Det der sjekket jeg da jeg fikk min siste maskin, det fulgte med testkit med ønskede verdier i manualen, sjekket disse opp mot verdiene som jeg fant hos vannleverandøren, da alt så fint ut så sluttet jeg å tenke mer på dette...
|
Som sagt, har et filter her ved siden av den ordinære vannkrana, men jeg har ikke gått systematisk til verks, og jeg bruker nok mest vanlig kranvann,Noen som har tenkt litt over vannkvaliteten til kaffe’n?
@Deng1 kanskje?
Her i Norge er det ja generelt lite calcium i vannet. Her på øya skal hardheten ligge på ca 1dH, noe som egentlig er for lavt. Det sies at optimum skal være mellom 3 og 6 dH.
Hva sier de lokale brennerier til det? Hvilken hardhet anbefaler de? Hadde vært interessant å vite om de tar høyde for sånt i utviklingen av kaffesortene sine.
Mulig en av årsakene hvorfor jeg syns kaffe’n mange plasser har en sur preg og hvorfor jeg foretrekker italiensk brent espresso (så lenge den ikke er helt kullsvart) for å få en rund og fyldig opplevelse. For bløt vann skal motvirke også cremadannelsen.
Bør renses ihvertfall hver 100ede koppFungerer det å vaske delen?
OK, ser det finnes og skal prøves.Det går fint og bruke filter til espresso og.
Jeg har brukt det noe, det blir en bitteliten smaksforskjell.
https://www.kaffebox.no/product/cafelat-filter-paper/Lagde noe Ø58 mm ringer av kaffefilter jeg har liggende. Merket ikke stort på smak men kaffen kjentes litt "lettere" ut - mulig innbilning men skal teste mer.
Plasserte akkurat en ordre der, 1 kg av nevnte og et sett med kopper og 2 x 250g i boks (bønner) mener det var ClassicFra Barbera?
Nei, det er den eneste jeg har smakt foreløpig.
Bestilte litt av hvert tvers gjennom sortimentet fra espresso-international.com
Tid temperatur og kveringsgrad vil jeg tro, at kaffen er beregnet for og ikke smake høgg på de maskinene ??? Aner ikke jeg hellerJeg vet hva en helautomatisk maskin er
Skjønner bare ikke helt hvorfor en type kaffe skulle være bedre egnet til disse typer maskiner enn en annen.
Muligens fordi bønnene er brent langsomt og er ikke så oljete som mange andre roasts ?
11.3 kgIkke dumt å få standardisert enda en variabelHvilken fjær bruker du?
Akkjurat det der er Lippe veldig bra på, veldig sjelden det er særlige avvik.Uansett No, så liker jeg den jevne kvaliteten til Lippe.
De La Marzocco koppene er veldig gode til å holde på tempen synes jeg..Vis vedlegget 1121002
Lippe no.4 på kontoret her også, kunne optimalt tenkt meg noe mer spennende og fermentert, men det er en absolutt god espresso som også kollegaene liker!