Finnes det noen "tweaks" som er så "over the top" at ingen går på de?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • parafinoksen

  «P» for «pause», dammit.
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  5.474
  Antall liker
  8.136
  Elektronikken min står i en bokhylle i heltre med ganske tynne hyller. De vibrerer omtrent som lokket på en akustisk gitar. Derfor har jeg brukt en 0,5 cm tykke gummimatte som brukes under industrimaskiner, og oppå der igjen en 2 cm tykk granitthelle. «Dødt som heia.» Har jeg sjekket/målt med og uten? Nei, takk :)
   

  vim01

  Gjenfødt audiofil
  Ble medlem
  19.06.2003
  Innlegg
  261
  Antall liker
  737
  Sted
  Gjettum
  Flyttet en integrert røramp (CD spiller også, men det ga ikke noen hørbar effekt) fra en Ikea Lack hylle og over på et hifirack med sandfylte ben, 15mm herdet glass i hyllene og en 15mm bambus hylleplate oppå der igjen med sorbothane i mellom. Mellom bambushylla og ampen brukte jeg Sonic Design puter, både før og etter.
  Forskjellen var lett hørbar, med ryddigere lydbilde og tightere bass som resultat.

  Nå står Bladelius Ask på samme glass/bambus sandwich og har fått IsoAcoustic Orea føtter under seg. Har ikke testet annet møbel under denne, men kan ikke forestille meg at en godt bygget transistorforsterker ville være i nærheten så følsom som en røramp.
   

  PeriodeLytter

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.02.2013
  Innlegg
  1.817
  Antall liker
  1.212
  Takker. Ser patentet foreslår at støyen skal bestå av to støykomponenter som ikke skal høres. Hvor den ene følger amplitude i musikken mens den andre er konstant. Og det skal være ulik støy pr. kanal.

  Det siste er faktisk en fenomen jeg selv har erfaring med fra elektroniske trommer. Om den samme støykilden benyttes til å mate flere trommelyder med ulike filtre er dette noe vi faktisk evner å oppfatte etter noe tid. Trommenelydene føles ikke som seperate instrumenter før de mates med hver sin støygenerator som ikke er i synk. Dette selv for lyder hvor primærkilden er en eller flere oscilatorerer og støykilden kun er en ørliten komponent.

  Joda FiDef er på en måte en 'destruktiv' effekt. Men om pluggen faktisk skulle fungere på noe materiale slik enkelte mastering teknikere ser ut til å mene har jeg noen tusen CD album på disk det kunne vært artig å teste med.

  Slik produktet er markedsført burde det jo være en grei sak å dokumentere virkning bedre enn krystallmedaljonger?
   
  Sist redigert:

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  31.558
  Antall liker
  25.593
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Ja, men det er en effekt som hører hjemme i innspillingskjeden, ikke i avspillingskjeden. Det er jo enslags remixing av opptaket. Jeg ser også kommentarer på nett om at enkelte musikkstiler, f eks enkle akustiske opptak med åpent lydbilde og rene toner, absolutt ikke har noe godt av en slik behandling. Jeg holder også gitarpedalene mine langt unna signalkjeden i anlegget, for å si det slik.

  Fun fact: Vokalen på The Buggles' "Video Killed the Radio Star" er sendt gjennom en Vox AC30 gitarforsterker, en kompressor og litt eq. Vil ikke ha det i signalkjeden heller, med mindre jeg spiller gitar.
   

  PeriodeLytter

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.02.2013
  Innlegg
  1.817
  Antall liker
  1.212
  Ja, men det er en effekt som hører hjemme i innspillingskjeden, ikke i avspillingskjeden.
  Helt enig i at reamping gjennom gitarforsterker er en effekt uegnet til avspilling av CD plater, vel noen punkalbum kanskje :)

  Men jeg har gjennom årene kommet til et annet tenkesett her. Når samme miks sendes til 3 forskjellige mastering studioer vil det returnere 3 ulike versjoner. Alle basert på ører, erfaring, rom og utstyr brukt i de ulike studioer. Faktum at det i dag finnes et utall nye master og miks utgivelser av populære album viser at dette er et eget marked med nyskjerrige forbrukere som gjerne velger en annen favoritt en det som var den opprinnelige versjonen. Man kan da velge tolke det slik at master brukt til første utgivelse faktisk ikke var optimal.

  Hvorfor da ikke selv ta rollen som mastering tekniker og optimalisere for mitt stereoanlegg og rom? Jeg forstår at du til dels gjør dette selv allerede med EQ tilpasset dine sanser og ikke alene basert på målinger? Jeg tar den litt lenger da jeg ikke lenger er fremmed for også implementere utstyr som forringer signalet om jeg opplever at jeg foretrekker lyden.

  Jeg tenker at jeg vil likvel aldri noensinne oppleve å lytte til en innspilling slik den var mastred gitt jeg ikke har verken rom eller utstyr benyttet. Om jeg da konkluderer med at resultaet likvel er upresist hvorfor ikke tilpasse det slik at jeg opplever å ha det hyggelig? Samtidig behøver jeg ikke ta generiske hensyn til at min versjon ved avspilling må fungerer på 3 generasjoner med smarttelefoner eller i mono.

  Akkurat denne psykoakustiske FiDef effekten er i eksemplene har jeg sett vært nyttet på master. Og burde derfor da være godt egnet til å besudle signalet fra eldre CD plater med før EQ. Gitt at den faktisk fungerer på psyken det er ;) Men mest er jeg nyskjerrig på den gitt den baserer seg på en teori om støy jeg selv har stilt meg spørsrmål om kan være tilfelle.

  Ellers spår jeg at den største endringein vi vil se innen hifi det neste 10 år vil være nettopp mastering vertøy ta form i digitale forsterkere. Gjerne i form av simuleringer av kjente vintage høytalere og rørforsterkere. Trolig først fra utstyr brukt nettopp i studioer slik at vi "nå for første gang kan lytte til musikken slik mastering studio gjorde det".

  Vintage markedet er jo blitt rett så stort blitt innen hifi også. Samme som skjedde med musikkutstyr hvor man nå i mer enn et tiår digitalt har "justerer bias og bytter rør" på vintage kretser. Jeg har en slik morosak som dessverre er pinlig lite brukt siden den ble kjøpt for mange år siden. Det er kort vei for dem til å også simulere hifi forsterkere og høytalere med denne teknologien.
  1667232140914.png


  Dessverre får vi ikke gjort noe med det en aller helst vill endret i mange utgivelser, lage mer headrom.
   

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  21.071
  Antall liker
  8.658
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  15
  En ny konge på haugen?
  Forcefield Magnetic Vortex-field Technology uses this physical property to provide a cleaner and more even current / signal in the conductors.

  Domenenavnet er også en stor vits.
  NOTE: To get the best quality of Forcefield power cables, it needs a “burn-in” period. After about 10-14 days of using LightSpeed cables, the sound quality becomes more life-like.
  Musikk i ørene for en ekte audiofil
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  16.798
  Antall liker
  12.473
  Utrolig. Magnetfelt i nærheten av strøm, det er slik man setter en elektrisk bil eller en høyttalermembran i bevegelse. Noen har funnet opp kruttet ved å fjerne vibrasjoner i kablene. Andre har funnet det opp ved lage vibrasjoner i kablene...
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  31.558
  Antall liker
  25.593
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Fantastisk:
  The vortex structure of the Balanced twin quad-core conductors with increased cross-section and the 4D braid ensure that the magnetic fields generated around the conductors extinguish each other. Each multicore wire is placed in a special polymerized siloxane insulating tube, that has a lower dielectric constant than the commonly used insulations and optimally dampens environmental vibrations.
  Oversatt til begripelig betyr det at de har tvinnet lederne i en ytterkappe av silikongummi. Vortex. Twisted pair, hvemskullehatenktpånoesånt.

  For ekstra bonus:
  • Ultra-extremely low noise
  Støyen i en metallisk leder er termisk støy, proporsjonal med kvadratroten av motstanden, temperaturen og båndbredden.
  1667243999391.png

  Med romtemperatur, 18 mm2 tverrsnitt og 20 kHz båndbredde blir jo støyen unektelig ultra-ekstremt lav…
   

  JMM

  Slava Ukraini!
  Ble medlem
  27.11.2016
  Innlegg
  5.380
  Antall liker
  5.372
  Sted
  Fredrikstad
  Torget vurderinger
  3
  Ethvert tweak med litt respekt for seg selv bør vel ha minst to quantumeffekter. Ærlig talt.
   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  12.341
  Antall liker
  8.213
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Nå må dere gi dere.. disse har jo 4D braiding, 400nm metallisert polymerfilm og et nano-holografisk lag til beskyttelse..
  og aller viktigst, så bruker også NASA dette i romdraktene!!! Dette må jo ubetinget være det siste og beste vræl på markedet!!!
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  16.798
  Antall liker
  12.473
  Finnes det en Youtube-video eller noe der vi kan se innkjøpsavdelingen ringe rundt til bittesmå produsenter av tvilsomme hifitweaks for å finne det aller siste av teknologi så de kan bygge flere raketter, romteleskop og annet som ikke ville latt seg gjøre uten denne fantastiske gjengen med uvurderlige oppfinnere?
   

  Dr_BASS

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.12.2013
  Innlegg
  1.677
  Antall liker
  566
  Sted
  Rælingen
  Torget vurderinger
  1
  Det ryktes jo at oppskytningen til NASA ble forsinket fordi nordost hadde problemer med å levere riktig høyttalerkabler til høyttalerne som teller ned til oppskytning. NASA var ikke villig til å betale nok for de beste kablene
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  16.798
  Antall liker
  12.473
  Det ryktes jo at oppskytningen til NASA ble forsinket fordi nordost hadde problemer med å levere riktig høyttalerkabler til høyttalerne som teller ned til oppskytning. NASA var ikke villig til å betale nok for de beste kablene
  Ja, og grunnen til Space X sin suksess er tesla coils som de får levert fra Anuz? De har nemlig verdensomspennende patent på å tvinne ledningsstumper rundt en blyant.
   

  parafinoksen

  «P» for «pause», dammit.
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  5.474
  Antall liker
  8.136
  Den øverste blir nesten en slags karikatur.

  Oh, shit! LØP!
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  16.798
  Antall liker
  12.473
  Hvorfor er magneter og jernspon et argument for å betale tullepris for en kabelstump?
   

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  21.071
  Antall liker
  8.658
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  15
  Audiofil stand for din audiofile nettverksswitch. ?
  Nordost fikser vettu
  Screenshot 2022-11-03 at 19.54.47.png


  Dumme meg som gjemmer bort nettverkskomponenter. De skal visst tas frem og brukes som møbler.
   

  motoren

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.01.2007
  Innlegg
  20.729
  Antall liker
  27.878
  Sted
  Flekkefjord
  Torget vurderinger
  29
  Audiofil stand for din audiofile nettverksswitch. ?
  Nordost fikser vettu
  Vis vedlegget 864720

  Dumme meg som gjemmer bort nettverkskomponenter. De skal visst tas frem og brukes som møbler.
  Det er bare trist :(

  mvh
   

  E.I.A.

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2004
  Innlegg
  4.982
  Antall liker
  2.610
  Torget vurderinger
  49
  Sveinung på Maxwell Hifi hadde en luftrenser fra «Fresh Air» som han påsto gjorde lyden i rommet bedre.
  At Nordost og danskene ikke har kommet med noe lignende er jo mildt sagt overaskende:rolleyes:
  Denne kostet i overkant av 10k dengang, ble solgt av Vollare på Sandnes.

  420420C2-DC5B-4E67-84A2-76B80FD3279A.jpeg
  Her er den nye modellen, god underholdning på en fredagskveld 😂
   
  Sist redigert:

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  21.071
  Antall liker
  8.658
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  15
  lessloss med mer vissvass

  What is Blackground?
  Blackground is an innovate new technology developed by LessLoss which comes in the form of a simple 64mm x 64xmm metallic cube with two contacts featuring M3 threads. It can be used in a vast variety of ways to elevate sonic performance to unprecedented levels.

  The first and most simple application is as a bridge for users of the Blackbody v.2 ambient field conditioner. It is to be connected between Blackbody v.2 and ground potential of your home's wiring. This results in elevating the Blackbody's performance to a large degree, conditioning the entire system's ground plane in the process. The concept of ground without the cosmic environment is not feasible, nor is the cosmic environment completely independent of the Earth's existence within it. Taking both into consideration and interfacing them through Blackground establishes superb conditions for any high end audio playback environment!

  LessLoss will also use this cutting-edge technology integrated into our pending new mono block amplifier, which, incidentally, has also now been named. The amp will be named New Horizons. In it, multiple Blackground devices will integrate both with the power feeding it, as well as with the speaker signal output. More on this in a future update on progress regarding the amplifier, which at this moment is being milled for the first time out of a block of iron in a high precision workshop in a neighbouring town.
   

  bambadoo

  Æresmedlem
  Moderator
  Ble medlem
  11.10.2002
  Innlegg
  21.071
  Antall liker
  8.658
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  15
  Mener det er linket til audiofil wifi sender tidligere.. ??

  EDIT: Joda

  Fra rakkerne i fidelizer... Mye rart fra den kanten
   

  PeriodeLytter

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.02.2013
  Innlegg
  1.817
  Antall liker
  1.212
  Mener det er linket til audiofil wifi sender tidligere.. ??

  EDIT: Joda

  Fra rakkerne i fidelizer... Mye rart fra den kanten
  Utrolig at man våger. Men merket meg denne på siden deres :)
  1667594866346.png
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn