Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.270
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Spiste en slik en idag.

    images.jpg

    Côte Boeuf grillet på lav varme over lang tid. Hengemodenet i 6 uker, deretter i vacuum 8 uker til.

    Servert med ovnsbakte poteter, grillet aubergine, smørdampet asparges og en skysaus med noen dråper konjakk i, hmmm deilig.

    Ble ikke noen dessert desverre, da biffen i seg selv var 980g!
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.270
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Spiste en slik en idag.

    Vis vedlegget 204460

    Côte Boeuf grillet på lav varme over lang tid. Hengemodenet i 6 uker, deretter i vacuum 8 uker til.

    Servert med ovnsbakte poteter, grillet aubergine, smørdampet asparges og en skysaus med noen dråper konjakk i, hmmm deilig.

    Ble ikke noen dessert desverre, da biffen i seg selv var 980g!

    Det jeg egentlig ville var å få en annbefaling av vin til dette måltidet. Spiser en slik i mnd, da det er favoritten min. Derfor legger jeg denne i tråden hva har vi i glasset. Eller hva burde jeg ha i glasset til denne?
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    Grillet kjøtt krever vin med hestekrefter og dreiemoment, og hvis du skal holde deg i Frankrike hadde jeg gått for en drikkeklar Châteauneuf-du-Pape av en topp produsent, f.x. Beaucastel , Clos des Papes eller la Nerthe. Du går heller ikke feil om du beveger deg nordover i Rhonedalen. En annen mulighet er tempranillo , men den bør være relativt ung synes jeg. Uansett, det blir smak & behag!
     

    Fidelio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.11.2008
    Innlegg
    2.745
    Antall liker
    668
    Konkret tips til en rimelig penge: Sainte Croix Céléstra 2007. Dust mye vin for pengene.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.534
    Antall liker
    9.692
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Ankomst San Sebastian i dag. Middag på Rekondo i kveld. 100.000 flasker vin i kjelleren....
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.534
    Antall liker
    9.692
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Fucking hell, det der er en latterlig bra aften...
    Har mere på lager til senere anledninger, bla Monfortino 64 og 58 og et par årganger til.....:)

    I de senere årene har jeg vært heldig nok til å drikke ganske mye moden Nebbiolo, mange av de nedenstående har jeg smakt flere flasker av (har ikke tatt med viner yngre enn 20 år her og lista er ikke 100% komplett....):

    Barolo Brunate 90, Bricco Rocche Ceretto
    Barolo Cannubi 90, Paolo Scavino
    Barolo Conteisa Cerequio 90, Gromis/Gaja
    Barolo 90, Bartolo Mascarello
    Barolo Brunate 89, R Voerzio
    Barolo Bussia 89, A Conterno

    Barolo 89, Bartolo Mascarello
    Barolo 88, Bartolo Mascarello
    Barolo Faletto de Serralunga 88, Giacosa

    Barolo Mentin Ginestra 85, Dom Clerico

    Barbaresco 85, Contratto
    Barolo 85, Monchiero
    Vigneto Osso S Grato 82, Gattinara, Az Antoniolo
    Vigneto Osso S Grato 79, Gattinara, Az Antoniolo
    Barbaresco Pora Riserva 1979, Produttori del Barbaresco
    Barbaresco Montefico 78, Produttori.

    Barolo Marcenasco 78, Ratti
    Barbaresco Paje Riserva 74, Roagna
    Barolo Monfortino 74, G Conterno
    Barolo 74, Bartolo Mascarello
    Barolo la Serra 74, Marcarini
    Barolo 71, Fratelli Barale

    Barbaresco 67, Gaja
    Gattinara 67, Az Antoniolo
    Barbaresco Riserva Pora 67, Produttori del Barbaresco
    Barbaresco Riserva Rabaja 67, Produttori del Barbaresco
    Barbaresco Riserva Paje 67, Produttori del Barbaresco
    Barolo 64, Pio Cesare

    Barolo 64, Serafina
    Barolo 58, Fontanafredda

    Barolo 58 Bartolo Mascarello
    Barolo 55 Riserva, Giacomo Conterno
    Barolo Riserva 55 Borgogno
    Barolo Riserva 43 Borgogno
    Barolo 43 Fontanafredda
    Ikke for å virke surmaget,men det å remse opp en rekke toppviner UTEN å skrive noe om de har for meg SVÆRT liten nytteverdi
    Sant nok, men smaksnotater åå norsk ligger på nettet og lar seg enkelt søke opp. Ved interesse kan jeg hente de opp etter ferien. Det mest interessante er kanskje hvor godt Nebbiolo lagrer.
     
    Sist redigert:
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    drakk denne dels til kalv og dels til ost. mye frukt type tropisk. svært godt balansert.
    27097.jpg
     

    Pesquera

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.08.2005
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    75
    Torget vurderinger
    11
    326-399-thickbox.jpg
    Plenty med frukt, men i tillegg er det strukturerende toner av tobakk og treverk som gjør vinen kompleks og lang. Brunello er strengt tatt sangiovese, men vinen virker litt tørrere enn chianti fra samme årgang. Uansett, en herlig vin. Dette er basis brunelloen, men Casanova di Neri lager også riservaer som er enda bedre. Tilgjengelig i '07 på polet.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.863
    Torget vurderinger
    0
    Helt "standard" vin i dag. J.P. Chenet Cabernet Syrah.

    Ikke noen "høydare" men greit nok !!
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Skrekkartikkel, noen år gammel, om hva som gjøres med vin fordi restaurantgjestene har bestemte ønsker.

    Utdrag:

    There's the customer who wanted the Champagne decanted, to get rid of those annoying bubbles, and the one who wanted to add fruit juice to his Mouton-Rothschild to make a sangria. Mr. Perlman suggested a more modest red. The customer said no. He wanted a good sangria.

    http://www.nytimes.com/1999/03/03/dining/a-sommelier-s-little-secret-the-microwave.html?pagewanted=all&src=pm
     

    SAL

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.10.2006
    Innlegg
    3.471
    Antall liker
    4.267
    Torget vurderinger
    10
    Faustino V
    Skål.:)

    Mvh.
    SAL
     

    jakr

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    11.11.2004
    Innlegg
    756
    Antall liker
    111
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    1
    Er det noen som har gode vinforslag til en Tapasmeny i større lag?
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.863
    Torget vurderinger
    0
    Johannisberger.jpg

    Med litt kongekrabbe er den slett ikke dum, men nå er den dessverre tom! :confused::(
     

    niha

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    1.035
    Antall liker
    406
    Torget vurderinger
    7
    I dag "husets vin" Doppio Passio. Har alltid en kartong stående til et lite glass. Litt god musikk ved siden av. Akkurat nå Jazz Trombone Spirituals med Vincent Nilsson. Meget bra kombinasjon!
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.794
    Antall liker
    5.351
    Sted
    oslo
    klassisk feriefavoritt i både glasset og maten i dag.
    lammestifado med pappeskerødvin fra Robertson :cool:
     

    RuneG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.02.2011
    Innlegg
    512
    Antall liker
    176
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    37
    Som regel den billigste jeg finner på Polet...., også idag
    Prisen har gått opp fra 229,- til hele 249,- for 3 liter

    Men når jeg slår virkerlig på stortromma og spanderer skikkelig dyr og god vin til ca 120,- kroner flasken så blir det rødvin fra Argentina eller Australia ;)



    w_nor_spaedee0.jpg
     

    Leikis Lyd

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.05.2006
    Innlegg
    5.464
    Antall liker
    2.120
    Sted
    Kyrksæterøra
    Torget vurderinger
    12


    Denne likte jeg godt, kjøpte den når jeg var over there. Liker ellers mye av røvinen fra california.
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.825
    Antall liker
    720
    Torget vurderinger
    4
    Rosévin med friske Corona jordbær oppi glasset....... namnam.... :)
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.725
    Antall liker
    9.351
    Sted
    Trondheim
    Det ble rødvin i dag. Fenocchio Barolo Bussia Riserva 2001. Perfekt tidspunkt å åpne denne på. Rund og med behagelige tanniner. Både litt tobakk og sjokolade i smaken. Perfekt Barolo etter min smak.

     

    Gunnar_Brekke

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    3.149
    Antall liker
    2.705
    Sted
    Kongsberg
    Hei.

    Kjøpte denne etter anbefaling (terningkast 6) i den kulørte presse:

    vin.jpg

    Meget positivt overrasket. Dette er ufattelig bra for å være en vin til en drøy hundrelapp.

    mvh
    Gunnar Brekke
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Fra et sjøslag før sommerferien.
    Sushi, asparges, lam og kaker
    vin-2608.2013 001.jpg
     
    D

    Danke

    Gjest


    Jeg synes denne Rioja vinen er et godt kjøp på systemet, er endel rimeligere der enn i Norge. Kompleks, vanilje, tobakk, rund og god.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Åpnet forsiktig - og skålet / drukket opp sammen med mitt livs madam relativt hurtig. :) Grei vin - men ikke "jøss - 32 år!".

    image_1118142_full.jpeg
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Har noen Montecillo Gran Reserva 2001 og noen 2003 liggende. I ganen er 2001 veldig god, men det kan være placebo i forhold til de 2003 jeg har smakt. Det med rødvin er særdeles avhengig av dagsform / matfølge. Det siste enda mer enn det første. Gøy er det uansett. :)

    For meg spiller det egentlig ingen rolle. Jeg skal ikke analysere ting / smak - jeg skal nyte smaken / opplevelsen. :)
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.534
    Antall liker
    9.692
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Fantastisk årgang - drakk en fremragende Muga Prado Enea 81 på restaurant i San Sebastian i sommer - men Montecillo har nok ikke samme substansen som denne og denne vinen er nok både litt over toppen, samt gjenstand for betydelige flaskevariasjoner. Jeg har drukket flere av denne.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Madammen synes ´81 versjonen "...smakte vel mye...". Jeg er ikke enig. Synes den var OK, men hadde forventet mer - men det er vel ofte slik at man forventer en del når forventningene er høye. Isolert sett, så er det ikke noe galt i å ha høye forventninger - hvis man by default er optimist. Er man dominant pessimist, så stiller det seg selvsagt litt anderledes.
     

    JackX

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.03.2002
    Innlegg
    2.428
    Antall liker
    1.377
    Et aldeles enkelt glass papp-Chablis i boblebadet, tidlig på ettermiddagen; det varme vannet gjør bena godt, det avkjølte fluidum "forteller" hodet at nettop tilbakelagte Oslo Maraton ER gøy .... etterpå.

    Cheers!
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.247
    Antall liker
    3.492
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    7
    Smaker denne for første gang. Batchen før den som selges på polet nå. Nydelig syre som balanserer sødmen. Eviglang ettersmak. Dette blir det mer av.

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn