INFINITY`s venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Janix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.12.2010
    Innlegg
    661
    Antall liker
    106
    Tar nok feil jeg også...bare for å ha sagt det. Gjorde fysisk vondt etter mye spilling av bass over lengre tid.
     

    duc999

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2007
    Innlegg
    1.404
    Antall liker
    2.582
    Sted
    Haugesund
    Torget vurderinger
    3
    Bassen i de er dyp, men den går litt lett i stå og mister kontrollen ved litt høy spilling
     

    duc999

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2007
    Innlegg
    1.404
    Antall liker
    2.582
    Sted
    Haugesund
    Torget vurderinger
    3
    Litt høyt er vel ganske høyt i andres mening har jeg forstått :) Så de falt igjennom for min del
    Såpass mye at de ikke overtok plassen for B&W 801D på favorittmusikken
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    7.139
    Antall liker
    3.658
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Hvis du ikke har servoen, så kan det være et alternativ å bruke en DSP for å kontrollere bassene.

    Johan-Kr
     

    Janix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.12.2010
    Innlegg
    661
    Antall liker
    106
    Ja uten SCU "mister" du halve høyttaleren.
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Ja uten SCU "mister" du halve høyttaleren.
    Ja, jeg har skjønt det. Jeg går med halvveis planer om å bygge en ny SCU fra bunnen av. Har skjema, tegning av kretskort og komponentliste. Det må gå an. Men tror det blir et langsiktig prosjekt. Har verken tid eller penger nå..
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Nå har jeg spilt litt med Epsilonene mine etter å ha fått midlertidig delefilter til monoblokkene mine. Jeg hadde brukt litt tid på å få omtrent samme gain på marantz forsterkeren som på monoblokkene for så å oppdage at når jeg bruker fjernkontroll til min EC 4.6 så beveger volumkontrollen seg på marantzen også. Marantzen er bare midlertidig også, men selv med den merker jeg at dette er høyttalere av en annen klasse enn hva jeg har hatt i hus før. Gleder meg til å få mer kraft. Jeg har tenkt at når jeg får spart opp litt kan jeg bruke hypex moduler på bassene. Jeg ønsker å bruke monoblokkene på toppene fordi jeg ganske enkelt elsker lyden i dem og tror jeg får mest nytte av dem der...

    noe mer skjer.🙂 Jeg tror jeg har klart å sikre meg en original SCU... om den går i boks skal jeg danse litt. Og det gjør jeg ikke ofte!
     

    Janix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.12.2010
    Innlegg
    661
    Antall liker
    106
    Nå har jeg spilt litt med Epsilonene mine etter å ha fått midlertidig delefilter til monoblokkene mine. Jeg hadde brukt litt tid på å få omtrent samme gain på marantz forsterkeren som på monoblokkene for så å oppdage at når jeg bruker fjernkontroll til min EC 4.6 så beveger volumkontrollen seg på marantzen også. Marantzen er bare midlertidig også, men selv med den merker jeg at dette er høyttalere av en annen klasse enn hva jeg har hatt i hus før. Gleder meg til å få mer kraft. Jeg har tenkt at når jeg får spart opp litt kan jeg bruke hypex moduler på bassene. Jeg ønsker å bruke monoblokkene på toppene fordi jeg ganske enkelt elsker lyden i dem og tror jeg får mest nytte av dem der...

    noe mer skjer.������ Jeg tror jeg har klart å sikre meg en original SCU... om den går i boks skal jeg danse litt. Og det gjør jeg ikke ofte!
    Fantastisk hvis du klarer å skaffe deg den ;)
    Kom nettopp på hvor jeg muligens hadde disse 16 Hz'ene fra. Hadde jo en Velodyne DD 15 stående her en stund, sammen med Quad ESL 2905. Noen mente dette spilte bedre enn Epsilon, men jeg var ikke enig. Og det var faktisk 15 Hz
     
    Sist redigert:

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Det ble nok ikke noen dansing på meg, så jeg forblir uten SCU en stund til:-(
     

    Arthur_bunny

    Fersking
    Ble medlem
    24.08.2017
    Innlegg
    1
    Antall liker
    0
    Hei,

    Har et praktisk spørsmål - noen som vet noe om selgeren av Infinity IRS V? En venn av meg er svært interessert i dem og ønsker å komme i kontakt med selgeren. Auksjonen var avsluttet 4.august, men linken kan dessverre ikke åpnes lengre.

    På forhånd takk for all hjelp !
     

    arikar

    Helt fersk
    Ble medlem
    05.12.2013
    Innlegg
    2
    Antall liker
    2
    Sted
    norheimsund
    Infinity irs V

    Hei,

    Har et praktisk spørsmål - noen som vet noe om selgeren av Infinity IRS V? En venn av meg er svært interessert i dem og ønsker å komme i kontakt med selgeren. Auksjonen var avsluttet 4.august, men linken kan dessverre ikke åpnes lengre.

    På forhånd takk for all hjelp !
    Hei.den anonsen er nok slettet,fordi eg kjøpte di og di låter helt fantastisk,har hatt rs1b siden 1988 og di ble delvis ødelagt i tordenvær så no var det godt å få tilbake infinity igjen,men disse er noe større og gjir et fantastisk lydbilde.her var jo alle elementa nye med nye delefilter til panela og,disse var modifisert av arnie nudell og en paul mc gowan i ps audio. Forsterkerene til basstånene var nyrestaurert og modifisert og det samme er controllenheten til bassene.visste foresten ikkje om denne tråden om infinity,s venner mykje artigt å lese her.
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Hei. Har ikke noe forslag enda, men jeg tror jeg har samme problem. Jeg fikk omsider tak i en SCU fra Danmark. Den var defekt på venstre side. Det var heldigvis lett å fikse. Værre er det med brum i bass elementene når SCU'en er på. Monoblokkene jeg har er selvbygg, men nesten helt fri for brum. Når jeg slår på SCU'en virker det som om enten ny brum blir lagt til, eller at den lille brummen fra mine blokker blir forsterket på et vis? Men himmel og hav hvor mye bedre bassen ble med Servo!
     

    duc999

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2007
    Innlegg
    1.404
    Antall liker
    2.582
    Sted
    Haugesund
    Torget vurderinger
    3
    Hei. Har ikke noe forslag enda, men jeg tror jeg har samme problem. Jeg fikk omsider tak i en SCU fra Danmark. Den var defekt på venstre side. Det var heldigvis lett å fikse. Værre er det med brum i bass elementene når SCU'en er på. Monoblokkene jeg har er selvbygg, men nesten helt fri for brum. Når jeg slår på SCU'en virker det som om enten ny brum blir lagt til, eller at den lille brummen fra mine blokker blir forsterket på et vis? Men himmel og hav hvor mye bedre bassen ble med Servo!
    Du må enten ha kun rca eller kun xlr inn og ut. Hvis du mikser blir det ulyder
     

    Janix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.12.2010
    Innlegg
    661
    Antall liker
    106
    Jeg prøvde å sette sammen en Emit manuelt en gang. ;)
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Hei. Har ikke noe forslag enda, men jeg tror jeg har samme problem. Jeg fikk omsider tak i en SCU fra Danmark. Den var defekt på venstre side. Det var heldigvis lett å fikse. Værre er det med brum i bass elementene når SCU'en er på. Monoblokkene jeg har er selvbygg, men nesten helt fri for brum. Når jeg slår på SCU'en virker det som om enten ny brum blir lagt til, eller at den lille brummen fra mine blokker blir forsterket på et vis? Men himmel og hav hvor mye bedre bassen ble med Servo!
    Du må enten ha kun rca eller kun xlr inn og ut. Hvis du mikser blir det ulyder
    Hei. Jeg skulle egentlig sitere Ballo_2 fra side 39... Jeg kjører kun RCA. For en tid siden hadde jeg liknende lyd fra høyttalerne jeg hadde før, men den gangen kom det av at et av rørene på inngangstrinnet til monoblokkene mine var dårlig. Dette høres likt ut, men kun når SCU er skrudd på. Er det noen som vet hva brum er på engelsk forresten?
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Nå fikk jeg også merke at telefonen min slår ut på anlegget når den ringer. Også kun når SCU er på... Minner meg om når jeg spilte i band før omgitt av oversensitive gitar og bassforsterkere.
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Vil tro at det er der du har kilden til brum
    Ja det kan vel stemme. Skal bestille og bytte rør for å se om det gjør noen forskjell. Ellers er det vel ikke vanlig å ha rør i forbindelse med SCU'en. Monoblokkene er så godt som beinfri når de ikke er koblet sammen med SCU'en... Jeg hadde planer om å bygge en effektforsterker av samme krets til toppene, men nå tenker jeg på å bruke monoblokkene til toppene i stedet, for så å spare opp til en kraftig forsterker til å drive subbene. Kunne jeg benyttet noe klasse-d greier mon tro?
     

    duc999

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2007
    Innlegg
    1.404
    Antall liker
    2.582
    Sted
    Haugesund
    Torget vurderinger
    3
    Stabile rørforsterkere kan nok brukes i toppen, men bassen trenger MYE pover for å virke optimalt
     
    Sist redigert:

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Stabile rørforsterkere kan nok brukes i toppen, men bassen trenger MYE pover for å virke optimalt
    Å blokkene er nok sterke nok. De har mosfet utgangstrinn. 250 watt 8 Ohm rms (500 watt i 4 Ohm) med 1000 VA ringkjerne i hver blokk. Planen var jo å bruke disse til bass, men jeg kan ikke det om rørene på inngangstrinnet skaper såpass med støy når de er koplet sammen med SCU'en.

    Tenker nå på å bygge en effektforsterker ut av kortene fra monoblokkene men med ny og mindre strømforsyning. Kanskje 2x500VA, så kan jeg beholde strømforsyningene i blokkene, men sette inn ny innmat. Kanskje rent mosfet-trinn. Må ha noe som går på + - 70 Volt...
     
    Sist redigert:

    baloo_2

    Medlem
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    20
    Antall liker
    4
    Hvor mye brum har du, er brummen dominerende eller er den bare irriterende i rolige/stille partier eller mellom musikk stykkene? Har du forsøkt å skru på effekttrinnene med SCU avslått og høre om det er brum da? (ikke slå på SCU mens effektrinene er på, kan bli dyrt..) Hos meg er det helt tyst når SCU er av og effekttrinnene er på. Jeg bruker XLR på alle tilkoblingene. Hos meg varierer brum lyden fra gang til gang, og litt etter at man har fiklet med gain pot'en bak på SCU'n. Begynner å lure på om denne er synderen. Hvor i landet holder du til? Man kunne jo prøve et felles slag mot brum. Jeg holder til ikke langt utenfor Oslo. Min tar også inn mobiltelfonen når den ringer. Har du gjordet strøm til SCU?
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Hvor mye brum har du, er brummen dominerende eller er den bare irriterende i rolige/stille partier eller mellom musikk stykkene? Har du forsøkt å skru på effekttrinnene med SCU avslått og høre om det er brum da? (ikke slå på SCU mens effektrinene er på, kan bli dyrt..) Hos meg er det helt tyst når SCU er av og effekttrinnene er på. Jeg bruker XLR på alle tilkoblingene. Hos meg varierer brum lyden fra gang til gang, og litt etter at man har fiklet med gain pot'en bak på SCU'n. Begynner å lure på om denne er synderen. Hvor i landet holder du til? Man kunne jo prøve et felles slag mot brum. Jeg holder til ikke langt utenfor Oslo. Min tar også inn mobiltelfonen når den ringer. Har du gjordet strøm til SCU?
    Jeg holder til i Bergen, så det er kanskje ikke så lett. Jeg kjører kun RCA. Dersom SCU er skrudd av er det minimalt med brum fra monoblokkene mine (må helt bort til høyttaler for å høre). Når SCU er på er brummen svært irriterende når jeg ikke har musikk på. Når musikken er på, hører jeg brummen kun på stille/rolige partier.

    Jeg får snart en Christiansand lydfabrikk CL200 i posten. Jeg skal forsøke å koble denne opp midlertidig i stedet for monoblokkene for å se om fenomenet oppstår da også.

    Jeg har ikke målt enda, men monoblokkene mine må ha høy «gain». Jeg har den innstilt på ca -5 på baksiden av SCU. Går jeg over dette kommer den ulelyden fra høyttalerne.

    Hvilken effektforsterker kjører du på bassene?

    Jeg visste forresten ikke at det var ille å skru av SCU? Jeg gjør det hele tiden mens monoblokkene er på, siden det fjerner brummen. Det fører vel bare til at signalet inn på monoblokkene blir mutet?
     

    baloo_2

    Medlem
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    20
    Antall liker
    4
    Tar jo noen timer til Bergen ja. Virker som du har samme problem som meg når det gjelder brum. Jeg bruker Mark Levinson 436 monoblokker i bassen. Har ikke forsøkt å skru av SCU med forsterkerne på, mener det er advart mot det i manualen, og SCU er jo et servo system. Med et inn signal og ikke noe signal tilbake fra høyttaler kan den jo finne på å sende et realt korreksjons signal til effektforsterkeren, er riktignok et muting kretsløp i SCU for å forhindre dette men tar ikke sjansen. SCU'n har jo lett til å plukke opp støy når ting blir slått på (taklampe), for ikke å snakke om når man slo på en stor effektforsterker uten mykstart men bass systemet var på, bassene var nesten på vei ut av kassa....

    Tror vel egentlig ikke at effektforsterkerne dine er problemet.
    Har du jording på strømmen til anlegget?
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Hei. Nei, har ikke jording. Har heller ingen mykstart på monoblokkene mine, noe som er grunnen til at jeg ikke skrur dem på når SCU er på. Lyden som da kom ut av høyttalerne var ikke hyggelig.

    Dersom dette har med SCU’en å gjøre vil jeg jo tro det er i forbindelse med strømforsyning. Etter det er det jo veldig klart separate kanaler. Jeg måtte skifte en av de op-amp IC’ene da jeg fikk min SCU. Men det var jo bare en kanal.

    Høres ut som om vi har samme problem ja. Skulle bare ønske jeg hadde et ocilloskop. Kanskje jeg kjøper meg ett snart. Må jo klare å finne ut av det. Det er i alle fall ikke ment å være slik.
     

    baloo_2

    Medlem
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    20
    Antall liker
    4
    Har forsøkt med et Fluke scopemeter vi har på jobben, men målte ikke noe som skulle tyde på feil. Har skiftet de 2 store kondensatorene i poweret (4700uF) uten at det hjalp nevneverdig. Etter de er det en spenningsregulator for hver spenning, og det er det. Er jo noen små elektrolytter ved de forskjellige IC'ene, mulig de er blit dårlige pga alder. Er jo også en egen spenningsregulator som gir strøm til målekretsen i hver høyttaler også (samme kapsling som BC547), og det er vel noe avkoblingskondensatorer i høyttaleren også til målekretsen til servoen. Grubler på å skifte alle elektrolyttene i SCU'n bare for å ha gjort det, evt også bytta regulatorene også. Er jo ikke dyre deler, men lurer veldig på gain potensiometeret på bakplata. Det var et firma i Tyskland som reparerte & modifiserte SCU'n til mindre støy/bedre lyd, men klarer ikke å finne igjen nettsiden. Har fått lagt om strømmen til jorda kurs, får se om det hjelper noe.
     

    baloo_2

    Medlem
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    20
    Antall liker
    4
    Hm, etter at jeg fikk koblet opp med jordet kurs forsvant problemet. Kan nå justere gain til servo til 0dB, før ble støyen for høy ved -4dB. 0dB skal være riktig med de forsterkerene jeg har. Så det virker som om SCU tar inn støy når kabinettet er ujordet. Tror servo systemet er høyimpedant slik at den er følsom for innstråling. Nå har jeg skikkelig drag i bassen og niks støy, og nydelig båndelement lyd i resten av frekvensområdet. Så nå er man i mål.....
     

    Janix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.12.2010
    Innlegg
    661
    Antall liker
    106
    Hm, etter at jeg fikk koblet opp med jordet kurs forsvant problemet. Kan nå justere gain til servo til 0dB, før ble støyen for høy ved -4dB. 0dB skal være riktig med de forsterkerene jeg har. Så det virker som om SCU tar inn støy når kabinettet er ujordet. Tror servo systemet er høyimpedant slik at den er følsom for innstråling. Nå har jeg skikkelig drag i bassen og niks støy, og nydelig båndelement lyd i resten av frekvensområdet. Så nå er man i mål.....
    Hyggelig lesing. Gratulerer! :)
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Hm, etter at jeg fikk koblet opp med jordet kurs forsvant problemet. Kan nå justere gain til servo til 0dB, før ble støyen for høy ved -4dB. 0dB skal være riktig med de forsterkerene jeg har. Så det virker som om SCU tar inn støy når kabinettet er ujordet. Tror servo systemet er høyimpedant slik at den er følsom for innstråling. Nå har jeg skikkelig drag i bassen og niks støy, og nydelig båndelement lyd i resten av frekvensområdet. Så nå er man i mål.....
    Oi, dette må prøves. Jeg har heller ikke jordet.
     

    baloo_2

    Medlem
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    20
    Antall liker
    4
    Jeg har fundert og grublet i 1,5 år på hva i huleste som var årsaken til problemet. Hadde de hos en kamerat en stund også, og var samme problem der, om enn ikke like mye. Hadde litt vanskeligheter med å godta av systemet ikke var bedre. Hadde slike i demo et sted jeg jobbet deltid og kunne ikke huske at det var et problem, men er jo over 20 år siden ( og det gjør jo noe med både hukommelse og komponenter....) Siklet jo på de den gangen også, men lønna som ekstrahjelp ved siden av skolen var ikke helt i Epsilon land for å si det sånn. ( Ble kappa 9.2, som fremdeles er (og blir) i samlingen) Hold oss oppdatert på om jording hjalp på problemet.
     

    Uaruman

    Medlem
    Ble medlem
    23.10.2014
    Innlegg
    37
    Antall liker
    8
    Jeg har fundert og grublet i 1,5 år på hva i huleste som var årsaken til problemet. Hadde de hos en kamerat en stund også, og var samme problem der, om enn ikke like mye. Hadde litt vanskeligheter med å godta av systemet ikke var bedre. Hadde slike i demo et sted jeg jobbet deltid og kunne ikke huske at det var et problem, men er jo over 20 år siden ( og det gjør jo noe med både hukommelse og komponenter....) Siklet jo på de den gangen også, men lønna som ekstrahjelp ved siden av skolen var ikke helt i Epsilon land for å si det sånn. ( Ble kappa 9.2, som fremdeles er (og blir) i samlingen) Hold oss oppdatert på om jording hjalp på problemet.
    Jording løste dessverre ikke problemet for meg. Mulig det ble litt dempet, men det var samme lyden og samme følsomhet for mobiltelefon. Nesten fristende og be om å få sende min SCU til deg Baloo_2 så du kan teste den på ditt anlegg.

    Jeg skal se over SCU’en igjen for å sikre meg om at alt er som det skal. Jeg hadde den jo fra hverandre litt da jeg byttet den IC’en.

    Så begynner jeg også å lure på huset. Det er fra 1860. Det elektriske er litt blanding av nytt og gammelt. Kan jeg alltid stole på at en jordig er skikkelig? Har forsøkt med skjøteledning fra to forskjellige kurser med jording i huset.
     

    baloo_2

    Medlem
    Ble medlem
    18.04.2013
    Innlegg
    20
    Antall liker
    4
    Det var jo noe herk. Var det bare SCU som fikk strøm via skjøteledningen, eller hele anlegget? Jeg har brukt en ledning fra veggen til ei Supra strømpadde som forsyner alle boksene. Hvis skjøteledningen er lang og tynn vil jo jordforbindelsen bli dårligere. Sjekk om alle delene i kabinettet til SCU har god kontakt til jordpunktet på kabinettet, er ikke sikkert det har noe å si, men er enkelt å sjekke ut. Hvordan er hovedlyttene i poweret? De kan jo tørket inn på sine gamle dager. Jeg bruker xlr kabler inn og ut.
     

    Janix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.12.2010
    Innlegg
    661
    Antall liker
    106
    Den gangen jeg hadde Epsilon kjørte jeg som i dag på ujordet 16A strømanlegg.
    Hadde aldri noen problemer med det. Eneste jeg hadde imellom er en DIY strømrenser som også sørger for jevn spenning.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn