Sant nok...Jøgga skrev:Nydelig kniv!
Men ikke leketøy, nei....
Hos Fjeldberg er det meste godtnb skrev:Fjelberg Fisk & Vilt på Frogner pleier å ha god tunfisk.
"Dessverre" tar det meg ca 1 minutt å gå dit...65finger skrev:Hos Fjeldberg er det meste godt
Hehe vanedannende og noget smertefult for lommebokanb skrev:"Dessverre" tar det meg ca 1 minutt å gå dit...65finger skrev:Hos Fjeldberg er det meste godt
Jeg skal stikke oppom til uken å sjekke. I mellomtiden så får jeg nøye meg med andebryst til middag ;Dnb skrev:Fjelberg Fisk & Vilt på Frogner pleier å ha god tunfisk.
Niks, jeg står for (nesten) all matlaging i heimen for tiden.maskinisten skrev:Ingen som har bilde av kjærringa si? ;D
Har ikke vært i så mange high end butikker her til lands og de fleste fører det samme. Global knivene er jo litt tyngre, men jeg synes bladet kan være litt for stivt. Hva med å prøve en MAC! Viktig å finne en som har god balanse.Spiralis skrev:Her ser det ut til at det er folk med peiling på kniv. Godt!
Jeg er på stadig leting etter de perfekte kjøkkenkniver. Mulig det er dumt men jeg vil gjerne har et sett med kniver i samme design. Og slike finnes det massevis av. Men for min del så stopper det i at de kniver jeg har prøvd kjennes så fordømrade lette ut. Ønsker at det skal være en smue tyngde i en kjøkkenkniv. Fletkniven skal være tynn og smidig og blir selvsagt lett, men den "store" kjøkkenkniven bør kjennes som om den har en smule substans om dere forstår.
Var veldig nære for et par uker siden i Trondheim, hos "Til Bords" hadde de to kniver med blad i damskstål ( Sikle sikle sikle,- hvor la vi smekkene til ungene? !! ) Men tante bak disken visste veldig lite om knivene og hadde ingen aning om det gikk an å skaffe andre typer i samme design. Så da så. Ja også var de litt i letteste laget, men damask, å hellig jul det var nære på!
Har folket noen tunge kniver å anbefale? Gjerne anbefaling på butikker som driver med slikt på "high end" nivå. Her jeg bor er det ikke mange alternativer å velge blandt.
Det beste er helt klart å finne en butikk med stort utvalg slik at du kan prøve kniven i hånda. Hva som passer for meg pesser ikke nødvendigvis like bra for deg.Spiralis skrev:Her ser det ut til at det er folk med peiling på kniv. Godt!
Jeg er på stadig leting etter de perfekte kjøkkenkniver. Mulig det er dumt men jeg vil gjerne har et sett med kniver i samme design. Og slike finnes det massevis av. Men for min del så stopper det i at de kniver jeg har prøvd kjennes så fordømrade lette ut. Ønsker at det skal være en smue tyngde i en kjøkkenkniv. Fletkniven skal være tynn og smidig og blir selvsagt lett, men den "store" kjøkkenkniven bør kjennes som om den har en smule substans om dere forstår.
Var veldig nære for et par uker siden i Trondheim, hos "Til Bords" hadde de to kniver med blad i damskstål ( Sikle sikle sikle,- hvor la vi smekkene til ungene? !! ) Men tante bak disken visste veldig lite om knivene og hadde ingen aning om det gikk an å skaffe andre typer i samme design. Så da så. Ja også var de litt i letteste laget, men damask, å hellig jul det var nære på!
Har folket noen tunge kniver å anbefale? Gjerne anbefaling på butikker som driver med slikt på "high end" nivå. Her jeg bor er det ikke mange alternativer å velge blandt.
For å vedlikeholde kniver trenger du følgende:Zomby_Woof skrev:Beklager hvis dette blir OT, men er det noen som kan anbefale utstyr for sliping med det samme? Trenger ikke (bør ikke) være j** dyrt.
http://www.tormek.com/sv/Zomby_Woof skrev:Beklager hvis dette blir OT, men er det noen som kan anbefale utstyr for sliping med det samme? Trenger ikke (bør ikke) være j** dyrt.
Og 6000 om du har kniver som på bildet under. Håndsmidd, selvsagt, av mester Keijiro Doi. Kjøpt på Korin, NY. De fører også slipesteier og alt annet du trenger til dine kniver. På mitt kjøkken er dette smykket.wotg skrev:For å vedlikeholde kniver trenger du følgende:Zomby_Woof skrev:Beklager hvis dette blir OT, men er det noen som kan anbefale utstyr for sliping med det samme? Trenger ikke (bør ikke) være j** dyrt.
500 grit, 1000 grit og 3000grit vannsteiner.
En sånn slipemaskin sliper rett og slett bort kniven din etter et par år!Gubra skrev:http://www.tormek.com/sv/Zomby_Woof skrev:Beklager hvis dette blir OT, men er det noen som kan anbefale utstyr for sliping med det samme? Trenger ikke (bør ikke) være j** dyrt.
Bein er harde saker. ikke så mange andre måter å få et rent snitt enn å bruke sag. Har du god tid og en stor kjøttøks så kan du jo prøve, men har ikke noe tro på et bra resultat.Audiophile-Arve skrev:Har de tips til god sag for å dele opp rygg? Saga mi er litt lang til kjøkenbruk, tykkjer eg...
En diger grensaks funker også. Jeg kjøpte en på Clas Ohlson til å klippe ned juletreet med, men den har blitt mest brukt til å klippe over ben på digre kjøttstykker.wotg skrev:Bein er harde saker. ikke så mange andre måter å få et rent snitt enn å bruke sag. Har du god tid og en stor kjøttøks så kan du jo prøve, men har ikke noe tro på et bra resultat.Audiophile-Arve skrev:Har de tips til god sag for å dele opp rygg? Saga mi er litt lang til kjøkenbruk, tykkjer eg...
Det letteste hadde kanskje vært å stikke innom en slakter på tirsdag og spørre om en tjeneste?
Den var flott Kim. Også så inmari fint navn du har ;DKim skrev:Og 6000 om du har kniver som på bildet under. Håndsmidd, selvsagt, av mester Keijiro Doi. Kjøpt på Korin, NY. De fører også slipesteier og alt annet du trenger til dine kniver. På mitt kjøkken er dette smykket.wotg skrev:For å vedlikeholde kniver trenger du følgende:Zomby_Woof skrev:Beklager hvis dette blir OT, men er det noen som kan anbefale utstyr for sliping med det samme? Trenger ikke (bør ikke) være j** dyrt.
500 grit, 1000 grit og 3000grit vannsteiner.
Spydercos brynesett anbefales!Zomby_Woof skrev:Beklager hvis dette blir OT, men er det noen som kan anbefale utstyr for sliping med det samme? Trenger ikke (bør ikke) være j** dyrt.
Hvilket merke er det?wotg skrev:For dere stil og kvalitetsbeviste her inne så tenkte jeg at jeg kunne anbefale de kjelene og pannene jeg bruker.
Meget høy kvalitet, stilrent design, fungerer med alle slags typer oppvarming og kan puttes i oppvaskmaskinen ( ikke stekepannene da...) og koster alikevel mindre enn f.eks kobberkjeler fra f.eks Bourgeat, Mauviel eller stålkjeler fra f.eks Demeyere.