Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de rødgrønne

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det er litt pussig av larson som er så trygdeglad å ønske lengst mulig vurderingstid
    Om vurderingstiden er målet i seg selv og ikke et virkemiddel så gir slikt mer mening. En permanent vurderingstilstand er kanskje ønskedrømmen. Endel fagforeninger har også svært gode ordninger for sine medlemmer. De betaler mellomlegget fra 2/3 av lønnen som det offentlige betaler til 1/1 om man havner på AAP. Så full lønn uten å måtte arbeide og uten å måtte kvalifisere til uføretrygd. Ikke rart at mange vil verne om denne gullhøna.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.510
    Antall liker
    35.406
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ja, jøss. Et liv der du har en inntekt på 2,28 - 2,48 G er skikkelig attraktivt, Weld. Et liv der alle uglerser deg, og du ikke har sosialt nettverk på jobben.

    Nei, folk på ufør ønsker faktisk å arbeide. Utfordringen er at de KAN IKKE. Weld og hans like elsker å mistenkeliggjøre dem. De har vondt i viljen, må vite. Så mange ønsker å havne på ufør. Det er en attraktiv ytelse...

    Innstrammingen handler om å spare penger. Intet annet. (okay da. mistillit også). Mennesker, ikke milliarder. Høyre vet å lyve.
    Det er jo nettopp derfor det er så interessant å lese om Raymond og «arbeidslinja». Her skal det tydeligvis «ryddes opp» i den ukontrollerte veksten i trygdeytelser og antall uføre under de blåblå, nettopp ved å stille krav til aktivitet og egeninnsats.

    Vi ønsker AP lykke til med å kommunisere et sammenhengende budskap her.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.510
    Antall liker
    35.406
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    På bare få uker har Stortinget satt til side et skatteregime og en oljepolitikk som har vært møysommelig bygget opp over tid, uten i det hele tatt å vurdere hvorvidt disse endringene er i tråd med våre klimamålsetninger eller konsekvensene med tanke på oljeavhengigheten i norsk økonomi.

    Dette er et av de mest kortsiktige beslutningene jeg har sett i norsk politikk de siste årene. I et øyeblikk som krever alt annet enn kortsiktighet.
    Sånn kan det gå, når Støre vil overby Listhaug og Vedum i milde gaver til fossilindustrien i frykt for å møte vanskelige spørsmål ute i distriktene under valgkampen. Da får alt annet fare.

    Jeg ser frem til å høre noen forklare hvorfor friinntekten, altså en delvis kompensasjon for at investeringer skal avskrives over flere år, absolutt måtte økes når oljeselskapene samtidig får skrive av alt sammen første året. Det fremstår som etslags «vederlag for bortfall av ulempe» med doblet sats. Visstnok var alt sammen Ernas feil fordi hun ikke uten videre gikk med på å holde det inntektsfradraget uendret når investeringsreglene ble endret. Nei, selvfølgelig må man gi fossilindustrien alt den peker på med en gang uten å mukke, for ellers kommer Støre og gir dem enda mer enn de ba om. :rolleyes:
    Friinntekten er et særlig inntektsfradrag i grunnlaget for beregningen av særskatten. Friinntekten beregnes på grunnlag av de samme investeringene som kan avskrives over seks år, jf. ovenfor, det vil si av investeringer i produksjonsanlegg og rørledninger. Den kan derfor anses som et ekstra avskrivningsfradrag i særskattegrunnlaget. Gjeldende sats fremkommer i petroleumsskatteloven § 5, fjerde ledd.
     
    Sist redigert:

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.861
    Torget vurderinger
    0

    MDG demonstrerer sin kunnskapsløshet og manglende respekt for mennesker de aldri vil nå til anklene.

    Jeg undrer på hvor disse drittungene - eller deres foreldre - hadde vært i dag uten Churchill.

    De hadde nok vært medlemmer i klubben som brukte designeruniform fra Hugo Boss!

    Men du verden så flinke de ville ha vært til å gå i takt!
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Helt enig med Asbjørn. Tror ikke denne er bak betalingsmur, og bør leses:

    er det hele et tilsvar på 1) opprettholde arbeidsplasser fordi fagorganisasjoner gir faen i det felles gode, eller 2) fordi en er i lomma på oljeindustrien eller 3) begge dele.

    alle tre er jo til å gråte av, og viser forfallet i den politiske tenking.

    uansett bør støre returneres…
     

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.332
    Antall liker
    3.524
    Torget vurderinger
    4
    Vi snakker om en mdilertidig ordning som gjelder ifra 2020 til 2022 for NYE prosjekter

    Skatteforslaget: Regjeringen la 8. juni frem Prp. 113 L (2019-2020) forslag til midlertidige endringer i petroleumsskatteloven som har vært til behandling i Stortingets finanskomité. Etter en tids forhandlinger først i finanskomiteen og så blant de parlamentariske lederne, er det i dag oppnådd enighet mellom regjeringspartiene, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet om følgende hovedelementer på skatt:
    • Direkte utgiftsføring mot særskatt (56 %), avskrivninger mot selskapsskatten (22 %) følger ordinært skattesystem med økt friinntekt til 24 %
    • Direkte utgiftsføring av investeringer (inkl. friinntekt) mot særskatt frem til produksjonsstart som foretas i henhold til PUD/PAD innlevert før 31.12.2022 og godkjent innen 31.12.2023
    • Ordning med negativ terminskatt
    To mål med endrede skatteregler
    Siktemålet ved å endre skattereglene er todelt: styrke likviditeten for selskapene og kutte skatten.

    Styrket likviditet betyr at selskapene får mer penger tilgjengelig på kort sikt, slik at de slipper å låne så mye for å investere. Dette skjer ved at skatten går ned på kort sikt, mot at selskapene betaler tilsvarende mer senere, inklusive en rente på utsettelsen.

    Norsk Olje og Gass sier det er «blitt både dyrere og vanskeligere å hente kapital i markedet til prosjekter, altså lånefinansiering» på grunn av lavere oljepris og økt usikkerhet på grunn av koronaepidemien. Derfor trenger de mer penger tilgjengelig for å gjennomføre prosjektene.

    Regelendringene skal gi 100 milliarder kroner mer tilgjengelig for oljeselskapene i 2020 og 2021 på grunn av lavere skatt. Dette blir fulgt av tilsvarende høyere skatt senere.

     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.510
    Antall liker
    35.406
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    I serien "Støre adopterer FrP-politikk": I dag, høyere utdanning.
    Det er mye pent å si om demokratiet, men det er dager da det ikke viser seg fra sin beste side. Mandag var en slik dag. Det var da en noe pussig allianse bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet trumfet gjennom i Stortinget at regjeringens forslag til ny finansieringsordning for høyere utdanning skal sørge for at universiteter og høyskoler blir økonomisk belønnet ut fra om studentene deres får seg relevant jobb etter studiet eller ei.

    Det er, kort sagt, en fryktelig dårlig idé. Det var et forslag Fremskrittspartiet med god grunn ikke fikk gjennomslag for på Granavolden, men som de fikk solgt til spottpris til Arbeiderpartiet, selv om den nye og smått ubekvemme sengepartneren åpenbart ikke har noen tro på dette selv.
     
    Sist redigert:

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.166
    Antall liker
    6.853
    Torget vurderinger
    4
    Et utstillingsvindu for symbolpolitikk

    Totalitært meningsdiktatur er like feil uansett farge, selv om det er rød/grønt.

    I det pågående kappløpet om å ta mest mulig avstand fra rasisme, har Trondheim gått så langt foran at de har gått seg helt bort. Det vakte oppsikt alle andre steder enn i trønderhovedstaden at det politiske flertallet vil forby rasistiske ytringer. Forslagsstillerne fra Ap, SV, Sp, MDG og Rødt ønsker forbud mot demonstrasjoner med «rasistisk budskap»
    Men etter at politikerne ble gjort kjent med at et slikt forbud er i strid med grunnloven, valgte de slett ikke å legge bort forslaget. Nå ber de Stortinget om å endre loven.
    Det er ikke den eneste saken den siste uken hvor det politiske flertallet har brukt kraftig lut for å gjøre byen litt mer moralsk ren og pen. Trondheim eneste strippebar har i 20 år vært en torn i øyet på deler av det politiske miljøet. SV har lenge kjempet for forbud, men det er fortsatt en lovlig næring.

    Nå går de en omvei og tar like godt fra dem skjenkebevillingen. Selv om det er usaklig forskjellsbehandling, hverken politiet eller kommunen har noe å utsette på driften, og selv Fellesforbundet støtter dem. Men pils og pupper hører ikke sammen, har politikerne bestemt. – Slike vil jeg rett og slett ikke ha i byen min, sa SVs representant fra bystyrets talerstol.
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    cox

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.08.2003
    Innlegg
    1.094
    Antall liker
    285
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Et utstillingsvindu for symbolpolitikk

    Totalitært meningsdiktatur er like feil uansett farge, selv om det er rød/grønt.
    Det er en god grunn til at jeg flyttet fra den byen. Politikken her i Oslo er hårreisende, men den korrupsjonen og det vanstyre som har bredt seg i Trondheim med Rita Otervik som ordfører er forferdelig. Det er ikke blitt bedre med den tåpelige konstellasjonen som styrer nå. Otervik er svak (hun tør ikke snakke offentlig dersom det ikke er å klippe snorer på barnehager etc) og lar seg styre i alle retninger av personer med egne agendaer.
     

    cox

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.08.2003
    Innlegg
    1.094
    Antall liker
    285
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Har satt meg litt mer inn i saken om demonstrasjoner i Trondheim og skjemmes over min fødeby. Bra det finnes årvåkne mennesker og godt skrevet av Tone Sofie Aglen. Adresseavisen er helt passiv (som vanlig)
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.431
    Antall liker
    17.141
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    "JEG" liker det ikke, eller har ikke sans for det, og da skal det forbys.
    "MIN" moral er den eneste rette, og det må alle forholde seg til.
    "JEG" definerer ytringsfrihetens begrensinger.
     
    • Liker
    Reaksjoner: cox

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.861
    Torget vurderinger
    0
    Har tilbragt noen dager i min barndoms by nå og for å være ærlig kommer det ALDRI på tale å flytte tilbake! Alle overnevnte grunner, samt at det er et sant helvete å bevege seg i byen med bil!
    Dog skal det sies at de har et fortreffelig sykehus! Tilbragte noen dager på Ortopedisk Rekonstruktiv avdeling nå nylig og maken til hyggelige og hjelpsomme folk skal man lete lenge etter! Et ublidt møte med en cirkelsag ble slett ikke så ille etter at høyre hånd ble berget og man fikk god pleie av dyktige pleiere, som i tillegg til faglig ekselence også var meget sympatiske og maktet å pleie et knust ego!
     
    • Liker
    Reaksjoner: cox

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.119
    Antall liker
    9.429
    ! Et ublidt møte med en cirkelsag ble slett ikke så ille etter at høyre hånd ble berget og man fikk god pleie av dyktige pleiere, som i tillegg til faglig ekselence også var meget sympatiske og maktet å pleie et knust ego!

    Frmph...

    Godt at hånden ble berget.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.861
    Torget vurderinger
    0
    Frmph.... er nok en meget god beskrivelse ja!

    Og så var det jo så jævlig flaut!
     

    cox

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.08.2003
    Innlegg
    1.094
    Antall liker
    285
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Denne påstanden synes jeg du skal dokumentere, også mener jeg du skal anmelde forholdet til politiet.
    Trenger ikke anmelde. Er allerede gjort.

     
    C

    cruiser

    Gjest
    Syns Trondheim er en topp by og bo i, merker veldig lite til dette såkalte vanstyre. Blir også helt topp om man på noe tidspunkt får startet å bygge på overvik.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.861
    Torget vurderinger
    0
    For de som føler bekymring i forhold til sagas ve og vel kan det opplyses at saga vant!
    vondt i hånd.jpg
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.861
    Torget vurderinger
    0
    Det var nok mere i retning av: " Så inn i det grønnjævlige salte satans Hælvete, kor i fan dum e det mulig......... etc etc! "
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.540
    Antall liker
    7.861
    Torget vurderinger
    0
    Oppsiden er at jeg fant ut at St. Olav i Bartebyen har spesialiserte håndkirurger på vakt H24. Det finnes spesialiserte "håndterapeuter" ved mange sykehus, også i Kirkenes! Og personalet ved Ortopedisk Rekonstruktiv Avdeling i Trondheim er de mest sympatiske og hjelpsomme sykepleiere somfinnes!
    Min erfaring med norsk helesevesen både i forbindelse med denne hendelsen og når det gjelder kreften har vært 100% positiv! Så noen av de nesten 400K jeg betaler i skatt har i alle fall blitt brukt på en fornuftig måte!
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.740
    Antall liker
    13.230
    Her i storbyen har de håndkirurg på Legevakta. Vet ikke om det er 24 timers
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.510
    Antall liker
    35.406
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre står stadig svakere både i befolkningen og blant sine egne velgere.

    For tre år siden - i mai 2017 - var Støre helt på høyde med Solberg i popularitet. På spørsmål om hvem som er best egnet som statsminister i Norge, fikk både Støre og Solberg støtte fra 28 prosent av befolkningen.

    Siden den gang har Støre rast på målingen og i mai 2020 svarer bare 10 prosent av befolkningen at han er best egnet som statsminister.
    Faktisk er det nå like mange Ap-velgere som svarer Erna Solberg som Jens Stoltenberg på spørsmål om hvem som er best egnet.
    De mente nok å skrive Støre.
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.337
    Sted
    Trondheim
    Syns Trondheim er en topp by og bo i, merker veldig lite til dette såkalte vanstyre. Blir også helt topp om man på noe tidspunkt får startet å bygge på overvik.
    Samme her. Utmerket by å bo i. Merker ikke så mye til dette med at det er vanskelig å kjøre bil her (som Spiralis nevner), men det er vel fordi det er lite behov for å kjøre bil i byen (og at man selvfølgelig etter noen år her vet hvor det er lurt/mulig å kjøre). Bysentrum er lite og det egner seg veldig godt til å rusle i. Og så har vi 3 restauranter med Michelinstjerne og en mengde andre topp restauranter. Akkurat passe stor til at man har bra tilbud uten at byen føles for stor og tett. Det er vel egentlig bare klimaet vi kan klage på.
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Satt og så på Dagsrevyen i går og lurte fælt på hva i alle dager Støre tenkte på. Dagbladet lurer også.

     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    støre er faktumet som gjør narr av ap. det virker ikke som om partiet lengre er i stand til å ta seg selv alvorlig som et POLITISK parti. det kan sikkert brukes til mye annet …

    sarkastiske tunger vil, ikke uten sannhetsgehalt, hevde at trond kunne ha politisert liket.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    AP er i ferd med å skyte 2 selvmål i dag.

    1) Trønderlag AP vil nominere Giske som fylkesleder
    2) Viken AP vil si ja til monster-E18 og drite i flertallsplattformen i fylkesstyret.

    AP sikter mot under 20 % i valget i 2021, og de skjønner ingenting om hvorfor de taper stemmer.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.025
    Antall liker
    8.228
    Torget vurderinger
    1
    AP er i ferd med å skyte 2 selvmål i dag.

    1) Trønderlag AP vil nominere Giske som fylkesleder
    2) Viken AP vil si ja til monster-E18 og drite i flertallsplattformen i fylkesstyret.

    AP sikter mot under 20 % i valget i 2021, og de skjønner ingenting om hvorfor de taper stemmer.

    Det er vel ikke dette AP taper velgere på....?
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.510
    Antall liker
    35.406
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Samtidig fornyer V ledelsen ved å bytte ut en nordmørsk lærer med en trøndersk lærer som leder, og du skal ikke se bort fra at de greier å kravle seg over sperregrensen om de begynner å snakke politikk igjen i stedet for intern lederstrid. Og da...
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Det er vel ikke dette AP taper velgere på....?
    Giske-saken koster AP flere prosentpoeng. Det koster dem flere dyktige politikere som ikke orker mer. Politisk er han et godt alternativ da han tilhører venstresiden, men personlig har han gjort seg ganske så uspiselig. Og indre maktkamp har gjort det mye verre. De burde heller ta en Høyre og fortie det hele, fremfor denne langpiningen. Det er en grunn til at en god politiker som Bøhler har fått nok. Den evige interne maktkampen for posisjoner.

    Venstresiden er ikke som FrP, hvor overgrep kan feies under et teppe og man fortsetter som før. Ei heller som Høyre hvor fortielser er viktigst. Må ikke rokke båten, for det koste stemmesedler til kapitalistprosjektet som tross alt er alfa-omega under Erna. Hva er vel å skjule noen overgreps-enablere for Erna som er villig til å selge sin egen bestemor for å sitte som statsminister.

    Ønsker folk høyrepolitikk så er det 3 partier å velge blant. Venstre, Høyre og FrP. AP virker til å tro at befolkningen ønsker NPM og annet høyrevrakgods, men bare ikke skattelettene til de rike. Velgerne ser ikke ut til å ønske høyrepolitikk. AP hadde seieren inne i 2017, men rotet det bort.

    Venstre er ikke et parti på venstresiden.
    Arbeiderpartiet er ikke et parti for arbeidere (eller den gjengse lønnsmottaker om du vil), men de later som om de er.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.007
    Antall liker
    6.234
    Samtidig fornyer V ledelsen ved å bytte ut en nordmørsk lærer med en trøndersk lærer som leder, og du skal ikke se bort fra at de greier å kravle seg over sperregrensen om de begynner å snakke politikk igjen i stedet for intern lederstrid. Og da...
    Er trønderske lærere så mye bedre enn nordmørske lærerer at de kommer over sperregrensen?
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.025
    Antall liker
    8.228
    Torget vurderinger
    1
    . AP virker til å tro at befolkningen ønsker NPM og annet høyrevrakgods, men bare ikke skattelettene til de rike.
    Arbeiderpartiet er ikke et parti for arbeidere (eller den gjengse lønnsmottaker om du vil), men de later som om de er.

    Dette har du aldeles rett i og er hovedgrunnen til at AP sliter.....
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    Dette har du aldeles rett i og er hovedgrunnen til at AP sliter.....
    Høyresiden er alldeles ikke for den gjengse arbeider, så da gjenstår partiene som ligger til venstre for AP for mange velgere, eller de går til SP. Eller de stemmer på et ekte høyreparti.

    Det er en grunn til at Rødt stiger, og det er at det er et massivt tomrom der Arbeiderpartiet pleide å være, og det fylles av SV og Rødt.

    For min del må gjerne Rødt få 10 % ved neste stortingsvalg slik at Arbeiderpartiet vekkes opp fra dumskapen sin og ser spillerommet som ligger der.

    neste statsminister blir fort hetendes Trygve slik Arbeiderpartiet ter seg.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn