Musical Innovation

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • HoJ

  Æresmedlem
  Ble medlem
  11.11.2006
  Innlegg
  15.971
  Antall liker
  27.788
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  2
  Med min kjennskap til din tankeverden vil jeg gjette på «screwing lady”, eller noe lignende!

  R
  Det var slemt sagt... Alle ser hva den snella på bildet gjør... Gir en Blowjob....
   

  arild

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  08.03.2003
  Innlegg
  878
  Antall liker
  478
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Torget vurderinger
  5
  MI 23.5A er den beste forforsterker jeg har hørt i mitt oppsett, Angrer ikke et sekund på dette kjøpet.
  stilig ble den også med IsoAcoustics føtter.
  RM anbefalte tidligare i tråden å ha PSU plassert for seg sjølv. 😊

  Mvh Arild 😊
   

  svale

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  29.08.2002
  Innlegg
  293
  Antall liker
  110
  Så det i tråden men det er eneste muligheten for plassering, eventuelt salg men det kommer ikke på tale😂😂😂😂
   

  kinell hz

  Medlem
  Ble medlem
  01.06.2023
  Innlegg
  8
  Antall liker
  10
  Sted
  begen
  Ingen tråd om Musical Innovation, MI, så da lager jeg en tråd her og lodder stemningen..

  Jeg har selv MI8, klasse A effektforsterker med 2 X 30W. En liten søt kjempe som jeg nå leter etter følgesvenn til. Ser ut til at jeg bytter Threshold NS10 til en MI6 Pre som visuelt og klangmessig sett passer bra til MI8 av naturlige grunner.

  Hva jeg ender opp med av høytalere er en annen historie, men i første omgang er i alle fall MI8 en sikker vinner i mitt oppsett, som foreløpig er uten kilde her i Asker. PC er i trondheim, og dac på vei i byggesett-form fra hong kong..

  Hva har dere av MI utstyr, og hva slags inntrykk sitter dere igjen med?

  jeg har blandt annet MI23,5 med stor ekstern psu. men også MI18 Balanced og en til pre av MI. mitt intrykk er at MI er en rimelig billett inn i high end verden. Og etter min erfaring tåler flere av de produktene jeg har hørt lett en duell med dyrere utstyr fra annerkjente og godt etablerte merker. Dvs utenom MI23,5 for den gruser det meste jeg har hørt av pre amper, nesten uavhengig av pris. Roar Malmin er et hifi geni, ferdig snakket. En slags Reodor Felgen innen hifi, bare på steroider ;) På pre amper der skinner MI som få andre, hvertfall. Det blir vel å kontakte Roar for å høre pris på å få oppgradert til MI23,5A etterhvert.
   

  kinell hz

  Medlem
  Ble medlem
  01.06.2023
  Innlegg
  8
  Antall liker
  10
  Sted
  begen
  Kan ikke annet enn å gi mitt besyv med her, har gleden av å ha dette kraftverket hjemme:

  MI 8; 200 hurtige, kraftige og kontante Watt! ;)

  Forsterkeren har spilt her i snart tre år nå, og har kun vært til glede, må si jeg er veldig nysgjerrig på den nye MI 11...

  Vennlig hilsen

  Morten
  Hadde MI11 for en god stund siden. Har nå MI23,5 med ekstern psu med galvaniske skilletrafoer. Den burde du hørt. Helt fantastisk produkt. Ekstra ordinært faktisk. forrige pre jeg hadde kostet dobbelt, men blir forbikjørt av MI23,5 med stor ekstern psu
   

  alfao

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  22.10.2007
  Innlegg
  400
  Antall liker
  96
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  3
  Hei, kan man si at Mi preampene har ´ lik` huslyd eller er det veldig stor forskjell her. Tenker da spesielt på mi11 og oppover. Er det noen som har testet mi preamper opp mot andre i lavere/ høyere prisklasser. Jeg har aldri hørt et Mi Produkt, men er interessert.
   

  RM

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  26.03.2005
  Innlegg
  498
  Antall liker
  1.365
  Torget vurderinger
  1
  Personlig vil jeg absolutt si ja, med en utvikling mot høyere oppløsning jo høyere modellnummer man har, men det er kanskje best om brukere uttaler seg.

  R
   

  alfao

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  22.10.2007
  Innlegg
  400
  Antall liker
  96
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  3
  Takk for raskt svar RM. Og resten av MI folket Hører på musikk??
   

  Janpe

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  13.08.2015
  Innlegg
  652
  Antall liker
  706
  MI holder verdensklasse og tåler sammenligning med det aller meste til xxxx prisen. Selverfart og selvopplevd og erfaringsgrunnlaget er betydelig. Også med utstyr i veldig eleverte prisklasser.
  JP
   

  Petre

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.11.2007
  Innlegg
  1.703
  Antall liker
  1.144
  Sted
  Siggerud
  Litt mimring og tilbakeblikk, om hvordan det ble MI.
  Som en kvisete og langhåra slamp av en fjortis satt jeg på gutterommet med en selvbygd Jostykit amp og en Garrardplatespiller. Jeg oppdaget at musikk og lyd var gøy, så jeg oppgraderte fortløpende og finansierte misbruket først ved å gå med aviser og litt lenger utpå med en beskjeden lærlingelønn. Garrarden ble byttet ut med Kenwood KD-2055 og Jostykiten måtte vike for en rekke av receivere og integrerte forsterkere, som Kenwood, Sony, Sansui og Denon. Høyttalerene var på det tidspunktet SEAS kit 60 som jeg arvet av den lokale ungdomsklubben. Noen år senere, tidlig 80-tall, ble det for- og effekt da BOAHS solgte meg Denon pra-1000 og poa-1500. Høyttalerne var da blitt til AR 48S, som ble byttet til Audio-Tronic CM2. Forsterkersettet holdt heller ikke helt mål lenger og ble byttet ut med Luxman C02 og 2x M02. Platespilleren var Luxman pd-272, cd spiller Denon dcd1800r og tuner Luxman t-530 samt Luxman og Onkyo kassettspillere. Men heller ikke det ble varig. Inn kom Luxman l-550, etterhvert tungt modifisert, mitt første møte med klasse A. Høyttalerene var da blitt Audio-Tronic CM-3 pro med elektrostatisk topp.
  Så fulgte en periode med Metaxa forsterkere, først integrert og siden for- og effekt. CD spilleren var blitt TEAC P500 og Musical Fidelity Tri-Vista 23 Dac, platespilleren var Oracle Delphi mk 3 med Syrinx arm. Enda litt bedre ble det med MIs tidlige forsterkersett som jeg hadde et par forskjellige sett av. Men det tok skikkelig av først når MI 11 kom i hus. Nå begynte det å smake av high-end! Den ble senere avløst av MI 12.1 med PSU, en ytterligere forbedring. Mer av det samme, bare forfinet. Sammen med monoblokkene MI10 tenkte jeg at nå er det greit, det låter såpass bra at det kan beholdes slik. Tilfeldighetene ville det likevel annerledes. Det ble MI 23.5a med psu, noe jeg ikke har angret et sekund på. Stort bedre pre-amp tror jeg ikke det er mulig å få, uansett pris. Det bekreftes også av brukere med tilgang på langt dyrere komponenter enn meg, og med mye større sammenligningsgrunnlag. Samtidig syntes jeg etterhvert det låt litt tykt og upresist. Monoblokkene viste seg å være synderne her. Jeg har hatt de i 10-ish glovarme år ( selvfølgelig ikke påslått konstant ) og de var jo ikke nye når jeg fikk de fra Hifipuristen. Dr. MI inspiserte de, og anbefalte som et minimum å skifte alle lyttene. Kan de da få utvendig biasjustering? Det har rent en del vann i havet siden disse ble konstruert var svaret. Vi ble enige om full resto mod, ombygging til dagens standard. Det gledes! Kommer tilbake med mer når det nærmer seg.
  Edit:
  Jeg tenkte å bare skrive noen ord, men det utartet til et unødvendig langt innlegg, med noen utvalgte høydepunkter fra et langt hifi-liv. Mye mer har selvfølgelig vært eid eller innom på prøve, men om dette ikke var særlig interessant vil en ytterligere oppramsing i hvert fall ikke være det.
   
  Sist redigert:

  alfao

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  22.10.2007
  Innlegg
  400
  Antall liker
  96
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  3
  Ja, da ble jeg vel MI venn jeg og. Til tross for en stille MI tråd ble det en MI 11. Førsteinntrykket er bra. Det låter bra. Litt mørkere lydbilde enn før. Jeg har aktive høytalere så skal eksperimentere litt med dsp/ tonekontroll så får vi se. Når det gjelder kvalitets inntrykket på apparatet, er det blytungt og meget godt skrudd sammen. Bassen sitter som et skudd, mangler kanskje litt på utkligning hvis jeg skal sette fingeren på noe. Alt i alt godt fornøyd så lang.
   

  relløm

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  17.10.2007
  Innlegg
  299
  Antall liker
  144
  Har levert Burmester cd 061 til Malmin for oppgradering av linjetrinn . Fikk satt inn Mi linjetrinn i denne i 2010 . Får nå 23.5 .a . Det var bra forrige gang , så jeg har troen på det nye .
   
  Sist redigert:

  Nadsokor

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  07.07.2020
  Innlegg
  201
  Antall liker
  336
  Sted
  Vest-Agder
  Hva skal man si til en slik gave? Her det bare å takke fra hjertet. Tusen takk Werner.

  Roar
  Dæven , dette innlegget så jeg ikke før nå! Sånn går det når en har fått MI 23.5 A og MI21 i hus . Og ett fantastisk hyggelig besøk av RM. Da glemmer man tid og sted!! Det var bare en sann glede å gi den til deg Roar!!. , Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å dra helt ned til Sørlandet med de fantastiske komponentene dine!:D:D
   

  Nadsokor

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  07.07.2020
  Innlegg
  201
  Antall liker
  336
  Sted
  Vest-Agder
  Du verden så fornøyd jeg er med disse MI komponentene ! Maestro RM har utviklet noen fantastiske produkter , så jeg har knapt nok gjort annet en å spille
  IMG20230703104241.jpg
  på herligheten siden jeg fikk dem i hus . Er veldig avhengighetsskapende . Så knapt hatt tid til å titte innom MI tråden en gang ! 😂
   

  Petre

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.11.2007
  Innlegg
  1.703
  Antall liker
  1.144
  Sted
  Siggerud
  Det jobbes på. Dette er fra i morges, og i ettermiddag skal de være henteklare.
  Da blir det en kjøretur i regnet.
  Det ble en tur i regnet den søndagen, og forsterkerne var ferdig som avtalt.
  Vi ble sittende en god stund og snakke om de samme gamle tingene; alkohol og damer i alle sine avskygninger samt livet før og etter døden. Som vi alltid gjør, og som alltid, hyggelig det.
  Samtalen kom etterhvert uvegerlig inn på forsterkere også.
  -Nå er de helt opp til dagens standard, og med utvendig bias omskifter.
  -Har de fått flere transistorer?
  -Nei, de måtte være som før når likeretterdiodene har blitt montert på profilene. Det var/er bare ikke kjølekapasitet til mer.
  Samt komplett umulig å få på plass med alle lyttene som er der.
  -Men ellers er alt som kan gjøres gjort?
  -Ja! Eller det er kanskje et par småting, ikke så viktig for lyden..
  -Men for fanden, mann!

  Da tok det en snau uke til, og i dag hentet jeg de.
  Metaxaen har fått igjen statusen sin som reserveforsterker, og selv om den er god blir den greit frakjørt av MI10 blokkene. Det spiller vakkert!
  Det blir uansett enda en tur til i nær fremtid da han også skal forgripe seg på powerboksen til delefiltrene og lage lineær power til Bluesounden. Jeg ble inspirert av websidene til Teddy Pardo, og RM er den jeg stoler mest på når det kommer til powersupplyer.
  8CD1D61D-3A64-44C5-B99B-D8214F7FFC02.jpeg

  Edit: Bildet er fra før utvendig bryter for bias ble montert. Nå er lysdioden i front grønn ved lav strøm og rød ved høy.
   
  Sist redigert:

  Dharmabum

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.03.2010
  Innlegg
  1.117
  Antall liker
  1.314
  Torget vurderinger
  10
  Budsjettpreamp fra MI på vei inn,denne gangen en Mi12.1 med NLE11 attenuator. Har allerede en NLE 17 riia med MI psu og vet hvor gode disse NLE/Dact sakene er så har trua! Uten mottaker for fjernstyring,men mytek liberty dac 2 har volumstyring,så kan bruke den ved streaming.
   

  JørgenK

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  03.05.2012
  Innlegg
  120
  Antall liker
  82
  Sted
  Ringsaker
  Torget vurderinger
  9
  God service er absolutt verdt litt brennevin. Preampen min hadde behov for en reparasjon. I tilligg fikk den en makeover med svarte fronter og lys på strømforsyningen. Utsikten fra sofaen er upåklagelig.
  IMG_0984.jpeg
   

  Dharmabum

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.03.2010
  Innlegg
  1.117
  Antall liker
  1.314
  Torget vurderinger
  10
  Din gamle MI 23,5A spiller fantastisk hjemme hos meg👍👍😀

  Budsjettpreamp fra MI på vei inn,denne gangen en Mi12.1 med NLE11 attenuator. Har allerede en NLE 17 riia med MI psu og vet hvor gode disse NLE/Dact sakene er så har trua! Uten mottaker for fjernstyring,men mytek liberty dac 2 har volumstyring,så kan bruke den ved streaming.
  [/QUOTE]
  Ja,det er klart,23.5A spiller fantastisk i ethvert oppsett den settes inn i! Kompatibel med alle effekttrinn! 12.1 blir nå en kraftig oppgradering i forhold til å benytte dac rett i effekttrinnet i kjellerstua=)
   

  svale

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  29.08.2002
  Innlegg
  293
  Antall liker
  110
  Din gamle MI 23,5A spiller fantastisk hjemme hos meg👍👍😀

  Budsjettpreamp fra MI på vei inn,denne gangen en Mi12.1 med NLE11 attenuator. Har allerede en NLE 17 riia med MI psu og vet hvor gode disse NLE/Dact sakene er så har trua! Uten mottaker for fjernstyring,men mytek liberty dac 2 har volumstyring,så kan bruke den ved streaming.
   

  Dharmabum

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.03.2010
  Innlegg
  1.117
  Antall liker
  1.314
  Torget vurderinger
  10
  MI 12.1 med NLE 11 mekanisk attenuator viser seg å være en ekstremt kapabel preamp. Attenuatoren slipper signalet ubesudlet igjennom og holder det i et jerngrep på alle lyttenivåer.Topp kanalseperasjon, dynamikk,utklingning og båndbredde. Dette er også kjennetegn ved Roar sin digitale styring av volum(muses),men med NLE/Dact får man lignende godlyd i mekanisk versjon,dog uten fjernstyring og ikke like mange dbtrinn. Bravo Roar,du finner alltids en (innovativ)måte å produsere go'lyd til folket på i ulike prisklasser,denne gangen en budsjettkiller som definitivt fortsatt befinner seg i high end land!

  20230728_110726.jpg
   
  Sist redigert av en moderator:

  arild

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  08.03.2003
  Innlegg
  878
  Antall liker
  478
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Torget vurderinger
  5
  MI 12.1 med NLE 11 mekanisk attenuator viser seg å være en ekstremt kapabel preamp. Attenuatoren slipper signalet ubesudlet igjennom og holder det i et jerngrep på alle lyttenivåer.Topp kanalseperasjon, dynamikk,utklingning og båndbredde. Dette er også kjennetegn ved Roar sin digitale styring av volum(muses),men med NLE/Dact får man lignende godlyd i mekanisk versjon,dog uten fjernstyring og ikke like mange dbtrinn. Bravo Roar,du finner alltids en (innovativ)måte å produsere go'lyd til folket på i ulike prisklasser,denne gangen en budsjettkiller som definitivt fortsatt befinner seg i high end land!
  Dette stemmer med mine erfaringer med MI 12! Det er ein formidabelt god pre!
  Og med Event Opal, ja også Event BAS 20/20, er dette ‘biff til pølsepris’!🤩

  Men når ein veit kva ein skal lytte etter, så er der rom for forbedringer. Potmeter er ikkje 100% lineære, sånn er det berre. Attenuatorer er jo det!
  Og kobler ein attenuator til hovedkort med Kimber AGSS installasjonskabel, ligg det an til hakeslepp! Men den kabelen er blitt fryktelig dyr! 😞
  Så ein sånn kombo vil eg tru koster omtrent like mykje som å få konvertert til MUSES-løysinga.

  Om min MI 12(.4) får bli, blir nok MUSES implementert ein vakker dag!

  Mvh Arild 😊
   

  Andreas-M

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  08.06.2008
  Innlegg
  82
  Antall liker
  78
  Sted
  Finnmark
  Nådu kompis, skal du snart svare telefonen ?
  Nå begynner jeg bli rimelig lei av ingen svar og ingen forsterkere.
   

  Corleone

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  07.10.2013
  Innlegg
  59
  Antall liker
  36
  Torget vurderinger
  1
  Nådu kompis, skal du snart svare telefonen ?
  Nå begynner jeg bli rimelig lei av ingen svar og ingen forsterkere.
  Alle trenger en pause aka. ferie, men ikke alle vet at eller når de trenger det. Gi han litt mere tid til å stable seg på beina, så skal du se at du hører fra han fortere enn du ellers ville gjort :)
   

  Figge

  Generalkonsul OVK i Svealand
  Ble medlem
  20.11.2004
  Innlegg
  3.156
  Antall liker
  3.090
  Sted
  Stockholm/Västerås
  Torget vurderinger
  2
  Alle trenger en pause aka. ferie, men ikke alle vet at eller når de trenger det. Gi han litt mere tid til å stable seg på beina, så skal du se at du hører fra han fortere enn du ellers ville gjort :)
  Hör väl till god ton att ringa tillbaka, eller är det undantaget vissa personer.🤔
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn