Klassiker.Mokkatrøffel fra Nidar er ganske snasen.
Klassiker.Mokkatrøffel fra Nidar er ganske snasen.
Hvor kan denne sjokoladen fra Solé kjøpes?Er det noen som sier at sjokolade må være 60-70% kakaomasse for å være "ordentlig kvalitet"? Eller lager du deg en stråmann nå?
Når det gjelder Kong Haakon, er/var det flere mørke sjokoladebiter i den. Og dette er innholdet idag, det var nok bedre på 1980-tallet.
Sukker, kakaomasse, kakaosmør, TØRRMELK, MANDLER, vegetabilske oljer (shea, kokos, solsikke, palme), HASSELNØTTER, glukosesirup,SKUMMETMELKPULVER, MYSEPULVER (MELK), alkohol, kirsebær, MELKEFETT, VALNØTTER, stabilisatorer (sorbitol, invertase),emulgatorer (soyalecitin, E476), invertsukker, aromaer, kirsebærlikør, overflatebehandlingsmiddel (shellak), fettredusert kakaopulver, appelsinpulver, maltodekstrin, faba-bønnemel, eggeplommepulver, appelsinskall, salt, karamellisert sukker, eggehvitepulver, glukose-fruktosesirup, brandy, appelsinjuskonsentrat, fruktose, surhetsregulerende middel (sitronsyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), vaniljepulver, gulrotekstrakt, saflorextrakt, modifisert stivelse, fargestoff (karotener), hevemiddel (natriumkarbonat), fuktighetsbevarende middel (sorbitol)
Vis vedlegget 1004071
Av ulike årsaker kan man med fordel velge andre sjokoladekilder enn store konsern. For min del sluttet jeg å kjøpe noe som helst fra Anton Berg da deres produkter dukket opp i kassen på byggvaresenter. Men jeg har stor glede av å prøve sjokoladene fra mange av de nye sjokoladeprodusentene i Norge, flere av dem er nevnt i tråden.
Den beste sjokoladen har et minimum av tilsetningsmidler utover grunnelementene, og er å betrakte som ferskvare etter conchingen (dersom man er så heldig at den er utført). Når sjokolade skal sendes ut på markedet til ulike mottakere, må den ha lang holdbarhet, og det har sin pris. I tillegg skal konsernet tjene penger, så det tas snarveier i forhold til ideell produksjon.
Fordelen med mørkere sjokolader, altså høyere sjokoladeandel, er at man får mindre sukker. Så handler det om behandlingen, hvorvidt sjokoladen likevel er god. Dette er min favoritt fra Solé, den er på 73%, men er som fløyel sammenlignet med andre sjokolader med så høyt innhold, det er lite sukker, men den er tilsatt olivenolje. Jeg var skeptisk, til jeg smakte den.
Ingredients: cocoa (73%), cocoa butter, extra virgin olive oil (5%), cane sugar, vanilla.
Vis vedlegget 1004074
I en vanlig melkesjokolade kommer sukker og tørrmelk før kakaomassen.
Ja, det sjekkes på laboratorier og gode sjokolader har sertifikat på at de ikke inneholder tungmetaller. Vi sendte Solés labresultater og sertifikater til Mattilsynet og til Debio, da vi solgte disse i Oslo.Some dark chocolates contain heavy metals. Should you be concerned?
https://www.washingtonpost.com/wellness/2024/07/31/dark-chocolate-heavy-metals-study/
Hva er greia med Dubai Sjokolade?
Er det bare hype?
... noen som har smakt?
Er det sammenlignbart med norsk, fransk, eller belgisk kvalitet?
Selvfølgelig, ellers så hadde den ikke vært så i skuddet.Er dei dyre?
Vet ikke om produktene sånn generelt,Har kjøpt og mottatt sjokolade for ca 700 kroner fra Sjokoladekompaniet i Oslo. Fikk også en plate «Dubaisjokolade» som omtalt i tråden.
Hva syns folket om kvalitet/pris på produktene fra Sjokoladekompaniet?
Kan en plutselig avsmak for søtsaker og godteri være et symptom på sykdom?
Ja, en plutselig avsmak for søtsaker eller godteri kan være et symptom på visse medisinske tilstander — selv om det ikke er veldig vanlig alene, og konteksten er viktig.
🩺 Mulige medisinske årsaker:
1. Diabetes (særlig type 2 eller ukontrollert)
2. Kreft eller cellegift
- Noen personer utvikler en avsmak for sukker hvis blodsukkernivået er kronisk høyt.
- Endringer i smak kan også skyldes nerveskader (nevropati) eller problemer i munnhulen forårsaket av diabetes.
- Søt mat kan begynne å smake rart eller ubehagelig.
3. Nevrologiske sykdommer
- Enkelte krefttyper (spesielt i fordøyelsessystemet) eller kreftbehandlinger (som cellegift eller stråling) kan føre til smaksendringer (kalt dysgeusi).
- Mange opplever at søt mat smaker metallisk, bittert eller rett og slett ekkelt.
4. Depresjon eller psykiske endringer
- Tilstander som Parkinsons sykdom, Alzheimers, eller hjernesvulster (spesielt i områder som påvirker smak og lukt) kan endre matpreferanser, inkludert redusert lyst på søtt.
5. Leversykdom eller nyresvikt
- Ved alvorlig depresjon kan man oppleve anhedoni (tap av evne til å føle glede), som også påvirker matlyst og preferanser — inkludert en manglende lyst på søtsaker.
- Angst og stress kan også føre til endringer i smak og matlyst.
6. Infeksjoner eller sykdommer
- Opphopning av avfallsstoffer i kroppen ved dårlig lever- eller nyrefunksjon kan føre til endret smakssans og matavversjoner, også mot søt mat.
7. Bivirkninger av medisiner
- Enkelte virusinfeksjoner (som COVID-19, influensa m.fl.) kan påvirke smak og lukt, og gi smaksforstyrrelser (parageusi) eller spesifikke avsmaker, inkludert for søtt.
- Noen legemidler, som antibiotika, antidepressiva, cellegift, og til og med enkelte blodtrykksmedisiner, kan føre til smaksendringer eller søt-avversjon.
Andre mulige (ikke-sykdomsrelaterte) årsaker:
- Graviditet: Hormonelle endringer kan gi sterke matavversjoner, inkludert mot søtsaker.
- Aldring: Smaksløkene endres med alderen; søtsmak kan oppleves annerledes.
- Kostholdsendringer eller sukkerkutt: Om du nylig har redusert sukkerinntaket, kan smakspreferansene dine endre seg.
Når bør du kontakte lege?
Du bør kontakte lege dersom avsmaken for søtt kommer brått og er kombinert med:
- Vekttap
- Tretthet
- Endret smak eller lukt
- Redusert appetitt
- Fordøyelsesplager
- Humørendringer
- Andre nye eller uforklarlige symptomer