N
nb
Gjest
Sannsynligvis har du rett, i alle fall på kort sikt. Men min erfaring er i alle fall at selv de mest fortapte setter pris på kvalitet når de først får smakt det. Og importert kvalitet er nok, bortsett fra tollhindrene, mye rimeligere enn norsk kvalitet.cruiser skrev:Er jo det som er hele poenget her, vi har norske kvalitetets produkter, men som kun havner på centra/ultra og spesialforetninger fordi nordmenn ikke er interesert, kiwi kommer fortsatt til å være kiwi, nordmenn kjøper ikke bresse kylling uten toll når de er i sverige, de kjøper polsk med 20-30% saltlake.
Franske andebryst (frossne) i Sverige koster rundt 140 SEK pr. kilo. Det er vel omtrent det samme som de triste, gule pakkene med mikrosokopiske kyllingfileeter uten skinn (slik at man kan være helt sikker på at de blir tørre og ikke smaker noesomhelst) koster på Rema/Kiwi/Ica/whatever her til lands. Vil man ha god kylling ligger en Stange-sak på rundt 100 kroner kiloen, men folk flest aner selvsagt ikke hva de skal gjøre med en hel kylling (hint: stapp sitron og hvitløk i ræva på den, gni inn med olivenolje, salt og pepper og dytt litt smør og friske urter under skinnet - halvannen time i ovnen - ferdig og lett som faen) og å partere en slik fremstår nok som en uoverkommelig oppgave for de aller fleste.