Høyttalere Høyttalere som spiller langt over sin prisklasse.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  12.073
  Antall liker
  4.344
  Vel poenget var, jeg synes kanskje ikke å oppgi effekt ved nesten 1% vreng er spesielt high-end heller. Ikke er opplysning om uF eller trafomerket særlig interessant annet en å lede vekk oppmerksomheten fra det faktumet at det ikke er lagt mye know-how i selve kretsen og dens ytelse. Prisen kvalifiserer derimot til en high-end tittel. 😁

  Vis vedlegget 638217
  Jeg aner ikke hva som er målt her, men det var ikke mye imponerende.

  Man kan godt oppgi effekten ved 1 eller sågar 10% THD, men det er interessant å også vite hvor høy den er før den begynner å stige. Noen forsterkere har for eksempel en effektdobling og vel så det fra forvrengningen begynner å stige til den er oppe på ubrukelige nivåer. Sammenliknet med forsterkere som går rett opp når de først møter veggen har man litt mer å gå på når man ført treffer grensen.

  Denne her er jo tilnærmet perfekt, men allikevel er det vanskelig å ikke la seg skremme av hva som nødvendigvis skjer om det kommer en litt for kraftig transient...

  Purifi 1ET400A Class-d Amplifier Module Power into 4 ohm Audio Measurements.png
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  12.073
  Antall liker
  4.344
  Det er alltid utrolig vanskelig å få frem en mening om et merke som både er populært og relativt påkostet. I blant har kanskje produsenten gjort en del valg man ikke er enig i, eller produsenten kan ha en annen oppfatning enn en selv om hva som er riktig lyd.

  Men for å komplisere det hele, og for å ta tak i nettopp McIntosh, siden det ble gjenstand for litt diskusjon. De har spilt en såpass viktig rolle i hifihistorien at man liksom ikke uten videre kan feie dem under teppet. Allikevel vil nok ikke altfor mange av de som er virkelige fan av for eksempel Accuphase finne seg like godt til rette med McIntosh. Men hva er egentlig McIntosh sin lyd? Jeg mener, Mc275 er en "greie". Det er en rørforsterker som, selv om den måtte være aldri så bra, har lite til felles med de store greiene de har. Så har man de mindre transistortingene. De låter jo også helt annerledes enn de store, men heller ikke minner de om MC275.

  En annen side av saken er at når McIntosh selv rigger til messe låter det gjerne helt annerledes enn slik det ville spilt om noen andre hadde rigget samme oppsett. Jeg hørte en gang et fullt oppsett med det dyreste til Mc hele veien, og det låt virkelig heftig. Men så har de selv kjørt demoer på nesten akkurat samme utstyr, og det har ikke hørtes ut som om det var samme oppsett. Det jeg da lurer på er om deres lyd er den de selv får til på messer, eller om det heller er den man kan presse ut av deres enkeltprodukter.

  Linn er litt av samme greie. Jeg synes kanskje at de teknisk sett er vel så interessante også, men de er totalt ute av stand til å få sitt eget utstyr til å fungere på messer. Allikevel hører man rett som det er enkeltkomponenter av merket spille meget bra. For meg har de også to ulike identiteter, den ene er den lyden de selv presenterer på messer. Den andre er lyden man kan få til med deres enkeltprodukter.

  AN har jeg også hørt mange ganger på messer, og nesten uten unntak har det vært total katastrofe. På et slikt nivå at det er vanskelig å ta dem seriøst. Men så kommer Stereofil på siste Hortenmessa og viser at det også fungerer. Det samme oppsettet fungerte enda bedre i butikken deres i Oslo.

  Er det en ting jeg har lært så er det at man skal være veldig forsiktig med å konkludere. Om noe låter dritt trenger ikke produktene å være dritt. Og om noen har opplevd drittlyd fra ens favorittdingser kan det meget godt være at de har rett, selv om det ikke er det samme som at produktet i seg selv er dritt.
   
  • Like
  Reaksjoner: HCS

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  4.801
  Antall liker
  4.462
  Sted
  Langesund
  Bygger selv høyttaler for å gjengi lyd mest mulig troverdig for egen del. Gjør et og annet som ikke jeg har hørt fra selv de råeste kjøpehøyttalere. Kost, rundt 150kkr
   

  Håkon_Rognlien

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.11.2002
  Innlegg
  4.113
  Antall liker
  4.960
  Torget vurderinger
  1
  Lurer på om denne kan passe her.... ikke ondt ment i det hele, men svært mange diskusjoner dreier seg vel mest om nettopp dette....- eller?? :cool:

  Vis vedlegget 638316
  Et spennende postulat. Og jeg antar at både subjektivister og objektivister kan benytte det til å fronte sin egen sak.

  Dessverre oppleves også at en del audiophiles ikke bruker sitt equipment til annet enn å måle på, og da lurer jeg i hvert fall noe innmari på hva de er ute etter.
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  4.801
  Antall liker
  4.462
  Sted
  Langesund
  Dessverre oppleves også at en del audiophiles ikke bruker sitt equipment til annet enn å måle på, og da lurer jeg i hvert fall noe innmari på hva de er ute etter.
  Dette er en ganske spenstig påstand/opplevelse fra din kant. Tror du det er slik at noen har anlegg bare for å måle. Tror du ikke disse også hører litt på musikk?
   

  Lassencad

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  19.08.2014
  Innlegg
  959
  Antall liker
  390
  I lande som Rusland +Kina og sikkert flere er der mennesker der er så rige at de har anlæg for millioner, Nogle steder står det hele i Hallen ikke sat til men bare for at vise frem. Vise at man kan.

  Jeg kendte en der kunne ringe mig op forholdsvis tit for at fortælle om en ændring af lyden. Det kunne eks være at sofabordet var flytte 10cm til højre herefter var anlægget som nyt. Dette måtte jeg altså høre. Her blev samme stykke musik spillet igen og igen osv osv. Det kostede et venskab da jeg aldrig kunne høre forskel.

  Da jeg gik meget op i forvrængning det var vigtigt hvor mange 00000 der var efter komma.(VI/Ingen kunne høre forskel) Kunne vi besøge hinanden bare for at se på data. Hvem havde nu den bedste . Måske kom der musik på.. måske

  Efter måleudstyr er kommet ind på lyd banen oplever jeg flere der måler i en uendelighed .. En hygge aften der var på en ca 8 timer målte indehaver nok de 4timer
  Mens vi andre hyggede os med div drikke i et værelse ved siden af.

  Så er der dem der har råd til udskiftning hele tiden. Hvilket kan være godt. Men spørger man hvad der var i vejen med det/den anden kan svaret være ikke noget.
  Men den nye må da være bedre. Her har jeg selv erfaret at en topmodel i noget behøver ikke at give dig den bedste lyd. Det kan nemt være den billige der bare passer godt. Osv osv

  Man må jo nok dele os op i

  Målefreak (Udstyr til måling af lyden)
  forvrængnings freak
  Udskiftnings freak: Udskifter igen og igen fordi man kan og bare har råd (Uden nogen grund)
  Påvirknings Freak (HiFi Freak der lader sig påvirke af andre.. har andres lyd)
  Akustisk freak folk der i en uendelighed ændre og ændre på akustikken og hver gang noget dæmpning bliver sat op er anlægget som nyt.. igen
  HiFi fora Freak : Dem der bruger tiden på at fortælle os andre at vi er på galt spor og vores anlæg er noget skrammel.
  Så er der dem der bare keder sig. Noget må ske.
  Sidst men ikke mindst er der dem der bare tænder anlægget og sætter musik på og ikke tænker hele tiden på hvad kan jeg mon udskifte men tænker på hvad er det næste musik stykke jeg kan høre og lige pludselig er der gået timer.
  Alt ovenstående er bare min mening. Observationer jeg har gjort over årene . Min fortolkning :)

  Jeg har lavet denne tråd der omhandler det lidt : https://www.hifisentralen.no/forumet/threads/i-disse-corona-tider.98360/#post-3055674
   

  Lassencad

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  19.08.2014
  Innlegg
  959
  Antall liker
  390
  Er man bare en ting da? Føler meg hjemme i alle og ingen av de kategoriene du lister opp. Denne hobbyen har jo så mange sider. :)
  Ja er enig ... Jeg har jo selv været igennem de fleste og der er jo så mange andre grunde for denne nydelse af musik. Eller hvad man nu bruger det til.
  Jeg er bare om man vil faldet til ro :) Og nyder bare musikken for mine lidt voldsomme krav til gengivelse er nu stort set opfyldt. Derfor er det stadig en hobby sammen med de andre. :) Jeg ville blive vanvittig hvis jeg kun havde en hobby.
  Så jeg er helt enig med dig...
  MakkinTosken
   

  xerxes

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.01.2005
  Innlegg
  5.275
  Antall liker
  1.027
  Sted
  Holmestrand
  Dette er en ganske spenstig påstand/opplevelse fra din kant. Tror du det er slik at noen har anlegg bare for å måle. Tror du ikke disse også hører litt på musikk?
  :)
  De gjør de aller fleste, helt sikkert.
  Tror de aller fleste av oss (i den grad jeg kan inkludere meg selv og i denne sammenheng, lille amatørverden) deler dette litt i 2:

  • Analysere for å forbedre lyd og opplevelse
  • Høre på musikk
  Noen driver dette nærmest på vitenskapelig nivå, som f eks du, og det må man bare ta av seg hatten for.
  Andre handler utstyr som om penger er i ferd med å gå ut på dato.

  Men tror nok til slutt de aller fleste har en glede og kjærlighet til musikk i bånn, og dette gir seg forskjellig uttrykk for den enkelte av oss
   

  Handsoer

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.03.2007
  Innlegg
  2.643
  Antall liker
  964
  Sted
  Sortland
  Lurte litt på premissene for åpningsinnlegget: Høyttalere som spiller langt over sin prisklasse?
  Er det ikke heller slik at om en h.t A til kr.: x spiller like bra som h.t. B til kr.: 3x - så er poenget at h.t. B rett og slett ikke er verdt pengene?
  Om en høyttaler vurderes som ''best'' innenfor sin prisgruppe så setter den vel bare en standard for gruppen?
  Derfor er det ingen høyttalere som spiller 'bedre' enn de 'beste' innenfor prisgruppen - men det er nok mange som ikke helt når opp til standarden de beste produktene setter.
  Ikke for å drepe tråden - tenker bare høyt ;)
   

  MakkinTosken

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.02.2020
  Innlegg
  1.304
  Antall liker
  1.758
  Sted
  BygdaMellomByene
  Nå finansierer vi jo mange små nisjefabrikanter også da, med mindre automatisering og høyere driftskostnader. Temmelig sikker på at om mine Evidence hadde blitt laget av en mindre produsent ville prisen doblet seg. På den annen side hadde de bli laget av en Asiatisk gigant hadde kanskje prisen blitt minst den halve.

  It is what it is....
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  161
  Antall liker
  46
  Nå finansierer vi jo mange små nisjefabrikanter også da, med mindre automatisering og høyere driftskostnader. Temmelig sikker på at om mine Evidence hadde blitt laget av en mindre produsent ville prisen doblet seg. På den annen side hadde de bli laget av en Asiatisk gigant hadde kanskje prisen blitt minst den halve.

  It is what it is....
  Ikke nødvendigvis. Et lite selskap har som regel langt færre utgifter og kan f.eks selge direkte. Da kan man selge til lavere priser enn større etablerte merker. Jeg jobber med utvikling av f.eks en CBT høyttaler som er en type linjekilde med stort antall elementer, kostbart kabinettkonstruksjon og komplekst shading nettverk. Jeg er rimelig overbevist at den hadde kostet minst det dobbelte fra større merker sammenlignet med hva jeg regner med vi kan tilby den til.

  "Automatisering" er også noe et mindre fabrikant fint kan få til forøvrig.
   

  lydogakustikk

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  14.06.2014
  Innlegg
  161
  Antall liker
  46
  Man finner nok eksempler på begge deler. En del små nisjefabrikanter selger gjerne til svært høye priser. Så det kan gå begge veier og handler nok mye om hvilke marked man ønsker å nå og dermed hvilke "image" man får og hvordan man får til produksjonskostnadene.
   

  Kjendis

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  22.02.2010
  Innlegg
  1.041
  Antall liker
  180
  Torget vurderinger
  1
  Størrelsen på rommet gjør at en liten spendor a4 med målte 84db (hi-finews) og i en 30 kvadrat stue blir litt puslete. Hva med større gulvstående mer lettdrevne helst over 90 db? Jeg har 2x40 klasse a hybrid watt tilgjengelig. Var å hørte på audiovector qr5 til kr.33000.- Piega classic 7, er litt samma stilen. Er dette noe?
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn