Magnepans venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    596
    Antall liker
    738
    Torget vurderinger
    4
    Hei igjen!

    Her i heimen koser mann seg med 1.7. Subben får fortsatt hvile. Anlegget er rigget i kjellerstua. Huset har åpen trappeløsning til 1. etg og loftsetasjen. Sitter nå på kjøkkenet med åpen dør til gangen. Tore Dag Nilsen skrev i testen i Fidelity nr. 51: `.... den høres større og mer levende ut selv i andre enden av huset. Nesten som om man har musikere på besøk.` Selv med moderat volum høres og kjennes, ja de laveste oktavene kjennes i bjelkelaget, - med litt innbildning, at det er besøk av musikkanter i huset.

    Som jeg skrev i forrige innlegg, så er 1.7 mer avslørende og krevende overfor innspillinger og resterende del av anlegget enn 12erne. Det underliggende spørsmålet blir hvor mye mer som kan hentes ut av nyanskaffelsen. Positive omtaler, ikke minst den i Fidelity, taler for at 1.7 kan parres med komponenter på kvalitetsnivåer som så langt har vært uaktuelle å vurdere. Hifispøkelset har derfor begynt å rasle i skapet.

    I siste nummer av ToneAudio Magzine, utgave 38 kan lastes ned her: http://www.tonepublications.com/, på side 136 omtales de minste Maggiene MMG i meget rosende ordelag. Nå har jeg vel tilgode å lese negative omtaler av noe komponent i dette glansede magasinet, men beskrivelsen av MMGenes positive egenskaper stemmer meget godt overens med egne erfaringer fra MGSa, MG12QR og nå MG1.7. Og som ToneAudio anbefaler, MG burde testes ut av alle som er på jakt etter en naturtro gjengivelse. De har forøvrig en omtale av MG1.6 oppgradert med nytt delefilter fra Skiing Ninja. Omtalen kan du lese her: http://www.tonepublications.com/review/get-more-life-from-your-magnepan-1-6s/.

    Nå kan igrunnen høsten snart komme..... ;)

    Mvh Olav E.
     

    HoJ

    En glad amatør.
    Ble medlem
    11.11.2006
    Innlegg
    19.576
    Antall liker
    35.544
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    2
    Hvor mye mer krevende er 1.7 vs. 12 ang. forsterker?
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    596
    Antall liker
    738
    Torget vurderinger
    4
    HoJ skrev:
    Hvor mye mer krevende er 1.7 vs. 12 ang. forsterker?
    Hei!

    Oppgitt følsomhet er det samme for begge modellene, 86db/500Hz/2,83v. Jeg oppfatter ikke at 1.7 er tyngre å drive. De er større rent fysisk og kan nok av den grunn, faktisk oppleves å fylle rommet bedre med volumknappen på samme hakk enn med 12. Rent subjektivt kan det dog oppfattes som om 1.7 ber om mer effekt for å vise sitt potensiale ytterligere fram. Litt vanskelig å forklare på annen måte.

    Oppgraderingsspøkelset rasler vel mest fordi 1.7 er mer avslørende og dermed inspirer til å teste ut hvor godt man kan få anlegget til å spille. Et sitat fra Knut Vadseth i omtalen nevnt i mitt forrige innlegg: `Men når høyttaleren er så god, må man også benytte signalkilde og annen elektronikk som ikke begrenser totallyden. Å få til dette i samme prisklasse som høyttalerne, blir den virkelige utfordringen!` Denne og tilsvarende uttalelser i andre omtalerne av disse høyttalerne, gir ikke akkurat sjelefred.

    Jeg bruker nå en Atoll IN200. Den yter 120W i 8ohm og 200W i 4ohm. Etter mine ører, en meget god forsterker til prisen. 6moons har testet den i denne artikkelen: http://www.6moons.com/audioreviews/atoll/200.html Et sitat fra testen: `What I got instead was one of the very best all-arounders I have had a chance to hear and certainly one of the most if not the most musical below $2,500.`Rett og slett en super match med 12erne, og en god match med 1.7. Max volum angis til 80. Ved 60 begynner det å bli ubehaglig høyt. Normalt lyttenivå er 35 - 40 med Oppo BDP95EU som kilde via analog rca-utgang. Oppoen har balanserte xlr-utganger. Det hadde vært ok å kunne utnytte disse med en forsterker som har balanserte innganger. Det har ikke Atollen.

    Sitter nå å spiller igjennom diverse cder. Atollen har null problemer med med å drive 1.7. Obs, der smatt oppgraderingsspøkelset inn i skapet igjen! ;)

    Mvh Olav E.
     

    HoJ

    En glad amatør.
    Ble medlem
    11.11.2006
    Innlegg
    19.576
    Antall liker
    35.544
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    2
    Huff, tror jeg må få sjekke om det er noen rundt her som har 1.7 som jeg kan få teste..
     

    fibreist

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    136
    Antall liker
    2
    Hei!Melder meg på med 3,7.Kun fem dager ,men veldig lovende 8)
     

    McLaren

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    1.911
    Antall liker
    273
    Torget vurderinger
    11
    Ække det her banjo'er da?

    Grattis. Har mange gode timer foran flere par magnepan oppgjennom årene.

    McLaren
     

    fibreist

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    136
    Antall liker
    2
    Hei.
    Her er Krell Evo1 effektforsterkere,VTL 6.5 forforsterker,Emmlabs og Esoteric spilledåser,Theta dac Gen 8,2 stk Paradigm sub 2 signature
    fra 35 Hz og ned.
    Venter på stands i fra Mye sound,tar en stund 8)
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.732
    Antall liker
    58.892
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Takk for info. Dette må da virkelig være et bra anlegg! Kunne vært artig og hørt. :)

    Går det bra å ha vinduer bak Maggiene? De spiller jo mye med rommet.
    Tenker umiddelbart at det kan låte litt hardt m glass bak, men jeg har jo ikke hørt oppsettet.

    Mine beskjedne 1.6 står litt mer vinkla og 140cm foran vegg av granpanel.Granpanel i tak ogvegg. Det funker bra, men de er jo ikke fullt så store. Det er MYE og hente ved å finne rett plassering. Jeg er ganske fornøyd m bassen, tenker ikke på mangel av bass selv om jeg ikke har suber.

    Du har jo alt, så hvis du har fått plassert 3,7 optimalt tror jeg dette må være av det bedre!
    Synes jeg skimter en kjent manntil høyre på veggen der,-tror jammen stratosen hans henger sida av? Live at Ronnie Scotts må vel være hørbart på dette? Performing this week: Jeff Beck!
    Lykke til m DIGER godlyd!
     

    Vedlegg

    fibreist

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    136
    Antall liker
    2
    Hei.
    Bare å suse innom,bor i Bergen.Drar gardinene litt for når det spilles.
    Har 285cm takhøyde og en liten knekk øverst på veggen som bryter opp litt så det virker veldig bra.
    De står nå 120cm innside og 145cm utside fra bakvegg.Venter med de store herjingene til de er innspilt og montert i stativer.
    Det er nok strålende Jeff Beck som pryder veggen sammen med Allan Holdsworth.
    Performing this week har snurret hver helg i årevis,det er noe nytt å oppdage hele tiden.Genial 8)
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    596
    Antall liker
    738
    Torget vurderinger
    4
    Hei og gratulere med flotte høyttalere fibreist! Mye flott elektronikk også.

    Med de nye modellene 1.7 og 3.7 høster Magnepan stadig nye positive tester. De to siste omtalene jeg har lest er av 3.7 i Tone Audio Magazine i utgave 39 som kan lastes ned her: http://www.tonepublications.com/ og av 1.7 i HiFi+. Jeg synes kommentaren fra skribenten i Tone Audio Magazine, som har erfaring med flere av Magnepans modeller, har en interessant kommentar når han skriver at han må ta en pause i lytting før han går tilbake til ordinære kassehøyttalere, etter å ha hatt Magnepaner til test. En direkte overgang til kassehøyttalere er for avslørende i forhold til denne type høyttaleres mangler i forhold til Magnepanenes naturlige måte å gjengi musikk på.

    HiFi+ omtaler i sitt siste nummer 1.7, nummer 82. Også disse får nok en glimrende omtale der Magnepanenes positive egenskaper rokker ved oppfatningen om hvilke kriteterier gode høyttalere bør vurderes etter. De gode omtalene burde oppmuntre stadig nye nysgjerrige musikkelskere til å prøve ut hva Magnepan kan by på.

    Jeg har solgt mine MG12QR SE. De er sendt til Tromsø. Litt overraskende fikk jeg kun en henvendelse på annonsen her på bruktbørsen. Annonsen på Finn.no ga heldigvis flere henvendelser. 12erne ble solgt for prisantydning kr. 5.500,-. Kunne vært interessant å vite hvor mange av sentralens medlemmer som har sjekket ut Magnepan, eventuelt elektrostater og andre dipoler. Med alle spørsmålene rundt eget anlegg, akustikk i lytterommet, og ønsker om tips til endringer og oppgraderinger, burde en utsjekk av dipoler, og magnetostater og elektrostater i særdeleshet, være en obligatorisk øvelse.

    Forøvrig nyter jeg fortsatt mine 1.7. 3.7 får være en framtidsdrøm. Tankene om å sjekke ut andre forsterkere tror jeg skal få hvile litt. Først vil jeg konsentrere meg om å gi 1.7 de beste akustiske betingelsene i lytterommet. I dag har jeg skap med glassdører i høyde ca. 80cm. Disse skal flyttes for å unngå refleksjon. Neste steg kan være ulike akustiske tiltak, herunder å vurdere å anskaffe diffusorer. Ikke det at rommet i dag byr på spesielle utfordringer, men fordi jeg tror det kan hentes mer ut av Magnepanene ved å la de spille i optimale omgivelser.

    Jeg ser fram til en lys høst!

    Mvh Olav E.
     

    AB1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.05.2010
    Innlegg
    159
    Antall liker
    1
    Jeg har MG 3,6 og har fått en meget god lyd fra disse ved omplassering i rommet og kabler som matcher. God strømsterk effektforsterker er også viktig.
     

    fibreist

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    136
    Antall liker
    2
    Hei.
    Stilig oppsett.Sikkert ikke dumt med skråveggen bak for å bryte opp litt.
    Nydelig rack!!Ser ut som du vinkler lite og har diskantene på utsiden.
    Funker det best slik hos deg? 8)
     

    fattigmann

    Medlem
    Ble medlem
    04.11.2003
    Innlegg
    49
    Antall liker
    23
    fibreist skrev:
    Hei.
    Stilig oppsett.Sikkert ikke dumt med skråveggen bak for å bryte opp litt.
    Nydelig rack!!Ser ut som du vinkler lite og har diskantene på utsiden.
    Funker det best slik hos deg? 8)
    Jeg har ingen dedikert hifi / kino rom så anlegget befinner seg i loftsstuen. Det er åpen himling i rommet og det reduserer jo rette vinkler. Takhøyden er 3,1 meter på midten og 1,20 bak høyttalerene. Bak høyttalerene står alle hyllereolene med vinylplater og div. kjekt å ha :)
    Jeg har forsøkt med diskantene inn og det reduserer lydbildet både i bredde og dybde. Så hos meg funker det best med diskantene ut.
    Jeg brukte litt tid når jeg stilte de opp. Først varierte jeg avstanden til bakveggen til jeg fikk best bass og så varierte jeg bredden til perspektivet falt på plass. Vinklingen mot sweet spot er tilnnærmet 0. Syntes de spiller perfekt der de står.
    Etter at jeg fikk MC1000 på de har bassen blitt merbar når kildematerialet er iorden :)
    Det bekreftet jo bare det jeg viste.. Så mye effekt som mulig.
     

    AB1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.05.2010
    Innlegg
    159
    Antall liker
    1
    Jeg har flyttet mine ht. slik som du har det, men ca. 2 m fra bakvegg. Jeg fikk bedre bass, og mer velbalansert lydbilde. Har også diskantene ytterst. MC1000 fungerer godt kan jeg tenke meg.
     

    niels

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.10.2002
    Innlegg
    3.961
    Antall liker
    1.296
    Sted
    Nadadouro, Portugal
    Ja, vet ikke helt, har virkelig lyst å høre 1,7, er der noen i Oslo der selger de?
    Vet ikke helt hvordan de ville spille med min Bryston, den er 120w/200w. Mine Aeon I har 90 db følsomhet og 4 ohm, men jeg spiller aldrig høyt, som regel spiller jeg latterlig lavt egentlig.
    Plaseringen vil også være en hån, både mot det jeg tror på og forteller andre, men mest av alt mot høyttalerne. Jeg har nå en stue med åpen entre, stuen i seg selv er ca 4 x 8 meter og høyttalerne står på kortveggen, med bafflen ca. 50 cm fra bakveggen, sofaen er 3,30 fra bakveggen, altså masse luft bak sofaen, men den kan ikke flyttes.
    Forblir vel en drøm tenker jeg.
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.732
    Antall liker
    58.892
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Niels
    Mht plassering av 1.7.
    Vanskelig å si før man har prøvd, men 0,5 m fra bakvegg er nok for liten avstand.
    Husk at det er like mye lyd som kommer bakover som framover.

    Mine 1.6 står 1.40 fra bakvegg. Bare 15-20 cm gjør mye forskjell på lyd.
    Med maggier er det slik at man må ha en viss avstand for å få de til å spille bass.

    Hvordan de står ifht sidevegg er ikke så kritisk, slik jeg oppfatter det.

    De er glade i effekt, men Bryston gir vel solide watt(?).
    1.7 er visstnok stabil i 4 ohm og således ikke helt umulig å drive.

    Ellers er det slik at maggies spiller best når de spiller høyt. (Noe du sjelden gjør?)

    Ang. forhandler sender jeg en PM
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    596
    Antall liker
    738
    Torget vurderinger
    4
    Hei niels!

    Fant denne beskrivelsen av forsterkeren din i Stereophiles test: Sonically, the B100-DA has much of the 4B-SST's character, with its bass definition and speed, openness of high frequencies, and soundstage width, lacking only the 4B-SST's deep-bass punch and greater macrodynamics.While it's easier to warm up to an amplifier with a seductively captivating midrange, such as the much more expensive VTL S-400 ($20,000/pair), the B100-DA is much more neutral and can also throw one of the deepest, broadest soundstages of any amplifier I've heard. Burde være spennende å prøve den på 1.7.

    Bryston blir ofte nevnt som en passende makker til Magnepan. Magnepan valgte selv å presentere 1.7 med Bryston forsterkere på CES 2010. Se her: http://www.stereophile.com/ces2010/magnepan151updating_a_legend/index.html

    Når det gjelder plassering, så er det ikke nødvendig å stresse dette for mye. Det er riktig som bluesbraker skriver at luft = avstand til bakvegg får denne type høyttalere til virkelig å trives. Dog er 1.7 så bra at det blir et spørsmål om hvor gode betingelser du er i stand til å gi dem. Hos meg er avstanden ikke optimal, ennå, men jeg jobber med saken. 1.7 spiller meget godt for det.

    Mvh Olav E.
     

    niels

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.10.2002
    Innlegg
    3.961
    Antall liker
    1.296
    Sted
    Nadadouro, Portugal
    Takk for respons Olav E.
    Ja, jeg er aktiv på Audiocircle sitt Bryston forum og følger med. James Tanner fra Bryston elsker Magnepan og er også overveldet av 1,7 sin value for money. Jeg fikk også med meg det du skriver om Bryston/Magnepan på CES, mange var imponerte der.
    B100 blir sikkert min siste forsterker, har aldrig tenkt på å skifte den ut. En helt utrolig neutral forsterker der er super transparent, man glemmer helt utstyret og bare nyter musikken, uansett kilde.
    Jeg har hatt fuldtone elektrostater, Audiostatic ES100 DCI og savner de egentlig, geniale høyttalere med utrolig waf, selv kona savner de faktisk. Som med så mye annet følte jeg aldrig jeg hørte det fulde potensiale til de, bassen jo har sammenheng med rommet og plasering, men alene gleden ved å eie de, se på de, og høre den fantastiske mellomtone og diskant var som en bit av himmelen. Da glemmer man fort alt om "beaming" og andre mystiske fenomener.
    Jeg viste kona et bilde av Maggie 1,7 og fortalte om prisen og størrelsen på de. Til min store overraskelse synes hun de var veldig pene, og billige. Lurer på om hun har drukket, skal forsøke meg igjen i morgen tror jeg, vet ikke helt hva jeg skal tro.
     

    fattigmann

    Medlem
    Ble medlem
    04.11.2003
    Innlegg
    49
    Antall liker
    23
    niels skrev:
    Jeg viste kona et bilde av Maggie 1,7 og fortalte om prisen og størrelsen på de. Til min store overraskelse synes hun de var veldig pene, og billige. Lurer på om hun har drukket, skal forsøke meg igjen i morgen tror jeg, vet ikke helt hva jeg skal tro.
    Denne skal du ta veldig godt vare på :) Jeg anbefaller heller å bytte forsterkeren enn henne .. :)
    Når det er sagt så er jeg faktisk gift med ei som er støpt i samme forma. Hun syntes 3.6 er bra høyttalere og digger designet.. Hun toppet det for mange år siden med å si at MA GR60 var små og det var da hifi pusheren min la ned forbud mot skilsmisse..
    Noen er bare født heldige :)
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.732
    Antall liker
    58.892
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Forsterker til 1,6.

    Jeg har tanker om å skifte forsterker i anlegget mitt.
    Er det noen som har noe de er fornøyd med til bruk sammen med magnepan 1,6 eller 1,7?
    Consonance Tristan som jeg har nå er bra, men føler at den går litt tom.
    (Bedre enn f.eks.Hegel H200. Har også prøvd fler som er avskrevet).
    Vil helst ha en integrert løsning.

    Har prøvd en Calaf. Den går ikke tom, men går ikke inn i racket fordi den er så diger. :-\

    Har nå hatt en Audio Research DSi 200 på lån, men er ikke helt fornøyd.
    Den låter fint, og behagelig, men for lite futt og dynamikk. Åpner liksom ikke lyden i Magnepanene skikkelig. Litt for snill, men ikke skarp eller slitsom på noe vis.
    Må dessuten skru opp volum på 68-70 før det begynner å bli liv. Enda mer m. Riia.

    Noen som har gode råd?
     

    fattigmann

    Medlem
    Ble medlem
    04.11.2003
    Innlegg
    49
    Antall liker
    23
    bluesbreaker skrev:
    Forsterker til 1,6.

    Jeg har tanker om å skifte forsterker i anlegget mitt.
    Er det noen som har noe de er fornøyd med til bruk sammen med magnepan 1,6 eller 1,7?
    Consonance Tristan som jeg har nå er bra, men føler at den går litt tom.
    (Bedre enn f.eks.Hegel H200. Har også prøvd fler som er avskrevet).
    Vil helst ha en integrert løsning.

    Har prøvd en Calaf. Den går ikke tom, men går ikke inn i racket fordi den er så diger. :-\

    Har nå hatt en Audio Research DSi 200 på lån, men er ikke helt fornøyd.
    Den låter fint, og behagelig, men for lite futt og dynamikk. Åpner liksom ikke lyden i Magnepanene skikkelig. Litt for snill, men ikke skarp eller slitsom på noe vis.
    Må dessuten skru opp volum på 68-70 før det begynner å bli liv. Enda mer m. Riia.

    Noen som har gode råd?
    Langt spørsmål med et enkelt svar McIntosh.
    Harry i TAS er enig :) Og Magnepan bruker de ofte selv for demo.
    Det finnes flere, men Magnepan vil ha power så forsterkerene blir STORE..
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.732
    Antall liker
    58.892
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    McIn
    fattigmann skrev:
    bluesbreaker skrev:
    Forsterker til 1,6.

    Jeg har tanker om å skifte forsterker i anlegget mitt.
    Er det noen som har noe de er fornøyd med til bruk sammen med magnepan 1,6 eller 1,7?
    Consonance Tristan som jeg har nå er bra, men føler at den går litt tom.
    (Bedre enn f.eks.Hegel H200. Har også prøvd fler som er avskrevet).
    Vil helst ha en integrert løsning.

    Har prøvd en Calaf. Den går ikke tom, men går ikke inn i racket fordi den er så diger. :-\

    Har nå hatt en Audio Research DSi 200 på lån, men er ikke helt fornøyd.
    Den låter fint, og behagelig, men for lite futt og dynamikk. Åpner liksom ikke lyden i Magnepanene skikkelig. Litt for snill, men ikke skarp eller slitsom på noe vis.
    Må dessuten skru opp volum på 68-70 før det begynner å bli liv. Enda mer m. Riia.

    Noen som har gode råd?
    Langt spørsmål med et enkelt svar McIntosh.
    Harry i TAS er enig :) Og Magnepan bruker de ofte selv for demo.
    Det finnes flere, men Magnepan vil ha power så forsterkerene blir STORE..
    McIntosh MA 7000?
     

    fattigmann

    Medlem
    Ble medlem
    04.11.2003
    Innlegg
    49
    Antall liker
    23
    bluesbreaker skrev:
    McIntosh MA 7000?
    Nå kjenner ikke jeg de integrerte forsterkerene til McIntosh, men teknologien i effektdelen er vel lik. Jeg har hatt forskjellige forsterkere på mine paneler, men det er ingenting som har spilt som McIntosh hjemme hos meg :).
    Bor du inærheten av Drammen kan du få en demo på 3.6R og MC1000..
     

    rotecop

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.10.2006
    Innlegg
    1.157
    Antall liker
    986
    Torget vurderinger
    2
    Er det noen i oslo området som har 1,7 med sorte alu profiler? Jeg skulle gjerne sett dem i virkeligheten. Før jeg avgjør bestilling. Jeg har sett på MG sin hjemmeside men jeg synes ikke utsene kommer så godt fram på bildene deres. Eller kansje det er noen som kan legge ut lekre bilder av sine høytalere på denne tråden?
     

    oisteinth

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    13.07.2006
    Innlegg
    75
    Antall liker
    3
    Torget vurderinger
    2
    rotecop skrev:
    Er det noen i oslo området som har 1,7 med sorte alu profiler? Jeg skulle gjerne sett dem i virkeligheten. Før jeg avgjør bestilling. Jeg har sett på MG sin hjemmeside men jeg synes ikke utsene kommer så godt fram på bildene deres. Eller kansje det er noen som kan legge ut lekre bilder av sine høytalere på denne tråden?
    Har sendt deg en melding/PM!
     

    Cobra2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.02.2003
    Innlegg
    4.980
    Antall liker
    1.055
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    75
    Da har jeg også fått et par (brukte) magneplaner i hus... MG-3.6R
    Skal bli artig...hadde Apogee for noen år siden. Men først må delefilter-boksene ordnes.
    De har blitt litt mishandlet tideligere pga dårlig tilskruing av terminaler, så endel av terminalene blir oppgradert til
    gyldnere vare i ekte DIY-ånd.
    Er forresten på vei til å eliminere hele boksen, til fordel for aktivt filter. Det er også relativt enkelt selvbygg...
    -og gjør forsterker-jobben enklere, (selv om det trengs fler...).

    Arne K


    (som nå har både flate, box & horn-htt! = ole brumm 8))
     

    McLaren

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    1.911
    Antall liker
    273
    Torget vurderinger
    11
    Gjorde en kjaåå enkel modd på min maggies. I bunn av høytaleren så sitter det kabelsko som kobler panelene til filteret. Dise kablene loddet jeg rett i kablene fra panelet, samt jeg fjernet sikringen for diskantbåndet. det ble en meget stor forbedring som tok rundt en time og gjennomføre!

    McLaren
     

    haden

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    14.09.2004
    Innlegg
    170
    Antall liker
    1
    Ang 3.7 : Har spilt lenge nå med motstanden på midrange , fjerna den i dag og fikk ingen overraskelse mtp "store" forskjeller , erfaringer ?

    Mvh
    H
     

    fibreist

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    136
    Antall liker
    2
    Hei.
    Snart 7 uker på mine 3,7.
    Fjernet motstander for lenge siden.erstattet bøyler med Cardas lasker
    og sikringer med nye sorte supersikringer fra HiFiTuning.Det låter langt over forventning.
    Nye stativer fra Mye Sound er på vei fra Canada,veldig spennende!!
    MVH
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.732
    Antall liker
    58.892
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    fibreist skrev:
    Hei.
    Snart 7 uker på mine 3,7.
    Fjernet motstander for lenge siden.erstattet bøyler med Cardas lasker
    og sikringer med nye sorte supersikringer fra HiFiTuning.Det låter langt over forventning.
    Nye stativer fra Mye Sound er på vei fra Canada,veldig spennende!!
    MVH
    Jeg bruker heller ikke motstander.
    Byttet bøyler med sølvtråd.

    Har originale sikringer. Tar ikke sjansen på å fjerne dem.
    Hva slags erfaringer har dere med "supersikringer"?
    Hører dere forskjell?
     

    haden

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    14.09.2004
    Innlegg
    170
    Antall liker
    1
    Har spilt noen uker nå på 3.7 , vil anslå ca 80 timer + ca 20 timer på Devialetforsterker. Hva slags erfaring har dere andre 3.7eiere mtp innspillingstid, må en forvente 2-300 timer til før det setter seg skikkelig ? Det har forandret seg mye på tiden de har spilt ,til det positive(ifra det fra før velklingende :) )

    Mvh km
     

    AB1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.05.2010
    Innlegg
    159
    Antall liker
    1
    Rundt 400 timer så "løsner" lyden skikkelig. Kanskje lenger med Devialet.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn