Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de blåblå!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Så de med inntekt mellom 0,8 og1,2 G vil få mindre fratrekk enn før.
    Du får be denne fyren jobbe enda hardere slik at han passerer 0.8 G i inntekt da.

    Ooops. Det er visst klin umulig for han (og svært mange flere), noe Høire selvsagt visste da de foreslo dette.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    Det var sannsynligvis dette de regnet med kom under "varig tilrettelagt arbeid (VTA) med statsstøtte". Men her var det altså kommunen som sto for tiltaket.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    Jeg er for øvrig ikke høyreherre, bare interessert i hva som faktisk er politikken, og hva som er begrunnelsen.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.556
    Antall liker
    15.589
    Torget vurderinger
    2

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.556
    Antall liker
    15.589
    Torget vurderinger
    2
    Begynner å bli format over norsk politikk. FrP ekskluderer sin tidligere olje- og energiminister. Why not?

     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Hammer, meet nail. Skal si Heier treffer godt her. Svært godt oppsummert i siste avsnitt.


    Forsker og offiser i ny bok: USA-styrker i Norge kan bety økt risiko
    Norske myndigheter må ta en del av ansvaret for at Russland har rustet opp militært i Norges nærområder i nord, hevder forsvarsforsker og oberstløytnant Tormod Heier i en ny bok.

    Av
    ALF BJARNE JOHNSEN
    Publisert:
    Oppdatert i går 07:35

    Heier skriver at manglende satsing på et større forsvar fra Solberg-regjeringen har gjort Norge mer avhengig av styrker fra USA til å avskrekke Russland i nordområdene.

    Dermed er også den norske handlefriheten i forhold til Russland svekket, mener han.

    «Russerne frykter ikke Norge. Russerne frykter bare USA», skriver Heier i sin nye bok «En randstat på avveie? Norges vei inn i den nye kalde krigen 2014–2021».

    «Mer avhengighet til USA og Nato betyr også at det norske handlingsrommet blir mindre. Dermed øker risikoen for at kriser i norske nærområder kan gå
    i en retning som ikke nødvendigvis er i norsk interesse», skriver han.


    Strategisk konkurrent
    – Hva er problemet med å invitere USA inn, Heier?

    – Da inviterer vi en stormakt som bærer med seg en annen kultur for hvordan man håndterer spente situasjoner. Norske myndigheter er opptatt av å avverge krise. Mens USA er mer opptatt av å vinne en krise med Russland, som USA anser som en strategisk konkurrent. Norge, derimot anser Russland som en legitim aktør i de norsk-russiske grenseområdene, sier han til VG.

    Nedprioriterte forsvaret
    Tormod Heier viser i boken til at regjeringen til Erna Solberg fikk tydelige signaler fra tidligere forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen om at en langtidsplan uten betydelig satsing på Forsvaret, ville gjøre Norge mer avhengig av militær hjelp fra Nato og USA.


    Likevel valgte Solberg-regjeringen det billigste alternativet, hevder han:

    «Dermed synes det å være en ønsket politisk utvikling om å nedprioritere mulighetene til selv å ha kontroll i de norsk-russiske grenseområdene, og heller overlate dette til allierte», skriver Heier. Og legger til:

    «Mangel på norsk handlefrihet er langt på vei økonomisk betinget. For det
    å holde seg med norske styrker fremfor å la amerikanske styrker gjøre jobben,
    koster mer penger enn det myndighetene vil betale for», skriver han.

    «Norske, amerikanske og russiske styrker svarer på hverandres
    opptrappinger, noe som igjen utløser et klassisk sikkerhetsdilemma i og rundt Norge: Et økt militært nærvær fra vestlig side fører til økt russisk usikkerhet, som igjen utløser mer militær aktivitet», skriver Heier.


    Han stiller store spørsmål ved om dette er i Norges interesse.

    Faller på egen urimelighet
    Tidligere statsminister Erna Solberg (H) har lest deler av boken. Hun avviser Heiers syn blankt:

    – Heiers påstander faller på sin egen urimelighet. Eksempelvis hadde den rotasjonsbaserte øvingen og treningen til US Marines på Værnes og Setermoen på det meste et omfang på om lag 700 soldater. Dette kan ikke på noen måte kalles «å la amerikanske styrker gjøre jobben». Ei heller kan den periodevise treningen med maritime patruljefly på Andøya tas til inntekt for et slikt syn, sier Solberg til VG.


    – Patruljeflyene var der av helt andre grunner. Mer kan ikke jeg si om det, legger hun til.

    Solberg sier at hennes regjering siden 2013 har styrket Norges nasjonale forsvarsevne, og ikke gjort Norge mer avhengig av Nato eller amerikanerne – men Natos sikkerhetsgaranti er fortsatt en avgjørende del av Norges forsvarskonsept.

    – Vi fornyet Forsvaret
    Overfor VG avviser Solberg også Heiers argumenter om økonomien:

    – Vi har fornyet Forsvaret på bred front. Siden 2013 har Høyre i regjering økt forsvarsbudsjettet fra 43 milliarder til 69 milliarder kroner. Høyre i regjering fikk i fjor vedtatt en ny langtidsplan for forsvarssektoren som legger opp til en betydelig økning i antall ansatte og soldater, samlet over 5000, svarer Høyre-lederen.

    Brudd med forsiktighet
    Da Russland tok en del av Ukraina i 2014, reagerte Solberg-regjeringen med knallhard kritikk overfor Russland. Heier beskriver dette som et brudd med «den mer forsiktige brobyggingsstrategien fra den kalde krigen»:

    «Den sterke verdibaserte og følelsesmessige reaksjonen til Solberg-regjeringen, 30 år etter Sovjetunionens oppløsning, kan vitne om en ny generasjon politikere på høyresiden i norsk politikk; en generasjon som står høyt på barrikadene for liberale verdier og prinsipper, men som ikke har like sterk kunnskap om hvordan de lange linjene i norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk har blitt praktisert fra den kalde krigen og frem til i dag.»


    – Skulle ikke vi reagere hardt når Russland tar en del av et naboland, spør Solberg tilbake.

    – Med en annen linje, ville vi risikere å stå alene i Nato. Det kunne sendt svært uheldige signaler om at gevinsten ved å okkupere andre lands territorium overstiger kostnaden, legger hun til.

    Blir ikke avskrekket
    Natos generalsekretær Jens Stoltenberg snakker ofte om den todelte tilnærmingen til Russland, avskrekking og samtidig dialog, Men Heier sier at Stoltenberg ikke har fått gehør for dette i praksis:

    – Nei. Russland blir ikke avskrekket. De blir bare provosert. Det skal mye til å skremme Russland til lydighet utenfor deres egen stuedør, sier Heier.

    Han viser til to allierte seilinger i Barentshavet i 2020: I mai da Norge ikke deltok, og senere i september da en amerikansk flåtegruppe og en norsk fregatt seilte inn i russisk økonomisk sone.

    – Slike markeringer øker spenningen og reduserer marginene for Norges del, sier han.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Eh, Rød-eLars... skulle dette motivere Putin til et angrep på Norge/Nato?

    Det er nok heller slik man "røyker ut reven"....
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Takk høyere makter for at det er noen voksne mennesker som styrer landet nå, og ikke rævdiltere fra Høyre (som fisker etter FN og NATO-jobber?)



    To runder med britiske og amerikanske flåteøvelser i Barentshavet i 2020 fikk stor oppmerksomhet, og spesielt da de seilte helt inn i Russlands økonomiske sone i september i fjor.

    Da seilte en norsk fregatt, KNM «Thor Heyerdahl» sammen med britiske og amerikanske fartøyer øst for Varangerfjorden. På det nærmeste skal de ha vært 50 nautiske mil fra land. Det er godt utenfor Russlands sjøgrense, men innenfor landets økonomiske sone.

    – Det er viktig for Norge å være militært til stede i våre nærområder. Men helt nært den russiske grensen, mener vi at det gjør vi best selv, med norske fly og norske fregatter. Det er grunnleggende for oss, sier Anniken Huitfeldt til VG.

    Hun er i Latvias hovedstad Riga, på sitt første ministermøte i Nato som ny norsk utenriksminister.

    Snakke med briter og amerikanere
    – Ønsker regjeringen at fartøyer og fly fra allierte land som USA og Storbritannia holder større avstand til Russland?

    – Jeg vil ha dialog med Storbritannia og USA om det. De må fatte sine beslutninger. Men norske interesser skal vi ivareta. Det er i norsk interesse å ivareta disse områdene på egen hånd, med det norske forsvaret, sier Huitfeldt.


    Hennes syn ligger tett opp til den tidligere sjefen for Forsvarets operative hovedkvarter, Rune Jakobsen ga til VG i fjor. Det vakte oppsikt da han gikk langt i å kritisere disse toktene i Barentshavet:

    «Vi prøver å fortelle våre partnere at Norge er NATO i nord. Russerne er vant til at norske fly og fartøyer er til stede i Barentshavet. Og at E-tjenestens fartøy «Marjata» seiler der. Sånn ønsker vi at det også er i fremtiden: At det ikke er amerikanske P8 overvåkningsfly, men våre egne som flyr i luftrommet øst for Andøya», uttalte Jakobsen.

    Frykter bare USA
    Disse seilingene i Barentshavet er tema i en ny bok av forsvarsforsker og oberstløytnant Tormod Heier. Han hevder at norsk handlefrihet overfor Russland er svekket fordi Norge har gjort seg mer avhengig av USA.

    «Russerne frykter ikke Norge. Russerne frykter bare USA», skriver Heier i boken «En randstat på avveie?» Han mener at norske myndigheter må ta en del av ansvaret for at Russland har rustet opp militært i Norges nærområder i nord.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Jeg tror at hvis, la oss si Haiti, inviterte russerne til å seile inn i amerikansk økonomisk farvann fra deres farvann og til og med sendte en fregatt selv, så ville USA rustet opp mot Haiti. Ikke fordi Haiti utgjorde noen trussel mot USA, men fordi russerne.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.795
    Antall liker
    11.191
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Det som beskrives var gjeldende politikk i hele etterkrigstida og gjennom den kalde krigern, og er således ikke noe nytt. Det er kun etter Sovjetunionens fall og glasnostpolitikken at Norge nærmest gikk i sovemodus og nærmest ga blaffen Forsvaret og forsvarspolitikken, at dette har sklidd ut. Den påståtte økningen og satsinegn på Forsvaret har i stor grad forsvunnet i kostbare utelandsoperasjoner og kreativ bokføring, både fra H og AP...
    Politikken bak dette er nokså godt beskrevet i boka "Request Tango" av Håvard Kleven ( flyger og offiser)...boka er forøvrig en lett omarbeidet utgave av en hovedfagsoppgave ved UiO...
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.522
    Antall liker
    10.054
    Det rareste er vel at Bertheussen trodde hun skulle bli frikjent.

    Merkelig dame, denne Bertheussen. Så sent som i August ble huset på nytt tagget, og kamera fanger en person på eiendommen, politiet mener det er Bertheussen selv. Mens hun altså fortsetter å bedyre sin uskyld. Siste er altså at hun avlyser ankebehandlingen via facebook...

    Kan hun lide av personlighetsspalting?
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    Lurer på hvilken av personlighetene Wara forelsket seg i.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.556
    Antall liker
    15.589
    Torget vurderinger
    2
    Det er en tragisk sak. Dersom Wara ikke hadde mistanke til Bertheussen er det vanskelig å forestille seg hva han gjennomgikk da han, som justisminister, fikk første orientering om politiets mistanker. Eller hva Erna Solberg gjennomgikk av Einstürzende Neubauten i kroppen, da hun fikk beskjeden.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Det som beskrives var gjeldende politikk i hele etterkrigstida og gjennom den kalde krigern, og er således ikke noe nytt. Det er kun etter Sovjetunionens fall og glasnostpolitikken at Norge nærmest gikk i sovemodus og nærmest ga blaffen Forsvaret og forsvarspolitikken, at dette har sklidd ut. Den påståtte økningen og satsinegn på Forsvaret har i stor grad forsvunnet i kostbare utelandsoperasjoner og kreativ bokføring, både fra H og AP...
    Politikken bak dette er nokså godt beskrevet i boka "Request Tango" av Håvard Kleven ( flyger og offiser)...boka er forøvrig en lett omarbeidet utgave av en hovedfagsoppgave ved UiO...
    Gjeldenfe politikk frem til 2014 da Erna gikk vekk fra basepolitikken vår og inviterte USA til å gjøre jobben Norge har gjort, nettopp av vårt forhold til Russland og at USAs interesser overfor Russland er dramatisk ulike de norske.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    Hvordan er de dramatisk ulike?
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    USAs interesser er å ha baser verden rundt, nå også i Norge. De trenger militært nærvær slik at de kan true verden til å danse etter deres pipe. (Nåde dem som f.eks. vil selge olje i annet enn dollar).

    Norge er et lite land som russerne ikke bryr seg døyten om. Vi burde ha vennlig tone med våre nærmeste naboer. Vi er interessert i et Russland som ikke har stort militært nærvær ved oss.


    Derfor er det idiotisk fra norsk side å ikke si nei til USA, for USAs nærvær betyr at Russland må ta hensyn. Norsk nærvær og russland kan gi blanke. Vi er ingen trussel mot dem. USA er.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214


    Høyre er ikke et næringslivsvennlig parti. Næringer må stenge, grunnet blind ideologi om at livsnødvendigheter skal være en vare som skal selges til høyest mulig pris.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.785
    Antall liker
    2.768
    Torget vurderinger
    1
    Pyttsan det er bare landbruk, eller hvertfall nesten. Agurker og blomster i drivhus i Norge? Nei vet du hva, visse ting burde vi virkelig importere.
     

    pjdrums

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    12.09.2010
    Innlegg
    68
    Antall liker
    25
    USAs interesser er å ha baser verden rundt, nå også i Norge. De trenger militært nærvær slik at de kan true verden til å danse etter deres pipe. (Nåde dem som f.eks. vil selge olje i annet enn dollar).

    Norge er et lite land som russerne ikke bryr seg døyten om. Vi burde ha vennlig tone med våre nærmeste naboer. Vi er interessert i et Russland som ikke har stort militært nærvær ved oss.


    Derfor er det idiotisk fra norsk side å ikke si nei til USA, for USAs nærvær betyr at Russland må ta hensyn. Norsk nærvær og russland kan gi blanke. Vi er ingen trussel mot dem. USA er.
    Vil vel si at Russland og USA har nøyaktig samme agenda. Den norske kyststripe er fundamentalt viktig for de begge m.t.p. Europa og herredømme over havet. Det du også bør ta med i teksten din er at nettopp Russland har bedrevet temmelig aggressiv patrullering både mot Norge , Sverige og Finland. Dette er selvfølgelig for å teste farvannet(reaksjonene). Da er det vel på sin plass å vise nettopp det.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Larson er den klassiske ekkokammerroperten til SV. Skjønner ikke at han ikke heller reiser "hjem" enn å holde på med dette Viss-vaset han driver med her.

    Hvor lenge har NATO sørget for fred i vår del av Europa?. Vi kan vel være enige om at Putinski er det eneste uromomentet i vår sfære.. Nå håper jeg på et klassisk oppgulp fra L.

    Forøvrig har jeg private kjennetegn på bilen min: OTAN, slik at Larson ser NATO i speilen når jeg disser meg innpå bakfra... (Tidligere NATO bil ja)
     

    pjdrums

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    12.09.2010
    Innlegg
    68
    Antall liker
    25
    Larson er den klassiske ekkokammerroperten til SV. Skjønner ikke at han ikke heller reiser "hjem" enn å holde på med dette Viss-vaset han driver med her.

    Hvor lenge har NATO sørget for fred i vår del av Europa?. Vi kan vel være enige om at Putinski er det eneste uromomentet i vår sfære.. Nå håper jeg på et klassisk oppgulp fra L.

    Forøvrig har jeg private kjennetegn på bilen min: OTAN, slik at Larson ser NATO i speilen når jeg disser meg innpå bakfra... (Tidligere NATO bil ja)
    Hehehe. Det er vel plass for alles meninger her uansett. Jeg dømmer ingen , men sier bare man bør ta med alle fakta før man gjør seg opp en mening. Det var jo tross alt en russisk ubåt som parkerte på land i den svenske skjærgården. :)
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.128
    USAs interesser er å ha baser verden rundt, nå også i Norge. De trenger militært nærvær slik at de kan true verden til å danse etter deres pipe. (Nåde dem som f.eks. vil selge olje i annet enn dollar).

    Norge er et lite land som russerne ikke bryr seg døyten om. Vi burde ha vennlig tone med våre nærmeste naboer. Vi er interessert i et Russland som ikke har stort militært nærvær ved oss.


    Derfor er det idiotisk fra norsk side å ikke si nei til USA, for USAs nærvær betyr at Russland må ta hensyn. Norsk nærvær og russland kan gi blanke. Vi er ingen trussel mot dem. USA er.
    Jeg tror det er bedre å oppfatte virkeligheten slik den er enn å tilpasse den til egne politiske standpunkt.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.310
    Antall liker
    16.930
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Vi har jo en kystlinje som nok hadde vært interessant for våre «venner» i øst.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.286
    Antall liker
    34.823
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Vi har jo en kystlinje som nok hadde vært interessant for våre «venner» i øst.
    Vi har egentlig to slike kystlinjer, Finnmarkskysten og Svalbard, på hver side av utseilingen fra Murmansk og Severomorsk til åpent hav. Barentshavet er ganske grunt, men utenfor kontinentalsokkelen blir det lettere å stikke seg bort. Der ligger mye av spenningsfeltet.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.795
    Antall liker
    11.191
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Siden Norge er medlem av NATO og driver etterretning på vegne av samme, er det nokså soleklart at Russland interesserer seg hva som foregår. I Nordnorge og særlig i Østfinnmark har man alltid etterstrebet et balansert forhold til Russland og tidligere Sovjet. Det har i historisk sammenheng vært en betydelig handel og samkvem mellom Norge og Russland, og er det fortsatt, selv om det var betydelige begrensinger da den kalde krigen var på det kaldeste. I denne perioden var det norsk politikk å ikke provosere, - ikke av redsel, men fordi provokasjoner stort sett er unødvendige. Derfor var det også betydelige begrensinger på militær aktivitet i nord, hvor man feks i utgangspunktet ikke tillot utenlandske operasjoner øst for 24de, som i praksis betyr øst for Nordkapp. Dette har blitt fraveket i betydelig grad i de senere år, - først i ly av glasnost, men senere under et mer provoserende Putinvelde tydeligvis også som en bevisst politikk, med betydelig økning av Nato-operasjoner, særlig økende under de blågrå.....
    Utenlandsk deltagelse ved store øvelser er ikke noe nytt, det var også muligens enda større i 60-, 70-, og 80-årene. Det nye er amerikanske enheter på en slags semipermanent basis, og stadig lengre nord....
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Vi har jo såvidt vært innom episoden da Sovjet kjørte fram panservogner på grensa i Sør Varanger. De sto med 20-30 meters avstand stort sett langs hele grensa. Helt inne på grenselinja. Hver gang norske soldater beveget seg mellom OP ( Hytta med utkikkstårnet ) og utedoen ble de fulgt av kanonløpene på de nærmeste tanksene. Så, neida naboen har aldri provosert han!

    Og så hadde vi for ikke så mange år siden da de rykket fram til Pasvikelvas bredd med rundt regnet 30.000 mann og hadde militærøvelse. Og selvsagt har de all rett til å øve på eget territorie, men når de klikker i vinkel om vi øver i Vest Finnmark eller Troms så er det hyklerisk i ørtende potens!

    Norges, NATOs og USAs problem er at vi rent geografisk ligger bak Russlands forsvarslinje. Grensen for Russlands "Bastion forsvar" ligger langt vest for Norge ute i havet.

    Når det gjelder hva Russland / Putin foretrekker av tilgjengelige realistiske valg så er det nok at Norge holder et STERKT forsvar på vårt eget landområde. De er ikke redd for oss selv om vi fyller Finnmark med soldater. Men de ser nok gjerne at vi lokalt har et så sterkt forsvar at vi kan nekte USA å bruke Finnmark som oppmarsområde ifm et angrep på Russland, for det er et scenarie de virkelig frykter. Personlig mener jeg at det tenderer til russisk paranoia, for USA har ikke noe å hente på en direkte krig mot Russland. Og på samme vis er jeg ganske sikker på at Russland fortrekker at det er norske fly og skip som patruljerer områdene nord av Russland. Rett og slett fordi russerne vet at våre skipssjefer og flygere ikke er redd for dem og ikke er så direkte "triggerhappy" som amerikanere nok oppfattes å være. Så norges beste bidrag til verdensfreden er slik jeg ser det at vi faktisk satser på et sterkt forsvar, og at vi holder det hjemme!
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.795
    Antall liker
    11.191
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Mener å huske at det var en policy om ikke å holde allierte øvelser nord/øst for Lyngenlinja..?? Tror jeg må lese boka på nytt..... i alle fall siste halvdel som stort sett omtaler politikken man forholdt seg til fram til ca -90....
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Mener å huske at det var en policy om ikke å holde allierte øvelser nord/øst for Lyngenlinja..?? Tror jeg må lese boka på nytt..... i alle fall siste halvdel som stort sett omtaler politikken man forholdt seg til fram til ca -90....
    Det har jo også sammenheng med at det var der man tenkte å stoppe "Ivan"!
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.286
    Antall liker
    34.823
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Vi har jo såvidt vært innom episoden da Sovjet kjørte fram panservogner på grensa i Sør Varanger. De sto med 20-30 meters avstand stort sett langs hele grensa. Helt inne på grenselinja. Hver gang norske soldater beveget seg mellom OP ( Hytta med utkikkstårnet ) og utedoen ble de fulgt av kanonløpene på de nærmeste tanksene. Så, neida naboen har aldri provosert han!
    For ikke å snakke om alle flyepisoder. Etter hukommelsen: Det var en for ikke så mange år siden hvor det først kom russiske bombefly inn mot Finnmarkskysten, QRA F-16 gikk opp for å avskjære og identifisere, og straks F-16 hadde returnert til base kom det en ny klynge jagerbombere i høy hastighet inn langs samme kurs, vel vitende om at det var bare de to F-16 på beredskap og at det ville ta sin tid før de var tanket og klare igjen. Det var vel noe Ivan ville demonstrere, da.

     
    Sist redigert:

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.795
    Antall liker
    11.191
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.455
    Antall liker
    7.793
    Torget vurderinger
    0
    Denne var litt mer alvorlig enn det som framkommer her.... jeg kjente flere som var i det crewet..

    Hele Nord Norge hørte vel den episoden for våre F-16 fly fløy supersonisk fra take off til de var framme. Det smalt godt i Øst Finnmark i alle fall.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn