07 kl. 19.28.04.jpg
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.858
    Antall liker
    309
    Blir boller og brus på alle med Siv Jensen som Finansminister......

    Skal bli spennende å se når FRP får rørt litt rundt i Hvepsebolet til Høyre.

    Er vel enkelte som blir lettere andpustne der da ja......
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.858
    Antall liker
    309
    Skal vi først legge vår litt på VG som enkelte her har gjort så har de mere på menyen:

    VGs kommentatorer: Siv er vinneren!

    VGs kommentatorer: Siv er vinneren! - VG Nett om Valget 2013

    Siv Jensen, Frp
    Offensiv i skattedebatten.




    En sekser ble det.

    Mandag er det å lene seg tilbake og følge slaget.

    Forøvrig er jeg enig med Hagens formaninger.

    Og så får en håpe SV, Venstre, KRF, havner under streken.
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.858
    Antall liker
    309
    Slåst de?

    Har tv,en på i bakgrunn, men synes ikke slike ting var på gang, selv om SP,s kvinne var vel høymeldt.

    Nei - tenner ikke på damer som blør neseblod, eller har Blåøye.

    Skjønner de gjør dette frivillig - de fleste av dem, men allikevel.
    Synes Brækhus er penest uten sprukken leppe, men hver sin smak.....

    Men tapere og vinnere blir det utover natt til kommende Tirsdag.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Litt rart at ansvarlige og fremsynte Frp ikke klarer å bli trodd av landets næringslivsavis, som regelrett ønsker seg et "minst mulig" Frp etter valget:
    Frp-problemet - DN.no

    Vi håper av den grunn, og på grunn av Frps holdninger til innvandrere, at Frp blir minst mulig. Det gjør ikke situasjonen bedre at tidligere Frp-leder Carl I. Hagen lover å lage bråk hvis ikke Frp-leder Siv Jensen får gjennomslag for nesten alle partiets mest outrerte synspunkter. Samarbeid handler om å gi og ta. Det handler om kompromisser. Det er ikke tilfeldig at Frp var uten innflytelse da Hagen var partileder.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.966
    Antall liker
    8.277
    Torget vurderinger
    1
    Tror det DN har litt frykt for, er et uregjerlig Frp-dyr som ikke kan temmes, der penger og skatt flyr i alle retninger etterhvert som byttedyret staten slaktes. Jeg er faktisk ikke så bekymret.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Heh, hadde de sagt det i debatten på fredag eller lørdag tviler jeg på de hadde bikka 12%. En ting er at man ikke klarer å følge opp valgløfter over tid, en helt annen ting er det å gå direkte ut så fort stemmene er tellt opp å avlyse dem.
     

    POB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.09.2003
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    2.914
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    31
    Heh, hadde de sagt det i debatten på fredag eller lørdag tviler jeg på de hadde bikka 12%. En ting er at man ikke klarer å følge opp valgløfter over tid, en helt annen ting er det å gå direkte ut så fort stemmene er tellt opp å avlyse dem.
    Ikke avlyst.
    Det er ingen smartinger som tar med seg ultimatum i forhandlinger. Ultimatum kan bare få to utganger, det ønsker de ikke da de fort kan ekskludere seg sjøl.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Man bruker som forklaring at "Hoksrud ble for ivrig i debatt."

    He-he.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Heh, hadde de sagt det i debatten på fredag eller lørdag tviler jeg på de hadde bikka 12%. En ting er at man ikke klarer å følge opp valgløfter over tid, en helt annen ting er det å gå direkte ut så fort stemmene er tellt opp å avlyse dem.
    Ikke avlyst.
    Det er ingen smartinger som tar med seg ultimatum i forhandlinger. Ultimatum kan bare få to utganger, det ønsker de ikke da de fort kan ekskludere seg sjøl.
    Det er nå engang det som er kommunisert velgerne, uavhengig hva som er smart eller ikke. Hvis de hadde ment at han bare ble for ivrig, hvorfor ikke gå ut med det på tidligere tidspunkt? Istedenfor gikk nestleder sandberg ut å bekrefta det
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Heh, hadde de sagt det i debatten på fredag eller lørdag tviler jeg på de hadde bikka 12%. En ting er at man ikke klarer å følge opp valgløfter over tid, en helt annen ting er det å gå direkte ut så fort stemmene er tellt opp å avlyse dem.
    Ikke avlyst.
    Det er ingen smartinger som tar med seg ultimatum i forhandlinger. Ultimatum kan bare få to utganger, det ønsker de ikke da de fort kan ekskludere seg sjøl.
    Det er nå engang det som er kommunisert velgerne, uavhengig hva som er smart eller ikke. Hvis de hadde ment at han bare ble for ivrig, hvorfor ikke gå ut med det på tidligere tidspunkt? Istedenfor gikk nestleder sandberg ut å bekrefta det
    Fordi man var ute etter stemmene til folk.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Nettopp.. Som jeg sier, vanligvis så står man ikke å peker nese til de som har stemt dagen etterpå..
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Blir nok også en overraskelse for mange Frp-velgere når de finner ut at ledelsen har gitt Solberg signal om at de godtar Klimaforliket fra 2011 uten innvendinger.
     

    POB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.09.2003
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    2.914
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    31
    Det gjenstår vel å se hva de får til, før de blir dømt nord og ned.
    Ingen er lurt ennå, men Dagbladet elsker å lage saker ut fra ingenting.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Det gjenstår vel å se hva de får til, før de blir dømt nord og ned.
    Ingen er lurt ennå, men Dagbladet elsker å lage saker ut fra ingenting.
    Hvorfor er man ikke lurt?
    Vel. Siden det ikke står i programmet, og man kan påstå at Hoksrud lot seg rive med, og Sandberg kun sa at det måtte da være andre måter å gjøre dette på ... så er man vel ikke lurt.

    Er personlig ganske så overbevist om at det er en ørliten andel Frp-velgere som faktisk har lest partiets program.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    C

    cruiser

    Gjest
    Det gjenstår vel å se hva de får til, før de blir dømt nord og ned.
    Ingen er lurt ennå, men Dagbladet elsker å lage saker ut fra ingenting.
    Hvorfor er man ikke lurt?
    Vel. Siden det ikke står i programmet, og man kan påstå at Hoksrud lot seg rive med, og Sandberg kun sa at det måtte da være andre måter å gjøre dette på ... så er man vel ikke lurt.

    Er personlig ganske så overbevist om at det er en ørliten andel Frp-velgere som faktisk har lest partiets program.
    Hver gang Frp har stemt for bompenger lokalt så har sentrale myndigheter fått skylden. Frp er ganske så tydelig i sitt syn på bompenger i sitt program. Jeg mener det hadde vært ganske ryddig å avfeie dette ultimatumet litt tidligere. Tror mange irriterer seg over ketil sin opptreden idag.
     
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    Det gjenstår vel å se hva de får til, før de blir dømt nord og ned.
    Ingen er lurt ennå, men Dagbladet elsker å lage saker ut fra ingenting.
    Hvorfor er man ikke lurt?
    ?? Kanskje fordi forhandlinger ikke er startet ennå?
    Du blander kortene POB. Men jeg kan garantere deg at det ikke vil stå et ord om fjerning av bompengeringer i regjeringserklæringen.
    Forhåpentligvis så står det noe om fjerning av Carl.I.Hagen....
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.719
    Antall liker
    103.640
    Torget vurderinger
    23
    Men hva er nytt da? Dette gjør alle. Ingen overraskelse.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Kommer ikke inn på Frps sider nå, men du må gjerne vise meg hvor i programmet fjerning av bompengeringer står.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn