Politikk, religion og samfunn Da smørkrisen kom til landet.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.577
    Antall liker
    103.037
    Torget vurderinger
    23
    65finger skrev:
    Hvor lenge skal hyllene i butikkene være tomme for smør? 6 mnd et år?
    Ja, dette begynner nå å bli rimelig meningsløst. Hva er egentlig problemet nå? Er det ikke naboland som er fulle av smør? Importforbud eller? Jeg har ikke fulgt med i dette hittil, bruker ikke mest smør, men nå begynner jeg sannelig å lure. Vennligst oppdater meg en eller annen. Kortversjon.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    Asbjørn skrev:
    Som odelsgutt til to-tre gårder har jeg allerede sagt et høflig "nei, takk" til den muligheten... ;)

    Jøss, det kan jeg ikke begripe, tenk på alt smøret da mann! :D
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    pengesluk skrev:
    65finger skrev:
    Hvor lenge skal hyllene i butikkene være tomme for smør? 6 mnd et år?
    Ja, dette begynner nå å bli rimelig meningsløst. Hva er egentlig problemet nå? Er det ikke naboland som er fulle av smør? Importforbud eller? Jeg har ikke fulgt med i dette hittil, bruker ikke mest smør, men nå begynner jeg sannelig å lure. Vennligst oppdater meg en eller annen. Kortversjon.
    Så les da: http://www.nationen.no/2011/12/12/landbruk/smor/smormangel/bondelaget/smorkrise/7107166/

    Og så må du skille mellom smør og agurker.....
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Gjør man den feil å tro at Tine er en matvareprodusent, så kan man stusse over rådende smør/fløtemangel. Men virksomheten er en matpolitisk aktør, med regulatormakt, og med kryssende interesselinjer inn i landets styre og stell.

    Smørmangelen ble skapt med vilje, men mankoen ble langt større enn beregnet. Poenget var å tvinge konkurrenter med WTO-kvoter til å ta kostnadene med å importere smør utenfra, for å kompensere for at Tine ikke hadde nok smør til disse - det ville påføre konkurrentene bry med sourcing, logistikk og transport, samtidig som kontrasten mellom Tines "norske" smør og konkurrentenes utenlandske kunne brukes overfor markedet.

    Men Tine hadde ikke tatt regning for at nordmenn på kort tid har gått over til å bli solide smørspisere, og selv Tine kom i smørknip, ikke bare konkurrentene. Tines "avtale" med markedet er at når selskapets behov er dekket, kan utenforstående få kjøpe av overskuddet.

    Jeg registrerer at når det gjelder både landbruk og kabler reduseres entusiastene til skjellsord og uhøflige bemerkninger, når de slipper opp for argumenter.

    Tine har satt seg i en vanskelig situasjon med dette påfunnet. Veldig mange nordmenn har ikke visst om selskapets ekstreme markedsdominans, og ulike maktposisjoner, og nå går praten om hvor latterlig det er at man har organisert Norges landbruk på denne måten, i 2011.
    Det blir ikke penere når debatten tar til på nyåret om alle de andre mytene om norsk landbruk, som kommer til å opprøre de fleste av oss, når de blir kjent.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.577
    Antall liker
    103.037
    Torget vurderinger
    23
    Odd J skrev:
    pengesluk skrev:
    65finger skrev:
    Hvor lenge skal hyllene i butikkene være tomme for smør? 6 mnd et år?
    Ja, dette begynner nå å bli rimelig meningsløst. Hva er egentlig problemet nå? Er det ikke naboland som er fulle av smør? Importforbud eller? Jeg har ikke fulgt med i dette hittil, bruker ikke mest smør, men nå begynner jeg sannelig å lure. Vennligst oppdater meg en eller annen. Kortversjon.
    Så les da: http://www.nationen.no/2011/12/12/landbruk/smor/smormangel/bondelaget/smorkrise/7107166/

    Og så må du skille mellom smør og agurker.....
    Står jo INGENTING her om HVORFOR det plutselig er smørmangel her til lands.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Kan ikke disse lavkarboentusiastene heller spise margarin i stedet - slik at smøret kan brukes til julebakst og andre unyttige ting?
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk
    Akkurat: Tine håndterer dette elendig. De skulle ha forutsett den ekstrastigningen i etterspørselen denne høsten. Da meldingene kom om redusert kvalitet på grasavlingene pga det elendige været skulle de allerede på sensommeren ha bedt om ekstra tiltak for å bedre melkeinngangen. Dette kom for sent i år, selv om det nå er fri produksjon ut kvoteåret (ut 28.02.12) hjelper det lite på smørmangelen nå. Mange har slaktet kyr de siste ukene for å treffe kvoten sin. Uansett ville det ikke hjulpet, folk hamstrer og da vil det uansett ikke bli til alle.

    Når det er sagt: Nå er det veldig mange som bruker smørmangelen til å krisemaksimere, til å dømme norsk landbrukspolitikk generelt og Tine spesielt nord og ned. Dette er det ingen grunn til. Tine og norske bønder tjener ikke på dette, hverken økonomisk eller omdømmemessig. Påstander om det motsatte er reinspikka tøv.

    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk
    Akkurat: Tine håndterer dette elendig. De skulle ha forutsett den ekstrastigningen i etterspørselen denne høsten. Da meldingene kom om redusert kvalitet på grasavlingene pga det elendige været skulle de allerede på sensommeren ha bedt om ekstra tiltak for å bedre melkeinngangen. Dette kom for sent i år, selv om det nå er fri produksjon ut kvoteåret (ut 28.02.12) hjelper det lite på smørmangelen nå. Mange har slaktet kyr de siste ukene for å treffe kvoten sin. Uansett ville det ikke hjulpet, folk hamstrer og da vil det uansett ikke bli til alle.

    Når det er sagt: Nå er det veldig mange som bruker smørmangelen til å krisemaksimere, til å dømme norsk landbrukspolitikk generelt og Tine spesielt nord og ned. Dette er det ingen grunn til. Tine og norske bønder tjener ikke på dette, hverken økonomisk eller omdømmemessig. Påstander om det motsatte er reinspikka tøv.

    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Som kunde driter jeg i årsaker. Jeg vil ha produkter. Det er svære overskudd av smør i Europa. Jeg forventer at de jeg handler av har produkter til en hver tid ellers handler jeg med andre. Å faen.. jeg kan ikke DRITTbedriften har monopol. Hvis leverandørene svikter (bøndene) skaff andre!!
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk
    Akkurat: Tine håndterer dette elendig. De skulle ha forutsett den ekstrastigningen i etterspørselen denne høsten. Da meldingene kom om redusert kvalitet på grasavlingene pga det elendige været skulle de allerede på sensommeren ha bedt om ekstra tiltak for å bedre melkeinngangen. Dette kom for sent i år, selv om det nå er fri produksjon ut kvoteåret (ut 28.02.12) hjelper det lite på smørmangelen nå. Mange har slaktet kyr de siste ukene for å treffe kvoten sin. Uansett ville det ikke hjulpet, folk hamstrer og da vil det uansett ikke bli til alle.

    Når det er sagt: Nå er det veldig mange som bruker smørmangelen til å krisemaksimere, til å dømme norsk landbrukspolitikk generelt og Tine spesielt nord og ned. Dette er det ingen grunn til. Tine og norske bønder tjener ikke på dette, hverken økonomisk eller omdømmemessig. Påstander om det motsatte er reinspikka tøv.

    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Jeg blir MEGET provosert av personer som forsvarer systemer som ikke virker. Spesielt når det går utover MEG. Tine skal ha fokus på sånne som MEG (kundene)
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    pengesluk skrev:
    Odd J skrev:
    pengesluk skrev:
    65finger skrev:
    Hvor lenge skal hyllene i butikkene være tomme for smør? 6 mnd et år?
    Ja, dette begynner nå å bli rimelig meningsløst. Hva er egentlig problemet nå? Er det ikke naboland som er fulle av smør? Importforbud eller? Jeg har ikke fulgt med i dette hittil, bruker ikke mest smør, men nå begynner jeg sannelig å lure. Vennligst oppdater meg en eller annen. Kortversjon.
    Så les da: http://www.nationen.no/2011/12/12/landbruk/smor/smormangel/bondelaget/smorkrise/7107166/

    Og så må du skille mellom smør og agurker.....
    Står jo INGENTING her om HVORFOR det plutselig er smørmangel her til lands.
    Beklager, litt feilsitering der, men du kan jo lese hvorfor svenskene er borti smørmangel hvert år, dog uten at dette blir Youtube-agurker. Det blir ikke akkurat flere kyr i Norge heller for hvert år som går for å si det sånn. Du får lese et sammendrag her:

    http://www.nationen.no/2011/12/09/politikk/kommentar/tine/smormangel/7100827/

    Summary: A: Elendig vær = elendig grasproduksjon = elendig melkeproduksjon = mindre smør
    B: Feit befolkning = Må spise mer fett = Eter mer smør
    A + B = verden går til helvete for enkelte
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.175
    Antall liker
    4.363
    Torget vurderinger
    1
    Smørkrisa er en bitteliten fallitterklæring for norsk landbrukspolitikk. Jeg håper den får langt mer vidtrekkende konsekvenser enn den «fortjener» >> dvs en vidtgående omstrukturering av sektoren. Det er antagelig å håpe på litt for mye men skit au.

    mvh
    KJ
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk
    Akkurat: Tine håndterer dette elendig. De skulle ha forutsett den ekstrastigningen i etterspørselen denne høsten. Da meldingene kom om redusert kvalitet på grasavlingene pga det elendige været skulle de allerede på sensommeren ha bedt om ekstra tiltak for å bedre melkeinngangen. Dette kom for sent i år, selv om det nå er fri produksjon ut kvoteåret (ut 28.02.12) hjelper det lite på smørmangelen nå. Mange har slaktet kyr de siste ukene for å treffe kvoten sin. Uansett ville det ikke hjulpet, folk hamstrer og da vil det uansett ikke bli til alle.

    Når det er sagt: Nå er det veldig mange som bruker smørmangelen til å krisemaksimere, til å dømme norsk landbrukspolitikk generelt og Tine spesielt nord og ned. Dette er det ingen grunn til. Tine og norske bønder tjener ikke på dette, hverken økonomisk eller omdømmemessig. Påstander om det motsatte er reinspikka tøv.

    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Som kunde driter jeg i årsaker. Jeg vil ha produkter. Det er svære overskudd av smør i Europa. Jeg forventer at de jeg handler av har produkter til en hver tid ellers handler jeg med andre. Å faen.. jeg kan ikke DRITTbedriften har monopol. Hvis leverandørene svikter (bøndene) skaff andre!!
    Ha ha, skal si det til Dagros.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    pengesluk skrev:
    Odd J skrev:
    pengesluk skrev:
    65finger skrev:
    Hvor lenge skal hyllene i butikkene være tomme for smør? 6 mnd et år?
    Ja, dette begynner nå å bli rimelig meningsløst. Hva er egentlig problemet nå? Er det ikke naboland som er fulle av smør? Importforbud eller? Jeg har ikke fulgt med i dette hittil, bruker ikke mest smør, men nå begynner jeg sannelig å lure. Vennligst oppdater meg en eller annen. Kortversjon.
    Så les da: http://www.nationen.no/2011/12/12/landbruk/smor/smormangel/bondelaget/smorkrise/7107166/

    Og så må du skille mellom smør og agurker.....
    Står jo INGENTING her om HVORFOR det plutselig er smørmangel her til lands.
    Beklager, litt feilsitering der, men du kan jo lese hvorfor svenskene er borti smørmangel hvert år, dog uten at dette blir Youtube-agurker. Det blir ikke akkurat flere kyr i Norge heller for hvert år som går for å si det sånn. Du får lese et sammendrag her:

    http://www.nationen.no/2011/12/09/politikk/kommentar/tine/smormangel/7100827/

    Summary: A: Elendig vær = elendig grasproduksjon = elendig melkeproduksjon = mindre smør
    B: Feit befolkning = Må spise mer fett = Eter mer smør
    A + B = verden går til helvete for enkelte
    Det er overproduksjon av smør i store deler av europa. Det er bare for tine å handle
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk
    Akkurat: Tine håndterer dette elendig. De skulle ha forutsett den ekstrastigningen i etterspørselen denne høsten. Da meldingene kom om redusert kvalitet på grasavlingene pga det elendige været skulle de allerede på sensommeren ha bedt om ekstra tiltak for å bedre melkeinngangen. Dette kom for sent i år, selv om det nå er fri produksjon ut kvoteåret (ut 28.02.12) hjelper det lite på smørmangelen nå. Mange har slaktet kyr de siste ukene for å treffe kvoten sin. Uansett ville det ikke hjulpet, folk hamstrer og da vil det uansett ikke bli til alle.

    Når det er sagt: Nå er det veldig mange som bruker smørmangelen til å krisemaksimere, til å dømme norsk landbrukspolitikk generelt og Tine spesielt nord og ned. Dette er det ingen grunn til. Tine og norske bønder tjener ikke på dette, hverken økonomisk eller omdømmemessig. Påstander om det motsatte er reinspikka tøv.

    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Som kunde driter jeg i årsaker. Jeg vil ha produkter. Det er svære overskudd av smør i Europa. Jeg forventer at de jeg handler av har produkter til en hver tid ellers handler jeg med andre. Å faen.. jeg kan ikke DRITTbedriften har monopol. Hvis leverandørene svikter (bøndene) skaff andre!!
    Ha ha, skal si det til Dagros.
    slutt å flås, Tine kan utmerket godt kjøpe tysk melk eller enda bedre kutt importavgiften. Vi har ingen matberedskap i norge okkesom
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Jeg vil gå til en hvilken som helst butikk å kjøpe en halv kilo smør. Jeg vil kunne velge blant flere typer og produsenter. Noe så vulgert som å fylle en bærepose med smør av redsel for å gå tom, er en helt uhyrelig tanke.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.600
    Antall liker
    35.527
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Husker jeg gikk i et polsk supermarked for 8-10 år siden og så en hel vegg av ulike smør- og margarinmerker. Minst en fem-seks ulike merker melk, også. Ikke vant til sånt hjemmefra, og kanskje litt overrasket over at utvalget av matvarer i Warszawa var mye bedre enn i Oslo allerede den gangen.

    KJ skrev:
    Smørkrisa er en bitteliten falitterklæring for norsk landbrukspolitikk. Jeg håper den får langt mer vidtrekkende konsekvenser enn den «fortjener» >> dvs en vidtgående omstrkturering av sektoren. Det er antagelig å håpe på litt for mye men skit au.
    Helt enig. Jeg tror det er angsten for nettopp det som rir Tine også, så flate som de legger seg nå.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.507
    Antall liker
    2.953
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Så at min lokale Bunnprisbutikk hadde fått fyllt opp hyllene med Meierismør- blir vel så mye smør til overs etterhvert at Brylsleik kommer på moten igjen....
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    Asbjørn skrev:
    Husker jeg gikk i et polsk supermarked for 8-10 år siden og så en hel vegg av ulike smør- og margarinmerker. Minst en fem-seks ulike merker melk, også. Ikke vant til sånt hjemmefra, og kanskje litt overrasket over at utvalget av matvarer i Warszawa var mye bedre enn i Oslo allerede den gangen.

    KJ skrev:
    Smørkrisa er en bitteliten falitterklæring for norsk landbrukspolitikk. Jeg håper den får langt mer vidtrekkende konsekvenser enn den «fortjener» >> dvs en vidtgående omstrkturering av sektoren. Det er antagelig å håpe på litt for mye men skit au.
    Helt enig. Jeg tror det er angsten for nettopp det som rir Tine også, så flate som de legger seg nå.
    Hva vil dere ha i steden da? 20 forskjellige meieirselskaper? Arla? Se hvordan det har gått i Sverige da. Der mangler de smør så ofte at ingen gidder å hause det opp en gang. Og der har dere all den markedsliberalismen, markedsadgangen osv dere kan ønske dere. Og likevel mangler de smør der og, gitt. Danskene har vist utkonkurrert svenskene.....

    Nå mangler bare deffegutten,hvor har han gjort av seg? Ute og hyler mot månen??
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    Asbjørn skrev:
    Husker jeg gikk i et polsk supermarked for 8-10 år siden og så en hel vegg av ulike smør- og margarinmerker. Minst en fem-seks ulike merker melk, også. Ikke vant til sånt hjemmefra, og kanskje litt overrasket over at utvalget av matvarer i Warszawa var mye bedre enn i Oslo allerede den gangen.

    KJ skrev:
    Smørkrisa er en bitteliten falitterklæring for norsk landbrukspolitikk. Jeg håper den får langt mer vidtrekkende konsekvenser enn den «fortjener» >> dvs en vidtgående omstrkturering av sektoren. Det er antagelig å håpe på litt for mye men skit au.
    Helt enig. Jeg tror det er angsten for nettopp det som rir Tine også, så flate som de legger seg nå.
    Hva vil dere ha i steden da? 20 forskjellige meieirselskaper? Arla? Se hvordan det har gått i Sverige da. Der mangler de smør så ofte at ingen gidder å hause det opp en gang. Og der har dere all den markedsliberalismen, markedsadgangen osv dere kan ønske dere. Og likevel mangler de smør der og, gitt. Danskene har vist utkonkurrert svenskene.....

    Nå mangler bare deffegutten,hvor har han gjort av seg? Ute og hyler mot månen??
    20 forskjellige meiereselskaper, J A TAKK
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Odd J skrev:
    Du er ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    I tillegg til å være en temmelig dårlig talsmann for bøndenes interesser, er det også tydelig at du i blodtåka får med deg lite av hva andre skriver på disse sidene. Jeg har kjøleskap, fryser og kjeller med et rikt utvalg gode norske produkter, og har mer i bestilling i anledning forestående jul.

    Men det er riktig at jeg ikke bryr meg om de norske landbrukskorporasjonene og -byråkratene du forsvarer så iherdig. Bøndene støtter jeg derimot helhjertet, når de tar seg bryet med å lage ypperlig mat, noe jeg håper mange flere av dem krever som sin rett.

    Hva skal man ellers med Tine smør, jeg trenger da ikke betakaroten i smøret mitt. At Tine må farge og smakstilsette det, så det skal se og smake likt, over hele landet og året rundt - det klarer jeg meg uten. Lenge siden jeg kjøpte Tines smør, det er annet smør tilgjengelig - og det er norskere enn Tines kraftforbaserte smør.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
    Ja hvorfor underprises maten så til de grader i dette landet??? Det har jeg jaggu lurt mye på. Det fører jo bare til:

    - Bøndene får ikke nødvendig betalt for produktene sine, de må derfor hente en stadig større del av inntektene sine vi støtteordninger og tilskudd. Dette er ikke noe særnorsk, man har massiv jordbruksstøtte overalt i Europa av samme grunn som her; lave og synkende råvarepriser. Dette er det dog ikke vits å hevde i Norge, siden alle VET at bare Norge driver med landbruksstøtte. En kotelett har en realpris på en sjettedel av det den hadde på 80-tallet. Bøndene ligger på +/- 80 kr/timen, barnevaktbetaling. Etter altså å ha pløyd noen millioner inn i driftspapparatet. Bøndene kompenser med å jobber mer; hver av de produserer nå tre ganger så mye som for noen år siden.Men det teller ikke.
    - De lave råvareprisene 'spises' delvis opp av norske priser på all foredling, transport, distribusjon etc. Det forhindrer likevel ikke at matbaronene tjener seg styrtrike på Europas beste marginer under dekke av den hellige Konkurransen (som Matmaktutvalget har vurdert til høyst middelmådig i sin rapport, men den gidder dere ikke lese likevel)
    - forbrukerne opplever ikke billig mat som et gode, tvert om; den symboliserer masseproduskjon, ensretting, svak forbrukermakt, man antar at billig mat er produsert under dyrevernsmessige/helsemessige/miljømessige kritikkverdige forhold. Skyteskiven er her IKKE kjedene som stort sett dikterer utvalget, men produsentene/råvareleverandørene. Dette fordi det er lett å se direkte sammenheng mellom produsent og vareutvalg, men vanskeligere å se en sammenheng mellom butikkjede og vareutvalg. Reitan folder hendene i tweedressen og aaaner ikke hva man snakker om her....
    - Se på oppdrett og fisk: Ved å gradvis bygge ned fiskeristøtten har man fått forståelse i markedet for at fisk koster. Resultatet: Fra fattigmannskost til luksusmat uten at folk mukker. Kjøtt, melk og vegetabilske råvarer er underpriset i råvareleddet ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
    Ja hvorfor underprises maten så til de grader i dette landet??? Det har jeg jaggu lurt mye på. Det fører jo bare til:

    - Bøndene får ikke nødvendig betalt for produktene sine, de må derfor hente en stadig større del av inntektene sine vi støtteordninger og tilskudd. Dette er ikke noe særnorsk, man har massiv jordbruksstøtte overalt i Europa av samme grunn som her; lave og synkende råvarepriser. Dette er det dog ikke vits å hevde i Norge, siden alle VET at bare Norge driver med landbruksstøtte. En kotelett har en realpris på en sjettedel av det den hadde på 80-tallet. Bøndene ligger på +/- 80 kr/timen, barnevaktbetaling. Etter altså å ha pløyd noen millioner inn i driftspapparatet. Bøndene kompenser med å jobber mer; hver av de produserer nå tre ganger så mye som for noen år siden.Men det teller ikke.
    - De lave råvareprisene 'spises' delvis opp av norske priser på all foredling, transport, distribusjon etc. Det forhindrer likevel ikke at matbaronene tjener seg styrtrike på Europas beste marginer under dekke av den hellige Konkurransen (som Matmaktutvalget har vurdert til høyst middelmådig i sin rapport, men den gidder dere ikke lese likevel)
    - forbrukerne opplever ikke billig mat som et gode, tvert om; den symboliserer masseproduskjon, ensretting, svak forbrukermakt, man antar at billig mat er produsert under dyrevernsmessige/helsemessige/miljømessige kritikkverdige forhold. Skyteskiven er her IKKE kjedene som stort sett dikterer utvalget, men produsentene/råvareleverandørene. Dette fordi det er lett å se direkte sammenheng mellom produsent og vareutvalg, men vanskeligere å se en sammenheng mellom butikkjede og vareutvalg. Reitan folder hendene i tweedressen og aaaner ikke hva man snakker om her....
    - Se på oppdrett og fisk: Ved å gradvis bygge ned fiskeristøtten har man fått forståelse i markedet for at fisk koster. Resultatet: Fra fattigmannskost til luksusmat uten at folk mukker. Kjøtt, melk og vegetabilske råvarer er underpriset i råvareleddet ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden.
    og alt dette kunne vært løst med å oppheve importtollen. Flere matvarekjeder og den norske bonden kunne produsert kvalitetsvarer. Så kunne vi importert billig mat til den prisbevisste (flertallet) norske befolknngen. dessuten for et utvalg vi kunne fått. Og jeg hadde gladelig betalt ekstra for kvalitet. Bøndene hadde kunne riste av seg åket fra Tine og andre monopolisters knugende og svært ødeleggende grep. Men igjen! hvorfor i helvete klarer ikke de tullingene i TINE å skaffe smør til butikkene. Hvorfor lar de konkurransen med småtassene Qmeierine osv. GÅ UT OVER MEG! jeg gidder ikke å bruke masse tid på å lete etter smør. Enig med vreden. Elendig kvalitet. mye bedre å lage det selv eller kjøpe fra uavhengige produsenter
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    Du er ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    I tillegg til å være en temmelig dårlig talsmann for bøndenes interesser, er det også tydelig at du i blodtåka får med deg lite av hva andre skriver på disse sidene. Jeg har kjøleskap, fryser og kjeller med et rikt utvalg gode norske produkter, og har mer i bestilling i anledning forestående jul.

    Men det er riktig at jeg ikke bryr meg om de norske landbrukskorporasjonene og -byråkratene du forsvarer så iherdig. Bøndene støtter jeg derimot helhjertet, når de tar seg bryet med å lage ypperlig mat, noe jeg håper mange flere av dem krever som sin rett.

    Hva skal man ellers med Tine smør, jeg trenger da ikke betakaroten i smøret mitt. At Tine må farge og smakstilsette det, så det skal se og smake likt, over hele landet og året rundt - det klarer jeg meg uten. Lenge siden jeg kjøpte Tines smør, det er annet smør tilgjengelig - og det er norskere enn Tines kraftforbaserte smør.
    Jeg skal være enig med deg i en ting; at det politiske styringssystemet er modent for nytenkning. Men ikke i den retning du helst ser. At du ønsker deg norske bønder ogsåi fremtiden, men ber Tine og Nortura (bøndenes egen samvirkeselskaper) dra pokker i vold viser hvor lite du egentlig forstår. Det at du og deffegutten kan plukke opp litt smør her og et lammeslakt der er nettopp et resultat av at bøndene har landsdekkende samvirkesystemer som sikrer landbruk i hela landet. Uten sikker leveranse og forutsigbar pris er det heller ikke mulig å drive som bonde. At du kommer og handler et kilo smør og en ostebit i ny og ned betyr ingenting.Ikke overvurder deg selv.

    Blodtåke? Herregud mann, du er jo fredagsunderholdninga! Kjerringa har damekveld og ungene er opptatt med sitt. Elsker sånne tøysetråder :)
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
    Ja hvorfor underprises maten så til de grader i dette landet??? Det har jeg jaggu lurt mye på. Det fører jo bare til:

    - Bøndene får ikke nødvendig betalt for produktene sine, de må derfor hente en stadig større del av inntektene sine vi støtteordninger og tilskudd. Dette er ikke noe særnorsk, man har massiv jordbruksstøtte overalt i Europa av samme grunn som her; lave og synkende råvarepriser. Dette er det dog ikke vits å hevde i Norge, siden alle VET at bare Norge driver med landbruksstøtte. En kotelett har en realpris på en sjettedel av det den hadde på 80-tallet. Bøndene ligger på +/- 80 kr/timen, barnevaktbetaling. Etter altså å ha pløyd noen millioner inn i driftspapparatet. Bøndene kompenser med å jobber mer; hver av de produserer nå tre ganger så mye som for noen år siden.Men det teller ikke.
    - De lave råvareprisene 'spises' delvis opp av norske priser på all foredling, transport, distribusjon etc. Det forhindrer likevel ikke at matbaronene tjener seg styrtrike på Europas beste marginer under dekke av den hellige Konkurransen (som Matmaktutvalget har vurdert til høyst middelmådig i sin rapport, men den gidder dere ikke lese likevel)
    - forbrukerne opplever ikke billig mat som et gode, tvert om; den symboliserer masseproduskjon, ensretting, svak forbrukermakt, man antar at billig mat er produsert under dyrevernsmessige/helsemessige/miljømessige kritikkverdige forhold. Skyteskiven er her IKKE kjedene som stort sett dikterer utvalget, men produsentene/råvareleverandørene. Dette fordi det er lett å se direkte sammenheng mellom produsent og vareutvalg, men vanskeligere å se en sammenheng mellom butikkjede og vareutvalg. Reitan folder hendene i tweedressen og aaaner ikke hva man snakker om her....
    - Se på oppdrett og fisk: Ved å gradvis bygge ned fiskeristøtten har man fått forståelse i markedet for at fisk koster. Resultatet: Fra fattigmannskost til luksusmat uten at folk mukker. Kjøtt, melk og vegetabilske råvarer er underpriset i råvareleddet ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden.
    og alt dette kunne vært løst med å oppheve importtollen. Flere matvarekjeder og den norske bonden kunne produsert kvalitetsvarer. Så kunne vi importert billig mat til den prisbevisste (flertallet) norske befolknngen. dessuten for et utvalg vi kunne fått. Og jeg hadde gladelig betalt ekstra for kvalitet. Bøndene hadde kunne riste av seg åket fra Tine og andre monopolisters knugende og svært ødeleggende grep. Men igjen! hvorfor i helvete klarer ikke de tullingene i TINE å skaffe smør til butikkene. Hvorfor lar de konkurransen med småtassene Qmeierine osv. GÅ UT OVER MEG! jeg gidder ikke å bruke masse tid på å lete etter smør. Enig med vreden. Elendig kvalitet. mye bedre å lage det selv eller kjøpe fra uavhengige produsenter
    Gutter, dere er jo ikke interessert i årsakene til smørmangelen, dere vil bare være med å løpe! Rykk tilbake til start:

    Det er ikke mer smør i kjøledisken. Spørsmål:Hvorfor er det ikke mer smør i kjøledisken?? Svar: Fordi noen ikke har lagt inn mer smør i kjøledisken. Søren nå begynner jeg å grine.

    SÅnn. Så langt rekker kunnskapene.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    Du er ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    I tillegg til å være en temmelig dårlig talsmann for bøndenes interesser, er det også tydelig at du i blodtåka får med deg lite av hva andre skriver på disse sidene. Jeg har kjøleskap, fryser og kjeller med et rikt utvalg gode norske produkter, og har mer i bestilling i anledning forestående jul.

    Men det er riktig at jeg ikke bryr meg om de norske landbrukskorporasjonene og -byråkratene du forsvarer så iherdig. Bøndene støtter jeg derimot helhjertet, når de tar seg bryet med å lage ypperlig mat, noe jeg håper mange flere av dem krever som sin rett.

    Hva skal man ellers med Tine smør, jeg trenger da ikke betakaroten i smøret mitt. At Tine må farge og smakstilsette det, så det skal se og smake likt, over hele landet og året rundt - det klarer jeg meg uten. Lenge siden jeg kjøpte Tines smør, det er annet smør tilgjengelig - og det er norskere enn Tines kraftforbaserte smør.
    Du glemte de tilsatte kjønnshormonene. Eller var det deffegutten? Fan dere er så like, ser ikke forskjell.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
    Ja hvorfor underprises maten så til de grader i dette landet??? Det har jeg jaggu lurt mye på. Det fører jo bare til:

    - Bøndene får ikke nødvendig betalt for produktene sine, de må derfor hente en stadig større del av inntektene sine vi støtteordninger og tilskudd. Dette er ikke noe særnorsk, man har massiv jordbruksstøtte overalt i Europa av samme grunn som her; lave og synkende råvarepriser. Dette er det dog ikke vits å hevde i Norge, siden alle VET at bare Norge driver med landbruksstøtte. En kotelett har en realpris på en sjettedel av det den hadde på 80-tallet. Bøndene ligger på +/- 80 kr/timen, barnevaktbetaling. Etter altså å ha pløyd noen millioner inn i driftspapparatet. Bøndene kompenser med å jobber mer; hver av de produserer nå tre ganger så mye som for noen år siden.Men det teller ikke.
    - De lave råvareprisene 'spises' delvis opp av norske priser på all foredling, transport, distribusjon etc. Det forhindrer likevel ikke at matbaronene tjener seg styrtrike på Europas beste marginer under dekke av den hellige Konkurransen (som Matmaktutvalget har vurdert til høyst middelmådig i sin rapport, men den gidder dere ikke lese likevel)
    - forbrukerne opplever ikke billig mat som et gode, tvert om; den symboliserer masseproduskjon, ensretting, svak forbrukermakt, man antar at billig mat er produsert under dyrevernsmessige/helsemessige/miljømessige kritikkverdige forhold. Skyteskiven er her IKKE kjedene som stort sett dikterer utvalget, men produsentene/råvareleverandørene. Dette fordi det er lett å se direkte sammenheng mellom produsent og vareutvalg, men vanskeligere å se en sammenheng mellom butikkjede og vareutvalg. Reitan folder hendene i tweedressen og aaaner ikke hva man snakker om her....
    - Se på oppdrett og fisk: Ved å gradvis bygge ned fiskeristøtten har man fått forståelse i markedet for at fisk koster. Resultatet: Fra fattigmannskost til luksusmat uten at folk mukker. Kjøtt, melk og vegetabilske råvarer er underpriset i råvareleddet ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden.
    og alt dette kunne vært løst med å oppheve importtollen. Flere matvarekjeder og den norske bonden kunne produsert kvalitetsvarer. Så kunne vi importert billig mat til den prisbevisste (flertallet) norske befolknngen. dessuten for et utvalg vi kunne fått. Og jeg hadde gladelig betalt ekstra for kvalitet. Bøndene hadde kunne riste av seg åket fra Tine og andre monopolisters knugende og svært ødeleggende grep. Men igjen! hvorfor i helvete klarer ikke de tullingene i TINE å skaffe smør til butikkene. Hvorfor lar de konkurransen med småtassene Qmeierine osv. GÅ UT OVER MEG! jeg gidder ikke å bruke masse tid på å lete etter smør. Enig med vreden. Elendig kvalitet. mye bedre å lage det selv eller kjøpe fra uavhengige produsenter
    Gutter, dere er jo ikke interessert i årsakene til smørmangelen, dere vil bare være med å løpe! Rykk tilbake til start:

    Det er ikke mer smør i kjøledisken. Spørsmål:Hvorfor er det ikke mer smør i kjøledisken?? Svar: Fordi noen ikke har lagt inn mer smør i kjøledisken. Søren nå begynner jeg å grine.

    SÅnn. Så langt rekker kunnskapene.
    årsakene til smørmanglen er åpenbare. Det trenger ikke du å forklare.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    Du er ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    I tillegg til å være en temmelig dårlig talsmann for bøndenes interesser, er det også tydelig at du i blodtåka får med deg lite av hva andre skriver på disse sidene. Jeg har kjøleskap, fryser og kjeller med et rikt utvalg gode norske produkter, og har mer i bestilling i anledning forestående jul.

    Men det er riktig at jeg ikke bryr meg om de norske landbrukskorporasjonene og -byråkratene du forsvarer så iherdig. Bøndene støtter jeg derimot helhjertet, når de tar seg bryet med å lage ypperlig mat, noe jeg håper mange flere av dem krever som sin rett.

    Hva skal man ellers med Tine smør, jeg trenger da ikke betakaroten i smøret mitt. At Tine må farge og smakstilsette det, så det skal se og smake likt, over hele landet og året rundt - det klarer jeg meg uten. Lenge siden jeg kjøpte Tines smør, det er annet smør tilgjengelig - og det er norskere enn Tines kraftforbaserte smør.
    Du glemte de tilsatte kjønnshormonene. Eller var det deffegutten? Fan dere er så like, ser ikke forskjell.
    Tydelig at du er tom for argumenter
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
    Ja hvorfor underprises maten så til de grader i dette landet??? Det har jeg jaggu lurt mye på. Det fører jo bare til:

    - Bøndene får ikke nødvendig betalt for produktene sine, de må derfor hente en stadig større del av inntektene sine vi støtteordninger og tilskudd. Dette er ikke noe særnorsk, man har massiv jordbruksstøtte overalt i Europa av samme grunn som her; lave og synkende råvarepriser. Dette er det dog ikke vits å hevde i Norge, siden alle VET at bare Norge driver med landbruksstøtte. En kotelett har en realpris på en sjettedel av det den hadde på 80-tallet. Bøndene ligger på +/- 80 kr/timen, barnevaktbetaling. Etter altså å ha pløyd noen millioner inn i driftspapparatet. Bøndene kompenser med å jobber mer; hver av de produserer nå tre ganger så mye som for noen år siden.Men det teller ikke.
    - De lave råvareprisene 'spises' delvis opp av norske priser på all foredling, transport, distribusjon etc. Det forhindrer likevel ikke at matbaronene tjener seg styrtrike på Europas beste marginer under dekke av den hellige Konkurransen (som Matmaktutvalget har vurdert til høyst middelmådig i sin rapport, men den gidder dere ikke lese likevel)
    - forbrukerne opplever ikke billig mat som et gode, tvert om; den symboliserer masseproduskjon, ensretting, svak forbrukermakt, man antar at billig mat er produsert under dyrevernsmessige/helsemessige/miljømessige kritikkverdige forhold. Skyteskiven er her IKKE kjedene som stort sett dikterer utvalget, men produsentene/råvareleverandørene. Dette fordi det er lett å se direkte sammenheng mellom produsent og vareutvalg, men vanskeligere å se en sammenheng mellom butikkjede og vareutvalg. Reitan folder hendene i tweedressen og aaaner ikke hva man snakker om her....
    - Se på oppdrett og fisk: Ved å gradvis bygge ned fiskeristøtten har man fått forståelse i markedet for at fisk koster. Resultatet: Fra fattigmannskost til luksusmat uten at folk mukker. Kjøtt, melk og vegetabilske råvarer er underpriset i råvareleddet ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden.
    og alt dette kunne vært løst med å oppheve importtollen. Flere matvarekjeder og den norske bonden kunne produsert kvalitetsvarer. Så kunne vi importert billig mat til den prisbevisste (flertallet) norske befolknngen. dessuten for et utvalg vi kunne fått. Og jeg hadde gladelig betalt ekstra for kvalitet. Bøndene hadde kunne riste av seg åket fra Tine og andre monopolisters knugende og svært ødeleggende grep. Men igjen! hvorfor i helvete klarer ikke de tullingene i TINE å skaffe smør til butikkene. Hvorfor lar de konkurransen med småtassene Qmeierine osv. GÅ UT OVER MEG! jeg gidder ikke å bruke masse tid på å lete etter smør. Enig med vreden. Elendig kvalitet. mye bedre å lage det selv eller kjøpe fra uavhengige produsenter
    Gutter, dere er jo ikke interessert i årsakene til smørmangelen, dere vil bare være med å løpe! Rykk tilbake til start:

    Det er ikke mer smør i kjøledisken. Spørsmål:Hvorfor er det ikke mer smør i kjøledisken?? Svar: Fordi noen ikke har lagt inn mer smør i kjøledisken. Søren nå begynner jeg å grine.

    SÅnn. Så langt rekker kunnskapene.
    årsakene til smørmanglen er åpenbare. Det trenger ikke du å forklare.
    Det har du rett i, jeg trenger ikke forklare noe som helst. Både fordi dette i utgangspunktet er en tøysetråd, en kvasidiskusjon der reell kunnskap om norsk landbruk er ikke-eksisterende og heller ikke ønsket. Det er en pissekonkurranse.

    Når jeg likevel skriver så er det like mye for å se hva som kommer opp når man rører i gørra. Forsker litt på dere, sorry.

    Og så er det rett og slett litt kjedelig her i huset i kveld.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    Du er ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    I tillegg til å være en temmelig dårlig talsmann for bøndenes interesser, er det også tydelig at du i blodtåka får med deg lite av hva andre skriver på disse sidene. Jeg har kjøleskap, fryser og kjeller med et rikt utvalg gode norske produkter, og har mer i bestilling i anledning forestående jul.

    Men det er riktig at jeg ikke bryr meg om de norske landbrukskorporasjonene og -byråkratene du forsvarer så iherdig. Bøndene støtter jeg derimot helhjertet, når de tar seg bryet med å lage ypperlig mat, noe jeg håper mange flere av dem krever som sin rett.

    Hva skal man ellers med Tine smør, jeg trenger da ikke betakaroten i smøret mitt. At Tine må farge og smakstilsette det, så det skal se og smake likt, over hele landet og året rundt - det klarer jeg meg uten. Lenge siden jeg kjøpte Tines smør, det er annet smør tilgjengelig - og det er norskere enn Tines kraftforbaserte smør.
    Du glemte de tilsatte kjønnshormonene. Eller var det deffegutten? Fan dere er så like, ser ikke forskjell.
    Tydelig at du er tom for argumenter
    Se innlegget over.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.037
    Antall liker
    6.285
    Nå må dere ikke smøre for tykt på...
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    Audiophile-Arve skrev:
    Det er typisk norsk å ete noko med kraftforettersmak.
    Den skjønte jeg ikke. Bad guy or good guy?
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Odd J skrev:
    vredensgnag skrev:
    Odd J skrev:
    65finger skrev:
    Tine håndterer denne "krisen" elendig! 2 mnd uten smør. en hvilken som helst annen virksomhet hadde vært borte vekk


    For egen regning må jeg tillegge at jeg gremmes over hvor flat Tine legger seg. Folk i dette landet er bortskjemte inntil det usmakelige og har godt av en bitteliten påminnelse av at det ikke er selvsagt at all mat er der, til enhver tid, overalt og til bikkjematpriser. Det er forbaska mye som ligger bak et kilo smør men det har ikke folk ofret en tanke siden 1945.
    Nå må du slutte å tulle. Næringen mottar titalls milliarder fra felleskassen, hvert eneste år, og har særfordeler herfra til Nordpolen i forhold til folk flest. Se å få smør på bordet og slutt å dille med 1945. Var det noen som hadde nok mat da, så var det i hvertfall bøndene - de fleste av dem stod i Bondepartiet.
    De milliardene brukes like mye på deg som på bøndene, maten er underpriset slik det er idag. Særfordelene, hvor er de? Ser du igjen bøndene på skattetoppen? ALT kan produseres/kjøpes billigere i utlandet i dag. Du også.

    Du er dessuten ikke interessert i norsk smør eller noe som helst annet fra norske bønder uansett. Så jekk deg ned.
    hvorfor underprise maten?
    Ja hvorfor underprises maten så til de grader i dette landet??? Det har jeg jaggu lurt mye på. Det fører jo bare til:

    - Bøndene får ikke nødvendig betalt for produktene sine, de må derfor hente en stadig større del av inntektene sine vi støtteordninger og tilskudd. Dette er ikke noe særnorsk, man har massiv jordbruksstøtte overalt i Europa av samme grunn som her; lave og synkende råvarepriser. Dette er det dog ikke vits å hevde i Norge, siden alle VET at bare Norge driver med landbruksstøtte. En kotelett har en realpris på en sjettedel av det den hadde på 80-tallet. Bøndene ligger på +/- 80 kr/timen, barnevaktbetaling. Etter altså å ha pløyd noen millioner inn i driftspapparatet. Bøndene kompenser med å jobber mer; hver av de produserer nå tre ganger så mye som for noen år siden.Men det teller ikke.
    - De lave råvareprisene 'spises' delvis opp av norske priser på all foredling, transport, distribusjon etc. Det forhindrer likevel ikke at matbaronene tjener seg styrtrike på Europas beste marginer under dekke av den hellige Konkurransen (som Matmaktutvalget har vurdert til høyst middelmådig i sin rapport, men den gidder dere ikke lese likevel)
    - forbrukerne opplever ikke billig mat som et gode, tvert om; den symboliserer masseproduskjon, ensretting, svak forbrukermakt, man antar at billig mat er produsert under dyrevernsmessige/helsemessige/miljømessige kritikkverdige forhold. Skyteskiven er her IKKE kjedene som stort sett dikterer utvalget, men produsentene/råvareleverandørene. Dette fordi det er lett å se direkte sammenheng mellom produsent og vareutvalg, men vanskeligere å se en sammenheng mellom butikkjede og vareutvalg. Reitan folder hendene i tweedressen og aaaner ikke hva man snakker om her....
    - Se på oppdrett og fisk: Ved å gradvis bygge ned fiskeristøtten har man fått forståelse i markedet for at fisk koster. Resultatet: Fra fattigmannskost til luksusmat uten at folk mukker. Kjøtt, melk og vegetabilske råvarer er underpriset i råvareleddet ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden.
    og alt dette kunne vært løst med å oppheve importtollen. Flere matvarekjeder og den norske bonden kunne produsert kvalitetsvarer. Så kunne vi importert billig mat til den prisbevisste (flertallet) norske befolknngen. dessuten for et utvalg vi kunne fått. Og jeg hadde gladelig betalt ekstra for kvalitet. Bøndene hadde kunne riste av seg åket fra Tine og andre monopolisters knugende og svært ødeleggende grep. Men igjen! hvorfor i helvete klarer ikke de tullingene i TINE å skaffe smør til butikkene. Hvorfor lar de konkurransen med småtassene Qmeierine osv. GÅ UT OVER MEG! jeg gidder ikke å bruke masse tid på å lete etter smør. Enig med vreden. Elendig kvalitet. mye bedre å lage det selv eller kjøpe fra uavhengige produsenter
    Gutter, dere er jo ikke interessert i årsakene til smørmangelen, dere vil bare være med å løpe! Rykk tilbake til start:

    Det er ikke mer smør i kjøledisken. Spørsmål:Hvorfor er det ikke mer smør i kjøledisken?? Svar: Fordi noen ikke har lagt inn mer smør i kjøledisken. Søren nå begynner jeg å grine.

    SÅnn. Så langt rekker kunnskapene.
    årsakene til smørmanglen er åpenbare. Det trenger ikke du å forklare.
    Det har du rett i, jeg trenger ikke forklare noe som helst. Både fordi dette i utgangspunktet er en tøysetråd, en kvasidiskusjon der reell kunnskap om norsk landbruk er ikke-eksisterende og heller ikke ønsket. Det er en pissekonkurranse.

    Når jeg likevel skriver så er det like mye for å se hva som kommer opp når man rører i gørra. Forsker litt på dere, sorry.

    Og så er det rett og slett litt kjedelig her i huset i kveld.
    oppfatter deg som en debatant som har noget kunnskap om norsk landbruk. dessuten er det tine som er problemet
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.843
    Antall liker
    2.812
    Torget vurderinger
    1
    Det er riktig at Tine ikke traff på smørprognosen i år. Det taper de penger/omsetning og omdømme på. Men det er strengt tatt en fillteing. Ingen sulter ihjel, det finnes alternativer og Ola Dunk har faktisk godt av å se et lite hull i butikkhyllene hvert tiende år. Så kaster han kanskje ikke fullt så mye mat i søpla.

    Men derfra til å tillegge Tine både årsak og stygg vilje i forbindelse med alt som presumptivt er galt med norsk landbruk er for meg uforståelig. Et aksiom som 'alle' tar for gitt er riktig, argumentene er liberalistiske standardfraser ispedd en generell uvilje mot 'korporativer' (en avlegs og uriktig term som Gnaget bruker med vilje for å gi den rette gammelstalinistiske odøren over samvirkeorganisasjonene. Typisk eksempel på skjult argumentasjon som min gamle norsklærer ville sagt). For noen og syttiende gang: Tine er markedsregulator, de har både henteplikt, forsyningsplikt til både konkurrenter og all verdens butikker i dette landet. Det er en rolle de er pålagt av Staten som erkjenner behovet for markedsregulering i matsektoren. Dere må gjerne tro at en fragmentering i små private meieriselskaper vill vært saligheta. Men resultatet ville bli at alle slåss mot alle til Reitan kom og tok dem. Å drive landbruk er en langsiktig aktivitet, med virkelig store krav til både kapital - og arbeidsinnsats, langt utover det folk vanligvis er villige til å sette inn i jobben sin. Hvordan dere kan tro at man ved å fjerne samvirkene hjelper bøndene er ubegripelig. Den norske bonden er ikke fri, aller minst de som har lånt store penger, bygd for millioner og jobber livet av seg. Men tro ikke et øyeblikk at åket heter Tine. Forventer dere at bonden skal stå i bunad og selge ost i småpakninger og øse melk i melkespann til folk? Når man produserer 2000 liter som skal hentes hver tredje dag?

    Og så det andre aksiomet; at bare markedskreftene får rå 100% over landegrensene så ordner alt seg. Landbruket i Norge er 100% avhengig av skjerming på en rekke sektorer. Dette har ingenting med udugelighet å gjøre. Det er ikke mulig å konkurrere med billig, susidiert mat fra Øst-Europa. Det arbeider omlag 50 000 mennesker i næringsmiddelindustrien i Norge. De er ikke villig til å jobbe for 80 kroner timen som bøndene gjør. De gidder heller ikke jobbe tre hundre dager i året. Ergo blir maten dyrere enn i andre land. Selv om bøndene ga bort maten gratis ville den ikke kunne konkurrere (det er mel for 1,50 i et brød til 32 kroner). Skal vi da også importere billig arbeidskraft for å få ned prisen enda mer? Selvsagt ikke - man legger ned all næringsindustri og importerer alt fiks ferdig. Det er bare det at Norge ikke kan påregne å få mat til subsidiert kompispris særlig lenge. Når danskene gir bort smør i en mediajippo er det som ledd i en langsiktig politikk for å få innpass permanent, slik som de er i ferd med å utradere mye av det svenske landbruket.

    Og hvor er alle trådene om de dyre håndverkerne, de overbetalte lærerne (100 % statsubsidiert!) statsstøtten til journalistene? Selv erkeengelen Gabriel (Hegnar) er susidiert i Hurtigrutene så det holder, selv om han blånekter. Oljebransjen har vi ikke nevnt enda, men de er vel verdt hver ei skive gåseleverpatè de kan trappe i gapet.

    Poenget er at alt kan strengt tatt skaffes billigere ett eller annet sted i fra. Hvertfall for ei stund. Gi en portugisisk ingeniør 150 000 i året og han tegner bruer for Mesta i ett kjør!

    Men land og økonomier som har outsourcet alt fra egen matproduksjon til egen industri har angret på det.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn