RPG produkter til Bergen

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • lyd & akustikk arrangerer en ny fellesbestilling av RPG produkter til Bergen nå. RPG produkter er i stor grad custom basert på produksjon på bestilling og fraktes på palle. Det gir høy fraktkostnad. En fellesbestilling til en adresse reduserer fraktkostnaden for kunder. Man henter selv produktene.

    Expo hvit nærfelt (Liten).jpg


    Leveringstid:
    Produksjonstid er alltid varierende med RPG produkter og spesielt nå under koronakrisen. Man bør beregne minst 6 uker. Avhenger også av hva som blir bestilt.

    Bestillingsfrist:
    Frist for å bestille varer er satt til søndag den 20. september. Man må forhåndsbetale produktene.

    Fraktkostnad:
    Kostnad for frakt vil være avhengig av hva som bestilles (dimensjon) og hvor mange som deler på frakten. Veldig store paneler trekker fraktkostnaden opp ganske betydelig. Vi regner dette ut når fristen har gått ut.

    Produkter:
    Vi kan være behjelpelig med råd og tips til type tiltak. Utvalget består i absorbenter, diffusorer, hybrid absorbent/diffusor og bassfeller i ulike størrelser og finisher.

    Det er vel i stor grad unødvendig å si det da de flest lydinteresserte vet dette i dag, men forbedring av akustikk er vesentlig for å hente ut potensialet til anlegget. Og gode akustiske produkter gir selvsagt et helt annet resultat enn tepper, gardiner, møblering osv. RPG tilbyr også målinger på det aller meste. Gjør derimot oppmerksom på at målingene ikke automatisk kan overføres til små rom hvor etterklangstid ikke eksisterer. Her er vi behjelpelig med informasjon om hva man kan oppnå i et lite rom.

    Noen bilder av rom med RPG produkter.


    0071-660x439.jpeg


    Stue Absorbor Disc beige 150 cm (Liten).jpeg


    BAD Arc 4b white.jpg


    RPG Diffractal (Custom).jpg


    Ceiling (Liten).jpg


    26170591_1379878998790395_8814945997704426719_o (Liten).jpg


    Nettside:
    Kontaktinfo:
    info@lydogakustikk.no
    Tlf: 40 24 29 47
     

    Kommentarer

    lydogakustikk

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    14.06.2014
    Innlegg
    1.178
    Antall liker
    2.127
    Viser litt utvikling med målinger før og etter bruk av noen Broadsorbor paneler på sidevegger ved siden og bak høyttalerne i et lite rom. Her oppstår det blant annet SBIR som er en kansellering som går mellom lyd fra høyttaler og refleksjonen som slår tilbake fra vegg.

    Målinger er vist med 1/24 dB glatting og vises med begge kanaler opp til ca. 1 KHz. Det er ingen EQ i bruk. Bildene kan åpnes i egen fane (høyre knapp på mus for å få opp meny) hvis man vil sammenligne enklere.

    Først en frekvensrespons måling uten tiltak i dette området:
    Frekvensrespons før og uten sidetiltak.jpg


    Og vannfall før:
    Vannfall før og uten sidetiltak.jpg


    Vi prøver først to stk Broadsorbor (en på hver side) ved siden og bak høyttalerne med dimensjon 120x80x10,4 cm og får følgende resultat:
    Frekvensrespons med to stk Broads 120x80x10cm.jpg

    Vannfall:
    Vannfall med to stk Broads 120x80x10cm.jpg

    Blant annet er dippen ved 115- 126 Hz blitt redusert og det er også en ørlite reduksjon ved 69 Hz dippen foruten andre forbedringer.

    Så erstatter vi disse med litt større Broadsorbor paneler med dimensjon 150x80x10,4 cm. Altså 30 cm høyere.
    Vi ser da at dippen ved 115- 126 Hz området høynes ytterligere.
    Frekvensrespons med to stk Broads 150x80x10cm.jpg

    Vanfall:
    Vannfall med to stk Broads 150x80x10cm.jpg



    Videre må vi flytte på tiltak på frontveggen. Det står et par Modffractal diffusorer på frontvegg og to stk BAD Arc inntil hjørnene. Vi må skyve alt på midten for å gjøre plass i hjørnene til flere Broadsorbor paneler langs sideveggene. Da er det greit å måle først å se hva som skjer med denne forskyvingen. Og vi ser at det blant øker en dip ved 32 Hz.

    Frekvensrespons med Modffrac og BAD Arc skjøvet til venstre.jpg


    Så plasseres vi ytterligere to stk Broadsorbor (en på hver side) på bakre sidevegg inntil hjørnene. Samme dimensjon som forrige med 150x80x10,4 cm. Og vi måler igjen.
    Frekvensrespons med fire stk Broads 150x80x10cm.jpg


    115 Hz området har trukket seg ytterligere opp og vi har en enda jevnere respons foruten en mindre dip ved 32 Hz som økte som resultat av at tiltak på frontvegg ble skjøvet.

    Vannfallet er også forbedret med mindre resonanser. Sammenlign gjerne med den første (rød graf) uten tiltakene. Man kan da merke seg at decayet i 20-30 Hz faktisk er blitt redusert en del. Det kan riktig nok være litt tilfeldig.
    Vannfall med fire stk Broads 150x80x10cm.jpg


    Her er bilder med to Broadsorbor på hver side.
    IMG_20200910_170451 (Liten).jpg

    IMG_20200910_170500 (Liten).jpg


    Tar også med en overlay med frekvensrespons før og etter med litt høyere oppløsning på grafen:
    Overlay frekvensrespons før og etter.jpg


    Alt i alt en fin forbedring. Resultatet er lyd med mer fylde, mer trøkk, strammere og mer artikulert bass og mer korrekt tonalitet. Det er riktig nok enda mer å gå på, og da må man gjerne fortsette med tiltak andre steder. F.eks er det her ingen tiltak i taket over høyttalerne eller bak hvor skråtak møter vegg i dette tilfellet. Der ligger en del resonanser.
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

lydogakustikk
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
2.127
Link til alle artikler
47
lydogakustikk sine annonser
Bransjenyheter
Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

Introduksjon av Vera Audio Coherence 12

  • 68
Ønsker å presentere høyttaleren Vera Audio Coherence 12 og dele tanker bak designet. Høyttaleren nærmer seg ferdigutviklet og målet er å lansere den innen sommer/høst. Et bilde under av...
Fortsett
Bransjenyheter
Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

Modffractal-et produkt å teste før det er for seint

  • 30
Som det ble nevnt i en annen nyhet, så vil flere av produktene fra RPG ikke bli tilgjengelig lenger for private snart. Link...
Fortsett
Bransjenyheter
Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

Kan gå mot slutten for RPG produkter til private

  • 0
Det skjer endringer med RPG som gjør at mange av produktene fremover vil kun selges i høyt antall og prisene vil også stige. Man vil rette seg mot pro-markedet. Har du hatt planer om å bestille...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

Fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Oslo

  • 1
Har en kunde i Oslo som vurderer å bestille en del RPG produkter og vil i den forbindelse undersøke om flere i området vil være med på denne bestillingen. Pallefraktkostnaden fordeles da på flere...
Fortsett
Bransjenyheter
RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

RPG akustikkprodukter på tilbud i Bergen

  • 3
Vi selger en del produkter nå med meget god rabatt. I utgangspunktet produkter som må hentes i Bergen, da frakt blir fort kostbart med disse størrelsene. Med tanke på at man vanligvis betaler...
Fortsett
Bransjenyheter
Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

Dokument om designet av Vera Audio P400/1000

  • 34
Vi har laget et dokument med en del info om designet og tekniske løsninger av Vera Audio P400/1000 effektforsterkeren. Kun på engelsk vel og merke. Dokumentet kan sees eller lastes ned her...
Fortsett
Topp Bunn