DP menigheten

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Guit

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    11.09.2009
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    164
    Sted
    Sunndalsøra
    Hei!

    Har selv hatt en Ec 4.6 preamp før jeg gikk over til DP C1b.Mindre støy og bedre basgjengivelse var det første man merket av forbedriger.
    Den er ennå ikke oppgradert til EBW. Bør være en del av DP sortimentet etter min mening :D mvh
     

    RJEL

    Servicemann
    Ble medlem
    30.04.2004
    Innlegg
    2.131
    Antall liker
    1.417
    Torget vurderinger
    4
    Nettopp det jeg også opplever.
    Mye mindre sus i diskanter på "tomgang".
    Ec var så ille at jeg kunne høre susen fra lytteposisjon
    når jeg ikke spilte musikk.
    Bassen til den aktive DP`en er jo fantastisk bra.
    Skikkelig trøkk og tight.
    Også kan man jo stille tre hakk opp på bassen, genialt for oss bassglade ;D

    Nei, en slik må jeg ha...
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    Todani skrev:
    Hei Morty
    .....................
    - Jeg kjøpte en ny A1 i fjor, og fikk enda en splitter ny for en uke siden. Jeg har aldri vært borte i noen forsterkere som er så dynamiske i diskanten. Legg til ekstremt god gjennomsiktighet og renhet, og det faktum at disse fysisk sett små forsterkerne har en sinnsykt god og kontrollert bass. Dynamikken er virkelig førsteklasses, men jeg savner litt av den mektige og fyldige og urokkelig stabile lyden til min gamle 552HP (nr. 25, en av de siste som ble produsert). Man får vel ikke alt her i verden, men fylden i lyden kommer tilbake i fullt monn når man kjører to stykk A1, slik Morty gjør....
    .........................
    Når nytt utstyr kommer i hus, det være seg ett nytt kabelsett, en modifisering av en CD spiller eller tilogmed en ny Preamp, skjer det gjerne ting i lydbildet som gir en klar forandring av lydgjengivelsen av anlegget. Noen ganger er det slik at "forandringen" fører til at en god del (typisk "gode") innspillinger låter enda bedre, mens det dukker opp en og annen innspilling som slettes ikke låter "bedre".
    Er man heldig, blir fleretallet av ens Cd'er "bedre" gjengitt.

    I dette tilfellet, hvor to helt nye "Høi-Bias DP A1S, erstatter en A1b og en Protoytype-aktig A1S EBW, anleggert forøvrig originalt, må jeg si at oppgraderingen oppleves som kankje den mest markante og entydige positive jeg har hatt i eget anlegg.
    Jeg har allerede beskrevet noe av dette i et tidligere innlegg, og ToDaNi gir en meget god karakteristikk over.
    Etter å ha spilt alle mine favourittplater, uten spesielt hensyn til innspillingskvaliteten, har jeg ikke kommet over en eneste innspilling som ikke har blitt klart bedre med de nye DPene. Finnes det luft i innspillingene får DPene dette fram. Den før litt omtalte forsiktigheten i diskanten er nå, etter min mening borte. I stedet har jeg fått en meget dynamisk og utstrakt diskant, som gir etterklang og luft rundt instrumenter i meget troverdige doser. Ikke for mye, ikke for lite.
    Dynamikken nedover har jeg aldri hatt noe å klage over. Likevel merker jeg nå at det var mer å hente. Et godt eksempel er første kutt i Kari Bremnes "løsrivelse". Dette sporet åpner pent og pyntelig, men jeg merker en slags ny "sitrende" stemning før basstrommen smeller til helt i starten. Og for et trøkk! Jeg visste hva som kom, da dette kuttet er spilt 100 vis av ganger hjemme, men jeg har aldri opplevd dette så fysisk, så rent og så ......, ja hva skal jeg si? Jævlig bra.
    Jeg har kun en (2x) 10 tommer i bassen, og er naturligvis klar over hva dette betyr av begrensninger.
    Likevel, DPA1s slik den nå fremstår, er en ytterst dynamisk, utstrakt og forvrengningsfattig forsterker som ikke mange, om noen av prisklassens forsterkere vil matche. :)

    Den "nye" Dp'n blir en god del varmere i bruk, enn tidligere versjoner. Jeg lar den alltid stå på og uten musikksignal er temperaturen på kjøleribbene akkurat som før, tipper rundt 40 gr.C.
    Men i aktivt bruk stiger for tempperaturen en del. Fremdeles ikke mer enn at den bare oppleves som god og varm, ikke sviende, så jeg tipper vi snakker om maks 55 gr.
    Jeg har tidligere hatt en 50 Watts Kl.A forsterker. Den var brennhet uansett musikk-signal eller ei, og helt uaktuell å la stå påslått utenom i bruk.
    Veldig bra at den høyere Bias setting de siste DPene har fått, ikke resulterer i mer varme.

    Er dette også din erfaring ToDaNi?

    Et eneste lite minus i det hele er kanskje i de (få) tilfellene nåe jeg fysisk slår av forstkerene og så på igjen, f.eks. etter et kabelbytte.
    På tidligere DPer slo forsterkeren seg på så og si lydløst, kanskje et lite plopp, da den siste led'en slukket.
    Nå ser jeg en nokså kraftig bevegelse av bassenheten et sek. eller to. Den liksom buler ut, før den roer seg.
    Slår jeg på den forstekeren som driver hovedhøyttalerne, hører jeg et svakt sweeep i nedre mellomtoneområdet. Varighet et par sekunder. ??? Ikke noe stort problem, men litt pussig?
    Hadde noe lignende med en 6.4 kombinert med Forsmann, men da adskillig mer uttalt. :p

    Men, viktigst er at de er helt tyst i bruk. ;)

    Morty
    Dette har alltid
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.155
    Antall liker
    2.096
    Artig å lese, Morty. Du har vel tatt´n lenger ut enn meg, men jeg opplever også disse egenskapene.
    Anlegget må opp på et skikkelig niå før disse egenskapene blir så slående (kort og godt høres) som du beskriver. Her kan noen og enhver av ellers hypede referanser bli avkledd. Testet for eksempel en Dynaudio stativhøyttalere til 50 000 for ikke lenge siden. De var rett og slett for dårlige, spesielt i diskanten, til å vise nye A1s storhet.
    Således hører jeg mindre til forbedringene i nummer to-anlegget mitt, hvor signalkildene og til dels strøm og forforsterker ikke holder mål, men også her er jeg svært fornøyd med A1 av 2009-årgang. Virker som det er svært lite forskjell på A1 fra 2009 til 2010, også med hensyn til fysisk varme. 2010-modellen jeg bruker i stua blir antagelig litt varmere. Plasseringen er litt forskjellig, så det blir vanskelig å si, men uansett har disse forsterkerne rekordmange utgangstransistorer i forhold til størrelse, og alle skal "ha litt lunk". Det er godt mekanikk og kjøleribber holder et høyt nivå.
    Ikke noen ulyder når jeg slår på, og det gjør jeg hver dag. Med aktiv forforsterker blir det dog litt mer "pluppelyd" når "bremsemotstandene" slipper enn med passiv 7.3, men uansett ikke mer enn annet utstyr. De fleste eldre modellene har dog mutet lyden litt i etapper når jeg har slått dem av her (et svakere signal har kommet tilbake rett etter stillheten har inntruffet første gang, for så å bli helt tyst etterpå). Der er "2010" helt tyst. Kanskje det er ditt komplekse oppsett med elektronisk delefilter som "spøker litt" med deg?
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    ToDaNi
    Ja, anlegget begynner unektelig å bli nokså komplekst etterhvert.

    Vet forøvrig ikke hvem som "har tatt'n lengst ut" - Ikke alle kjører som du med en DP A1s også i "B-anlegget....
    (Der (i stua til konemor) nøyer jeg meg med en sølle Unison Unico SE.) ;D

    morty
     

    2m

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.02.2002
    Innlegg
    2.212
    Antall liker
    1.315
    Sted
    Skien...
    Torget vurderinger
    1
    Gratulerer med siste generasjon dpA1S. Også to stk da :)
    Har selv en første generasjon A1 som er oppgradert 3 ganger. Hadde en lyd i venstre kanal ved avslag av A1. Tok dette opp med LE og ved siste oppgradering fikk han fjernet denne lyden. Har ellers aldri hatt trøbbel med forsterkeren.

    Artig å høre deres erfaringer med de seneste versjonene av A1S.
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.155
    Antall liker
    2.096
    Hei
    Undret meg litt for en stund siden da en av dere i DP-menigheten hadde tre A1´ere i et rack. "Det var da ekstavagant", liksom, men ved nærmere ettertanke hadde jeg selv tre DP-trinn her i fjor (og to forforsterkere, en RIAA og DAC). Og jeg bor i en relativt liten leilighet... Har lenge lekt med tanken om hvor godt en AIB eller LE-moddet 6.4 ville være i ferieleiligheten. Antar det ville blitt Portugals eneste DP, men det får vente et par, tre år. Har en nesten ubrukt Pioneer integrert der nå.
    Én viktig grunn til å vente er at jeg nå har helt forkastet tanken om aktiv drift slik heldiggrisen Morty kjører. Blir for dyrt for meg med enda en A1 og delefilter. Kjerringa sier vel stopp også.
    Reidar Persson har en oppgradering på gang med sine gulvstående modeller, og en kundespesifisert utgave av den mellomstore modellen hans blir nok et meget godt og kostnadseffektivt alternativ til mine Baby Grand med tilpasset basskasse, DP delefilter og ekstra A1. Da har jeg tatt den ut så langt det går (i all beskedenhet, man er jo ingen John Holmes...) her. Lytterommene mine er uansett for begrensede til de helt store sakene. Ser ut til at det skal være mulig å selge Baby Grand til en akseptabel pris så dere får nok lese hvordan det går med DP og "30-års utgaven av Respons i Fidelity. Har fått kullsviertro på den kombinasjonen der, gitt.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.855
    Antall liker
    8.841
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Tja....har man 3 veis aktivt delte høytalere så har man egentlig ikke noe valg! ;D ;D (vel jeg klør litt når jeg ser brukte A5, men nå for tiden går alle pengene til bygging av lytterom)

    Vel, jeg har trappet litt ned og frigjort litt kapital - så nå drifter jeg subbass og mellombass med hver sine Crown Studio Reference I, mens min siste A1S EBW for tiden er i Nord Norge for siste touch av mesterens håns. NÅ er ikke Crown noen dårlig forsterker det heller, også leverer de 800W i 8Ohm pr kanal....men kan i grunn ikke si at det var den helt store forskjellen...Derimot kommer jeg nok ikke kvitte meg med den siste som drifter Manger elementet og jobber fra ca 500Hz og opp til 35kHz....der er det nok ikke så mange alternativer!

    Mvh
    OMF
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.370
    OMF skrev:
    Tja....har man 3 veis aktivt delte høytalere så har man egentlig ikke noe valg! ;D ;D (vel jeg lør litt når jeg ser brukte A5, men nå for tiden går alle pengene til bygging av lytterom)

    Mvh
    OMF
    Fritt levert Bergen ;)

    Mvh Tommy
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.855
    Antall liker
    8.841
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    tand skrev:
    OMF skrev:
    Tja....har man 3 veis aktivt delte høytalere så har man egentlig ikke noe valg! ;D ;D (vel jeg lør litt når jeg ser brukte A5, men nå for tiden går alle pengene til bygging av lytterom)

    Mvh
    OMF
    Fritt levert Bergen ;)

    Mvh Tommy
    Ja det hadde vært noe....og med den medfølgende ungkarstilværelsen så hadde jo ikke størrelsen vært et problem heller.... ;D ;D

    (Med påminnelse om at vi er i vennetråden nå - så synes jeg ikke det byttet ditt virker som en oppgradering - er ikke A5 like åpen oppover som A1 er...?)

    Mvh
    OMF
     

    Nas

    Medlem
    Ble medlem
    29.03.2010
    Innlegg
    11
    Antall liker
    1
    Sted
    Bodø
    Torget vurderinger
    2
    Hva slags høyttalere vil være en god match til DPA 6.12 mkII og BPC 7.3?
    Tenkte det var like greit å bare spørre menigheten ::)
     

    kaap

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2004
    Innlegg
    3.447
    Antall liker
    2.632
    Sted
    Mo i Rana
    Torget vurderinger
    5
    sett opptil flere Gradient Rev. på bruktbørsen i det siste. Disse er vel ETT av mange gode kandidater :)
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Enig med kaap. Ingen av Gradientene på børsen er mine, for å si det sånn.

    Men på den annen side: Å spørre hva slags høyttalere som passer til DP kan gi så mange slags svar. Det er ikke mange høyttalere som får DP'en svett. Nøytral er den også. Liker du høyttaleren, liker du den nok med DP foran.

    ;)
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.370
    OMF skrev:
    tand skrev:
    OMF skrev:
    Tja....har man 3 veis aktivt delte høytalere så har man egentlig ikke noe valg! ;D ;D (vel jeg lør litt når jeg ser brukte A5, men nå for tiden går alle pengene til bygging av lytterom)

    Mvh
    OMF
    Fritt levert Bergen ;)

    Mvh Tommy
    Ja det hadde vært noe....og med den medfølgende ungkarstilværelsen så hadde jo ikke størrelsen vært et problem heller.... ;D ;D

    (Med påminnelse om at vi er i vennetråden nå - så synes jeg ikke det byttet ditt virker som en oppgradering - er ikke A5 like åpen oppover som A1 er...?)

    Mvh
    OMF
    DP ligger mitt hjerte nært uansett hva jeg har nå, har tross alt hatt 5.52 H, 7.0 (?) pre, No1 og nå fortsatt A5. Merker det nok først og på basskontroll. Krell er helt rå på det området og med Evo så er det ingen festpukkel, bare enorm dybde og en stramhet som kler 801s 15" perfekt.

    A5 er en enorm forsterker, Evo 900 er bare mer av alt...

    Tommy
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.155
    Antall liker
    2.096
    (med tanke på at dette er vennetråd:) Ikke si ham veldig mye i mot, karer. Det er mulig han ikke får A5 til å funke skikkelig i anlegget sitt, men dette muliggjør i alle fall en ny, lykkelig eier av A5. Håper dette eksemplaret av den ultrasjeldne forsterkeren er opp til standarden.
    Sagt av en ukritisk DP-menighetsmann så er det han skriver om Krell sikkert riktig, etter mine ringe erfaringer. I så fall er jeg glad for at DP gir mindre av alt - altså kun det som er på platene. Og videre: maken til kontroll i lyden over hele fjøla som en av Pedals A5ere ga i Knut Vadseths anlegg har jeg aldri hørt overgått. Han ble oppriktig lei seg over at en forhandling med Leif E. om et eksemplar av A5 strandet.
    På tomannshånd forteller han meg stadig at det er forsterkeren han egentlig ville hatt. De som har A5 til salgs burde ta en prat med ham, men jeg går ut fra at utstyrsdealing ville måtte blitt resultatet. Fidelity kaster ikke så mye av seg at han har nittifem lapper på handa.
     

    Vedlegg

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.370
    Todani skrev:
    (med tanke på at dette er vennetråd:) Ikke si ham veldig mye i mot, karer. Det er mulig han ikke får A5 til å funke skikkelig i anlegget sitt, men dette muliggjør i alle fall en ny, lykkelig eier av A5. Håper dette eksemplaret av den ultrasjeldne forsterkeren er opp til standarden.
    Sagt av en ukritisk DP-menighetsmann så er det han skriver om Krell sikkert riktig, etter mine ringe erfaringer. I så fall er jeg glad for at DP gir mindre av alt - altså kun det som er på platene. Og videre: maken til kontroll i lyden over hele fjøla som en av Pedals A5ere ga i Knut Vadseths anlegg har jeg aldri hørt overgått. Han ble oppriktig lei seg over at en forhandling med Leif E. om et eksemplar av A5 strandet.
    På tomannshånd forteller han meg stadig at det er forsterkeren han egentlig ville hatt. De som har A5 til salgs burde ta en prat med ham, men jeg går ut fra at utstyrsdealing ville måtte blitt resultatet. Fidelity kaster ikke så mye av seg at han har nittifem lapper på handa.
    Var nok lysten til å prøve noe nytt som gjorde at jeg byttet... Vurderte sterkt en C1S engang i tiden, men men...

    Tror dette er den forsterkeren som Knut V hadde på test/demo. Jeg var ihvertfall med E. H. S. gate og hentet den. Denne har E. modet yttligere, men Bitumen i kabinett og utkoblet av/på i front (erstattet med bryter bak kabinettet).

    Blir den ikke solgt så er alternativet mitt er å bruke den i ett mulitkannals opplegg med Meridian 861.

    Uansett, det er virkelig en fantastisk forsterker om oppsettet ellers står i stil. Brukte den på Gradient Rev i sin tid og makan til kontroll skal man lete lenge etter - noe som igjen ble bekreftet når jeg fikk meg 801D.

    Tommy
     

    ebf1

    Medlem
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9
    Antall liker
    0
    Hei,

    Jeg leser igjennom "DP menigheten" tråden her, og det slår meg at det meste av info som eksisterer rundt DP på nettet, finner man her!
    Takk til alle som bidrar til å lage en fin tråd :)

    Det jeg savner, er gjerne litt info rundt "biografien" til DP.
    http://no.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Precision er ganske slank...
    Gjerne også teknisk oppsummering av konstruksjonen av DP forsterkere.

    Jeg lurer og på hvordan de forskjellige forsterkerne spiller i forhold til hverandre?
    Folk snakker feks. om Doxa lyden, Electrocompaniet lyden osv. DP har og en karakteristikk,
    men er den konsistent fra feks. PreAmpene til DACene og til effekttrinnene? hva med PA serien?
    Jeg ser flere bilder her på HFS der man bruker PA i hjemmet. Er det ett reelt alternativ til feks. DPA serien?
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.878
    Antall liker
    13.810
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    Todani skrev:
    ......................

    Og videre: maken til kontroll i lyden over hele fjøla som en av Pedals A5ere ga i Knut Vadseths anlegg har jeg aldri hørt overgått. Han ble oppriktig lei seg over at en forhandling med Leif E. om et eksemplar av A5 strandet.

    ................
    ToDaNi
    I siste Fidelity, - i testen av Rogue, leser jeg en enthusisatisk Vadseths omtale av Monoblokkene til Rogue.
    Ja, han lefler sågar med tanken på å bytte ut sin DP A1S med disse monoblokkene. :eek: :eek:

    Videre skriver han at bassen til Rogue ikke er helt på høyde med DP (hvilken er vel det..) men at diskanten gir mer glitter og stas osv.
    Det er da jeg tenker at Leifs aller siste oppgradering av A1, med høyere bias og ytterligere redusert X-over forvrengnning ville gi akkurat den samme gevinst, UTEN å gi slipp på den forbilledlige bassen.
    Og i tillegg kommer en formidabel dynamikk over absolutt HELE frekvens området.

    Kan ikke du ToDaNi, som har to stk. av denne, bare nappe den ene ut av B anlegget ditt, plante den på trappa til han nede i Halvorsens gate, og gi klar beskjed at det blir ikke aktuelt for Knut å bytte ut noe som helst med DP på fronten, før han har gått noen seriøse runder med verdens "nest beste" forsterker ;D ;D - Da blir det nok ikke snakk om bytte på en stund.
    Men selvfølgelig, får'n tak i en A5, skal jeg holde helt kjeft. 8)

    Morty
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Ikke for å være flåsete, men blir litt skeptisk når det sies at diskanten får mer glitter og stas, og i tillegg tar betrakning av at han er inne i sitt 67 år og hører på ett øre.
    Mener alle med A1S med EBW og oppjustert bias har en forsterker som spiller diskant med en naturlighet som ingen andre er i nærheten av.
    Ringradiatoren til Scan-Speak sammen med A1S...... det kan ikke bli bedre ;D
    Siden vi er inne i DP tråden gir vi litt mer gass enn vanlig 8)
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    8x12_TOM skrev:
    Ikke for å være flåsete, men blir litt skeptisk når det sies at diskanten får mer glitter og stas, og i tillegg tar betrakning av at han er inne i sitt 67 år og hører på ett øre.
    Mener alle med A1S med EBW og oppjustert bias har en forsterker som spiller diskant med en naturlighet som ingen andre er i nærheten av.
    Ringradiatoren til Scan-Speak sammen med A1S...... det kan ikke bli bedre ;D
    Siden vi er inne i DP tråden gir vi litt mer gass enn vanlig 8)
    Absolutt enig.
    Jeg har imidlertid en "forhistorie" her: Min "gamle" DP har jeg ofte opplevd som litt forsiktig i toppen. Er ikke sikker på om det er nivået, dynamikken, eller om det var mine ører. Flere som hørte anlegget mitt kommenterte det samme, men det var selvfølgelig et åpent spørsmål hvor årsaken lå.
    Min DP var imidlertid en slags prototype, med serienr. 0. Kjøpt av terje Fjeldvik for mange år siden. Min teori har etterhvert gått på at enten var mitt eksemplar ikke var helt på høyde med serieproduserte DP'er, eller så var de generelt noe forsiktige i toppen. Jeg tror også mitt eksemplar var det som ble testet i Audio første gang, hvor Vadseth beskriver den som ..."søt" i toppen.
    Vel. Forskjellen til det (de) eksemplarene jeg har nå er ihvertfall meget lett å høre. Ikke minst ved at det er mer dynamikk i hele toneområdet og adskillig mer luft (glitter og stas?) oppover. Ikke for mye, men akkurat passe.
    Så jeg er egentlig seriøs, når jeg mener den siste oppgraderte DP burde være et "must" for Vadseth, uansett hvor mange ører han hører på. ;D

    Hørte forresten dine basstårn hos Morten Jordbrånen for en tid tilbake. Dæven for en stålbass!
    Helt uvirkelig.

    Morten
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Morty skrev:
    Hørte forresten dine basstårn hos Morten Jordbrånen for en tid tilbake. Dæven for en stålbass!
    Helt uvirkelig.

    Morten
    Både mitt forrige bass-system (Det Morten har nå) og det jeg har nå drives av dp'er, men da fra pa-serien - Vanvittig kontroll
    Er det av interresse er dørene åpne for demo, og i tillegg hadde det vært drittkult om du hadde med en A1S i bagarsjen.
    Er lurt å prøve før en legger ut 40k for en diskantoppgradering.
    Litt frekt dette men, jeg prøver

    Mvh-
    Tor
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    Er nå på vei inn i feriemodus, og roer ned HiFien litt.
    Vi får se hva "høstsemesteret" kan by på av muligheter 8x12_Tom.

    Hvor i landet holder du til forresten?
    Selv er jeg (født og oppvokst 8)) Oslo gutt, nærmere bestemt Nordstrand.

    Morty
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Morty skrev:
    Er nå på vei inn i feriemodus, og roer ned HiFien litt.
    Vi får se hva "høstsemesteret" kan by på av muligheter 8x12_Tom.

    Hvor i landet holder du til forresten?
    Selv er jeg (født og oppvokst 8)) Oslo gutt, nærmere bestemt Nordstrand.

    Morty
    Avstanden er ikke avskrekkende,ca 1times kjøring ned til Holmestrand.
    For min del blir det jobbing helt fram til september, men med litt fri i helgene.
    Kos deg i feriemodus, så snakkes vi senere

    Tor
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.155
    Antall liker
    2.096
    Tok med meg Fideltiy paa ferie i utlandet, og holdt paa a sette kaffen i vrangstrupen da jeg leste om at A1 ikke er i stand til a detektere kavaliteten paa de nye hoyopploselige formatene!!
    Jeg ser jo noe annet av deres kommentarer her. Hadde det ikke vert for Peter Mc Gs kommentarer kom tydelig paa trykk et annet sted i bladet, hadde jeg hevet det i sopla og informert Knut om det i ettertid. Det er synd at undertegnede ikke nar frem, for bladet jeg skriver i er i dag fylt opp med svada, ukyndigheter, vrovl og voodoo. Ikke rart det gar bakover med hifi.
    Hvis den har for lite diskant, vil i alle fall jeg ikke ha noen annen forsterker, for her er det mer enn nok nivaa og en enorm dynamikk i diskanten, saa den er grei.
    Haaper Knut kjoper rorforsterker saa vi kan slippe a lese usakeligheter og toys om DP fremover. Jeg var hos ham for en liten studn siden, men hadde ikke lest dette da.
     

    spurv

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.09.2004
    Innlegg
    700
    Antall liker
    1
    Todani skrev:
    Tok med meg Fideltiy paa ferie i utlandet, og holdt paa a sette kaffen i vrangstrupen da jeg leste om at A1 ikke er i stand til a detektere kavaliteten paa de nye hoyopploselige formatene!!
    Jeg ser jo noe annet av deres kommentarer her. Hadde det ikke vert for Peter Mc Gs kommentarer kom tydelig paa trykk et annet sted i bladet, hadde jeg hevet det i sopla og informert Knut om det i ettertid. Det er synd at undertegnede ikke nar frem, for bladet jeg skriver i er i dag fylt opp med svada, ukyndigheter, vrovl og voodoo. Ikke rart det gar bakover med hifi.
    Hvis den har for lite diskant, vil i alle fall jeg ikke ha noen annen forsterker, for her er det mer enn nok nivaa og en enorm dynamikk i diskanten, saa den er grei.
    Haaper Knut kjoper rorforsterker saa vi kan slippe a lese usakeligheter og toys om DP fremover. Jeg var hos ham for en liten studn siden, men hadde ikke lest dette da.
    Forskjellige meninger vettu, kan itte ta deg så nær av at han har div meninger om ting ;). Hva du mener med "enorm dynamikk" kan være noe han opplever som mer slapt. Mye vil ha mer ;).
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    spurv skrev:
    Todani skrev:
    Tok med meg Fideltiy paa ferie i utlandet, og holdt paa a sette kaffen i vrangstrupen da jeg leste om at A1 ikke er i stand til a detektere kavaliteten paa de nye hoyopploselige formatene!!
    Jeg ser jo noe annet av deres kommentarer her. Hadde det ikke vert for Peter Mc Gs kommentarer kom tydelig paa trykk et annet sted i bladet, hadde jeg hevet det i sopla og informert Knut om det i ettertid. Det er synd at undertegnede ikke nar frem, for bladet jeg skriver i er i dag fylt opp med svada, ukyndigheter, vrovl og voodoo. Ikke rart det gar bakover med hifi.
    Hvis den har for lite diskant, vil i alle fall jeg ikke ha noen annen forsterker, for her er det mer enn nok nivaa og en enorm dynamikk i diskanten, saa den er grei.
    Haaper Knut kjoper rorforsterker saa vi kan slippe a lese usakeligheter og toys om DP fremover. Jeg var hos ham for en liten studn siden, men hadde ikke lest dette da.
    Forskjellige meninger vettu, kan itte ta deg så nær av at han har div meninger om ting ;). Hva du mener med "enorm dynamikk" kan være noe han opplever som mer slapt. Mye vil ha mer ;).
    Forskjellige meninger er nå en ting, men å hevde at Vadseth - eller andre for den saks skyld, skulle uttrykke en opplevd "en enorm dynamikk i diskanten, som mer slapt, blir jo rene tåkeleggingen.
    Nei, her tror jeg den godeste Mr. Fidelity rett og slett har gått i fella og forvekslet mer (nivå) med bedre.

    Morty
     

    Bjørn ("Orso")

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.11.2008
    Innlegg
    11.296
    Antall liker
    2.903
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Todani skrev:
    Tok med meg Fideltiy paa ferie i utlandet, og holdt paa a sette kaffen i vrangstrupen da jeg leste om at A1 ikke er i stand til a detektere kavaliteten paa de nye hoyopploselige formatene!!
    Jeg ser jo noe annet av deres kommentarer her. Hadde det ikke vert for Peter Mc Gs kommentarer kom tydelig paa trykk et annet sted i bladet, hadde jeg hevet det i sopla og informert Knut om det i ettertid. Det er synd at undertegnede ikke nar frem, for bladet jeg skriver i er i dag fylt opp med svada, ukyndigheter, vrovl og voodoo. Ikke rart det gar bakover med hifi.
    Hvis den har for lite diskant, vil i alle fall jeg ikke ha noen annen forsterker, for her er det mer enn nok nivaa og en enorm dynamikk i diskanten, saa den er grei.
    Haaper Knut kjoper rorforsterker saa vi kan slippe a lese usakeligheter og toys om DP fremover. Jeg var hos ham for en liten studn siden, men hadde ikke lest dette da.
    Friske uttalelser om bladet du skriver i! Var det ironi?
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Ja det var schvæære ord....

    Men, jeg er langt på vei enig. Spesielt dette om ukyndighet. Kan man ikke forstå teknikken, bør man heller ikke kommentere den. Det har jeg sagt flere ganger. For meg blir det mye fjollete voodoo, og ikke minst strukturløse og nesten uforståelige tekster. Men Arne Christian Damhaug, Trond Torgnesskar, Gunnar Brekke og Petter Dale skriver da godt og ryddig. Rolf Inge Danielsen har også hatt en del artikler som har vært både interessante og forståelige (om vinyl, naturligvis). Håper forresten at du også kommer tilbake med mer skriverier fremover.

    Litt av 'greia' med DP er at man blir litt fornøyd. Det er liksom ikke så veldig spennende med all byttinga lenger. Da blir man brått litt mindre 'audiofil', på en måte.

    Men, men. Redaksjonell profil er et spørsmål om menneskene som til enhver tid sitter i redaksjonen. At det ikke alltid treffer klokkerent hos meg, får jeg bare leve med.
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.155
    Antall liker
    2.096
    OFF TOPICS: Ikke ironi, dessverre, men jeg er enig med deg om Christian. Han kom inn som et lyspunkt i en dunkel periode, hvor man kun har lyset fra gammeldagse ror som veileder. Rolf skriver ogsa fornuftig og jordnert, og Gunnar kan jo mye om hoyttalere og grammofoner. Ellers ma jeg innromme at jeg stort sett ikke er pa bolgelengde med det kollegene skriver. Det er riktig og viktig at man skal slippe forskjellige synspunkter til her, men som annen innsender paapeker bor det vere hold for pastander. Har man ikke kunnskaper om f.eks. teknologi, er det jo bare a droppe a skrive om det.
    En ting maa dog redaktoren ha, og det er en enorm entusiasme, arbeidskapasitet og erfaring som han villig og fordomslost deler med oss.
    Bom ferias!
     

    Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    1.525
    Antall liker
    94
    Dette blir komisk gutta!

    Mr V. har jo skryti uhemmet samt vært i besittelse av DP i mange år, og når han, som mange andre mener det finnes forsterkere der ute som spiller bedre oppover i høyden, blir det krigstistander..... ;D

    DP er jo gode forsterkere, men det finnes ting som er på høyden og/eller bedre på enkelte områder. Ellers så er det flott at folk har forskjellig smak...... eller?
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    val skrev:
    Dette blir komisk gutta!

    Mr V. har jo skryti uhemmet samt vært i besittelse av DP i mange år, og når han, som mange andre mener det finnes forsterkere der ute som spiller bedre oppover i høyden, blir det krigstistander..... ;D

    DP er jo gode forsterkere, men det finnes ting som er på høyden og/eller bedre på enkelte områder. Ellers så er det flott at folk har forskjellig smak...... eller?
    KRIGSTILSTANDER ?

    Synes faktisk det hele går pent og pyntelig for seg her, jeg.
    Mange "Smileys" ute og går i de forskjellige innlegene.........
    Og når det gjelder smaken, er den ikke todelt som baken.
    -Her inne på DP tråden er det nemlig bare en smak som gjelder, og det er DP smaken! 8) ;D 8)
    Morty
     

    Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    1.525
    Antall liker
    94
    Morty skrev:
    val skrev:
    Dette blir komisk gutta!

    Mr V. har jo skryti uhemmet samt vært i besittelse av DP i mange år, og når han, som mange andre mener det finnes forsterkere der ute som spiller bedre oppover i høyden, blir det krigstistander..... ;D

    DP er jo gode forsterkere, men det finnes ting som er på høyden og/eller bedre på enkelte områder. Ellers så er det flott at folk har forskjellig smak...... eller?
    KRIGSTILSTANDER ?

    Synes faktisk det hele går pent og pyntelig for seg her, jeg.
    Mange "Smileys" ute og går i de forskjellige innlegene.........
    Og når det gjelder smaken, er den ikke todelt som baken.
    -Her inne på DP tråden er det nemlig bare en smak som gjelder, og det er DP smaken! 8) ;D 8)
    Morty

    Om jeg har forstått det rett, så er det en skribent i Fidelity? som kritiserer medarbeidere og andre som mener redaktøren hører dårlig og atpåtil bare på ett øre, samt kritiserer aldern hans.....

    Dette fordi han har hørt en annen forsterker han syntes spilte bedre i de øvre frekvenser....

    ::)


    Ellers så forstår jeg entusiasmen for DP, spesielt i denne tråden
     

    Guit

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    11.09.2009
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    164
    Sted
    Sunndalsøra
    Hei!

    Var det noen som sa mangel på diskant ;D ? Dæm ha ikke hørt den aller nyeste oppgraderingen av DP A1 anno 2010!
    Dette er en heeelt annen forsterker enn den gamle 02 modell jeg hadde.Hvordan forskjellen er mellom tidlgere oppgraderinger og den siste, er kansje ikke fullt så markant? Dette er iværtfall den mest markante lydforbedring jeg har hatt på lenge. Dette var virkelig vel anvendte penger synes jeg :D.
    Det meste er vel sagt om de lydmessige forbedringene. Denne helt nedjusterte utgangsimpedansen, gjør at mine lavimpedante høyttalere spiller betraktelig mer åpent,tørrere og kontrollert i hele bassregisteret. Det er nesten ufattelig hvor mye mer lettflytene, kontrollert og detaljert det er blitt i hele klangregisteret. Men så har jeg også høyttalere med et stort dynamisk potensiale, som har våknet til liv ;D ;D. Høyttalere med høy virkningsgrad og stor motorkraft må være tingen som funker for disse DP forsterkerne tror jeg. Har ennå ikke oppgradert min C1b til EBW. Overgang til aktiv drift står også for tur nå. Det er noen "tekniske" vurderinger som må tas i betraktning for dette. Med de riktige beregningene og målingene, samt noen gode tips fra andre så tror jeg det kommer til og bli bra dette ;)
    Lurer også på hvordan de elektroniske filteret til Dp påvirker lydbildet? Det blir jo et biamp system som et satelittsystem med separat bass(subwoofer). Men vanligvis har det vært slik at ved 2 stk ''subber'' har delingen blitt lagt høyere (160 -300). Var det 80-125Hz som eneste mulighet for Dp filteret?
    Forsterkeren har fått litt større overflatetemperatur en tidligere. Ved påslag er den like tyst som tidligere. Ikke noe bevegelse av høyttalerelementene her. Men har fått en sweep ved avslag som jeg ikke har hørt tidligere. Høres som om noen riper i glass ::). Ved gjentatte ganger, så forvinner det. Kan det være opp og utladninger av ladelytter? Den står ellers konstant påslått. Tar noen dager for og bli gjennomvarm.
    For de som sitter på sine DP A1 og har tenkt og oppgradere, så kan de begynne og trimme smilebåndene sine ;D ;D, for dette kan ta på. Er greit og være forberedt ;D 8) Mvh Guit ;D ;D ;D
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.855
    Antall liker
    8.841
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Høres bra ut....min er vel ventet tilbake fra oppgradering i slutten av uken! (jævlig treig postgang der oppe...)

    mvh
    OMF
     

    Guit

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    11.09.2009
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    164
    Sted
    Sunndalsøra
    Hei!

    Ja, sendingen tar sin tid. Min ble først sendt sørover til Oslo. for deretter og bli sendt nordover til Harstad ;Det vil si ca 300 mil tur-retur. Den kunne ha havnet langt ned i Europa ;D mvh
     

    Morty

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    529
    Antall liker
    88
    Torget vurderinger
    7
    OMF skrev:
    Høres bra ut....min er vel ventet tilbake fra oppgradering i slutten av uken! (jævlig treig postgang der oppe...)

    mvh
    OMF
    Blir litt spennende å høre hva du hører av forskjell på den oppgraderte DP'n OMF.
    Jeg prøver å beherske meg men er egentlig overbegeistret over den siste oppgraderingen.
    Helt i tråd med hva "GUIT" skriver, - "that's what i call enthusiasm" - og minner oss på at HiFi skal handle om glede og nytelse, både veien og målet. ;D
    Gled deg!

    Morty
     

    Todani

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.05.2009
    Innlegg
    1.155
    Antall liker
    2.096
    Hei Val: Jeg er jo litt enig med deg fordi jeg "tok litt av", men jeg er drittlei av a lese om "rorwatt" som er dobbelt saa effektive som "vanlige watt" etc. Det jeg som DP-mann horer nar jeg legger ore til rorforsterkere er uten unntak rotete og kjedelig. Den "gode instrumentlyden" er annenharmonisk ogden store lyden er mangel paa kontroll.
    Hvorfor er det i dag ikke stuerent a kritisere rorforsterkere? - Mens transistorforsterekertilhengere blir mobbet snart over alt?
    Nei, naa er det ned paa fiskerstranda og nyte en ol eller tre sammen med de fargerike portugisiske fiskerne!
    Bom ferias!
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Todani skrev:
    Tok med meg Fideltiy paa ferie i utlandet, og holdt paa a sette kaffen i vrangstrupen da jeg leste om at A1 ikke er i stand til a detektere kavaliteten paa de nye hoyopploselige formatene!!
    Jeg ser jo noe annet av deres kommentarer her. Hadde det ikke vert for Peter Mc Gs kommentarer kom tydelig paa trykk et annet sted i bladet, hadde jeg hevet det i sopla og informert Knut om det i ettertid. Det er synd at undertegnede ikke nar frem, for bladet jeg skriver i er i dag fylt opp med svada, ukyndigheter, vrovl og voodoo. Ikke rart det gar bakover med hifi.
    Hvis den har for lite diskant, vil i alle fall jeg ikke ha noen annen forsterker, for her er det mer enn nok nivaa og en enorm dynamikk i diskanten, saa den er grei.
    Haaper Knut kjoper rorforsterker saa vi kan slippe a lese usakeligheter og toys om DP fremover. Jeg var hos ham for en liten studn siden, men hadde ikke lest dette da.
    Hvilket blad var det du skrev for igjen, Tore Dag?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn