RPG produkter til Bergen

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • lyd & akustikk arrangerer en ny fellesbestilling av RPG produkter til Bergen nå. RPG produkter er i stor grad custom basert på produksjon på bestilling og fraktes på palle. Det gir høy fraktkostnad. En fellesbestilling til en adresse reduserer fraktkostnaden for kunder. Man henter selv produktene.

  Expo hvit nærfelt (Liten).jpg


  Leveringstid:
  Produksjonstid er alltid varierende med RPG produkter og spesielt nå under koronakrisen. Man bør beregne minst 6 uker. Avhenger også av hva som blir bestilt.

  Bestillingsfrist:
  Frist for å bestille varer er satt til søndag den 20. september. Man må forhåndsbetale produktene.

  Fraktkostnad:
  Kostnad for frakt vil være avhengig av hva som bestilles (dimensjon) og hvor mange som deler på frakten. Veldig store paneler trekker fraktkostnaden opp ganske betydelig. Vi regner dette ut når fristen har gått ut.

  Produkter:
  Vi kan være behjelpelig med råd og tips til type tiltak. Utvalget består i absorbenter, diffusorer, hybrid absorbent/diffusor og bassfeller i ulike størrelser og finisher.

  Det er vel i stor grad unødvendig å si det da de flest lydinteresserte vet dette i dag, men forbedring av akustikk er vesentlig for å hente ut potensialet til anlegget. Og gode akustiske produkter gir selvsagt et helt annet resultat enn tepper, gardiner, møblering osv. RPG tilbyr også målinger på det aller meste. Gjør derimot oppmerksom på at målingene ikke automatisk kan overføres til små rom hvor etterklangstid ikke eksisterer. Her er vi behjelpelig med informasjon om hva man kan oppnå i et lite rom.

  Noen bilder av rom med RPG produkter.


  0071-660x439.jpeg


  Stue Absorbor Disc beige 150 cm (Liten).jpeg


  BAD Arc 4b white.jpg


  RPG Diffractal (Custom).jpg


  Ceiling (Liten).jpg


  26170591_1379878998790395_8814945997704426719_o (Liten).jpg


  Nettside:
  Kontaktinfo:
  info@lydogakustikk.no
  Tlf: 40 24 29 47
   

  Kommentarer

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  189
  Antall liker
  91
  Viser litt utvikling med målinger før og etter bruk av noen Broadsorbor paneler på sidevegger ved siden og bak høyttalerne i et lite rom. Her oppstår det blant annet SBIR som er en kansellering som går mellom lyd fra høyttaler og refleksjonen som slår tilbake fra vegg.

  Målinger er vist med 1/24 dB glatting og vises med begge kanaler opp til ca. 1 KHz. Det er ingen EQ i bruk. Bildene kan åpnes i egen fane (høyre knapp på mus for å få opp meny) hvis man vil sammenligne enklere.

  Først en frekvensrespons måling uten tiltak i dette området:
  Frekvensrespons før og uten sidetiltak.jpg


  Og vannfall før:
  Vannfall før og uten sidetiltak.jpg


  Vi prøver først to stk Broadsorbor (en på hver side) ved siden og bak høyttalerne med dimensjon 120x80x10,4 cm og får følgende resultat:
  Frekvensrespons med to stk Broads 120x80x10cm.jpg

  Vannfall:
  Vannfall med to stk Broads 120x80x10cm.jpg

  Blant annet er dippen ved 115- 126 Hz blitt redusert og det er også en ørlite reduksjon ved 69 Hz dippen foruten andre forbedringer.

  Så erstatter vi disse med litt større Broadsorbor paneler med dimensjon 150x80x10,4 cm. Altså 30 cm høyere.
  Vi ser da at dippen ved 115- 126 Hz området høynes ytterligere.
  Frekvensrespons med to stk Broads 150x80x10cm.jpg

  Vanfall:
  Vannfall med to stk Broads 150x80x10cm.jpg  Videre må vi flytte på tiltak på frontveggen. Det står et par Modffractal diffusorer på frontvegg og to stk BAD Arc inntil hjørnene. Vi må skyve alt på midten for å gjøre plass i hjørnene til flere Broadsorbor paneler langs sideveggene. Da er det greit å måle først å se hva som skjer med denne forskyvingen. Og vi ser at det blant øker en dip ved 32 Hz.

  Frekvensrespons med Modffrac og BAD Arc skjøvet til venstre.jpg


  Så plasseres vi ytterligere to stk Broadsorbor (en på hver side) på bakre sidevegg inntil hjørnene. Samme dimensjon som forrige med 150x80x10,4 cm. Og vi måler igjen.
  Frekvensrespons med fire stk Broads 150x80x10cm.jpg


  115 Hz området har trukket seg ytterligere opp og vi har en enda jevnere respons foruten en mindre dip ved 32 Hz som økte som resultat av at tiltak på frontvegg ble skjøvet.

  Vannfallet er også forbedret med mindre resonanser. Sammenlign gjerne med den første (rød graf) uten tiltakene. Man kan da merke seg at decayet i 20-30 Hz faktisk er blitt redusert en del. Det kan riktig nok være litt tilfeldig.
  Vannfall med fire stk Broads 150x80x10cm.jpg


  Her er bilder med to Broadsorbor på hver side.
  IMG_20200910_170451 (Liten).jpg

  IMG_20200910_170500 (Liten).jpg


  Tar også med en overlay med frekvensrespons før og etter med litt høyere oppløsning på grafen:
  Overlay frekvensrespons før og etter.jpg


  Alt i alt en fin forbedring. Resultatet er lyd med mer fylde, mer trøkk, strammere og mer artikulert bass og mer korrekt tonalitet. Det er riktig nok enda mer å gå på, og da må man gjerne fortsette med tiltak andre steder. F.eks er det her ingen tiltak i taket over høyttalerne eller bak hvor skråtak møter vegg i dette tilfellet. Der ligger en del resonanser.
   
  Sist redigert:
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

lydogakustikk
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
91
Link til alle artikler
27
lydogakustikk sine annonser
Bransjenyheter
Før og etter målinger med RPG produkter

Før og etter målinger med RPG produkter

 • 6
Viste noen målinger i en annonse om gruppebestilling til Bergen, men tenkte dette kunne få en dedikert artikkel med flere eksemplar. Det mest interessante er å se på tiltak som virker nedover i...
Fortsett
Bransjenyheter
Fellesbestilling av RPG produkter - Bergen

Fellesbestilling av RPG produkter - Bergen

 • 3
Det planlegges en fellesbestilling av RPG akustikkprodukter til Bergen om ikke så lenge. Da er mulig å hive seg på og få redusert fraktkostnad da den blir delt på. Produktene må enten hentes ved...
Fortsett
Bransjenyheter
Modex Plate og Modex Brodband nå med stofftrekk som standard

Modex Plate og Modex Brodband nå med stofftrekk som standard

 • 0
Modex Plate (1 og 2) samt Modex Brodband kommer nå utelukkende med stofftrekk. Utgaven med lakkert pulverlakk er utgått. Oppgitt pris er nå enten med Cara eller Expo filt stoff i ønsket farge...
Fortsett
Bransjenyheter
Rent kraftverk – Vera Audio P400/1000

Rent kraftverk – Vera Audio P400/1000

 • 179
Vera Audio har lansert sitt første produkt. P400/1000. En særdeles kraftig effektforsterker med ekstremt lav forvrengning. Dette er kort og godt rent kildevann med store kraftreserver. En...
Fortsett
Bransjenyheter
Prisene på beryllium Radian drivere og membraner stiger snart

Prisene på beryllium Radian drivere og membraner stiger snart

 • 0
Prisene på beryllium membranen har økt betydelig i 2019. Radian sitter derimot fortsatt med et lager fra 2018 hvor prisene forblir de samme til dette lageret er tomt. Det gjelder kun 8 ohm...
Fortsett
Bransjenyheter
RPG FlutterFree T - mye bedre enn spiler

RPG FlutterFree T - mye bedre enn spiler

 • 4
Dersom du ønsker å forbedre akustikken i rommet på en dekorativ måte og som ikke bygger mye ut, så kan RPG sin FlutterFree T være en meget god løsning. Flere i dag bruker spiler i lytterom...
Fortsett
Topp Bunn