Musical Innovation

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    MI 10.1 imponerer meg. Det er ingen tvil om dette er en vel-konstruert effekt-forsterker, og den virker langt kraftigere enn det jeg forventet ut fra oppgitt effekt. Og den kan trøkke på som bare det.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Du har i alle fall noe å glede deg til... ;D
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    Kjenn deres besøkelsestid folkens - løp og kjøp!
    For en overkommelig sum får dere MI 10.1, en klasse A effektforsterker i absolutt toppklasse.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Vi snakker om absolutt High-End -intet mindre.
     

    lassemann

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.05.2007
    Innlegg
    2.947
    Antall liker
    4.610
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    1
    SaltyDog skrev:
    Kjenn deres besøkelsestid folkens - løp og kjøp!
    For en overkommelig sum får dere MI 10.1, en klasse A effektforsterker i absolutt toppklasse.
    Hmm, sitter nesten og vurderer en selv jeg 8) Må få testet den der i heimen snarest ;)

    mvh
    lassemann
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Jeg tror MI 10.1 vil overraske deg på en svært positiv måte.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    bjornh skrev:
    Sukk og stønn. Riktignok er du nordlending, moderator og småbarnpappa - men ærlig talt? Ikke bare er den støgg, men hva er det egentlig? Hvilke rør får de plass til i effektdelen av den receiveren der? Husk at de må klare å drive ht med en effektivitet på 91 db med en nominell motstand på 6 ohm. Den slimline-boksen der kan jo ikke ha plass til noe større enn to stk 12AX7 til å drive høyttalerne med, og jeg ville likt å se de høyttalerne som klarer seg med noe slik.

    Det er nok for mange våkenetter med småbarn som har falsk kolikk etc som gjør deg så sinnsforvirret at du anbefaler en slik vederstyggelighet. Tsk tsk tsk. ;)

    Du skal være glad du allerede har mottatt forsterkeren, for hadde Malmin lest dette før leveranse ville han nok kvidd seg for å sende godsakene nordover. Kan jo ikke selge slike lekkerbiskener til hvem som helst, vettu. ;D
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Duh, nå skal du høre her. Jeg vet jo ikke hva du har av budsjett. Hva som er øgly er vel opp til enhver, men siden du nevnte det du gjorde så var det jeg fant i farta. NAD kan da ikke være dårligere enn Mjusik Engel?
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Jeg regner min MI 11 som relativt innspilt. Den har stått å gått en del, faktisk ble den aldri sendt herfra... Den er fantastisk, og jeg har sett under lokket på den og bildene som finnes lyver ikke; det er gode og dyre komponenter i den, samt gode print. Faktisk er den så gjennomført og med god margin den beste pre-amp'en jeg har hatt, at hvis jeg absolutt må pirke på noe så er det at den motorstyrte volumkontrollen er litt i kjappeste laget. Den kunne med fordel vært litt tregere, når ting skal finjusteres. Egentlig en bagatell og vil helt sikkert oppleves ulikt fra system til system, rom til rom.

    På sett og hvis vil smak og behag alltid påvirke hvilke valg og foretrukne kombinasjoner av musikk-anlegg man gjør, og ikke minst hva det skal koste. Jeg har nevnt at jeg synes MI 11 er litt for dyr i forhold til MI 12, som jeg synes er helt fremragende. Men så var det dette med å søke det beste man får... Og det er bedre perspektiv, bedre nyansering av bassen og forbedret holografi. Hvor mye vi snakker om egentlig her, er disse små marginene som kan komme til å bety noe. Godt mulig at MI Mosfet ikke ville avslørt forskjellene så godt, men jeg hadde ikke tenkt å foreta en shoot-out. Jeg foretok et valg. Jeg synes, for det er mye synsing innen Hi-Fi -at jeg gjorde den riktige prioriteringen! Jeg tror i alle fall jeg får full uttelling for det akkurat nå.

    MI 10.1 er en forsterker jeg selv opplever å ha et forhold til før den "kom til" her i verden. Roar Malmin hadde helt sikkert tenkt sine tanker, men jeg klarte ikke å la være å ta telefonen flere ganger for å diskutere saken med han. Jeg "foreslo" at 25 Kl. A watt ville være en passende effekt og oppgradering fra MI 10 sine ca. 15 watt. Hvis man ser etter andre Kl. A forsterkere så er det ikke uvanlig at mange konstruksjoner ligger rundt 25-30 watt Kl. A. Statement-forsterkere har gjerne opp mot hundre, men for de fleste ute etter litt ekte High-End er ofte forsterker som MI 10.1 mer oppnåelig. Folke-High-End.

    MI 10.1 har nå stått her og fått spille i snart et døgn, litt sammen med meg, litt alene. Jeg hører at det det skjer noe med den. A slow transformation towards better articulation. Dybdeperspektivet er bedret noe, detaljeringer likeså. Det kommer seg. Hade det vært en kvinne, kunne vi vel sagt at hun slappet mer av og ble mer tilstedeværende samtidig som hun mister sine andre egenskaper. Jeg sa noe om "bokeh" her i går, angående bakgrunnen. Det er jo et begrep fra den fotografiske verden som sier noe om diffusiviteten som er i bakgrunnen ute av fokus. Hvor "pent" den framtrer. Jeg vet ikke helt om det er riktig begrep å dra fram, men la meg da bare får si at, dybdeperspektivet og det som befinner seg mer i bakgrunnen som ikke skal stjele fokus, framtrer bedre og penere nå.

    Utklingingen er helt flott og har blitt bedre. Ulik musikk havner i spilleren og det forbauser meg hvor altetende opsettet er nå, uten å ville favorisere den ene eller den andre veien. CD-spilleren fra Denon er strengt tatt ikke helt nøytral i bassen, og kunne hatt bedre perspektiv, men den henger forbausende godt med og skjemmer ikke oppsettet ut. Jeg fristes nå av en bedre spiller, men lurer på om jeg heller skal tenke på en tre-bokstavers-forkortelse. En DAC. Uansett vil et drivverk eller annen løsning være påkrevd, muligens Logitech Squeezebox og en aldri så liten server. Vi får se hvor det bærer. Synd at ingen lager en god DAC og et "tilhørende" drivverk.

    I kveld har jeg tatt for meg Yello som mens jeg skriver herjer i høyttalerne. Flotte detaljer i mellomtoneleiet, og ingen tendenser til kvass eller slitsom topp. Det er svært behagelig analogt og en fryd å lytte på. Så lurer du sikkert på, hvilken plate det dreier seg om her? Zebra fra det herrens år 1994. Det finnes mye bra musikk fra det forrige århundre -det vil sikkert mange være enig med meg i. Suite 909 åpner nærmest klassisk, der hvert "instrument" eller rytmestruktur (hva skal man si da? -det er jo på PC..!) kommer inn etter hvert og de ulike innslag av "lyder" (høres jo audiofilt ut i alle fall) times inn og skaper sine signaturer i lydbildet. Du verden så kjapp MI 10.1 er. Forsterker-oppsettet opptrer svært rytmisk.

    Akkurat det samme er tilfelle i How How. Den er herlig funky. Med blåsere og litt club-aktig lyd. Disse Yello gutta kan dette. Noe platene deres vitner om. Det svinger; how-how!!! Til og med lett-øl til dette blir en fest. Do it er litt av det samme, litt funky. Samtidig litt voksent. I... I'm in love opplever jeg som litt mer klassisk Yello. Den har noen kvaliteter som jeg tror man finner på flere av platene deres. Saksofon er kult, og det hører man i Sax med sine latin-amerikansk rytmer. Fat cry har et utrolig smekk, tung bassgitar som driver låta. Det høres utrolig tøft ut, og MI 10.1 har het åpenbart ingen problemer med å spille høyt og kontrollert. Dynamikken beholdes samt perspektivet, som har ulike effekter der noen kommer "ut" av høyttalerne. I det hele tatt, plata våkner til liv igjen her. Dette er så funky at jeg blir litt tøff hjer jeg sitter. Liker man Yello, liker man denne. Oh Yeah.

    Pearl Jam er vel for de fleste kjent Seattle bandet som hadde kjempesuksess med albumet Ten i 1991. Pearl Jam fra 2006 er et nokså politisk album med tanke på noen av låtene. Irak-krigen er et stikkord i den sammenheng. World wide suicide handler om dette. Plata er mer rockete enn flere av de forutgående albumene. Låta er herlig grunge, og blir faktisk ikke rotete og har bra trykk. Comatose er en av de mer "storslagne" rockelåtene, hvis jeg beskrive hvordan den åpner. Slagverk forsvinner ikke inn i "grunge-grøten" og det er bra med bass. Balladen Marker in the sand er en ballade med smekk i. Ikke komplisert, men med den typiske stemningen som bare vokalisten Eddie Vedder skaper. På mange måter er hans vokal et umiskjennelig varemerke ved gruppa. Litt gnellete men uten å bli "kjærring".

    En annen bra låt på albumet er gone som veksler mellom en balladeaktig stil og så går over til rockete crescendoer. Meget godt gjengitt er i alle fall min erfaring her jeg sitter. Wasted reprise er en kort ballade som er veldig stmeningsfull, og du føler oppgittheten i Vedders vokal. Vokalen til Vedder bærer også neste låt Come back veldig godt, som er mer ballade. Men jeg tviler for at den blir noensinne å finne på neste utgave av Power Ballads... Det er jeg egentlig veldig glad for... Og så låta jeg liker best på albumet, Inside job som kommer helt til slutt som er veldig stemningsskapende. I det store og det hele ei ganske god plate. Rock for de viderekomne, og kanskje voksne...

    Det er alt det ble tid til denne gangen, dessverre. Jeg må også denne gangen i seng, men før det, skal jeg forære dere noen nye bilder i neste post. Det er jo alltid populært. I morgen må jeg med en liten kar til legen som ikke er helt frisk. Jeg foretrekker han frisk og i full gang med sin selvdrevne "kroppskasting" på kryss og tvers og på langs over meg, selv om det vanker slag og spark og albuer og gud vet hva der han helt respektløst til sin fornøyelse knør meg flat på morrakvisten før jeg har stått opp. Han er en liten morgenfugl. Godt er det. Man kjenner at man lever, i alle fall.


    Mvh. Bjørn
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.982
    Antall liker
    3.845
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    er det nok plass oppover i hylla til MI10.1 ? blir den ikke ganske varmt??

    når du nevner DAC, osv. så har jeg en liten prosjekt på gang:

    En Cambridgen Azur 840c (som riktignok er en veldig bra spiller MED digital-inn) som skal få spandert en MI- analogtrinn :)

    En 740c hadde sikkert gjort susen også, men jeg fikk en demo-modell av den store til samme pris 8)
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    slartibartfast skrev:
    en sånn en (MI 10.1) venter på meg hos RM.... henter den i morgen 8)
    I morgen i går er i dag i dag...
    Altså kan vi snart gratulere deg med en ny, glimrende effektforsterker.
    (Du har jo en fortid med forgjengeren MI 10, så du har nok en anelse om hva du går til... ;) )
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Hvis den 30w Kl. A forsterkeren drev disse Usher høyttalerne så har MI 10.1 neppe problemer med å drive det meste. I alle fall i de normale prisklasser.

    SaltyDog skrev:
    slartibartfast skrev:
    en sånn en (MI 10.1) venter på meg hos RM.... henter den i morgen 8)
    I morgen i går er i dag i dag...
    Altså kan vi snart gratulere deg med en ny, glimrende effektforsterker.
    (Du har jo en fortid med forgjengeren MI 10, så du har nok en anelse om hva du går til... ;) )
    ...I morgen er i dag ja. Gratulerer med dagen..! :D
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    slartibartfast skrev:
    er det nok plass oppover i hylla til MI10.1 ? blir den ikke ganske varmt??

    når du nevner DAC, osv. så har jeg en liten prosjekt på gang:

    En Cambridgen Azur 840c (som riktignok er en veldig bra spiller MED digital-inn) som skal få spandert en MI- analogtrinn :)

    En 740c hadde sikkert gjort susen også, men jeg fikk en demo-modell av den store til samme pris 8)
    Det er bedre plass enn det ser ut til på bildet, og det er luftig rund selve racket. Jeg har hatt hånda under der flere ganger og det var varmere under der med MI Mosfet. Ser ut til å gå helt fint.

    Azur 840C? -har den digital inn? Jeg har sittet å kikket på en ny Denon her, men fortell gjerne mer.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    baluba skrev:
    bjornh skrev:
    Sukk og stønn. Riktignok er du nordlending, moderator og småbarnpappa - men ærlig talt? Ikke bare er den støgg, men hva er det egentlig? Hvilke rør får de plass til i effektdelen av den receiveren der? Husk at de må klare å drive ht med en effektivitet på 91 db med en nominell motstand på 6 ohm. Den slimline-boksen der kan jo ikke ha plass til noe større enn to stk 12AX7 til å drive høyttalerne med, og jeg ville likt å se de høyttalerne som klarer seg med noe slik.

    Det er nok for mange våkenetter med småbarn som har falsk kolikk etc som gjør deg så sinnsforvirret at du anbefaler en slik vederstyggelighet. Tsk tsk tsk. ;)

    Du skal være glad du allerede har mottatt forsterkeren, for hadde Malmin lest dette før leveranse ville han nok kvidd seg for å sende godsakene nordover. Kan jo ikke selge slike lekkerbiskener til hvem som helst, vettu. ;D
    DENON DNP-720AE Network Audio Player ;D

    -men når alt kommer til alt, så tror jeg denne er bedre tilpasset et flerbruksmønster, der man også får digitale innganger; 1 optisk, en elektrisk og en USB: Marantz NA7004, med AirPlay støtte
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    bjornh skrev:
    MI 10.1: Vi snakker om absolutt High-End -intet mindre.
    Jeg bruker nødig det uttrykket; jeg føler at det ofte er for nært knyttet til irrelevante verdier, som f. eks pris.

    Men jeg går med på å oppgradere beskrivelsen fra absolutt toppklasse til absolutt verdensklasse. ;)
     

    olisn1

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.11.2004
    Innlegg
    532
    Antall liker
    4
    Det var da svært, da...
    Absolutt verdensklasse - fra et lite verksted i lille Hokksund? ;D

    spøk til side - låter godt nok, spør du meg.

    Ole G :)
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    SaltyDog skrev:
    bjornh skrev:
    MI 10.1: Vi snakker om absolutt High-End -intet mindre.
    Jeg bruker nødig det uttrykket; jeg føler at det ofte er for nært knyttet til irrelevante verdier, som f. eks pris.

    Men jeg går med på å oppgradere beskrivelsen fra absolutt toppklasse til absolutt verdensklasse. ;)
    Problemet er at begrepet High-End pr. i dag er så gjennomsyret av en direkte tilknytning til pris. Det er imidlertid ikke så enkelt, da High-End er lydutstyr rettet mot forbrukere som er audioentusiaster/audiofile basert på byggekvalitet, eller kvalitets-komponenter, eller på subjektiv eller objektiv kvalitet på lydgjengivelse.

    Kvalitet har en tendens til å koste, og billig er ikke Musical Innovation produktene heller. Men skulle Roar Malmin drevet et firma med 6-10 ansatte hadde kostnadene økt betraktelig, samt at ytterligere utsalgsledd ville ønsket sin del av fortjenesten. Kort sagt ville i så fall Musical Innovation produktene oppfylt ikke bare kravet til kvalitetskomponenter samt byggekvalitet og rent objektiv og subjektiv lydkvalitet, men helt sikkert i høyeste grad pris også.

    Slik sett scorer Roar Malmin 3 av 4, siden prisen ikke er helt der oppe i skyene et sted. Produktene er velfylt av kvalitets-komponenter og en byggekvalitet du sjelden ser før det prisen gjør produktet langt utenfor rekkevidde for de fleste, med definitiv lydgjengivelse i High-End klassen. Vi kan vel kalle det folke-High-End. Jeg betviler at du kommer nærmere enn dette.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    bjornh skrev:
    baluba skrev:
    bjornh skrev:
    Sukk og stønn. Riktignok er du nordlending, moderator og småbarnpappa - men ærlig talt? Ikke bare er den støgg, men hva er det egentlig? Hvilke rør får de plass til i effektdelen av den receiveren der? Husk at de må klare å drive ht med en effektivitet på 91 db med en nominell motstand på 6 ohm. Den slimline-boksen der kan jo ikke ha plass til noe større enn to stk 12AX7 til å drive høyttalerne med, og jeg ville likt å se de høyttalerne som klarer seg med noe slik.

    Det er nok for mange våkenetter med småbarn som har falsk kolikk etc som gjør deg så sinnsforvirret at du anbefaler en slik vederstyggelighet. Tsk tsk tsk. ;)

    Du skal være glad du allerede har mottatt forsterkeren, for hadde Malmin lest dette før leveranse ville han nok kvidd seg for å sende godsakene nordover. Kan jo ikke selge slike lekkerbiskener til hvem som helst, vettu. ;D
    DENON DNP-720AE Network Audio Player ;D

    -men når alt kommer til alt, så tror jeg denne er bedre tilpasset et flerbruksmønster, der man også får digitale innganger; 1 optisk, en elektrisk og en USB: Marantz NA7004, med AirPlay støtte
    Enda mer transvestitt-utstyr fra danskenes norske utpost? Som krever forsterker i tillegg. Nei, nå skal jeg la denne tråden få handle om MI uten noe mer innblanding, men uansett så er dette milevis unna en rørbasert receiver. Og denne Denon-saken oppfyller jo ingen av kravene jeg stiller. Ingen FM, ingen DAB, ingen rør - ja ingen forsterker i det hele tatt. Huff og huff, du begynner å virke enda mer dement enn meg, og det er sannelig godt gjort... ;D

    Nei, fortsett praten om skikkelig saker. MI med andre ord. Transvestitter er greie sålenge de oppfører seg skikkelig, og da trengs solide dimensjoner og klasse A. ;)
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Tror du er litt for be-rør't til å ta fornuftige ting i betraktning, balabu..! Samtidig så er dette fleksible produkter. Merkelig nok klarer du ikke å forbi gammeldagse radiorør... ;D
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.823
    Antall liker
    2.810
    Torget vurderinger
    1
    Hei gutter!

    Hvordan plasserer MIs kl. A-forsterkere seg i forhold til andre kl. A? Tenker på f.eks Sugden og LC Audios Zapsolutevarianter. Har selv et par Zapsolute monoblokker med ganske mange år på baken og er usikker på om jeg blir fornøyd med annet enn kl A pånytt hvis jeg skal tenke på å bytte etterhvert.

    Synspunkter?
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.982
    Antall liker
    3.845
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    første lytteintrykk:

    etter en beinhard dag på kjøkkenet (og to hardcore dager i vente) er fokusen på musikken temmelig begrenset, men jeg kan foreløpig slå en ting fast: KONTROLL! nå har jeg ikke de mest vanskeligste høyttallere (AN kit 03 med optimistiske 95db/m) og jeg har vært i tvil om det i de hele tatt er nødvendig med mere hester under panseren. Men den måten den spiller på lavt volum med en dybde i lydbilde og skarpt fokus på instrumentene og ikke minst dynamikken er bare helt fantastisk. Jeg har hele tiden vært litt skuffet over de AN HT fordi jeg trodde de manglet en del av 3D følelsen. men etter jeg byttet tonearmen til en Graham Phantom II og nå til MI 10.1 finner jeg ut etter hvert at det kanskje ikke er feilen til AN 8)

    forøvrig låter den ennå litt lyst og kanskje litt tynn i forhold til MI10, men jeg er ganske så sikkert på at dette kommer til å endre seg i løpet av de neste dagene.

    en rar ting er at den blir en del mindre varmt en 10ern selv om den er kraftigere..


    Odd J skrev:
    Hei gutter!

    Hvordan plasserer MIs kl. A-forsterkere seg i forhold til andre kl. A? Tenker på f.eks Sugden og LC Audios Zapsolutevarianter. Har selv et par Zapsolute monoblokker med ganske mange år på baken og er usikker på om jeg blir fornøyd med annet enn kl A pånytt hvis jeg skal tenke på å bytte etterhvert.

    Synspunkter?

    hvor er det du bor? kanskje det la seg ordne med en prøvelytting?
     

    BHO

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.10.2004
    Innlegg
    3.082
    Antall liker
    296
    Sted
    Asker
    Torget vurderinger
    2
    Det er vel en del mer kjøleribber på 10.1?
    Det + større kabinett gjør nok noe med det. ;)
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Odd J skrev:
    Hei gutter!

    Hvordan plasserer MIs kl. A-forsterkere seg i forhold til andre kl. A? Tenker på f.eks Sugden og LC Audios Zapsolutevarianter. Har selv et par Zapsolute monoblokker med ganske mange år på baken og er usikker på om jeg blir fornøyd med annet enn kl A pånytt hvis jeg skal tenke på å bytte etterhvert.

    Synspunkter?
    Lenge siden jeg har hatt erfaring med Sugden, og det har stort sett vært med Kl. A/B jeg hadde med å gjøre. Fin lyd i den 100 wattern, men ikke i nærheten hverken av kraften eller nivået på lydkvalitet som MI 10.1 har. Mot andre Sugden Kl. A forsterkere vet jeg ikke. Mot eldre Zapsoluter, ja disse ga faktisk ganske mye for pengene den gang da de var i salg. Tror du vil bli mest fornøyd med MI sine Kl. A'er. Jeg synes i alle fall at min har et pris/ytelses nivå som er nokså ekstremt. Så ja, jeg ville kikket den veien.
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    slartibartfast skrev:
    Første lytteintrykk MI 10.1:
    Etter en beinhard dag på kjøkkenet (og to hardcore dager i vente) er fokusen på musikken temmelig begrenset, men jeg kan foreløpig slå en ting fast: KONTROLL! nå har jeg ikke de mest vanskeligste høyttallere (AN kit 03 med optimistiske 95db/m) og jeg har vært i tvil om det i de hele tatt er nødvendig med mere hester under panseren. Men den måten den spiller på lavt volum med en dybde i lydbilde og skarpt fokus på instrumentene og ikke minst dynamikken er bare helt fantastisk. Jeg har hele tiden vært litt skuffet over de AN HT fordi jeg trodde de manglet en del av 3D følelsen. men etter jeg byttet tonearmen til en Graham Phantom II og nå til MI 10.1 finner jeg ut etter hvert at det kanskje ikke er feilen til AN 8).

    Forøvrig låter den ennå litt lyst og kanskje litt tynn i forhold til MI10, men jeg er ganske så sikkert på at dette kommer til å endre seg i løpet av de neste dagene.
    Gratulerer med MI 10.1, slarti! ;D
    Dette rimer godt med mitt eget førsteinntrykk av MI 10.1. Jeg switchet fra en godt innspilt MI 9 til en blodfersk MI 10.1. Oppløsningen, klarheten, fyldigheten, den deilige mellomtonen, den presise bassen, var der som jeg husket fra MI 9. Men jeg syntes at den uanstrengte mektigheten ikke var tilstede i samme grad. Kanskje en litt slankere lydsignatur. Etter å ha spilt (nesten kontinuerlig) på 10.1 i halvannen uke, så har den forandret seg. Nå håndterer den Usherne mine på så og si samme uanstrengte måte som MI 9 gjorde. Et bytte tilbake bare bekreftet det. Mitt nåværende lytterom er ganske lite, 3x4 meter, og jeg mener at MI 10.1 sin lydsignatur passer faktisk bedre her enn MI 9. Klarheten og innsikten i musikken er kneppet bedre, i det lille rommet. MI 9 er tiltenkt andre (og større) oppgaver, i en kjellerstue som nå blir benyttet som lager.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.823
    Antall liker
    2.810
    Torget vurderinger
    1
    Bor på Smøla, Møre og R. Så eventuelle MI-eiere i det fylket og Sør-Trøndelag er innenfor rekkevidde.

    Blir det test i bla'e også?
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    Artig å høre at du bor på Smøla, Odd J.
    Kanskje blir du Smølas første MI-eier...? ;)
    Mvh Salty (utflytta Smølaværing)
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.927
    Antall liker
    8.239
    Torget vurderinger
    1
    Odd J skrev:
    Bor på Smøla, Møre og R. Så eventuelle MI-eiere i det fylket og Sør-Trøndelag er innenfor rekkevidde.

    Blir det test i bla'e også?
    Tester henger ofte sammen med reklameplass... Så jeg tror du må prøve selv og lese litt rundt. Roar har kanskje en demo-modell til deg du får lånt.
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    Odd J skrev:
    Bor på Smøla, Møre og R. Så eventuelle MI-eiere i det fylket og Sør-Trøndelag er innenfor rekkevidde.
    Blir det test i bla'e også?
    Jeg håper også på en omtale av MI 10.1. Her er imidlertid en link til Fidelity nr 42, der storebror MI 9 får glimrende omtale (og er en av grunnene til at den nå står i racket mitt). MI 9 er omtalt på side 72:

    http://www.audiofidelity.no/comlete_mags/Fidelity42.pdf
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.982
    Antall liker
    3.845
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    da har MI10.1 fått spille noen dager og jeg sitter her med den første ordentlige lyttemuligheten.
    jeg må tilstå jeg lot meg "inspirere" av bjørnh og tok med en MI11 når jeg var hos Mesteren på fredag ;D

    første plate på spilleren er "jazz at the pawnshop" som de fleste kjenner til vil jeg tro. starter med limehouse blues som har den nydeligste vibrafonlyden jeg kjenner til. og plutselig så er jeg der. mens MI12 / MI10 leverte en strålende reproduksjon av en (fantastisk) bra opptak, sitter jeg nå midt i "Stampen" og koser meg med en øl.
    Vibrafonen har den perfekte "plingen", ikke for hart, ikke for myk og tonene svever midt i luften. hver "pling" på sin plass. du kan se føran deg vibrafonen.

    og vips er platen slutt uten at jeg klarte å gjøre meg noe flere tanker om lyden.

    neste skive er "scratch" av The Crusaders. Igjen er jeg på konsert. 12 minutt med eleanor rigby flyter bare borte. Stor scene, hver musiker på sin plass presis og definert i bredden og i dybden. lyden er helt fritt fra høyttallerne.
    (og jeg som først klagte over manglende 3D følelse med AN kit03 høyttallerne)

    Erikah Badu "live" er neste plata- forsiktig med volum her ellers rammler kona ut av senga. Bassen er enormt. den har flere "whooup" som drar i mellomgulven. selv ved nattevolum. (skulle den gjerne har hørt den live) Bassen passer bedre inn i lydbilde nå, eller bedre: den dreper ikke resten lenger. du klarer å lytter på resten uten at den voldsomme bassen tar hele oppmerksamheten. du hører at det faktiskt er en e-bass og ingen synth. stemmen låter helt naturlig, masse detaljer og nyanser som jeg aldri har lagt merke til før.

    -må nevne at det er litt vanskelig å finjustere volum i de lavere regionene særlig med de følsomme høyttallerne mine. men jeg mener å huske at det går an å stille inn impulslengden av Harmony kontrollen, kanskje det hjelper.--

    det klør i fingerne å slenge på Maceo Parker's "live on planet groove", men den må vente til huset er tomt i morgen tidlig... samme med AC/DC live... og Galliano "live at the Liquid Room"

    Ozric Tentacles "the hidden step" som er en rent studioalbum med masse elektroniske effekter- lukker øyene og er på en goaparty på en lysning i skogen i Harz i Mellomtyskland- en søndag morgen i august på slutten av 90tallene. Solen skinner varmt, ettersmaken av Psilocybe semilanceata mellom tennene og en rar søt duft i lufta i på hele lysningen. 8)

    -The Crusaders "the 2nd Crusade": perfekt blanding av Jazz og Funk spillt av meget gode musikere. blåsere presenterer med fine farger og den typiske knasende, bitende lyden-

    Har en LAT International IC-300 signalkabel på lån mellom pre og effekt og den ser ut til å mache veldig bra. har bestillt noen meter med bluejeans cable LC-1 fra rawcable.com og noen Eichmann bullet plugger- er spennt på hvordan den blir.

    hele komboen spiller så fantastisk bra og jeg gleder meg til onsdagen. da blir det nytt CDspiller/DAC med MI -analogtrinn. dette blir spennende! ;D
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    bjornh skrev:
    Tror du er litt for be-rør't til å ta fornuftige ting i betraktning, balabu..! Samtidig så er dette fleksible produkter. Merkelig nok klarer du ikke å forbi gammeldagse radiorør... ;D
    Merkelig nok synes jeg en receiver i alle fall bør ha en forsterker. Gi meg en Tripath i det minste. Får jo ikke noe lyd ut av en merkelig tuner uten forsterker og høyttalerutganger, vettu. ;)

    Eller betyr receiver noe annet enn radioforsterker i disse dager? Er jeg blitt så gammel at ordene på ny har skiftet mening? Grøss! Takk Gud for at vi har folk som Malmin, som gjør at i alle falle noen aspekter i livet er til å stole på. ::)
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    Takk for en flott beskrivelse, slartibartfast! ;D
    - og gratulerer nok en gang med superkomboen MI 10.1 / MI 11.
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.976
    Antall liker
    1.842
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    slartibartfast skrev:
    Da har MI10.1 / MI 11 fått spille noen dager og jeg sitter her med den første ordentlige lyttemuligheten.
    .....................

    .....................
    Hele komboen spiller så fantastisk bra og jeg gleder meg til onsdagen. Da blir det ny CDspiller/DAC med MI -analogtrinn.
    Dette blir spennende! ;D
    Ja, dette blir spennende, slartibartfast! :D
    Du må holde oss underrettet.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn