Hifisentralens Super Innspillingsliste

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • C

    Cyber

    Gjest
    Kan slenge på flere jeg vettu:

    Sara Gazarek - Live at the Jazz Bakery
    Triosence feat. Sara Gazarek - Where time stands still (10 av 10 på alle parametre)
    Room Eleven - Six white russians and a pink pussycat (Svinger lang over snittet og lydkvaliteten er meget god, aldeles nydelig vokal)
    Ron Block - Doorway
    Renee Olstead - Skylark
    Renee Olstead - Renee Olstead
    Dave Alvin - West of the west
    Freddy Cole - Merry-go-round (Litt boring, men låter fortreffelig)

    Jul:
    Kvindelige sangstudenters forening (Eller noe slik) - Arme jord ha jolefred
     
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Jeg er ikke helt enige med dere når det gjelder Solveig Slettahjell - Silver. I mine ører låter den temmelig komprimert. Det skurrer og spraker da også enkelte plasser, en klar indikasjon på at man har gått litt over kanten og vel så det. Hør spesielt på spor 7, som jeg synes låter grusomt.
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Jeg er ikke helt enige med dere når det gjelder Solveig Slettahjell - Silver. I mine ører låter den temmelig komprimert. Det skurrer og spraker da også enkelte plasser, en klar indikasjon på at man har gått litt over kanten og vel så det. Hør spesielt på spor 7, som jeg synes låter grusomt.
    Hvor i sporet nøyaktig, hvilken innspilling har du? Ser den mangler dynamikk på slutten:
    Ta inn hele skjermen 06.05.2014 154823.jpg


    Skurr og sprak har jeg ikke hørt på den.
     
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Har den på CD. Det finnes så vidt jeg vet bare en CD-utgave. Sjekk fra 2 min og utover. Spesielt ille er det fra 2:40 circa.
     

    E.I.A.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.07.2004
    Innlegg
    5.285
    Antall liker
    3.370
    Torget vurderinger
    49
    OK, det er fra Analogue Productions. Acoustic Sounds er navnet på websiden og selskapet bak som selger musikken. De eies av Analogue Productions som er selskapet som produserer musikken.

    Mvh
    Roysen
    Ah vi misforstod hverandre :)
    Jeg refererte til "hvor" jeg hadde lastet den ned, du trodde jeg mente selskapet som hadde produsert musikken .
    Jeg lastet ned fra .... :)
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Klippet denne ut i fra blindtesttråden. Blir litt offtopic i begge tråder, men kanskje minst her.

    Hvorfor skal det dras inn dette med at enkelte har bedre hørsel enn andre. Mener de aller aller fleste her har god nok hørsel til å finne ut hva som er viktig for en god lydopplevelse. Det er vel heller ikke en eneste en her inne som ikke ville hørt forskjell på ekte instrumentlyd og instrumentlyd gjenngitt på et high end anlegg.
    Jeg mener at at have en mulig forklaring på dette, det drejer sig om valg af det reference materiale som er benyttet til afstemning/voice af de forskellige delelementer i hifi kæden, det er faktisk muligt at voice/afstemme til meget forskellige resultater uden der er noget galt overhovedet med systemmet rent elektrisk.

    Mange afstemmer/voice ( også fabrikanter) efter at typiske hi-fi plader skal lyder optimalt.

    Klart at hvis Marilyn Mazur Elixir lyder naturligt og er et højdepunkt i lydgengivelse, en plade som er uden en eneste naturlig tone, hvor alt er manipuleret og derefter puttet ind i et kunstigt rum.

    Ja så gå det naturligvis ikke rigtigt at gengive helt korrekt instrument-lyd.

    Dette er også et kendt dilemma (som iøvrigt ikke er så stort et problem som nogen vil gøre det til når alt i systemmet er i orden ), hvad skal man satse på lyder godt eller fedt alt efter temperament, hvad skal lydmæssigt være højdepunktet på ens system, den helt ufarvede piano-koncert eller det man måske spiller mest af, som kunne være de typiske hi-fi valg.

    Min erfaring er at man kan komme uhyggelig tæt på naturlig instrument-lyd, langt tættere end jeg engang troede det var muligt, hvis det er på optagelsen.
    Men det betyder efter min erfaring at eksempelvis Marilyn Mazur Elixir vil lyde som det det er, noget høj manipuleret lyd, bevares i en lækker produktion hvor lyden er indpakket i vellyd og organisk klang osv.

    Jeg er enig med dem som siger at et topanlæg skal naturligvis kunne gengive alt, fra det mest beskidte punk til klassisk over jazz og til typiske hifiii plader, alt sammen på en god og fornuftig måde uden at musik oplevelsen ødelægges.

    Men på et godt system skal det også fremstår tydeligt hvordan pladen er lavet, kunstigt, naturligt, dårligt optage udstyr , godt optage udstyr osv ,men det bør som sagt ikke ødelægge musikoplevelsen, man skal bare eventuelt konstaterer når sådan er den plade åbenbart lavet.

    At opnår dette resultat kræver efter min erfaring at ikke stump i anlægget betragtes som betydningsløs, heller ikke kabler.

    Rent elektrisk er der iøvrigt heller ingenting som er uden betydning, hvis der kigges dybt nok på det , et eksembel , det er ikke ligegyldigt hvad kabinettet er lavet af, og hvordan det er dæmpet, det er ikke ligegyldigt om kabel-skruerne til de store elektrolytter er magnetiske eller ikke, sådan kan der nævnes masser af eksempler som ikke virker helt umiddelbare , men samlet gør alle disse småting en stor å.
    Også størrelses forholdene for hvad som betyder noget og hvad der ikke betyde så meget virker tit absurde, et kabel, en modstand, en kondensator kan give langt større lydforskelle end man umiddelbart ville forvente og finde naturligt.

    Jo, man hvad så med optagelsen og alle de kilometer dårligt kabel osv der er brugt, det rigtigt og det er besynderligt at man kan "forme" opnår en gengivelse som er langt bedre end det eventuelt svageste led i kæden, som godt kan være optagelsen.
    En fuldstændig optimeret kæde komme ingen nok til at høre, men mindre kan åbenbart også gøre det.

    Dette er et paradox efter min mening , og jeg forstår det simpelthen ikke, men det er også en af årsagerne til at et godt anlæg bør og kan gengiver med samme kvalitet og autoritet uanset musik genre og optagelses kvalitet , i det gode anlæg har man simpelthen ramt den struktur hvor vi finder lyden narturlig og rigtig, musikinstrumenters egenklang er meget svær at slå i stykker, men nøjagtigheden så vi direkte bliver snydt af en illusion er nem at slå i stykker.


    Der er to faktorer som gør en illusion god eller dårlig.
    Den ene faktor er lyd, klang , dynamik osv. og kombinationen af disse.
    Den anden faktor og som er mindst ligeså vigtig er perspektivet, at dette fremstår i korrekt størrelse og har de korrekte størrelsesforhold og er troværdigt, ellers konstaterer og hører man at lyden kommer fra et et stereoanlæg, jeg mener at de perspektiviske forhold er en meget stærk indikator for den absolute præcision i anlægget.
    Naturligt perspektiv og rum forekomme stort set ikke på studio-optagelse.
    Der er også problemer med at putte et symfoniorkester ind i dagligstuen, så her bliver vi næppe snydt fordi de fleste optagelse er lavet tæt på, var optagelsen lavet fra 15-20 række eller længere væk, ja så går det faktisk lidt bedre med illusionen.

    Men et rockorkester, jazz, piano, små kor, små orgler, folkemusik osv kan vi rumme/have i en stue, og det kan gengives svært naturtroet efter min mening hvis klang og perspektiv er fanget i optagelsen.
    Men langt de fleste optagelse som specielt hi-fi entusiaster interesser sig for, de er ikke særlig naturlige ,faktisk er stort set alt manipuleret og næroptaget, og til sidst puttet ind i et kunstigt rum.

    Jeg har flere gange spillet MP3 320 hvor tilhørende har synes det var fantastisk lyd, havde jeg inden afspilning sagt at det var MP3 som blev spillet havde der nok været en del mere bias.
    Det betyder ikke at jeg gå ind for MP3, slet ikke, men der er ting som er meget vigtigere, hvordan anlægget gengiver, og hvordan optagelsen er lavet, er de ting i orden så kan hirez løfte det hele, Og der er absolut intet argument for ikke at bruge det bedst mulige kildemateriale.
    Hei Kortvarig

    Jeg har selvsagt ingen problemer med at du synes Elixir er manipuleret vrøvl. Men jeg blir nysjerrig på hva du mener? Håper du kan være mer konkret.

    Sporet jeg hørte hos 8x12_tom som sitatet han postet er hentet i fra "talking vind" er så vidt jeg kan høre uten manipulasjon hvis man ser bort i fra nærmikking. Tror ikke det er lagt til klang på det sporet. Det er flere spor uten klang selv om det kan høres slik ut.

    De ulike sporene har ulik tillagt romklang og da kanskje tettest på fløytesporene. Slagverket er stort sett uten tillagt klang bortsett fra xylofonsporene. På saksofonsporene er etterklangen lagt etter opptaksrommets inntreden. At de varierer bruken av klang synes jeg bedrer opplevelsen av plata. Tror det kunne blitt ensformig med perkusjon og saksofon ellers.
    Det er ikke engang brukt kompressorer og hele prossessen er gjort på mellom 3 og 5 dager.

    Nærmikkingen som gjort her gir en ekthet i anslagene som er sjelden.

    En ren akustisk plate med to stereomikrofoner blir selvfølgelig noe annet, men er ikke den eneste måten å lage gode lydbilder på imo.

    For meg er denne plata et under.
    I beste mening:)
     

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    @AtleT jeg medgiver at det nummer du nævne ikke er et af de værste på pladen, men grundklangen/grund-manipuleringen er der stadigvæk . Der er tilført rumklister og ekko til dele af slagtøjet ,det er næroptagelse, plus perspektivet er ikke troværdigt.

    Dette er alt samme set i forhold til en optagelse som er lavet på afstand og uden lydsminke.

    Muligt at mange ikke umidbart ligger mærke til lydmanipuleringen, Men spilles en umanipuleret optagelse og en manipuleret optagelse lige efter hinanden, så er kontrasten som regel ret stor, og ingen er i tvivl om hvad der kunstigt, og hvad som ikke er kunstigt.
    Det vil være nemt at demonstrerer.
    Ps. jeg har desværre lovet højt og helligt at jeg ikke på nogen måde spreder de naturlige live-optagelse jeg har, og det overholder jeg, men jeg skal prøve at lede efter noget klassisk fra et større selskab som jeg kan uploade som eksempel.

    Men som jeg nævnte er det ikke sikkert at den rene umanipulerede optagelse foretrækkes fremfor den manipulerede, mange vil påstår at der er tale om en dårlig optagelse, og det er jo nok en af årsagerne til at man benytte sig af lydsminke plus næroptagelse idag , ingen vil købe en plade som lyder dårligt, og ingen producer vil lave en plade som lyder dårligt, og han benytter sig af de muligheder han har, ved at tilsætte lydsminke opnår man at pladen lyder relativ ensartet og "godt" på et stort udsnit af anlæg.

    Som sagt på de uminpulerede plader som er uden lydsminke er der langt større forskel på hvordan det lyder på de forskellige anlæg, det kan række fra direkte rædselsfuldt til fantastisk.

    Om umanipulerede optagelse lyder troværdigt/rigtigt afhænger meget af hvad anlægget er voiced/afstemt til , naturlige/troværdige plader eller de almindelige hi-fi valg, og naturligvis skal alle de grundlæggende kvaliteter også være i orden, for at det lyder rigtigt.
     
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    @kortvarig, jeg trodde det ble snakk om manipulert lyd så fort lyden har gått gjennom en mikrofon/mikrofonoppsett. Det er vel også mye forskjeller på dette, eller tar jeg feil? Sånn jeg skjønner det har du et anlegg som er så nådeløst avslørerende på alt, og er så bra at det setter 95% av musikken i en bås du kaller manipulert lort/skid. Du er nok inne på noe når du sier at vi med middelmådige anlegg nok får en bedre tilgivelse av dette manipulerte lort, siden det er mulig å kose seg med mye av det som blir laget. Høy komprimerig er det jeg sliter mest med. Men når du ikke vil vidreformidle disse fantastiske opptak/produksjoner, får jeg en anelse om at kanskje ikke du heller er sentrum av universet. Sånn jeg har forstått det, spiller du fortsatt på de modifiserte Trapez-X
    Trapez-X.jpg
     
    Sist redigert:

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.886
    Antall liker
    4.328
    Det er mye bra klassisk. Klassisk er stort sett i en annen liga lydmessig enn pop og rock.

    Jeg tror dette er den beste lydkvaliteten jeg har hørt hjemme - kanskje noe sted:



    Hadde muligheter for å kjøre DVDA multikanals for noen år siden. På et bra surroundanlegg viser den klart at det går an å få lyden til å slippe tak fra rommet på en måte som ikke er mulig med tokanals. Tokanalsversjonen er også outstanding.
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Ps. jeg har desværre lovet højt og helligt at jeg ikke på nogen måde spreder de naturlige live-optagelse jeg har, og det overholder jeg, men jeg skal prøve at lede efter noget klassisk fra et større selskab som jeg kan uploade som eksempel.
    Dette liker jeg ikke noe særlig. Dersom du er her for å klage på folks subjektive oppfattelser av hva som er god lyd og samtidig ikke har noe ønske om å bidra med dine anbefalinger synes jeg du skal hode deg utenfor tråden. At 8x10_Tom liker Elixir fordi han synes lyden er god, må han da få lov til. Jeg setter stor pris på hans anbefaling. At du ikke ønsker å dele med dine anbefalinger forstår jeg ikke, og det fremstår som nokså irriterende når du har så sterke meninger om andre meninger.

    Det finnes også noen her inne som har meget gode og avslørende anlegg som er uenig med det om Elixir. Jeg stoler faktisk mer på deres mening enn på dine da du ikke har bevist at anlegget ditt er så mye bedre enn alle andres.

    Mvh
    Roysen
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.640
    Antall liker
    103.270
    Torget vurderinger
    23
    Døp om denne tråden til "halvgamle gubber's hang til unge syngedamer" :p
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.404
    Antall liker
    3.599
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Ikke helt lett å gi anbefalinger. Jeg synes lyden generelt er godt på de 10-15 innspillingene jeg har. Hvis jeg skal trekke frem to favoritter må det være disse:

    rites_jan-garbarek.jpg
    its-ok.jpg

    Noen som ønsker å kaste seg ut på med anbefalinger av Jan Garbarek. Han har så mange utgivelser at jeg kvier meg for hvor jeg skal starte å handle. Jeg er først og fremst ute etter de med best lydkvalitet.


    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    8

    8x12_TOM

    Gjest
    Ikke helt lett å gi anbefalinger. Jeg synes lyden generelt er godt på de 10-15 innspillingene jeg har. Hvis jeg skal trekke frem to favoritter må det være disse:

    Vis vedlegget 258875 Vis vedlegget 258876
    Noen som ønsker å kaste seg ut på med anbefalinger av Jan Garbarek. Han har så mange utgivelser at jeg kvier meg for hvor jeg skal starte å handle. Jeg er først og fremst ute etter de med best lydkvalitet.


    Mvh
    Roysen
    Nei, det er ikke trygt å anbefale, du kan risikere å få smekk på fingrene av en viss D.
    Det var to av Jan Garbarek jeg ikke har, og jeg kjenner jo litt til dine preferaner etter hvert, så disse må anskaffes fort:).
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Ingvild Koksviks "Nattåpent" er fantastisk vakker, og med en lyd i aller ypperste klasse. Særlig vinylutgaven er til å miste helt pusten av. Utgitt på Fyrlyd Records.
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Og Roysen, hva Garbarek angår, kan du jo begynne med "I took up the runes", populært kalt "Jeg tok det opp med Rune". En av hans mer lyriske og tilgjengelige utgivelser med lyd i gåsehudklassen.
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Døp om denne tråden til "halvgamle gubber's hang til unge syngedamer" :p
    Dersom det ikke faller i smak, må du gjerne anbefale det du liker. Det vil helt sikkert bli satt pris på her.

    Mvh
    Roysen
     

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Ps. jeg har desværre lovet højt og helligt at jeg ikke på nogen måde spreder de naturlige live-optagelse jeg har, og det overholder jeg, men jeg skal prøve at lede efter noget klassisk fra et større selskab som jeg kan uploade som eksempel.
    Dette liker jeg ikke noe særlig. Dersom du er her for å klage på folks subjektive oppfattelser av hva som er god lyd og samtidig ikke har noe ønske om å bidra med dine anbefalinger synes jeg du skal hode deg utenfor tråden. At 8x10_Tom liker Elixir fordi han synes lyden er god, må han da få lov til. Jeg setter stor pris på hans anbefaling. At du ikke ønsker å dele med dine anbefalinger forstår jeg ikke, og det fremstår som nokså irriterende når du har så sterke meninger om andre meninger.

    Det finnes også noen her inne som har meget gode og avslørende anlegg som er uenig med det om Elixir. Jeg stoler faktisk mer på deres mening enn på dine da du ikke har bevist at anlegget ditt er så mye bedre enn alle andres.

    Mvh
    Roysen
    Læs dog dette indlæg http://www.hifisentralen.no/forumet...ns-super-innspillingsliste-5.html#post1814278 som hele denne diskussion udspring af inden du råber op, kort sagt følg med hvis du absolut skal deltage i diskussionen, og du kan få mange flere anbefalinger , men at giver anbefalingen på noget ingen kan få fat i giver ingen mening.

    Skal man have umanipuleret musik så man opsøge meget små selskaber der som mål har at lave hi-fi , jeg har nævnt nogle her http://www.hifisentralen.no/forumet...diokabler-vs-highendkabler-3.html#post1782202 udover dem som er nævnt i det indlæg du burde have læst.

    Og så bruger jeg ikke Trapez mere, men det har ikke gjort den store forskel på lydbilledet, og slet hvad angår denne diskussion (det er jo det som er så besynderligt ved hi-fi (bedre end svageste led, et paradox, forstår det ikke) niveauet for lydkvaliteten var allerede højt med Trapez, så højt at nogen af egenskaberne ikke ville kunne købes for penge, men jeg kan spille højre nu, med større autoritet og renhed og har en anelse mere opløsning, men side-væggene faldt desværre ikke som jeg i mit stille sind havde håbet på.

    Systemmet er det jeg har beskrevet her http://www.hifisentralen.no/forumet...-power-lo-eff-hva-er-best-24.html#post1534802 under Mit planlagte projekt , med følgende ændringer, Focal basser valgt, og Supravox 135LB er udskiftet med 165 GMF SUPRAVOX

    Højtaleren ville sikkert ligge i mil klassen hvis den skulle sælges kommercielt.
    Og nej der kommer ingen billeded, det ser ud ad helvede til, og man kan ikke på et foto overhovedet se hvordan noget lyder, beskrivelse af løsninger og forklaringer er langt mere interessante efter min mening.
    Og det virker som at diskussion altid kommer til at dreje sig om min person og hvad jeg har og hvad jeg ikke har, specielt når man er løbet tør for argumenter, det er jeg faktisk meget meget træt af , derudover synes jeg det er en usædvanligt primitiv adfærd.

    Jeg er ikke her på Sentralen for at det skal dreje om min person og hvad jeg har og ikke har, jeg er her i håbet om at de sidste i øjeblikket uforklarlige brikker om hvordan hi-fi virker/fungerer pludselig vil falder ned i min turban.
     
    Sist redigert:

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Og Roysen, hva Garbarek angår, kan du jo begynne med "I took up the runes", populært kalt "Jeg tok det opp med Rune". En av hans mer lyriske og tilgjengelige utgivelser med lyd i gåsehudklassen.
    Takk for tipset. Jeg tror jeg har 5 Garbarek skiver allerede. I took up the runes er en av de. Jeg har dog ikke hørt så mye på noen av de i påvente av litt kunnskap om hvordan jeg skal gå fram for å lære meg Garbarek og nyte hans innspillinger på best mulig måte.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Og Roysen, hva Garbarek angår, kan du jo begynne med "I took up the runes", populært kalt "Jeg tok det opp med Rune". En av hans mer lyriske og tilgjengelige utgivelser med lyd i gåsehudklassen.
    Vet enkelte misliker disse målingene, men dette forklarer hvorfor du får gåsehud. Dette er et fantastisk godt gjennomført opptak, av vidunderlig musikk, som er ekstremt (EKSTREMT) godt gjengitt.

    Dette er i verdensklasse, ikke bare som musikk, men som gjennomføring av hva som er mulig i mediet.

    Jan Garbarek.gif
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Ingvild Koksviks "Nattåpent" er fantastisk vakker, og med en lyd i aller ypperste klasse. Særlig vinylutgaven er til å miste helt pusten av. Utgitt på Fyrlyd Records.
    CD-utgaven kom i posten i går. Jeg har ikke pakket den ut ennå. Skal nyte den i dag. Takker for anbefalingen fra www.audiofidelity.no.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Og Roysen, hva Garbarek angår, kan du jo begynne med "I took up the runes", populært kalt "Jeg tok det opp med Rune". En av hans mer lyriske og tilgjengelige utgivelser med lyd i gåsehudklassen.
    Vet enkelte misliker disse målingene, men dette forklarer hvorfor du får gåsehud. Dette er et fantastisk godt gjennomført opptak, av vidunderlig musikk, som er ekstremt (EKSTREMT) godt gjengitt.

    Dette er i verdensklasse, ikke bare som musikk, men som gjennomføring av hva som er mulig i mediet.

    Vis vedlegget 258891
    ECMs skiver har gjennomgående verdenskvalitet på både musikk og lydkvalitet. Vi mangler anbefalinger av skiver derfra i tråden.

    Mvh
    Roysen
     

    E.I.A.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.07.2004
    Innlegg
    5.285
    Antall liker
    3.370
    Torget vurderinger
    49
    Det bildet sier iallefall mye om lyden 8)
     
    • Liker
    Reaksjoner: J.O

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Ps. jeg har desværre lovet højt og helligt at jeg ikke på nogen måde spreder de naturlige live-optagelse jeg har, og det overholder jeg, men jeg skal prøve at lede efter noget klassisk fra et større selskab som jeg kan uploade som eksempel.
    Dette liker jeg ikke noe særlig. Dersom du er her for å klage på folks subjektive oppfattelser av hva som er god lyd og samtidig ikke har noe ønske om å bidra med dine anbefalinger synes jeg du skal hode deg utenfor tråden. At 8x10_Tom liker Elixir fordi han synes lyden er god, må han da få lov til. Jeg setter stor pris på hans anbefaling. At du ikke ønsker å dele med dine anbefalinger forstår jeg ikke, og det fremstår som nokså irriterende når du har så sterke meninger om andre meninger.

    Det finnes også noen her inne som har meget gode og avslørende anlegg som er uenig med det om Elixir. Jeg stoler faktisk mer på deres mening enn på dine da du ikke har bevist at anlegget ditt er så mye bedre enn alle andres.

    Mvh
    Roysen
    Læs dog dette indlæg http://www.hifisentralen.no/forumet...ns-super-innspillingsliste-5.html#post1814278 som hele denne diskussion udspring af inden du råber op, kort sagt følg med hvis du absolut skal deltage i diskussionen, og du kan få mange flere anbefalinger , men at giver anbefalingen på noget ingen kan få fat i giver ingen mening.

    Skal man have umanipuleret musik så man opsøge meget små selskaber der som mål har at lave hi-fi , jeg har nævnt nogle her http://www.hifisentralen.no/forumet...diokabler-vs-highendkabler-3.html#post1782202 udover dem som er nævnt i det indlæg du burde have læst.

    Og så bruger jeg ikke Trapez mere, men det har ikke gjort den store forskel på lydbilledet, og slet hvad angår denne diskussion (det er jo det som er så besynderligt ved hi-fi (bedre end svageste led, et paradox, forstår det ikke) niveauet for lydkvaliteten var allerede højt med Trapez, så højt at nogen af egenskaberne ikke ville kunne købes for penge, men jeg kan spille højre nu, med større autoritet og renhed og har en anelse mere opløsning, men side-væggene faldt desværre ikke som jeg i mit stille sind havde håbet på.

    Systemmet er det jeg har beskrevet her http://www.hifisentralen.no/forumet...-power-lo-eff-hva-er-best-24.html#post1534802 under Mit planlagte projekt , med følgende ændringer, Focal basser valgt, og Supravox 135LB er udskiftet med 165 GMF SUPRAVOX

    Højtaleren ville sikkert ligge i mil klassen hvis den skulle sælges kommercielt.
    Og nej der kommer ingen billeded, det ser ud ad helvede til, og man kan ikke på et foto overhovedet se hvordan noget lyder, beskrivelse af løsninger er langt mere interessante efter min mening.
    Og det virker som at diskussion altid kommer til at dreje sig om min person og hvad jeg har og hvad jeg ikke har, specielt når man er løbet tør for argumenter, det er jeg faktisk meget meget træt af , derudover synes jeg det er en usædvanligt primitiv adfærd.

    Jeg er ikke her på Sentralen for at det skal dreje om min person og hvad jeg har og ikke har, jeg er her i håbet om at de sidste i øjeblikket uforklarlige brikker om hvordan hi-fi virker/fungerer pludselig vil falder ned i min turban.
    Ser du er bekymret for det, så da kan jeg bekrefte at jeg ikke er spesielt interessert i hvilket utstyr du har eller å skape fokus rundt din person. Det jeg er interessert i og som er trådens tema er at de som deltar i tråden gjør det for å dele av sin kunnskap om gode innspillinger og ikke for å kritisere andres smak. Det blir det bare krangel av likevel. Slike diskusjoner får man i tilfelle skape egne tråder for og holde de utenfor denne.

    Til info. kan jeg si at jeg har høytalere som er komersielt tilgjengelige selv i to millionersklassen og forsterkere i millionklassen som også er kommersielt tilgjengelige, så jeg burde være minst like godt forspent som deg til å kunne uttale meg om hva som er gode innspillinger og ikke. Etter min smak passer Elixir fra Marilyn Mazur ypperlig inn i denne tråden. Jeg ønsker ikke å at det skal gjøres noe poeng av dette videre i tråden, men det virket nesten som du trodde at du hadde et anlegg i særstilling og alle andre meninger derfor måtte innrette seg etter dine.

    La oss gå tilbake til å anbefale innspillinger. Rett gjerne opp inntrykket med å dele av de beste du vet om.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Denne skiva vil jeg anbefale sterkt. Både musikk og lyd er blant det aller beste jeg har i min samling. Den kan være litt vanskelig å få tak i, men dersom man er litt tålmodig dukker det nå og da opp eksemplarer på discogs, ebay og amazon. Når anledningen dukker opp må man ikke nøle, men kaste seg over den.

    Live_A_FIP.jpg


    Hadouk Trio - Live a F.I.P.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    Slike tråder som dette er kjekkest og mest interessante de første 3-4 sidene da folk pøser på med anbefalinger, så begynner man å diskutere lyd...
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Hadde litt kontakt med Eicher noen år tilbake, i forbindelse med et prosjekt. En mann som er fullstendig viet til det å fange musikk, på sitt beste, på sine og musikernes premisser, for å dele denne med entusiaster som forstår hva han holder på med.

    Jeg skal ikke si noe om hvilke høyttalere han lytter til.
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Slike tråder som dette er kjekkest og mest interessante de første 3-4 sidene da folk pøser på med anbefalinger, så begynner man å diskutere lyd...
    La oss da gjerne holde steamen opp ved å gå over til å diskutetre innspillinger igjen - please.

    Mvh
    Roysen
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Kongshaug og Rainbow Studios har vel og levert noen greie skiver via ECM...

    Under en artig cd for å teste litt dynamikk...Noe en sjelden får med et lavtklimprende gitar , piano og en damestemme.. :cool:


    Vis vedlegget 258301
    Jepp, denne er særdeles bra. Stort sett alt som er laget av Kongshaug er helt ypperlig. Vurderer å starte en egen tråd for Kongshaug-anbefalinger.

    Mvh
    Roysen
     
    J

    Jim.I.Hendriksen

    Gjest
    Slike tråder som dette er kjekkest og mest interessante de første 3-4 sidene da folk pøser på med anbefalinger, så begynner man å diskutere lyd...
    La oss da gjerne holde steamen opp ved å gå over til å diskutetre innspillinger igjen - please.

    Mvh
    Roysen
    For å presisere så har jeg selvfølgelig ingenting imot en lyddiskusjon, men liker best at anbefalingstråder er akkurat det så kan man diskutere lyd i tråder ment for det. Men det er nå meg, andre synes motsatt og det er også greit. Ikke vondt ment men jeg har en tendens til å falle av anbefalingstrådene som glir ut på siden.
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Slike tråder som dette er kjekkest og mest interessante de første 3-4 sidene da folk pøser på med anbefalinger, så begynner man å diskutere lyd...
    La oss da gjerne holde steamen opp ved å gå over til å diskutetre innspillinger igjen - please.

    Mvh
    Roysen
    For å presisere så har jeg selvfølgelig ingenting imot en lyddiskusjon, men liker best at anbefalingstråder er akkurat det så kan man diskutere lyd i tråder ment for det. Men det er nå meg, andre synes motsatt og det er også greit. Ikke vondt ment men jeg har en tendens til å falle av anbefalingstrådene som glir ut på siden.
    Jepp og å diskutere anlegg er også OT i denne tråden. Jeg synes dog at det var på sin plass og fortelle vedkommende som startet en OT krangel på denne tråden at han ikke var den eneste som hadde anlegg som gjør ham kvalifisert til å uttale seg om hva som er gode innspillinger.

    Kan vi vennligst gå tilbake til trådens tema?

    Mvh
    Roysen
     

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Til info. kan jeg si at jeg har høytalere som er komersielt tilgjengelige selv i to millionersklassen og forsterkere i millionklassen som også er kommersielt tilgjengelige, så jeg burde være minst like godt forspent som deg til å kunne uttale meg om hva som er gode innspillinger og ikke. Etter min smak passer Elixir fra Marilyn Mazur ypperlig inn i denne tråden. Jeg ønsker ikke å at det skal gjøres noe poeng av dette videre i tråden, men det virket nesten som du trodde at du hadde et anlegg i særstilling og alle andre meninger derfor måtte innrette seg etter dine.


    Mvh
    Roysen
    Jeg kan kun knytte den kommentar at jeg er glad for at jeg selvbygger, så jeg i det mindste ikke behøver være fuldstændig til grin for mine penge, og det siger jeg af bitter erfaring efter at have brugt tonsvis af kroner på færdig /kommerciel hi-fi i troen på at de faktisk viste hvad de lavede.
    Jeg holder mig stadigvæk under 25-30 tusind for det hele med mit nuværende system.
     
    Sist redigert:

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Til info. kan jeg si at jeg har høytalere som er komersielt tilgjengelige selv i to millionersklassen og forsterkere i millionklassen som også er kommersielt tilgjengelige, så jeg burde være minst like godt forspent som deg til å kunne uttale meg om hva som er gode innspillinger og ikke. Etter min smak passer Elixir fra Marilyn Mazur ypperlig inn i denne tråden. Jeg ønsker ikke å at det skal gjøres noe poeng av dette videre i tråden, men det virket nesten som du trodde at du hadde et anlegg i særstilling og alle andre meninger derfor måtte innrette seg etter dine.


    Mvh
    Roysen
    Jeg kan kun knytte den kommentar at jeg er glad for at jeg selvbygger, så jeg i det mindste ikke behøver være fuldstændig til grin for mine penge, og det siger jeg af bitter erfaring efter at have brugt tonsvis af kroner på færdig /kommerciel hi-fi og i troen på at de faktisk viste hvad de lavede.
    Jeg holder mig stadigvæk under 25-30 tusind for det hele med mit nuværende system.
    Kan vi gå videre med trådens tema? For å være helt ærlig tror jeg ikke det er så mange som er interessert i hva slags anlegg du har i denne tråden. Lag da en egen anleggstråd. Så kan de som ønsker å dele erfaringer med deg om anlegget ditt skrive om det der.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    E.I.A.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.07.2004
    Innlegg
    5.285
    Antall liker
    3.370
    Torget vurderinger
    49
    Dire Straits - Brothers in Arms MOFI 2013
    Dire Straits - Brothers in Arms Ultradisc UHR? Stereo Hybrid SACD

    Disc.jpg



    Analyzed: Dire Straits / Brothers In Arms
    --------------------------------------------------------------------------------
    DR Peak RMS Duration Track
    --------------------------------------------------------------------------------
    DR19 -6.07 dB -26.86 dB 5:12 01-So Far Away
    DR16 -7.06 dB -25.92 dB 8:26 02-Money For Nothing
    DR12 -10.00 dB -25.30 dB 4:12 03-Walk Of Life
    DR14 -9.58 dB -26.82 dB 6:34 04-Your Latest Trick
    DR13 -11.61 dB -27.21 dB 8:31 05-Why Worry
    DR16 -6.44 dB -25.34 dB 6:58 06-Ride Across The River
    DR14 -6.39 dB -25.71 dB 4:40 07-The Man's Too Strong
    DR17 -7.08 dB -26.22 dB 3:41 08-One World
    DR14 -7.78 dB -26.12 dB 7:01 09-Brothers In Arms
    --------------------------------------------------------------------------------
    Number of tracks: 9
    Official DR value: DR15
    Samplerate: 2822400 Hz / PCM Samplerate: 88200 Hz
    Channels: 2
    Bits per sample: 24
    Bitrate: 5645 kbps
    Codec: DSD64
     

    Roysen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2014
    Innlegg
    2.496
    Antall liker
    506
    Torget vurderinger
    0
    Dire Straits - Brothers in Arms MOFI 2013
    Dire Straits - Brothers in Arms Ultradisc UHR� Stereo Hybrid SACD

    Vis vedlegget 258907


    Analyzed: Dire Straits / Brothers In Arms
    --------------------------------------------------------------------------------
    DR Peak RMS Duration Track
    --------------------------------------------------------------------------------
    DR19 -6.07 dB -26.86 dB 5:12 01-So Far Away
    DR16 -7.06 dB -25.92 dB 8:26 02-Money For Nothing
    DR12 -10.00 dB -25.30 dB 4:12 03-Walk Of Life
    DR14 -9.58 dB -26.82 dB 6:34 04-Your Latest Trick
    DR13 -11.61 dB -27.21 dB 8:31 05-Why Worry
    DR16 -6.44 dB -25.34 dB 6:58 06-Ride Across The River
    DR14 -6.39 dB -25.71 dB 4:40 07-The Man's Too Strong
    DR17 -7.08 dB -26.22 dB 3:41 08-One World
    DR14 -7.78 dB -26.12 dB 7:01 09-Brothers In Arms
    --------------------------------------------------------------------------------
    Number of tracks: 9
    Official DR value: DR15
    Samplerate: 2822400 Hz / PCM Samplerate: 88200 Hz
    Channels: 2
    Bits per sample: 24
    Bitrate: 5645 kbps
    Codec: DSD64
    Jeg hadde satt pris på om vi strammet inn på å forholde oss til lytteopplevelser og ikke målinger som basis for våre anbefalinger. Dette er faktisk et godt eksempel på årsaken til et slikt ønske fordi jeg kjøpte nettopp Brothers In Arms på Hybrid SACD fra Mobile Fidelity Sound Labs fra Elusive Disc og ble meget skuffet. Jeg har dog ikke hatt anledning til å høre SACD laget ennå. Det er mulig det er mye bedre.

    Mvh
    Roysen
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn