Takker. Noen mister man tånegler av, andre brysthåret. Alligator er i sistnevnte. Mulig jeg tar en tur på polet ila uken.Alligator biter litt mer, for og si det sånnSer de har en på mitt lokale pol. Har du sammenlignet den med Aligator?![]()
|
Takker. Noen mister man tånegler av, andre brysthåret. Alligator er i sistnevnte. Mulig jeg tar en tur på polet ila uken.Alligator biter litt mer, for og si det sånnSer de har en på mitt lokale pol. Har du sammenlignet den med Aligator?![]()
Å javelja!!! Undskyld meg men.............................!!!De gærneste fyller på med klinkekuler etterhvert så de drikker, for og minimere oksygennivået i flasken
Slantje!Takker for innspill som sørger for at jeg går løs på "slantene."
Går nok betydelig kjappere. Vi snakker timer, i noen tilfeller.Slanter Hæ Bruke flere måneder for å kverke en flaske whisky
mvh
Vil det ikke da være en ide og helle whisky'en over på en karaffel med lite volum?
Lagavulin. Både 12 år cask strenght og 16 åringen burde falle i smak hvis du liker røyket whisky. Eller så har jo Laphroaig en cask strenght til rett over 700,- som er meget godSom ny Whisky-smaker trenger jeg noen tips/retningslinjer.
Har alltid vært glad i cognac, men kjøpte en Laphroaig 10 år Single til 500,- for et par uker siden for å smake litt.
Nå er Cognac'en helt i vasken og jeg vil ha mer Whisky. Problemet som ny bruker er at det er mange merker å velge i og jeg vil helst unngå bomkjøp.
Hva skal en nybegynner se etter? Er feks alle singlemalt bankers? Er irsk bedre enne skotsk? osv osv..... Vet det er mye smak og behag selvfølgelig, men det er vel noen merker som aldri er feil?
Tar gjerne tips som er i samme gata som Laphroaig og rundt 5-600,-
/Per Olav
Ta en reise rundt Islay vha Polet og Tax-Free - som forberedelse på et besøk der!Takker for tips alle sammen, det begynner å utforme seg ei innkjøpsliste her nå, så får jeg teste sånn litt etterhvert.
Har ikke smakt annet enn Laphroaig, og sånne billige som man putter i kaffen, så jeg vet vel ikke hva jeg foretrekker ennå.
Skal ta en tur til den lokale Whiskybutikken og sjekke litt nøyere hva som finnes.
Må lese meg litt opp på emnet også, har begynt å skjønne at det er rimelig stort.
/Per Olav
Ser absolutt ut som et sted jeg kan tenke meg å besøke, jaTa en reise rundt Islay vha Polet og Tax-Free - som forberedelse på et besøk der!Takker for tips alle sammen, det begynner å utforme seg ei innkjøpsliste her nå, så får jeg teste sånn litt etterhvert.
Har ikke smakt annet enn Laphroaig, og sånne billige som man putter i kaffen, så jeg vet vel ikke hva jeg foretrekker ennå.
Skal ta en tur til den lokale Whiskybutikken og sjekke litt nøyere hva som finnes.
Må lese meg litt opp på emnet også, har begynt å skjønne at det er rimelig stort.
/Per Olav
Islay Malt Whisky and Islay Whisky Distilleries Map
Får vel ta en kveld med musikk og whiskysmaking når jeg en gang får "røra" er tilbake. Har Cragganmore, Mitchell (blended) og Laga 16 og Ardbeg Gallileo, som kunne trengt litt "lufting"Bowmore kjenner jeg fra før, og det er absolutt en drikkanes islay, med flott røykpreg og rik, fruktig smak. Overstående historie, kommer garantert til å medføre at whiskydrammene fra nettopp denne flaska, kommer til å varme ekstra godt...
Første Whiskyflaska er tom, Laphroaig. Dette ga mersmak, og jeg får si som jeg sa når jeg første gang fikk horn inn i huset; skjønner ikke hva jeg har drivi med fram til nå. Men det er vel med lyd som med edle dråper, noe bare liker man og ferdig med det.
Har gått til innkjøp av en Lagavulin 16 som skal prøvesmakes i kveld.
Finnes det noe sted hvor jeg kan lære meg uttalen av de forskjellige merkene? Det ligger liksom ikke helt opp i dagen hvordan feks Laphroaig uttales?
/Per Olav "fersking"
Her har du gull:Første Whiskyflaska er tom, Laphroaig. Dette ga mersmak, og jeg får si som jeg sa når jeg første gang fikk horn inn i huset; skjønner ikke hva jeg har drivi med fram til nå. Men det er vel med lyd som med edle dråper, noe bare liker man og ferdig med det.
Har gått til innkjøp av en Lagavulin 16 som skal prøvesmakes i kveld.
Finnes det noe sted hvor jeg kan lære meg uttalen av de forskjellige merkene? Det ligger liksom ikke helt opp i dagen hvordan feks Laphroaig uttales?
/Per Olav "fersking"
Kanon!!Her har du gull:Første Whiskyflaska er tom, Laphroaig. Dette ga mersmak, og jeg får si som jeg sa når jeg første gang fikk horn inn i huset; skjønner ikke hva jeg har drivi med fram til nå. Men det er vel med lyd som med edle dråper, noe bare liker man og ferdig med det.
Har gått til innkjøp av en Lagavulin 16 som skal prøvesmakes i kveld.
Finnes det noe sted hvor jeg kan lære meg uttalen av de forskjellige merkene? Det ligger liksom ikke helt opp i dagen hvordan feks Laphroaig uttales?
/Per Olav "fersking"
Pronunciation
Kan vel regne meg som en fersking av Whisky jeg også.Første Whiskyflaska er tom, Laphroaig. Dette ga mersmak, og jeg får si som jeg sa når jeg første gang fikk horn inn i huset; skjønner ikke hva jeg har drivi med fram til nå. Men det er vel med lyd som med edle dråper, noe bare liker man og ferdig med det.
Har gått til innkjøp av en Lagavulin 16 som skal prøvesmakes i kveld.
Finnes det noe sted hvor jeg kan lære meg uttalen av de forskjellige merkene? Det ligger liksom ikke helt opp i dagen hvordan feks Laphroaig uttales?
/Per Olav "fersking"
Bare hyggelig det!Mange bra tips JanOlav, takker.
Smakte noen glass Laga 16 igår. Veldig god etter min smak, men kunne vært en anelse mer røyksmak. Liker nok Laphroaig bedre.
Har notert, og får sjekke de ut etterhvert.
/Per Olav
Takker!Jan Olav,
26 år gammel malt fra Port Ellen er IKKE noe man drikker som tidtrøyte!! Dette er gudenektar!!!
Det er whisky du tar fram når meget gode venner er på besøk, eller ved andre ganske spesiele anledninger.
Sammen med ferdigpizza og MGP er det i allefall helligbrøde!
Noen av oss kan mene at en god whisky godt kan lukte og smake omtrent som et gammelt nedbrent fiskebruk. Jeg er blant dem.Kom i skade for å stikke tunga nedi noe Talisker i går... fy for svarteste jævlige!!! Som å sleike en fersk branntomt! Åpenbart ikke min greie - hehe... Men så dukket det opp en flaske Balblair 1990 og DET var helt andre saker!