Gunnar_Brekke
Bransjeaktør
Hei.
Det hender jeg kokkelerer litt på kjøkkenet, men opplever at det er en produktgruppe der jeg ikke er
fornøyd med noen av de forskjellige produktene jeg har prøvd;
Det er gryter/kjeler/kasseroller. (Hva er egentlig forskjellen på disse begrepene?)
Jeg er på jakt etter et vanlig utvalg av forskjellig størrelse kjeler til bruk i et vanlig hushold. Jeg er
allerede godt utstyrt med både stekepanne, gryte og wok - i støpejern - som egner seg til steking
av mat, men trenger nye kjeler som egner seg mer til koking og varming av mat.
Krav til gode kjeler er (etter mine behov):
- Skal tåle såpass høy varme at man også kan steke/brune ingredienser i kjelen - om det skulle trenges.
- Skikkelig "non stick" belegg som ikke bare fungerer når kjelen er ny, men som også hindrer at grøten
--"brenner" seg etter noen års bruk. Alle kjelene jeg har prøvd så langt blir fort slitt, selv om vi er på-
--passelig med å ikke bruke metallredskap under tilbredningen.
- Mekanisk solid konstruksjon som både tåler å mekanisk håndteres og gjentatte oppvarminger og
--nedkjølinger uten å bli vindskjeve. Jeg har kjeler fra et anerkjent "norsk" merke som er blitt helt
--"runde" i bunnen etter en tids bruk.
- God elektromagnetisk (flux) kobling til induksjonskomfyr for optimal varmeoverføring.
Håper det er noe som kan komme med noen gode tips om slike produkter. Jeg betegner dem som high end
i innledningen, men det gjør selvfølgelig ingenting om noen kjenner til noen rimelige (best buy) kjeler som
fyller kravene mine. Kjør på.
mvh
Gunnar Brekke
Det hender jeg kokkelerer litt på kjøkkenet, men opplever at det er en produktgruppe der jeg ikke er
fornøyd med noen av de forskjellige produktene jeg har prøvd;
Det er gryter/kjeler/kasseroller. (Hva er egentlig forskjellen på disse begrepene?)
Jeg er på jakt etter et vanlig utvalg av forskjellig størrelse kjeler til bruk i et vanlig hushold. Jeg er
allerede godt utstyrt med både stekepanne, gryte og wok - i støpejern - som egner seg til steking
av mat, men trenger nye kjeler som egner seg mer til koking og varming av mat.
Krav til gode kjeler er (etter mine behov):
- Skal tåle såpass høy varme at man også kan steke/brune ingredienser i kjelen - om det skulle trenges.
- Skikkelig "non stick" belegg som ikke bare fungerer når kjelen er ny, men som også hindrer at grøten
--"brenner" seg etter noen års bruk. Alle kjelene jeg har prøvd så langt blir fort slitt, selv om vi er på-
--passelig med å ikke bruke metallredskap under tilbredningen.
- Mekanisk solid konstruksjon som både tåler å mekanisk håndteres og gjentatte oppvarminger og
--nedkjølinger uten å bli vindskjeve. Jeg har kjeler fra et anerkjent "norsk" merke som er blitt helt
--"runde" i bunnen etter en tids bruk.
- God elektromagnetisk (flux) kobling til induksjonskomfyr for optimal varmeoverføring.
Håper det er noe som kan komme med noen gode tips om slike produkter. Jeg betegner dem som high end
i innledningen, men det gjør selvfølgelig ingenting om noen kjenner til noen rimelige (best buy) kjeler som
fyller kravene mine. Kjør på.
mvh
Gunnar Brekke