Vidunderlig, fantastisk syre med tydelig frukt. Spreke tanniner og smooth som faen ingen ting som slår dette. Bommer med 35 år på alderen som vanlig. For en vin!
The consumption of red wine induces headaches in some subjects who can drink other alcoholic beverages without suffering. The cause for this effect has been attributed to a number of components, often the high level of phenolics in red wine, but a mechanism has been elusive. Some alcohol...
Otare tok turen fra Trondheim for å være med, 2 av vinene var hans. Vi var 12, litt champagne (bla Clos de Goisses) og hvit Burgund (en strålende Raveneau Valmur 2012) ble det også, ingen bilder av disse. Lang kveld, masse diskusjoner og mat. Edruelig framferd av en gjeng vindrikkere med betydelig erfaring i slike seanser opp gjennom årene.
Pen årgang som jeg har kjøpt litt av. Deretter har det blitt slutt på kjøp av mer seriøse burgundere (jeg er litt for gammel til å ha ferskere årganger liggende) unntatt på enklere nivåer for umiddelbar drikking. Fant denne som veldig bra til vettug pris:
Min sønn spytter ut viner som jeg drømmer om å drikke. Denne her fra Azorene til noenlunde anstendig pris gav ham likevel hakeslepp. Fikk hanket inn noen flasker før han begynte å framsnakke vinen. Syrlig, litt naturvinpreg, lett og elegant med mye markjordbær i smaken. Vanligvis ikke helt min greie, men denne likte jeg og hvitvinen skal visst være enda bedre. Utsolgt fra importør, men finne på noen pol.
2019 Duoro Charme fra Niepoort. Den ble valgt som følge til lammecarré med kantareller, stekte poteter og rødvinssaus. Det var meget god match.
Den ble hentet opp fra kjelleren etter en lengre diskusjon med ChatGPT. Jeg har nå prøvd å konsultere med ChatGPT noen ganger, og den treffer vesentlig bedre enn jeg gjør på egen hånd.
Forer den med detaljert beskrivelse av maten, deretter en runde med fokus på ulike vintyper. Så informerer jeg den om relevante kandidater jeg har liggende og ber om konkrete vurderinger.
Den ga feks en krystallklar anbefaling på denne …
… som følge til en tomahawk med kantarell, tomat og stekte poteter med parmesan-crust. Dette er en vin jeg ellers har vært litt skuffet over … noe knapp frukt ift andre Chiantier. Og jeg hadde forventet at kraftigere viner ville blitt rangert foran. Men her kom denne Chiantien virkelig til sin rett.
Hvis du er like middelmådig til å matche vin til mat som jeg er, så bør du prøve KI.
Var på en omfattende omvisning hos Niepoort oppe i dalen i 2014. Full runde i anlegget med vinmakeren, fulgt av fire retters lunsj med husets kokk og 8 gjester (hvorav vi var 4) Godt tilsig av viner, inklusive 1975 portvin. Solide viner.
Cellartracker har noen AI funksjoner (beta-versjon) i en av appene. Den kan plukke ut mat som passer til en gitt vin, gi et resyme av vinen og slike ting. Jeg er litt usikker på om den kan velge vin ut av kjelleren til en bestemt rett, men det kommer helt sikkert, om det allerede ikke er på plass..