Mat, drikke og røyk Den STORE fettbløffen! Hva du ikke vet om fett...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • T

    Torget

    Gjest
    Men, jeg merker at rå uprosesserte matvarer er enda enklere å fordøye,og at de gir en bedre generell følelse i etterkant av måltidet.
    Ja, skjønte etterhvert at tre måneder med urolig mave ikke bare kommer av influensa`n.
    Opplevde umiddelbar bedring etter de første måltidene bestående av grønnsaker(kokte og rå) og hvitt kjøtt/fisk.
     
    Sist redigert:

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Mulig, men kan være flere ting. Det siste du beskriver der er også veldig magert, så det kan være at fettet, eller at fett kombinert med prosesserte stivelser ikke fungerer for deg.
     
    T

    Torget

    Gjest
    Tja, brukte smør til å steke med. Har også spist avokado, egg, yoghurt og mandler.
    Men totalt er det kanskje ikke så ille alikevel.
     
    Sist redigert:

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Nei, er jo ingen krise å ikke tåle hvete så godt, finnes jo mye annet bra man kan spise :)
     

    oyvjorge

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.05.2002
    Innlegg
    2.810
    Antall liker
    566
    Sted
    Akershus,Vestby
    Torget vurderinger
    13
    Hvor har du tallet (under) 5 fra? Aldri sett noe sted.


    I helgen har forbrukerombudet mottatt massiv kritikk mot Mills og deres produktserie "Vita Hjertego" fra mennesker over hele landet.

    Kritikken kommer fra personer som har sett seg lei på at Mills forsøker å innbille det norske folk at deres produkter er positive for hjerte og blodårer. Mange av disse er tilknyttet Kostreform, en uavhengig helsepolitisk organisasjon med medlemmer over hele landet som har som mål aktivt å fremme folkehelsen og forebygge sykdom.
    Folkeaksjonen for å klage inn Mills har spredd seg via Facebook og bloggere hele helgen og nådd ut til tusenvis av personer.

    Mills påstår at deres produktserie er sunn fordi den inneholder kolesterolsenkende plantesteroler og har ett høyt inntak av flerumettet fett, som igjen er rik på omega 6 fettsyrer.
    Dette er feil. Forskning viser at det er helt motsatt, at ett høyt inntak av flerumettet fett øker sjansen for hjertesykdom og ett kolesterol under 5 gir økt dødelighet av alle årsaker.

    Det er en kjensgjerning at en ubalanse i inntaket av omega-fettsyrer gir økt betennelsestilstand i kroppen. Verdens befolkning har ett altfor høyt inntak av omega 6 og bør redusere dette kraftig. Betennelser er en hovedårsak til hjertesykdom og følgelig burde ingen hjertesyke innta "vita hjertego".
    Forskning har heller ikke greid å finne sannhet i den gamle myten om mettet fett og hjertesykdom, så den påståtte helsegevinsten med å erstatte smør med margarin er løgn.
    Ett stort norsk studie (HUNT) og flere andre har bevist at ett kolesterol under 5 gir økt dødelighet fra alle årsaker. I tillegg til å være bevist er dette helt logisk da kolesterol er ekstremt viktig i kroppens forsvar mot sykdom, vedlikehold av celler og ny-danning av celler.

    Alt i alt er "vita hjertego" serien mer en gift for kroppen enn noe helsebringende og dette vil det norske folk ha en slutt på.
    I våre naboland Sverige og Danmark er allerede tilsvarende produkter blitt tvunget til å endre markedsføringen sin, nå er det Norge sin tur.
    Som forfatter og kostholds-spesialist Pål Jåbekk skrev i dag:
    "Akkurat nå kan jeg tenke meg få som bidrar med å spre så mye ukunnskap og uhelse som Vita hjertego. Verden ville vært et bedre sted uten disse produktene".

    Motet og ønske om handling som kommer fra det norske folk kan være en reaksjon på hestekjøttskandalen.
    Det er blitt tydelig for flere at det er folket selv som må handle, det er våre handlinger, vårt engasjement som skal snu bedrageriet vi utsettes for daglig.
    Det vil komme lignende aksjoner mot lettmat og fett-reduserte produkter, hvorpå befolkningen lures til å tro at å erstatte fett med karbohydrater skal være sunt.
    Også andre produsenter av produkter basert på vegetabilske oljer som påstår at deres produkter er sunne må kunne bevise sine påstander.
    Folket vil ikke bli lurt lengre!
     

    Handsoer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.03.2007
    Innlegg
    3.918
    Antall liker
    1.923
    Sted
    Sortland
    Men, jeg merker at rå uprosesserte matvarer er enda enklere å fordøye,og at de gir en bedre generell følelse i etterkant av måltidet.
    Ja, skjønte etterhvert at tre måneder med urolig mave ikke bare kommer av influensa`n.
    Opplevde umiddelbar bedring etter de første måltidene bestående av grønnsaker(kokte og rå) og hvitt kjøtt/fisk.
    Gjorde det samme. Har kuttet helt ut ''raske'' karbohydrater, dvs poteter, pasta (norsk) og hvetemel. Brød bakt av byggmel (med litt havre, samt rug og fullkorn hvete) fungerte ok, men det var først etter at jeg gikk over til 'lavkarbo'knekkebrød (solsikkefrø, gresskarkjerner, osv) av alle problemene forsvant. Brukte laxantia rutinemessig i et tiår, nå trengs det aldri. Men - dette er selvsagt individuellt - kjenner mange mennesker som spiser 'normalt' helt uten problemer.

    Ser fram til at Vita-kampanjen blir stoppet. Et lite tankeeksperiment skulle greit avklare at industriellt ekstrahert fett umulig kan være en naturlig fettkilde for mennekser.
     
    T

    Torget

    Gjest
    Det blir nok en utprøvingsperiode en liten stund fremover.
    Det er kanskje litt tidlig å si, men jeg mener det også har vært en bedring av fokus og konsentrasjonsevne,
    så motivasjonen for å endre matvaner er en helt annen enn tidligere.

    Er litt usikker på poteter, brun ris, glutenfrie- og meieriprodukter.
    Bør vel teste hver av dem sammen med kjøtt og grønnsaker.
     
    Sist redigert:

    Handsoer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.03.2007
    Innlegg
    3.918
    Antall liker
    1.923
    Sted
    Sortland
    en bieffekt av omleggingen var at søthungeren forsvant helt. forbruket av sjokolade gikk ned ca 90%. at høyt karboinntak gir økt søthunger får jeg bevist hver helg......4-5 halvliter er nok til åt jeg må ha litt sukker!
     
    T

    Torget

    Gjest
    Merker det (Over natta omtrent. Uten å ha kuttet annet enn korn).
    Tenkte bare det var litt tidlig å fastslå det helt sikkert.
    Morro å høre :)

    Det skal bli spennende å bli flinkere til å prøve mere forskjeldig kjøtt, sjømat og grønnsaker.
     
    Sist redigert:

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    en bieffekt av omleggingen var at søthungeren forsvant helt. forbruket av sjokolade gikk ned ca 90%. at høyt karboinntak gir økt søthunger får jeg bevist hver helg......4-5 halvliter er nok til åt jeg må ha litt sukker!
    Vel, jeg spiser så og si bare søt mat om dagen (fra rå frukt), og har ingen problemer med søthunger utenom måltidene mine.
    Vi søker søt mat når vi blir sultne, og om man spiser for lite eller uregelmessig kommer ofte søtsøken.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.984
    Antall liker
    326
    Sted
    Oslo Vest
    Hvor har du tallet (under) 5 fra? Aldri sett noe sted.
    Vet ikke hvor tallet 5 kommer fra, men det jeg posta var klippet fra mat som medisin sine sider.
    Ang HUNT 2 studien:

    "
    Conclusion
    Our study provides an updated epidemiological indication of possible errors
    in the CVD risk algorithms of many clinical guidelines. If our findings are generalizable,
    clinical and public health recommendations regarding the ‘dangers’ of cholesterol should
    be revised. This is especially true for women, for whom moderately elevated cholesterol
    (by current standards) may prove to be not only harmless but even beneficial.


    Is the use of cholesterol in mortality risk algorithms in clinical guidelines valid? Ten years prospective data from the Norwegian HUNT 2 study - Petursson - 2011 - Journal of Evaluation in Clinical Practice - Wiley Online Library

    Silence was the stern reply | Dr. Malcolm Kendrick


     
    Sist redigert:

    topline1

    Medlem
    Ble medlem
    07.05.2012
    Innlegg
    28
    Antall liker
    12
    Sted
    Årnes
    De menneskene som har absolutt best helse i dagens samfunn er de som er helsebevisste, og spiser mye grønnsaker.....i kombinasjon med gode animalske proteinkilder.
    Klodens økologisystem fungerer også best når vi følger naturens egne premisser. Der blant annet kjøtt er mat, og en naturlig del av naturens spiskammer også for oss homo sapiens.

    Denne kan være verdt å få med seg om beitedyr:
    Allan Savory: How to green the desert and reverse climate change | Video on TED.com

    “Desertification is a fancy word for land that is turning to desert,” begins Allan Savory in this quietly powerful talk. And it's happening to about two-thirds of the world’s grasslands, accelerating climate change and causing traditional grazing societies to descend into social chaos. Savory has devoted his life to stopping it. He now believes -- and his work so far shows -- that a surprising factor can protect grasslands and even reclaim degraded land that was once desert.

    Allan Savory works to promote holistic management in the grasslands of the world."
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Big fucking surprise. Var nettopp innom Fiskeriet i Sandvika og kjøpte deres laks oppdrettet på kun marine oljer, livet gjennom. Synd at vi må være såpass på ballen for å få i oss riktig mat, men sånn får det være. Samme laks som også går til Balik/Sveits, forøvrig, og den er tilgjengelig i Fiskeriet til en pris jeg mer enn gjerne lever med.
     

    Sting

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.01.2007
    Innlegg
    637
    Antall liker
    73
    Sted
    Sola
    Torget vurderinger
    14
    Tallet 5 har jeg fra legen min, kolesterol utfører bla reparasjoner i kroppen. Så ifølge legen min så øker sjansen for å få bla kreft med for lav kolesterol.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.984
    Antall liker
    326
    Sted
    Oslo Vest
    Lege og kardiolog William Davis har skrevet en bok om hvete som heter ”Wheat belly”.
    Han forklarer at hvete er blitt framavlet og genetisk manipulert på 60 og 70 tallet til den varianten vi har i dag. Hvete er med dette blitt til en gift som inneholder en kombinasjon av flere svært negative proteiner. Dette er gjort for at den skal skape mer fortjeneste, produsere mer og egne seg mer for baking.
    Gluten er ett protein som mange allerede vet om, og som virker negativt på helsen til alle mennesker. Men i følge Davis fungerer hvete også som ett narkotisk stoff, og det skyldes i hovedsak proteinet gliadin.
    Gliadin er ett opiat som binder seg til opiatreseptorene i hjernen. Dette forårsaker økt brødhunger og stimulerer appetitten hos de aller fleste mennesker. Dette forårsaker at man spiser mye mer enn man behøver, og da gjerne av raffinerte karbohydrater, som igjen stimulerer til fettlagring. Mye raffinerte karbohydrater er og en hovedårsak eller en akselerator for mangfoldige sykdommer, særlig hjertesykdom og kreft.


     
    T

    Torget

    Gjest
    Vet ikke om denne har vært postet her før, men her er selveste kostdoktorn:

    Kcal inn Vs Kcal ut teorien @24:30

     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Wow, de ga primater masse prosessert mat, også ble de syke....
     

    palmaris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.11.2002
    Innlegg
    1.523
    Antall liker
    890
    Torget vurderinger
    1
    Ja, det var no ikkje berre fruktose som var av interesse her. Oppsettet med fruktose var rimeleg usunn i høve til lavfruktosedietten....
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Er det et problem at folk spiser high fructose corn syrup? Ja. Er det et problem at folk spiser poteter, ris og frukt? Nei.
     

    palmaris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.11.2002
    Innlegg
    1.523
    Antall liker
    890
    Torget vurderinger
    1
    Det eg finn interessant når mange klager på kosthaldsråda og karbohydratinntak so tek dei utgongspunkt i at ein skal eta kvitt mjøl i staden for grovt og fiberrikt? Det er då ingen som kan noko om kostrhald som rår folk til å eta kvitt mjøl og sukker som hovudinntak?
     
    T

    Torget

    Gjest
    Det eg finn interessant når mange klager på kosthaldsråda og karbohydratinntak so tek dei utgongspunkt i at ein skal eta kvitt mjøl i staden for grovt og fiberrikt? Det er då ingen som kan noko om kostrhald som rår folk til å eta kvitt mjøl og sukker som hovudinntak?
    Her er en manns meninger:

     
    Sist redigert:
    T

    Torget

    Gjest
    Denne var litt interesant:


    Har ikke tenkt til å se igjennom hele på nytt nå som en faktasjekk,
    men her er et litt om hva det går ut på, ut ifra minnet:


    Enkelte av "motediettene" ser ikke ut til å forsvinne av seg selv som forventet.
    Derfor har det blitt mer interesant å sette av middler til å forske på disse.


    Deltakere ble satt på forskjeldige dietter. De ble gitt god opplæring i starten, og fikk deretter klare seg selv.

    Etter en stund hadde Atkins gruppen økt karbohydrat-inntaket til en mer moderat lavkarbo diet. Dette var noe de klarte å følge over lengere tid.
    Etter en stund hadde low-fat gruppen økt fett-inntaket til en mer moderat lavfett diet. Dette var noe de klarte å følge over lengere tid.


    Den siste gruppen havnet forøverig også svært nærme statens råd når det gjelder fordelingen mellom proteiner, karbohydrater og fett.
    Så nå kunne forskerene sammenlikne en moderat lavkarbo diet(som folk klarer å følge) mot statens erneringsråd.


    Den ene vant på alle punkter. Gjett hvilken.
     
    Sist redigert:
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Siden kostholdsrådene har vært fullkomment på bærtur i noen tiår, og et stort antall mennesker har fått sin helse forverret ved å følge disse rådene, kan vi vel regne med rettssaker snart, mot myndigheter og leger som har påtvunget folk dårligere helse?

    Lørdagens DN har en artikkel med en amerikansk advokat som nå skal "ta" matbransjen slik han i sin tid tok tobakksprodusentene. I første omgang ved å angripe konsekvent feilmerking av maten:
    http://www.dn.no/dnlordag/article2650048.ece

    Videoen Øivind linker til er verdt å se.
     

    topline1

    Medlem
    Ble medlem
    07.05.2012
    Innlegg
    28
    Antall liker
    12
    Sted
    Årnes
    En annen ting som var interessant her er hvem som fikk størst effekt av karboredusert kosthold, nemlig de med insulinresistens. Dette holder på å bli den nye folkesykdommen vår, som rammer så store deler av befolkningen at "normalverdien" for målet på insulinproduksjon (c-peptid) ble doblet i 2004. Ikke fordi det er sunt å være "høy" på insulin men fordi det begynner å bli normalt. Altså sammelignes vi ikke lenger med friske mennesker når vi tar blodprøver, så sant ikke legen din forholder seg til de gamle referanseverdiene der vi faktisk hadde "normale" verdier. Dette kan være skummelt i forhold til hvilke råd vi får fra helsevesenet.

    Det andre overraskende her var kanskje at Atkins kostholdet også gav de beste blodverdiene på alle viktig helseparametre, glukose, kolesterol, insulin....


    Denne var litt interesant:


    Har ikke tenkt til å se igjennom hele på nytt nå som en faktasjekk,
    men her er et litt om hva det går ut på, ut ifra minnet:


    Enkelte av "motediettene" ser ikke ut til å forsvinne av seg selv som forventet.
    Derfor har det blitt mer interesant å sette av middler til å forske på disse.


    Deltakere ble satt på forskjeldige dietter. De ble gitt god opplæring i starten, og fikk deretter klare seg selv.

    Etter en stund hadde Atkins gruppen økt karbohydrat-inntaket til en mer moderat lavkarbo diet. Dette var noe de klarte å følge over lengere tid.
    Etter en stund hadde low-fat gruppen økt fett-inntaket til en mer moderat lavfett diet. Dette var noe de klarte å følge over lengere tid.


    Den siste gruppen havnet forøverig også svært nærme statens råd når det gjelder fordelingen mellom proteiner, karbohydrater og fett.
    Så nå kunne forskerene sammenlikne en moderat lavkarbo diet(som folk klarer å følge) mot statens erneringsråd.


    Den ene vant på alle punkter. Gjett hvilken.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Hahahahaaaahahaahahahhhhaaaa

    Test av smør og margarin - Sjekk hva du bør smøre på brødskiva - Tester

    Festlig med en "test" av smør der Soft Flora Oliven får 6 av 6 mens Rørossmør - aka det beste smøret i Norge med vid distrubusjon får 1 av 6.
    Selv om jeg nå protesterer, Rørossmør er ikke Norges beste smør, så syns jeg også at denne "testen" er latterlig. Her har de vurdert ingredienser utfra en foreldet vurdering av hva som er sunt eller ikke. Bare å se videoen under når det gjelder det.

    Det beste smøret i Norge ser slik ut. Her plassert litt udelikat sammen med en kubbe med Norges nest beste smør, en liten spesialleveranse produsert ved siden av den regulære produksjonen i et ellers A-4 meieri.

    Strandmo Stølsysteri produserer et smør som ville konkurrert lekende lett mot verdens beste utfordrere - det er simpelthen utrolig smør. I sommer har en rekke venner blitt utsatt for det - en sa at det var livsfarlig, fordi han ønsket å spise det slik han ellers ville spist en ost, bit for bit. En annen, med godt utviklet gane, kjøpte en kasse da han dro ned fra fjellet - og det sier litt, siden Strandmo vet å ta seg betalt.

    Skjermbilde 2013-08-21 kl. 19.59.12.jpg
     
    N

    nb

    Gjest
    ^ derav beste med vid distribusjon.

    For øvrig festlig med forbrukerjournalistikk som går ut på å lese på etiketten. De har ikke særlig høye tanker om leserene sine i alle fall. Jeg var hjemme på Sunnmøre forrige uke, på en Rema-butikk der hadde de 13 sorter plantemargarin, men usaltet smør var tydligvis altfor eksotisk for de.
     
    Sist redigert:
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Alle veit at margarin, d' e' sunt, d'!

    Hvor mange norske smør er laget av "upasteurisert stølsrømme"? ;)
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Strandmo Stølsysteri produserer et smør som ville konkurrert lekende lett mot verdens beste utfordrere - det er simpelthen utrolig smør. I sommer har en rekke venner blitt utsatt for det - en sa at det var livsfarlig, fordi han ønsket å spise det slik han ellers ville spist en ost, bit for bit. En annen, med godt utviklet gane, kjøpte en kasse da han dro ned fra fjellet - og det sier litt, siden Strandmo vet å ta seg betalt.

    Vis vedlegget 212560
    Vet du om det forhandles i hovedstaden, Vreden?

    (Fant ikke noe utsalg fra dem på nett.)
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Strandmo Stølsysteri produserer et smør som ville konkurrert lekende lett mot verdens beste utfordrere - det er simpelthen utrolig smør. I sommer har en rekke venner blitt utsatt for det - en sa at det var livsfarlig, fordi han ønsket å spise det slik han ellers ville spist en ost, bit for bit. En annen, med godt utviklet gane, kjøpte en kasse da han dro ned fra fjellet - og det sier litt, siden Strandmo vet å ta seg betalt.

    Vis vedlegget 212560
    Vet du om det forhandles i hovedstaden, Vreden?

    (Fant ikke noe utsalg fra dem på nett.)
    Det vet jeg ikke. Ta direkte kontakt. De er noen ganger med Bondens marked, men de har bare noen uker igjen før de tar kyrne ned fra fjellet - så man bør få fatt i smøret nå. (Det kan fryses, men bør helst oppbevares i 0-4 grader.

    Strandmo Stølsysteri | Bondens marked - kortreist mat
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn