Naturligvis; Forrett risotto med parmaskinke og fersk sopp. Dette får selskap av en Pigato fra 2023. Hovedretten er pannestekt lyr og den serveres sammen med en voldsomt spennende rødvin fra Mallorca, Can Axartell 2021. Desserten består av utvalgte oster som akkompagneres av en champagne fra Legras &Haas. Er ikke fremmed for at når champagnen er avsluttet så tar vi en gresk rosévin for spenningens skyld;La TourMelas Idyl.
Fikk servert denne vinen på Italiensk restaurant nylig, den smakte usedvanlig godt.
Finner ikke samme hos VM eller SB, skal forespørre VM om det finnes gode alternativer, men kanskje noen her inne kan og vet?
S Vis vedlegget 1148775
Har vært på reise og blant annet tilbrakt 3 dager i Wachau der vi blant annet spiste hos Hofmeisterei Hirzberger i Wøsendorff, en favoritt der jeg har vært 2 ganger tidligere. Michelin anbefaling uten stjerner (jeg har vært på et par enstjernere som har vært dårligere). Her er temaet vinlisten, vi drakk:
En meget komleks og elegant Pinot, prissatt til 86 Euro på listen (899 på polet). Drikkes lett avkjølt, som mye tysk Pinot blir den lett plump med varme.
En fantastisk produsent, en av de 5 beste i Wachau, i en av de beste årgangene i Østerrike på lange tider. En strålende og kompleks vin med fantastisk lengde som ga meg hvit Corton assosisjoner og uten problemer kan matche mange hvite toppburgundere. 77 Euro på listen.
Dette var en skikkelig overpriset drittvin
Beskrivelsen er ikke i nærheten av å stemme.
Lite duft, grei start, man avslutter ikke i stil. Kort avslutning med sure tanniner. Jeg har intet i mot tanniner men disse var dårlige. Fæl kombinasjon med andebryst. Den neste vinen jeg omtaler hadde nok passet bedre. Men denne visen passer ikke til noe som helst. Gresk pappvin er bedre. Cru de Prestige du liksom..
Denne derimot som koster 100kr mindre er helt suveren og nydelig på alle vis.nøt den til oksegryte
Ofte blir man skuffet, enig. Kjøper ofte nye ting, noe godt men ikke alltid, nei. Noe veldig dårlig også. Vet ikke helt om polets innkjøpere har smakt på varen.
Det er er vel en BU vin så nei, dette er ikke noe polet hat kjøpt inn. Når det er sagt så er 2021 en meget trøblete årgang i Bordeaux, men importøren Autentico pleier å vite hva de driver med. Balye er ingen vesentlig appelasjon i Bordeaux for øvrig.
Ofte blir man skuffet, enig. Kjøper ofte nye ting, noe godt men ikke alltid, nei. Noe veldig dårlig også. Vet ikke helt om polets innkjøpere har smakt på varen.
Samme erfaring, helt til jeg smakte Tannerie som jeg likte veldig godt.
Snakket med en vinbonde om økologisk vin han lagde begge deler på samme marker med samme drue, han fortalte at økologisk in skiller seg fra vanlig han lager kun ved at det brukes litt mindre sprøytemidler rett før innhøsting ellers er det det samme bare markedsbløff så han men markedet etterspør det , derfor gjør de det