Magnepans venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  noen fler enn meg som har Magnepan her?

  Spiller selv på modifiserte MG 12 og det er ikke mye som spiller i nærheten synes jeg.

  McLaren
   

  pelsjeger

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.04.2004
  Innlegg
  714
  Antall liker
  342
  Torget vurderinger
  4
  Tidligere MGSE-eier. Kvittet meg med dem da jeg solgte krellen min pga økonomi og har angret siden.
  Mg12, ev 1.6 står på ønskelista, men stortinget godkjenner ikke forslaget pga størrelsehensyn. Sånn sett er jeg bare en wannabe, men kanskje jeg får være med i klubben likevel?

  Mine gode gamle eks'er
   
  B

  Back_Door

  Guest
  pelsjeger:

  Hadde du stilt de opp for nærfeltslytting..? ;D
   

  pelsjeger

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.04.2004
  Innlegg
  714
  Antall liker
  342
  Torget vurderinger
  4
  Nei, bildene knipset i forbindelse med salg. :'(
   
  T

  tst

  Guest
  Jeg har MG 1,6 og før dette MGSE og MG12, og er meget fornøyd. Har også vært innom lettdrevene kassehøyttalere, men falt tilbake på Maggies.
   

  R.E.S.

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  31.05.2006
  Innlegg
  5.408
  Antall liker
  3.651
  Torget vurderinger
  27
  Jeg har hatt både MG 12 og MG 3,6R. Har for liten stue til dem nå, og det er egentlig litt trist...
   

  Fosse

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.08.2003
  Innlegg
  10.398
  Antall liker
  16.309
  Torget vurderinger
  19
  Jeg har aldri hatt Magnepan, men disse kan jeg godt være venn med likevel.
  Min første aha-opplevlese med nevnte merke hadde jeg i Horten første året jeg var der. Spilte på noen små Maggies, med relativt flott elektronikk, det låt så utrolig mye bedre enn det meste andre der.

  Siden har jeg nesten alltid fått en sånn herlig god fornemmelse når jeg hører dem. Spiller flott hos deg McLaren, veldig, veldig fint. Stort og uanstrengt.
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  Takk Fossmann, det var hyggelig og høre. nå er foresten 2 stk spolebåndspillere av typen Tandberg 3300X Crossfield på plass, samt jeg ble nødt til og sette inn ett rack til. du får se om du rekker en tur innom for og sjekke ut spole bånd men før det er jeg nødt til og stikke innom deg og "scratche litt".

  Nok om det. jeg begynte med 1.6 som jeg fikk låne av en god venn av meg i 3-4 mnd. da han skulle ha de tilbake kjøpte jeg straks ett sett med Mgse som jeg hadde i hvertfall 2 1/2 år. Har hatt mine MG12 i over 1 1/2-2 år nå og komme ikke tl og bytte.

  Jeg har prøvd endel elektronikk på de, sikkert en 15-20 forskjellige forsterkere på dem og det er flere ting som fungerer på de men det er bare en ting som stikker seg ut på dem og det er Sim Audio, eller Moon som de liker og kalle seg.

  Har prøvd en dp 6.52 med en pre jeg ikke husker helt nå da det er 3-4 år siden og det gikk helt på trynet for og si det sånn.

  Det som er ett godt tweak på Maggies er og ta av trekket. gjør du det uten bokse hansker er det bare og sette det på igjen om man skulle angre.

  Du får en høytaler som gir langt mer av alt og alt blir bedre. mulig den blir en anelse mer direkte men flytt deg 20-30 cm bakover så slipper du unna der.
  vurderte og anskaffe meg ett sett Mg 1.6 igjen men det som er viktig med magnepan er at de passer romstørelsen din. jeg har fått Mgse til og svinge som søren i relativt store rom der 1.6 ikke svingte fullt så mye, men i ett annet rom ble det kjempefart i 1.6 kontra mgse.

  20.1 hadde vært morro og høre.

  en ting som magnepan kan mye bedre enn alskens elektrostater er og skape homogenitet. overgangen mellom panel og dynamisk bass element blir krasj uansett hvor jeg har hørt det, men da vil jeg trekke vekk Summit som jeg syntes ML har fått fint til. Da har de bare igjen og fjerne det litt statiske glass aktige lydbilde de lager før de havner i stua mi;-)

  Quad ELS 63 er også unntak men ikke noen optimalisert Magnepan.

  Alle som liker Magnepan kan bli med i venneklubben.

  McLaren
   

  Eivind

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  27.05.2002
  Innlegg
  63
  Antall liker
  0
  Hei, McLaren

  Som eier av dine gamle MGSE så må jeg vel melde meg inn. Glimrende høyttalere som fungerer utmerket med en rørbasert Graaf integrert på 25 watt, og er langt bedre enn Sonus Faber Concertino som den er erstattet. Nydelig mellomtone med god oppløsning med en absolutt tilfredsstillende bass. I tillegg til min egen så har jeg hørt din utmerkede 1.2, 1.6 og 3.6 R og er imponert hver gang jeg hører de. 3.6 med aktiv deling hos PD spilte også med trøkk som jeg ikke trodde var mulig med disse høyttalerene.
  Mangnepan spiller veldig naturtro, og får deg fanget av musikken.
  Det er jo en høyttaler med stort potensiale, og som man ganske enkelte kan utføre oppgraderinger på.
  Ditt tips å ta av trekket er vel ikke det mest stuevennlige, men funker sikkert.
   

  impulse

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.02.2006
  Innlegg
  13.199
  Antall liker
  7.657
  Sted
  Hølen
  Dette er til å bli riktig nostalgisk av! Jeg hadde min første virkelig store hifi-åpenbaring i 1979, da jeg hørte Magnepan på OHC. Hafler elektronikk, Micro Seiki platespiller, Gino Vanelli på tallerkenen. Maken til hakeslepp har jeg bare fått en gang siden, og det var da jeg hørte mine nåværende høyttalere i London.
  Vel, som ganske fattig gymnasiast drømte jeg lenge om Maggies, og jammen kom jeg over et sett MG2 brukt. De ble innkjøpt i all hast og fungerte faktisk fantastisk bra på Electrocompaniets klassiske 25-watter!
  De høyttalerne spilte så utrolig fint at min gamle far faktisk inrømmet at han forsto hvorfor jeg var bitt av basillen. Det var jo bra, det var han som lånte meg pengene til dem... :) De ble solgt etter noen år, men jeg angret leeeenge!
  Siden ble det innkjøpt et par SMGA, etter en ekstremt overbevisende demo hos forlengst hengangne Nimbus Audio. De gav mang en besøkende forståelse for hvor bra musikk kunne låte i et vanlig romog selv erfarne bransjefolk så vantro på meg etter en halvtime eller så i lyttestolen. Desverre  måtte de  vike plassen da jeg flyttet. De var umulig å få til å funke i den nye stua.. (Jeg så forresten et par på finn.no til 2000,- for en stund siden. Det gjorde vondt i hele kroppen!
  Nå har jeg hornhøyttalere, og sånn sett hører jeg hjemme i et annet hjørne, men som gammel og stolt Magnepanbruker melder jeg meg herved inn med rak rygg!
  Jeg har ikke hverken plass eller aksept hos frua, men Magnapan er en veldig stor del av min hifi-historie. Dere som huser et par kan regne dere som ekstremt heldige!
   

  BangBang

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.03.2005
  Innlegg
  7.072
  Antall liker
  4.018
  Sted
  Okka by
  Torget vurderinger
  7
  Slenger meg med her!
  Jeg eier et sett med modifiserte MG12. (er det ikke dine gamle Tst ? ;-))
  Delefilterne er fjernet, og erstattet med nye delefiltere med bedre komponenter.
  Spillte en stund med Emblas effekt trinn, men nå har jeg skaffet meg en Holfi Integra 88 SE.
  Jeg tror de fleste som ikke har hørt Magnepan i eg godt oppsett får hakeslepp første gang en setter seg foran disse panelene ;-)
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  Fallen A: Ta av trekkene og ta ett godt tak i haka. jeg tror kanskje det beste vil være og bare fjerne trekket bak og sette på ett noe tynnere frontstoff på forsiden.

  jeg er selv på delefilter oppgraderingen, men det er litt skummelt da det ikke sikkert bli en oppgradering men en forandring og jeg trenger kondensatorer for den nette sum av 12000 ca om jeg går for Mundorf sølv i olje.

  Lurer på hva Duelund typen ville kostet da?

  Eivind: Mgse har gitt meg mange mange timer god lyd og musikk opplevelser som jeg har satt veldig pris på. Jeg vet de har ett godt hjem i Bærum Blærums:)

  Morro at det er så mange her som har hatt eller har eller digger magnepan.

  Ingen her som har lånt øre til 20.1 vel?

  McLaren
   

  Silisium

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  05.05.2003
  Innlegg
  87
  Antall liker
  0
  slenger meg på her.

  hadde først MG12 ,men fikk plutselig ekstra godt med penger mellom hendene og gikk til slutt for MG1.6. Angrer ikke.

  Har pr dags dato SA Explorer, fordi jeg ikke får plass til MG1.6 i stua, men de ligger å godgjør seg på et lager. De kommer frem igjen såfort stuen blir større og da regner jeg med at Explorerne selges asap.

  mvh

  Silisium
   

  Citrus

  Medlem
  Ble medlem
  26.10.2005
  Innlegg
  8
  Antall liker
  0
  Torget vurderinger
  1
  Er en svært lykkelig eier av MG 3.6 R, har tidligere hatt MG 1.6 og så lenge jeg har plass vurderes ikke andre alternativer.
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  Det er godt og høre at fornuften er i behold;-)

  McLaren
   

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  6.084
  Antall liker
  7.931
  Som mangeårig dipolmann anser jeg meg for å være Magnepan venn.
  Min første opplevelse med slagsen var i andre halvdel av 70-tallet på Obowatt i Kristiansand spelte på M Thympany (disse som besto av 3 seksjoner som et sjalusi man kunne brette). Den stolte eier Vidar Skibstad demonstrerte i trange lokaler i Skippergada.
  Morsomt....;D

  Senere har det blitt en lytt til noen modeller både her og der.
  Av de mest minneverdige er det 3 seanser som står frem:

  Petter Dale jr. i mars 2004 før han fikk biamping med blodmodda M 3.6R + subber - øresønderrivendemagesugmissunelsesverdig gjengivelse på så mange områder at jeg skalv av abstinenser og frustrasjon i 3 uker etter på.
  I tillegg avspilte jeg ikke en tone over "søpla" hjemme :-( hehe...

  Av de minneverdige seansene vil jeg dra frem McLarens MGSe en vakker vinterdag i 2005 hjemme hos ham selv. Det låt bare så naturlig og tilstedeværende.
  Jeg husker vi snurret vinyl for det meste med noen digitale ølbrikker innimellom i 8 samfulle timer bare avbrutt av et herlig måltid.
  Det var en fin dag McLaren ;-)

  OAS påskeblodt hos KW etter at vi kastet ut alle "håpløse" kassehøyttalere, og bare satt opp M 1.6 sånn ca. i 2005. Steike som det løsnet både i øreganger og på smilebånd ;D
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  bare og kmme det powerpoint da vi om en ukes tid kan snurre spolebånd til øra detter av;-)

  Den hifi/musikkdagen er på min topp 5 liste av minneverdige dager faktisk. under opppussing av leilighet husker jeg at det dukket opp en tidligere formann med ett meget langt wiener brød. med nødder. Det ble dog ikke for mye hifi da, men det var også veldig hyggelig og planlegge lyd med deg da.

  dessuten er du med i ledelsen i magnepanklubben med akgrunn av ditt lange eie ev Quad. Keep it in the family som en sier.

  McLaren
   

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  6.084
  Antall liker
  7.931
  Takker for invitasjonen McLaren, og veldig hyggelig å høre at vårt samvær en søndag i januar 2005 er blitt et fint minne.
  Glemte jo rent å fortelle de ville horder at nye OAS formanns karakteristikk av dine modda M12 også deles av meg. Dipoler er magisk.
  Takk også for invitten til å være med i ledelsen i Magnepanklubben i ly av mitt 21 årige eierskap av samme paret med Quad ESL-63 ;D
  Snakkes - takk for skyssen i påska. Jeg rakk båten med et skrik ;-)
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  så hadde du ikke skreket hadde ikke rukket båten altså?

  McLaren
   

  up

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  12.02.2002
  Innlegg
  520
  Antall liker
  5
  Sv: Magnepans venner

  Hei

  Har hatt 3.6 i stua noen måneder, drevet av Carry SLP98 preamp og Moon W5. Jeg har hatt mye rart av utstyr gjennom tidene fra hjemmelagede forsterkere og høytalere på 70 og 80 tallet til senest Zu Cable Druid med 300B forsterker. Alt har hatt sine gode og dårlige sider, men Magnepan 3.6 . har større oppløsning enn det jeg har hørt til nå. Atmosfære og tilstedværelse i rommet er bedre enn det meste. Klangfargen er nøytral, men kan oppfattes noe lys i små rom. Årsaken kan være uvant ren og utklinging. Diskantbåndet må allikevell dempes 1-2 dB. Dypbassen mangler litt pondus selv om jeg har bra forsterker og stor stue ( 50 kvm, takh:5,2 m.). Kontrabassen får autoritet nok, men alt burde bli bedre med utskifting av komponentene i delefilteret som i seg selv er et sørgelig kapittel. Jeg har forsøkt aktiv subb, men det var umulig og kammuflere overgangen. Kanskje en superrask ZU Cable sub hadde klart brasene. Høytaleren har et kollossalt potensiale ifølge alle dem som har skiftet filter, innvedige kabler og montert stativ og supersikringer. Vel uansett Magnepan ( 1.6 og 3.6 )er svært god høytalere og gir musikkglede i bøtter og spann. Hilsen up.
   

  Lyngen

  Æresmedlem
  Ble medlem
  20.11.2006
  Innlegg
  13.346
  Antall liker
  1.313
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Sv: Re: Magnepans venner

  McLaren skrev:
  Jeg har prøvd endel elektronikk på de, sikkert en 15-20 forskjellige forsterkere på dem og det er flere ting som fungerer på de men det er bare en ting som stikker seg ut på dem og det er Sim Audio, eller Moon som de liker og kalle seg.


  en ting som magnepan kan mye bedre enn alskens elektrostater er og skape homogenitet. overgangen mellom panel og dynamisk bass element blir krasj uansett hvor jeg har hørt det, men da vil jeg trekke vekk Summit som jeg syntes ML har fått fint til. Da har de bare igjen og fjerne det litt statiske glass aktige lydbilde de lager før de havner i stua mi;-)


  Alle som liker Magnepan kan bli med i venneklubben.

  McLaren
  Etter å ha hørt Magnepan 1.6 i den meget flotte Audio Consult butikken i København er jeg blitt en venn
  .

  ML er en høyttaler som jeg kunne ønske meg ved neste oppgradering men jeg synes som deg at de ikke låter så naturlig som MG men har de samme gode egenskapene. Men er de hakket mindre transparente og luftige alikevel? Uansett synes jeg den naturlige klangen er høyt verdsatt og ja, ML låter litt glassaktig (ikke kaldt/hardt).

  1.6 spilte med Audio Valve forforsterker og monoblokker. Har dere hørt denne kombien? Det låt passe varmt og avslappet syntes jeg. Han solgte også Sugden A21Se som jeg har men han mente de er litt for kompromissløs slik at de kan spille en tanke for lyst etter hans syn. Kan du si litt mere om dine inntrykk med forskjellige forsterkere McLaren?

  Butikkinnehaveren sa at det som skilte de ulike modellene var bassen. Ulempen med MG syntes å være basstrykk. I allefall var det nokså begrenset i det oppsettet jeg hørte. Er 3.6 mye bedre i bassen? Han sa videre at Magnepan kunne stå ganske tett inntill veggen. Spiller de bra i relativt små rom også? Har dere forsøkt å tilpasse subwoofer med dem?
   
  T

  tst

  Guest
  Sv: Magnepans venner

  Jeg har hatt 1,6 i mange år, med et lite avbrekk med lettdrevent, og aldrig fått til det med sub. Den eneste var Velodyne DD10, men desverre for dyr.Jeg synes bassen fungerer meget bra nå, med en Usher R1,5 effektforsterker. Ved riktig plassering av høyttalerne og tungt underlag(granitt) blir det en stram fin bass, selv om den ikke går så dypt. Kan tenke meg å modde delefilteret etterhvert. Jeg synes dette er en meget bra høyttaler til prisen.
   

  Lyngen

  Æresmedlem
  Ble medlem
  20.11.2006
  Innlegg
  13.346
  Antall liker
  1.313
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Sv: Magnepans venner

  Tst skrev:
  Jeg synes dette er en meget bra høyttaler til prisen.
  Ja det må det være! Men det er et stort prishopp opp til 3.6 SE. Er de så mye bedre? Hva innebærer Quasi- Ribbon 2-veis mot Ribbon 3-veis?
   

  up

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  12.02.2002
  Innlegg
  520
  Antall liker
  5
  Sv: Magnepans venner

  Hei

  Model 1.6 er en to-veis konstruksjon der bassområdet dekkes av planar-membran, dvs. en mylar-membran med et tynt aluminium-belegg, lagt i vertikale "striper". Mellom og under hver aluminiumsstripe er det montert kraftige magnetstriper. Diskant/mellomtone mebranen er konstruert på samme måte, men er naturligvis mye smalere og derved lettere. Delefrekvens 600 Hz.

  Model 3.6 er en tre-veiskonstruskjon, delefrekvenser 200 Hz og 1700 Hz. I Bass og mellomtone benyttes planarmembraner, men i diskantområdet benyttes her en ekte bånddiskant konstruskjon, dvs. et smalt og tynt helt aluminiumsbånd som ligger midt mellom to kraftige magnet striper. Dette er ekstremt lett.

  Etter min mening er 3.6 en mye bedre høytaler enn 1.6. Mer autoritet, mer frigjort og nøytral mellomtonen og har en utrolig oppløst og ren diskantgjenngivelse.

  hilsen up
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  Sv: Magnepans venner

  En skal dog ha ett stort rom form og få fullt utbytte av 3.6 og rikelig med krefter. men har man dette så sitter det. Har hørt 3.5 i rom på nesten 100m2 tror jeg han sa og det var ikke mangel på noe som helst der. man kan også få de til på mindre rom. det er det som er så fint med magnepan, man kan alltids få til god på ett hvis ved riktig plassering.

  McLaren
   

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  6.084
  Antall liker
  7.931
  Sv: Re: Magnepans venner

  ML er en høyttaler som jeg kunne ønske meg ved neste oppgradering men jeg synes som deg at de ikke låter så naturlig som MG men har de samme gode egenskapene. Men er de hakket mindre transparente og luftige alikevel? Uansett synes jeg den naturlige klangen er høyt verdsatt og ja, ML låter litt glassaktig (ikke kaldt/hardt).


  ML modellene CLS II, Quest og Request låter litt plastikk aktig i mellomtonen spør du meg.
  Q og R slet også voldsomt med integrering av bass kontra de lynhurtige og luftige elektrostat membranene.
  Prodigy var heftig.
  Gjør oppmerksom på at jeg ikke har fått lagt lyttemuskelen til MLs siste modeller fra Summit og ned.
   

  up

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  12.02.2002
  Innlegg
  520
  Antall liker
  5
  Sv: Magnepans venner

  Er det noen som har erfaring med utskifting av deler i filteret på 3.6 ?


  up
   

  Mbare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.02.2003
  Innlegg
  2.436
  Antall liker
  8
  Må innrømme at jeg aldri har hørt Magnepan-HT, men jeg har veldig lyst til å høre de. :)

  Som dere ser av signaturen min har jeg en rør-pre og en TacT effektforsterker som pumper ut 200w i 8ohm og 375watt i 4 ohm. Regner med at den uten problemer skulle klare å drive Magnepan.

  Det jeg også lurer på er rom og hvor kilen Magnepan er. Stua hvor anlegget står i er på 4.5 x 4 meter og anlegget står på den korteste veggen. Avstanden til lytteposisjon er noe over 2 meter, HT kan fint stå 1 meter ute fra bakvegg og det samme fra sidevegg.

  Anlegget mitt nå vil jeg si er rimelig kjapt, dyamisk og nøytralt, med en svak helning mot en kjølig lyd. Det primære jeg savner kontra f.eks. en rør-effektforsterker er kropp, samtidig gjør TacT ting som den/de røreffektene jeg har hørt ikke klarer å gjøre (hurtighet, basskontroll o.l.). Hvis jeg skal bytte HT er det for å få bedre lydbilde, større homogenitet og bedre mellomtone og diskant, primært.

  Så, vil Magnepan kunne være noe for meg? Hvilken modell i så fall? Og er det noen i Tromsø som har Magnepan?
   
  T

  tst

  Guest
  Sv: Magnepans venner

  up skrev:
  Er det noen som har erfaring med utskifting av deler i filteret på 3.6 ?
  Frode på Eltek har erfaring på dette.

  up
   

  argh

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  29.04.2006
  Innlegg
  716
  Antall liker
  0
  Bilder, bilder hvor er bildene? ::)
   

  Mbare

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.02.2003
  Innlegg
  2.436
  Antall liker
  8
  Og en ting til: Hvordan er bassen på Magnepan MG12? Får jeg høre hele celloen eller bare de 2/3 øverste delene?
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  269
  Torget vurderinger
  11
  en korrekt plassert mg 12 vil gi deg fornemmelsen av hele kontrabassen. slik er det iallefall hos meg.

  McLaren
   

  pelsjeger

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.04.2004
  Innlegg
  714
  Antall liker
  342
  Torget vurderinger
  4
  Stopp, stooop! Jeg blir helt sjuk av missunnelse! :'(
   
  T

  tst

  Guest
  Sv: Magnepans venner

  up skrev:
  Tst skrev:
  up skrev:
  Er det noen som har erfaring med utskifting av deler i filteret på 3.6 ?
  Frode på Eltek har erfaring på dette.

  up
  Har han Magnepan 3.6 ???
  Nei, men han vet mye om delefilter og hvilke komponter du skal ha.Han jobber på Eltek og bygger høyttalere og delefilter. ;D
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn