Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.366
    Antall liker
    9.328
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    Her i Rustbeltet får man minikneip med majones og karbonade til 50 kroner på Odds. Garantert fritt for bartevoks og føleri.
     

    Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.366
    Antall liker
    9.328
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    Og til orientering. Får man føling av synet av hobbybakst og jur er det diabetes.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.682
    Antall liker
    7.922
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Dette var en opplevelse. Jeg har lenge lest om og kjent til boergeiter. Kjøttgeit fra Afrika som i senere år har dukket opp på ulike gårder her hjemme. Forleden hentet jeg koteletter fra Sandem Gård og i kveld ble de fortært. Herlig kjøtt, smaksrikt og mørt. Fikk tips fra oppdretter om at boergeit er perfekt grytekjøtt fordi det tar opp mye smak fra saus.

    Siden det er første gang jeg har spist boergeit tilberedte jeg kotelettene uten krydder. Kun med smør i pannen, for å kunne vurdere kjøttet. Dette blir en gjenganger. Anbefales.

    https://www.facebook.com/sandemgaar...PKNMuD3mFZXNuwQPM0ocgfN4f9HbqOASowBWM&fref=nf
    Prøvde boergeit. Greitt nok, det, men det finnest betre geitakjøt..... No bør ein kanskje eksperimentere litt med beitegrunnlaget, men det er også eit poeng å ta vare på gamle, norske, eksotiske kvalitetsgeiteraser.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.558
    Antall liker
    15.594
    Torget vurderinger
    2
    ^Kan dreie seg om hvordan kjøttet ble behandlet. Den jeg spiste var usedvanlig god. Får se om det er gjengs eller var et lykketreff i denne omgang.

    Godt om et landbruk som ikke ligger i krig med matjorden:

    Four generations of Jonathan Cobb’s family tended the same farm in Rogers, Texas, growing row upon row of corn and cotton on 3,000 acres. But by 2011, Cobb wasn’t feeling nostalgic. Farming was becoming rote and joyless; the main change from one year to the next was intensively planting more and more acres of corn and soy, churning up the soil and using ever more chemical fertilizers and herbicides to try and turn a profit.

    “I’d already had the difficult conversation with my dad that he would be the last generation on the farm,” Cobb said.
    While looking for a new job, Cobb stopped into a local office of the U.S. Department of Agriculture to pick up some paperwork. That day, the staff was doing a training session on soil health. He stayed to watch and was struck by a demonstration showing a side-by-side comparison of healthy and unhealthy soils. A clump of soil from a heavily tilled and cropped field was dropped into a wire mesh basket at the top of a glass cylinder filled with water. At the same time, a clump of soil from a pasture that grew a variety of plants and grasses and hadn’t been disturbed for years was dropped into another wire mesh basket in an identical glass cylinder. The tilled soil–similar to the dry, brown soil on Cobb’s farm—dissolved in water like dust. The soil from the pasture stayed together in a clump, keeping its structure and soaking up the water like a sponge.
    Cobb realized he wasn't just seeing an agricultural scientist show off a chunk of soil: He was seeing a potential new philosophy of farming.


    www.politico.com/agenda/story/2017/09/13/soil-health-agriculture-trend-usda-000513
     

    Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.366
    Antall liker
    9.328
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    Krig med matjorden? Fantastisk uttalelse.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Krig med matjorden? Fantastisk uttalelse.
    Katastrofepornografien behøver jo nyord for å fenge.

    Ikke av de aller verste. Ganske bra til og med.

    Viktig å alltid fremmane undergangen, døden og fortapelsen ... hvis man ikke blir servil tilhenger av ideologien og bjellesauene da..

    Vi andre får spise en kebab etter 15 kalde.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.558
    Antall liker
    15.594
    Torget vurderinger
    2
    Krig med matjorden? Fantastisk uttalelse.
    Rektor ved Høgskolen for landbruk og bygdeutvikling er enig i at det er en fantastisk uttalelse, som dog bør mottas med bekymring. Han melder det samme. Les boken hans.

    Det er en grunn til at toryene har stiftet alliansen for bærekraftig matjord. De ser hva denne krigen koster.

    IMG_3906.JPG
     

    Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.366
    Antall liker
    9.328
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    Toryene? De fra Overhuset som skyter på tamme fugler og mangler hake eller underhusrepresentanter stemt frem av konservativt subb uten skolegang men med lungeemfysem? I mitt hode er det ille nok at Aas kalles Universitetet. Tør ikke tenke på Landbrukshøgskule. Grøss.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Toryene? De fra Overhuset som skyter på tamme fugler og mangler hake eller underhusrepresentanter stemt frem av konservativt subb uten skolegang men med lungeemfysem? I mitt hode er det ille nok at Aas kalles Universitetet. Tør ikke tenke på Landbrukshøgskule. Grøss.
    Et tu, Brute?

    Så ikke deg som en klynkende feministisk veganer i drag ... men men livet er full av overrakelser.

     

    Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.366
    Antall liker
    9.328
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    Det er tydelig at te og trekk ikke har gjort dem til landbrukseksperter. Det er skremmende når mennesker av vår tid sverger til Jesus metodikk når det kommer til fôring av folket.
     

    Dire Wolf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    3.366
    Antall liker
    9.328
    Sted
    Viken
    Torget vurderinger
    1
    Så slapp av Julius. Her på bruket er man av den oppfatning at det har skjedd en utvikling til det bedre siden bronsealderen.
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Hadde jeg ikke nylig vært ferdig siv.ing så hadde jeg vurdert "Hest i næring" på Høyskolen for landbruk og bygdeutvikling. Det må være bra fremtidsrettet nå som kloden står for fall
     
    W

    WayAhead

    Gjest
    Helt annen kontekst - drar en lineal mellom mat og musikk... en gang jeg var på Western Restaurant med uteservering på Hollywood Bouleward fikk jeg bekreftet Zappa sine verker om "Flakes" og "Tinzeltown", maken til idiot - gidder ikke utdype og biffen med masse stekt løk var heller ordinær og lik de andre (ikke svært mange) jeg prøvde ut.

    Grillet laks fikk de av en eller annen grunn veldig bra til, Buffalo Wings med en 1-tonns salatbolle funka greit til lunch, men Du-Nots til frokostst..?... WhattaFuk...
    Noen bekjente der borte hadde booket hotellene og med fokus på rimelige.. viste seg senere at vi kunne fått topp hotell på Hollywood Bouleward for samme eller lavere pris om det hadde blitt booket fra Norge via en slik greie med de utvandrede - husker ikke hva de heter. (Sons Of Norway?) Det viste seg senere at det første hotellet lå i Inglewood ved LA, et av områdene med høyest kriminalitet.. Vel,...

    Som en kuriositet, da vi ankom Gardermoen for avreise ble vi (2) tilbudt $800 hver pga overbookinng, dog med stopp i Irlandia men pga avtale om å møte de andre i NY før dep til LA så var det litt usikkerhet med koordinering. Men så var det jammen overbooking NY til LA og så jeg hadde subbet inn $400 til tror jeg, i hvert fall hadde reiseutgiftene gått i + om en hadde takket ja til tilbudet... det var litt sent på kvelden for komfortfaktoren..

    Inglewood, City in Southwestern Los Angeles County...
    ADT-Inglewood-CA-Home-Security-Company.jpg
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    Jeg kjenner opptil flere nordmenn som reiser til Barcelona å går på "italiensk" restaurant.. tiltroen til Ola Turist er laaav.
     
    W

    WayAhead

    Gjest
    I Sea World San Diego, på "Italiensk" restaurant sluttet de å servere, pakket bort all mat i god tid før stenge tid,

    slik at,

    de kunne,

    ta med seg den tiloversblevne maten hjem,

    og så jævla d r i t sure de ble når vi forsøkte å bestille mat - i god tid før stengetid...
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Du gikk helt sikkert ikke glipp av noe, du skulle holdt deg i Inglewood i steden for å ræke rundt i alle turistfellene.
     
    W

    WayAhead

    Gjest
    Ja, det gikk greit, var nok første og eneste gang jeg satte footagen i Vinland. Var egentlig der pga at dattern og hennes US veninne gjerne ville se filmstudioene i LA. Når de har ferie i studioene er det mulig å komme inn på en del av settene å se litt rundt. På den tiden var Friends, Frasier, King of Queens + ER ++ mange flere tilgjengelig bla er hele det gamle studioet til Johnny Carson bevart intakt,

    John William Carson (October 23, 1925 – January 23, 2005) was an American talk show host and comedian, best known for his 30 years as host of The Tonight Show Starring Johnny Carson (1962–1992).
    Av studioene gjorde Universal mest inntrykk - de hadde svært mange av spesialeffekter og setting tilgjengelig, bla mange bykulisser som benyttes om og om igjen bla rådhuset hvor lynet slår ned i Back to the Future 2? - den bygningen og plassen finnes i trimmede versjoner i et uttall filmer, deler av NY +++ Back to the future "ride" med 360° kino ++++

    Denne er fra en filmsekvens, rundt hjørnet lurte King Kong...

    full studio tur for de som gidder: http://youtu.be/Fnp5_FmAGT8
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.682
    Antall liker
    7.922
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.210
    Antall liker
    101.718
    Torget vurderinger
    23
    Ingen ting galt med utdanning - tvert i mot, men en kan klare seg godt her i livet med sunt vett og arbeidsomhet også faktisk. Har en lei følelse at slike egenskaper er i ferd med å få sin renessanse, takke faen for det. Kjenner en del relativt ubrukelige innehavere av alskens mastergrader.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.682
    Antall liker
    7.922
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Master-masing er iallfall ein ganske hysterisk trend, fyrst og framst frå styresmaktene. Karakterkrav for å komme inn på lærarutdanninga og sjukepleiarutdanninga. 60 studiepoeng for å få lov til å undervise i fag. Rørleggjarar som må ha teknisk fagskule for å få lov til å stake opp sluk.
    Kva slags kompetanse bør vi avkreve dei som tek slike avgjerder?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.558
    Antall liker
    15.594
    Torget vurderinger
    2
    Mandag 20. november arrangerte jeg sammenkomst på Litteraturhuset i forbindelse med Dag Jørund Lønnings "Jordboka". Jeg fant det morsomt å fortelle Lønning at han ble kalt Jesus fra bronsealderen her inne. "Ja, det er mange som ikkje har forstått," var hans svar.

    Det var utsolgt og folk stod på venteliste for å komme inn. Slikt er oppmuntrende. I salen satt omtrent det som er av topp-produsenter utenfor "systemene" i Norge, samt representanter for organisasjoner som arbeider for å få til mer kvalitetsproduksjon i Gnore.

    I panelet etter Lønnings foredrag satt Anders Lerberg Kopstad fra Evig grønne enger, Else Skålvoll Thorenfeldt fra Korsvold gård, Andrew McMillion (grønnsaksgalning fra Nes) og Siri Helle, agronom, forfatter og kommentator (Dag og Tid).

    Andrew McMillion er utdannet ved London School of Economics og var en av Norges best betalte IT-konsulenter noen år tilbake. Da kuttet han tvert, kjøpte småbruk og satset på å dyrke frukt og grønt. Han har 170 forskjellige slag på bruket, er sentral i Seed Savers Skandinavia og har utrettet mirakler når det gjelder å vise hva som er mulig på våre breddegrader. "Det er simpelthen nødvendig," sa han. "De som står bak denne bevegelsen mente det var latterlig med det dårlige utvalget i frukt/grønt avdelingen i butikkene, gitt hva som er mulig, også hos oss."

    Nes anses ikke som det mest gunstige stedet for utstrakt produksjon av eksotiske varianter, men du finner ikke bedre tomater enn dem McMillion dyrker, i Norge.

    Jeg tror dette vil ta av så vi kun aner omrisset nå.

    Litt info om dem jeg har nevnt:

    https://www.mollerensylvia.no/blogs/news/jordboka

    Under panelfordypningen stilte jeg et spørsmål til Lerberg Kopstad:

    "Har noen av dine naboer tatt kontakt for å få vite hva du holder på med?" Jeg viste til Heinrich Jung, som ikke har hatt en kjeft innom av svinebønder i sitt distrikt.
    Lerberg Kopstad måtte si at ingen av sauebøndene rundt ham hadde vært innom, med unntak av første året, da et par kom for å fortelle ham at sauene hans var "for feite". De hadde kun spist gress fra innmarksbeitet, og han hadde ikke brukt hverken kunstgjødsel eller kraftfôr. Hans dyr går for ekstremt høye priser sammenlignet med standardproduksjon og de er bortbestilt måneder før de går til slakt. Man skulle trodd at naboene ville vært interessert i hvordan man tjener penger.

    Ikke i Gnore.

    Stølsviddas melding idag. De har ikke Black Friday:

    https://www.facebook.com/fjellgris/

    Skjermbilde 2017-11-24 kl. 13.14.28.jpg
     
    Sist redigert:

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    14.795
    Antall liker
    11.192
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Master-masing er iallfall ein ganske hysterisk trend, fyrst og framst frå styresmaktene. Karakterkrav for å komme inn på lærarutdanninga og sjukepleiarutdanninga. 60 studiepoeng for å få lov til å undervise i fag. Rørleggjarar som må ha teknisk fagskule for å få lov til å stake opp sluk.
    Kva slags kompetanse bør vi avkreve dei som tek slike avgjerder?
    Der kreves det ingen kompetanse, hverken real eller formal, bare man har vandret partistien.... Nåtidens politiske resultater er vel det beste bevis...
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.562
    Antall liker
    13.028
    Fake news i nettannonse fra Coop Prix:

    Svinefilet er perfekt stekt når den har en kjernetemperatur på 68 grader.

    Nei.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.558
    Antall liker
    15.594
    Torget vurderinger
    2
    Stor test av pinnekjøtt i VG, nedslående resultat. De testet 18 av årets som er tilgjengelig i matkjedene. Som vanlig liten sammenheng mellom pris og kvalitet. Man forstår at produsentene ønsker å tjene penger, men er det klokt å sende slikt ut på markedet?

    Jeg har prøvd en del før årets julematsesong og kom frem til min favoritt, men de produserer i kvanta som gjør dem uaktuelle for matkjedene.

    Bak abonnement: Stor VG-test: Her er pinnekjøttet du bør styre unna - VG+

    Jeg har avfotografert VG, så kan man være obs på hva som er bra og hva som er skit. Trist når 10 av 18 får terningkast 1 eller 2, og den dårligste har kilopris på 439 og ble spyttet ut:

    Spekeloftet, Gilde Gourmetlam og Lofotlam kom best ut. Resten kan man la ligge i butikken.

    Skjermbilde 2017-12-02 kl. 11.52.10.jpg
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Slike smakstester av masseprodusert mat er ganske verdiløse. De forutsetter at alle dyr er like og smaker likt. Tror det er lettere å vinne i bingo. Spesielt morsomt når man får trekk for "småpell" alle som har stått i hylle vet at det er stooor variasjon på hva som er i pakkene, både når det gjelder størrelse, fett, farge osvosv
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.154
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Flott fra BBC om nigerianernes forkjærlighet for "Stockfish" fra Norge.

    Må sjekke ut noen oppskrifter.

    BBC World Service - The Documentary, Stockfish
    Jeg kjenner afrikanere (ikke bare nigerianere) som bor i Italia og aldri har vært i Norge av andre årsaker som faktisk reiser til Norge for å kjøpe tørrfisk i litt kvanta, som de delvis selger videre til andre afrikanere til en lavere pris enn det de får den til gjennom vanlige italienske kanaler.

    I går var jeg innom den lokale X-tra og fant en produktplassering som grenser opp til poesi. ;)

    vegan kjott web.jpg
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Morsomt eller egentlig litt tragisk at spansk skinke av bedre/beste sort sammenlignes med søppelproduktet norsk oppdrettslaks.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Nå har kineserne dessverre oppdaget kvalitetsskinke fra Spania. Prisene skyter i været.

    https://www.dagbladet.no/mat/skinke...---kineserne-har-oppdaget-kvaliteten/68920980
    Den er dyr nok i Norge om den er. Oppskjært på Rema 1000 er det ikke uvanlig å se den til 7-8-900 kr kg. Bra for spanske bønder og produsenter da. Og kanskje en oppmuntring her også til å satse på spekemat av høy kvalitet. Alt for mye spekemat her hjemme er ungt og ramsalt.

    Mer troen på disse, selv om de slett ikke er rimelige. Men kanskje litt til jul likevel.

    https://www.askgard.no/produkter/kategori/spekemat
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Morsomt eller egentlig litt tragisk at spansk skinke av bedre/beste sort sammenlignes med søppelproduktet norsk oppdrettslaks.
    Kanskje den gode laksen sendes til østen og vi sitter igjen med resten?

    Men det er endel røykerier som lage svært gode produkter av laks og ørret, men ikke på langt nær i en skala som kan monne til eksport.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Nei, stort sett like ræva den som sendes østover.
    Helt greit for meg egentlig. Det er ikke all mat fra Kina som sendes ut i verden som har den høyeste kvaliteten, så jeg synes ikke synd på dem. Egentlig ganske fra om vi kan eksportere laber kvalitet i stort monn til dem.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Kjipt for norske fjorder som forurenses av dette svineriet og vill laksen som vi utrydder.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.562
    Antall liker
    13.028
    Jaja, jeg har bestillt meg et lass med tarm og skal prøve meg på egen spekematproduskjon. Kanskje ikke en hel spekeskinke akkurat, men tenkte å lage noe salami og kanskje en coppa som et sted å starte.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn