Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 51
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  Taste-fi hos IvarT

  Navn:   anlegg_aapningsbilde.jpg
Visninger: 832
Størrelse: 46.8 Kb

  Tja, hvordan smaker dette, da? Trådtittelen er kanskje litt provoserende for noen, siden den tar utgangspunkt i en pågående diskusjon her på sentralen. Jeg har tatt meg den skamløse friheten til å sitere folk rett inn i åpningen av min egen tråd for å koble eventuelle lesere på denne tankegangen. Se bare her:

  Sitat Sitat fra OMF Se Innlegg
  Mange vil mene at noen innspillinger låter bedre med litt farging, og spiller man i hovedsak slike innspillinger så hvorfor ikke bygge opp et anlegg som gir ønsket farging.
  Og videre her:

  Sitat Sitat fra Final Se Innlegg
  Dette er et valg, å bygge anlegget etter egen smak. På samme måte som å bygge et anlegg med minst mulig farging er et annet valg. Gjør man det vil innspillinger som trenger litt sminke låte dårligere. Spørsmålet er da: Låter det dårligere eller er det bare tydeligere at innspillingen er dårlig. Skal anlegget være en gjengiver eller et musikkinstrument? Her har vi forskjellig tilnærming.
  Hadde noen spurt meg tidligere om jeg holdt på med taste-fi, ville jeg nok ikke ha skjønt bæret av hva de snakket om. Men jo mer jeg har tenkt gjennom mine egne prioriteringer - både før og nå - så har det sakte, men sikkert gått opp for meg: Det er taste-fi jeg egentlig holder på med. Bakgrunnen ligger selvsagt i musikksmaken min. Mye av musikken jeg liker er ikke produsert med tanke på et audiofilt publikum, og mye av den musikken som blir anbefalt av audiofile - som ulike "referanseinnspillinger" og lignende - synes jeg er dørgende kjedelig og gir meg ingenting. Det blir omtrent som å høre maling tørke.

  Kort og godt ønsker jeg at musikken jeg liker skal bli gjengitt på en engasjerende måte. Da må jeg ta en del kompromisser, men det lever jeg godt med. Jeg har ingen ambisjoner om å oppnå et fullstendig nøytralt lydbilde, og orker ikke å være med på den pissekonkurransen som mange deltar i om å komme nærmest mulig et slikt ideal. Mange vil selvsagt bli fornærmet om man anklager dem for å drive med taste-fi, men jeg er blant dem som har erkjent at det er egentlig det som er idealet og målet mitt. Parallelt med dette setter jeg selvsagt (som alle andre entusiaster) stor pris på forbedringer i lyden i form av å oppdage nye detaljer og nyanser, og det er vel derfor jeg holder på med dette.

  Men tilbake til bildet ovenfor. Flere drar sikkert kjensel på mange av disse boksene, men i stedet for å gi en ganske kjedelig oppramsing av modellnavn og -nummer på disse, har jeg lyst å fortelle historien om hvorfor de ble en del av spilledåsen min.

  Dette er dog ikke tråden for de utålmodige, for her blir det først en retrospektiv åpning der jeg forteller min egen taste-fi-historie. Heldigvis blir den delvis illustrert med bilder, så dere som har ganske laber interesse av å lese denne selvbiografiske taste-fi-historien kan i det minste kose dere med bildene og mimre tilbake. Flere av dere har nok hatt mange av de samme boksene en eller annen gang, og det gir kanskje inspirasjon til andre som får lyst til å dele sine tilbakeblikk. Om dere ikke hisser dere for mye opp med dette taste-fi-begrepet da

  For de utålmodige: Så lenge bildene er i svart/hvitt holder jeg på med dette tilbakeblikket. Når bildene kommer i farger har jeg kommet tilbake til dagens smak, så det er bare å scrolle nedover til dere ser farger.
  Siste redigert av IvarT; 08.10.2018 kl. 00:24.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 2. #2
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  Begynnelsen

  I begynnelsen var kassetten, og kassetten var musikk.

  Jeg husker ennå den helt spesielle følelsen da jeg som 11-12-åring hadde kjøpt min egen bærbare JVC kassettspiller. Det var selvsagt en dobbel kassettspiller, for her skulle det gjøres opptak. Mange opptak. Fra andre kassetter, men også mye fra radio. Programmet Rockpeil som gikk på fredagskvelder på daværende NRK P2 var ukas høydepunkt der jeg alltid satt klar ved record-knappen. Og det var like irriterende hver gang programlederne pratet oppå starten eller slutten av sangen…

  Til konfirmasjonen fikk jeg en bærbar cd-spiller. Jeg kunne vel telle cd-ene mine på én hånd da, men etter hvert ble det også flere cd-er. Og for konfirmasjonspengene kjøpte jeg en forsterker brukt av en kamerat. Da hadde jeg signalkilde og forsterker, men høyttalere var det dårlig med. Oppå loftet fant jeg noe gammelt ræl av noen høyttalere som faren min hadde kassert, og koblet disse til. Lyd ble det, men det låt rett og slett grusomt. Skrikende lyd nesten uten bass.

  Så trengte broren min penger til bilens nye lettmetallsfelger, og han tilbydde seg sine gamle Jamo-høyttalere. Det var nok han som gjorde den beste dealen den gangen, men jeg var jo lykkelig over at jeg endelig hadde fått noen høyttalere som i det minste spilte så det gikk an å høre på.

  Hi-Fi Klubbens aviser ble grundig lest side opp og side ned, og et par år seinere kunne jeg endelig ta turen til Hi-Fi Klubben i Bergen for å kjøpe meg noen ordentlige høyttalere. Bergen var langt unna og jeg var avhengig av noen som kunne kjøre bil, så da ble det en lørdag. Hi-Fi Klubben var stappfull av andre kunder denne lørdagen, og jeg måtte vente lenge før det ble min tur. Jeg hadde sett meg ut noen aktuelle høyttalere på forhånd, men det ble ikke mye tid til demo av disse. Likevel visste jeg at det kunne bli lenge til neste gang jeg fikk anledningen, så jeg tok dem nærmest uten å tenke meg om. Det var noen gulvstående i 600-serien til B&W, og de var selvsagt altfor store for det lille gutterommet.
  Siste redigert av IvarT; 07.10.2018 kl. 04:05.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 3. #3
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  Et stereoanlegg på hodet

  Navn:   stax_detalj.jpg
Visninger: 770
Størrelse: 37.8 Kb

  Via Hi-Fi Klubbens aviser hadde jeg lest om disse spesielle hodetelefonene, eller hodehøyttalerne som de ble kalt. Og det var virkelig følelsen av å få høyttalere på hodet da jeg fikk tak i et brukt sett Stax SR-Λ Pro med tilhørende adapter for tilkobling til høyttalerutgangene.

  Disse levde jeg godt med et helt skoleår på hybel, og hadde ikke behov for (andre) høyttalere.

  Navn:   stax_headset.jpg
Visninger: 765
Størrelse: 43.4 Kb
  Navn:   stax_adapter.jpg
Visninger: 757
Størrelse: 85.9 Kb
  Siste redigert av IvarT; 07.10.2018 kl. 04:27.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 4. #4
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  Wow! High-end!

  En regnfull sommerdag i 1996 kom jeg over en annonse på TV 2 tekst-tv (ja, det var faktisk et levende annonsemarked der da) der en lite brukt Electrocompaniet ECI-2 var til salgs. Det tok ikke lang tid før jeg kastet meg over fasttelefonen(!) og ringte selgeren. Stoltheten var ikke rent liten da dette smykket fikk plass på gutterommet:

  Navn:   eci-2.jpg
Visninger: 754
Størrelse: 55.8 Kb

  Samtidig satte dette i gang jakten på nye høyttalere. Hi-Fi Klubbens aviser ble fortsatt nilest, og jeg hadde sett meg ut B&W 805 Matrix. Med en slik forsterker var jeg nokså trygg på at dette ville bli gode greier. Ikke så lenge etterpå fikk jeg tak i et par brukte 805, og de gulvstående i 600-serien til B&W som var altfor store for det lille gutterommet, ble raskt solgt. Et par surround-gutter kom og hentet disse i en knøttliten bil. Emballasjen kunne de bare glemme å få plass til...

  Jeg visste ikke da at det skulle gå 19 år før jeg skiftet ut denne basisen i oppsettet. En del signalkilder ble byttet ut, og jeg kjøpte også en sub til høyttalerne, men det var altså ikke før i 2015 at det skjedde noe på forsterker- og høyttalerfronten hos meg. Jeg hadde nok en tanke i perioder om at det nå var på tide med noe nytt, men det var stort sett økonomien som satte sine begrensninger.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 5. #5
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  En ny æra: Livsløgnen knuses

  Det er i femte akt av Ibsens Vildanden at den pragmatiske doktor Relling kommer med skuespillets mest kjente replikk: "Tar De livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, så tar De lykken fra ham med det samme". Slik føltes det da jeg i 2015 bytta ut min ECI-2. For det som jeg trodde var en virkelig god forsterker, viste seg å være ganske begredelige greier i pen utsmykning. Joda, jeg er klar over at det blant flere her inne er mye nostalgi og varme følelser knytta til denne forsterkeren, men det dreier seg stort sett om en slags "første kjærlighet" og tanken på at det var med den det hele begynte.

  Jeg reagerte først med panikk da jeg merka at den ene kanalen på min tilårskomne ECI-2 begynte å falle ut. Etter hvert fant jeg ut at det kun var da forsterkeren var kald at dette var et problem. Så vurderte jeg en stund å levere den inn til reparasjon, men samtidig begynte jeg lese litt om at Per Abrahamsen hadde begynt med sitt eget merke. En dag kom jeg over en annonse for en demobrukt Abrahamsen V2.0 UP, og slo til på et blunk.

  Navn:   abrahamsen.jpg
Visninger: 765
Størrelse: 62.7 Kb

  Tanken var da at denne skulle bli en ny trofast følgesvenn i mange år, men slik ble det ikke. Det ble aldri noen match mellom Abrahamsen V2.0 UP og B&W 805 Matrix. Jovisst var den god, det føltes som om den var flere lysår bedre enn ECI-2. Du verden så åpen lyden ble! Og bassen ble plutselig stram! Og nå kom massevis av detaljer fram som jeg aldri før hadde hørt. So far, so good.

  Hva var egentlig problemet da? Jo, den øvre mellomtonen ble så utrolig slitsom at jeg fikk øreverk. Selv ved lytting til moderat volum kom denne smerten i ørene snikende, og jeg kunne kjenne den lenge etterpå etter en liten lytteseanse. Det låt absolutt ikke skarpt og spisst, men "hardt" på et vis. Jeg holdt vel ut en måned, og så ble den solgt. Da tok jeg ingen sjanser, og gikk da tilbake til den runde mellomtonen til EC, men ECI 4 denne gangen siden jeg hadde fått demonstrert hva mer strømreserver gjorde med lydbildet og kontrollen over lydbildet.

  Navn:   eci_4.jpg
Visninger: 761
Størrelse: 31.5 Kb
  Siste redigert av IvarT; 07.10.2018 kl. 12:45.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 6. #6
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  Engelsk lyd

  Likevel ble det nå vanskelig å slå seg til ro siden Abrahamsen V2.0 UP hadde demonstrert hva som var mulig å få til av åpen lyd. Det ble aldri det samme med ECI 4. Selvsagt var det noe helt annet enn ECI-2, men mellomtonen kom liksom aldri helt fram. Det låt behagelig, men aldri skikkelig åpent. Etter hvert la jeg ut en tråd om dette, for jeg hadde lyst å prøve noen andre høyttalere for å se om jeg kunne få en mer åpen lyd uten at det ble hardt. Litt tidligere hadde jeg så vidt vært inne på tanken om å bytte ut mine B&W 805 Matrix, men tilbakemeldingene fra folk på sentralen var at disse høyttalerne var så gode at jeg aldri måtte kvitte meg med dem. Jeg har en mistanke om at det er en del nostalgi knyttet til disse også.

  I den nye tråden kom det raskt tips om noen trauste engelskmenn, nemlig Spendor og Harbeth. Etter litt søking fant jeg ut at Norsk Hi-Fi Center og Hallvar Rostad var rette mannen å snakke med om disse, og litt seinere ble det tur over fjellet til Krokstadelva og en god lytteseanse hos Hallvar. Her var lyden jeg hadde vært på jakt etter! Jeg endte opp med et par Spendor A3, og trosset alle tilbakemeldinger om at jeg ikke måtte selge B&W 805 Matrix. Kort tid etterpå ble de ble solgt sammen med subben, og jeg må innrømme at jeg aldri har savnet dem.

  Navn:   spendor_a3_vs_b&w.jpg
Visninger: 773
Størrelse: 110.1 Kb

  Elektronikken ble også britisk ikke lenge etterpå. Hos Hallvar hadde jeg hørt Spendor A3 på Exposure, og jeg visste at det var den ultimate matchen for disse. Men ikke hadde jeg råd til å kjøpe nytt, og ikke var det noe å oppdrive på brukten. Så det ble da først en periode med Naim og Rega som jeg fikk tak i brukt. Det ble selvsagt noe helt annet enn Electrocompaniet, og jeg var på rett vei. Men det var først da jeg fikk tak i Exposure på brukten at det virkelig satte seg. Da ble det synergi over hele linja.

  Nok en gang tenkte jeg at jeg var kommet i mål med noe jeg kunne kose meg med i årevis. Men, så var det denne øvre mellomtonen igjen da. Ikke slik øreverk som med Abrahamsen på 805, men en mer skrikende variant som kom fram av og til på musikk med mye energi i øvre mellomtone. Denne gangen kjøpte jeg en liten digital eq for å se om jeg kunne få bukt med problemet. Jeg klarte å lokalisere frekvensområdet der det var problematisk, men jeg ble aldri fortrolig med denne eq-en, og jeg fikk det ikke til å låte bra med den tilkoblet.

  Så kom det en tanke snikende om en annen høyttaler som jeg hadde vurdert sterkt før jeg endte opp med Spendor A3 - nemlig Harbeth C7ES-3. Jeg husket ennå den fantastiske mellomtonen fra demoen hos Hallvar, og slo til da disse dukket opp på brukten. Jeg var nokså spent da jeg koblet disse opp, men ble ganske snart rolig. All tendens til skrikende øvre mellomtone som jeg hadde hørt fra Spendor A3, var nå borte vekk. I tillegg fikk jeg en vidåpen mellomtone som strødde om seg med detaljer, og bassen ble betydelig strammere, og dypere. Nå ble det også mulig med skikkelig nærfeltslytting, og det måtte jeg jo selvfølgelig teste:

  Navn:   near_field_listening.jpg
Visninger: 766
Størrelse: 62.9 Kb
  Siste redigert av IvarT; 07.10.2018 kl. 03:33.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 7. #7
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg

  Dagens anlegg - nå kommer fargebildene!

  Historien kunne ha sluttet her. Men så har vi da denne brukten der flotte ting stadig dumpes ut. Jeg hadde absolutt ingen planer om å kjøpe nye høyttalere, og var svært godt fornøyd med mine Harbeth C7ES-3. Men i august oppdaga jeg at lovemusikk hadde lagt ut noen fristende Spendor A9, og jeg kunne ikke la den sjansen gå fra meg. Dermed ble det tur til lovemusikks hule i Nordhordland, og vi sealed the deal med mye røyk og kaffi, kombinert med en hyggelig prat om hifi og hfs og litt andre ting (vi prøver jo å ha et liv utenom anlegget også). Denne gangen var det jeg som måtte stappe store høyttalere inn i en knøttliten bil. Men disse gikk heldigvis inni bilen med emballasjen på.

  Jeg inngikk en avtale med meg selv denne gangen om at jeg ikke skulle forhaste meg med å selge Harbeth-høyttalerne, så de står her ennå. Selv om de akkurat nå er forvist til skammekroken, har de ingenting å skamme seg over. Disse er fantastiske musikkformidlere.

  Navn:   harbeth-krok1.jpg
Visninger: 759
Størrelse: 36.1 KbNavn:   harbeth-krok2.jpg
Visninger: 762
Størrelse: 44.8 Kb

  Det tok likevel ikke lang tid før jeg la merke til at Spendor A9 er mer raffinerte og også mer nøytrale. For en taste-fi-er som meg kan det noen ganger bli litt i grenseland på mindre gode musikkproduksjoner, men på ordentlig gode musikkproduksjoner er de helt overlegne. I tillegg er de jo en betydelig større høyttaler enn de som nå står i skammekroken, så det merkes på bassen at her er det større membranareal.

  Navn:   spendor_a9.jpg
Visninger: 781
Størrelse: 109.0 Kb

  Likevel er de strammere i bassen enn C7ES-3, og det er ikke mye festpukkel i bassen å spore. Harbethene har nok litt mer moro-faktor i bassen, så med min musikksmak tror jeg at jeg gjør lurt i å beholde dem også. Kanskje det en dag blir to anlegg hos meg?

  Men det tok ikke så lang tid etter at Spendor A9 kom i hus før en ny krabat tok plass i racket:

  Navn:   amr-forsterker.jpg
Visninger: 762
Størrelse: 43.4 Kb

  Abbingdon Music Research høres jo ut som om det er noe fra tv-serien Med hjartet på rette staden. AMR høres jo litt tøffere ut, så jeg skjønner godt at de har valgt forkortelsen. Dette er altså AM-777, en integrert hybridforsterker, altså med et rør i pre-delen. Her er det ikke noe rør som stikker opp, men AMR har lagt inn noen glugger i topplokket som får fram kikkeren i oss:

  Navn:   rorvindu.jpg
Visninger: 762
Størrelse: 72.0 Kb

  Denne forsterkeren fikk jeg en demo av da jeg var hos Hallvar i 2015, og det er igjen denne brukten som er grunnen til at det plutselig ble ny forsterker på meg. Men selvsagt også at Spendor A9 spiller mer raffinert og nøytralt enn de andre høyttalerne jeg har hatt, og det ble nokså fort klart for meg at spesielt mellomtonen spiller med et helt annet register med denne forsterkeren. Det skal bli spennende å høre Harbeth C7ES-3 på denne forsterkeren.

  På samme måte som med Harbeth-høyttalerne, så inngikk jeg en avtale med meg selv om at jeg ikke skulle forhaste meg med å selge Exposure-forsterkeren. Det sitter også et bra MM-RIAA-kort i pre-en Exposure 3010S2, så denne gjør ennå litt nytte for seg. Dacen Exposure 2010S2 er jo også hjertet i den digitale formidlingen, og gjør seg absolutt ikke bort i litt mer raffinert selskap:

  Navn:   exposure_pre+dac.jpg
Visninger: 770
Størrelse: 51.1 Kb

  Siden poweren Exposure 3010S2 fortsatt står der, måtte jeg selvsagt prøve den med AMR som pre, men det ble ikke det store. AMR spiller bedre integrert.

  Navn:   exposure_power.jpg
Visninger: 761
Størrelse: 28.5 Kb

  All in for Exposure! Til og med cd-spilleren er fra dette britiske merket. Exposure 2010S er samme serie som dacen, og låter veldig likt:

  Navn:   exposure_cd-spiller.jpg
Visninger: 763
Størrelse: 23.2 Kb

  Og strømmingen starter med Bluesound Node N100 som digital transport:

  Navn:   bluesound.jpg
Visninger: 762
Størrelse: 45.1 Kb

  Den kanskje mest nedprioriterte delen av anlegget er vinyldelen. Jeg hadde tidligere en Rega P3-24, men hadde så mye surskap med den og fikk den aldri til å gå skikkelig jevnt. Så da fulgte jeg rådet fra en hfs-er om å gå for en litt uvanlig kombinasjon: En Rega RP1 med en Ortofon 2M Black. Galskap, vil vel de fleste si, og mange synes det.

  Navn:   rega_rp1.jpg
Visninger: 755
Størrelse: 40.8 Kb

  Jeg ville nok helt klart ha fått mer ut av denne pickupen med en bedre spiller, men uavhengig av spilleren sliter jeg med at denne nåla plukker opp alt av støy og ulumskheter, så det er ganske håpløst å spille plater. Selve lydkvaliteten er i og for seg ikke noe å utsette på i støyfrie parti på noen plater, men det er ofte kolossalt med rillestøy som kommer fram, og da dreper det hele gleden ved å spille plater. Jeg har selvsagt prøvd meg på platevask, og det har hjulpet noe, men ikke nok. Jeg må nok prøve meg litt mer fram med platevask for å se om jeg får bukt med problemet, men nå i det siste har jeg ikke brydd meg noe særlig om vinyldelen.

  Navn:   ortofon_black.jpg
Visninger: 761
Størrelse: 34.7 Kb

  Stax SR-Λ Pro har fulgt meg siden ungdomstida, men for et par år siden ble den passive SRD-6-adapteren bytta ut med en skikkelig Stax SRM-T1 Driver Unit. Du verden så stor forskjell det ble! Nå fikk jeg virkelig hørt hva disse tilårskomne hodehøyttalerne(!) er gode for:

  Navn:   stax_amp.jpg
Visninger: 753
Størrelse: 61.9 Kb

  I høst ble headfi-avdelingen min utvida også med et sett Audeze LCD-2 Classic hodetelefoner og en Audeze Deckard hodetelefonforsterker, så nå er det virkelig gøy med lyd på hodet:

  Navn:   audeze.jpg
Visninger: 763
Størrelse: 86.2 Kb

  Det ble litt hodebry med disse hodetelefonene da jeg bytta forsterker siden AMR-forsterkeren ikke har noen linjeutgang med fast nivå, så løsningen ble å sette en RCA-splitter på dacen og lenke videre fra Stax SRM-T1 til Audeze Deckard. Ikke noe særlig for nevrosene å koble på flere ledd i signalveien, men jeg tror jeg skal klare å leve godt med denne løsningen. Alternativet blir jo i så fall å kjøpe inn en god dac som kan brukes som kilde for et rent head-fi-anlegg. Det kommer muligens noe slikt etter hvert

  Navn:   rca-splitter.jpg
Visninger: 764
Størrelse: 145.7 Kb

  Alle analoge signal- og høyttalerkabler er for øvrig fra Van Damme og levert av sentralens Hb 52. Det har blitt en skikkelig kabelsalat bakom racket, men sånn blir det vel når man skal ha alle mulige slags bokser, og alle skal ha strøm og signal:

  Navn:   kabelsalat.jpg
Visninger: 762
Størrelse: 55.5 Kb

  Selve rommet er vel greit å ha et par bilder av til slutt, slik at man får et visst inntrykk av hvordan det ser ut. Dette er en kombinert stue og kjøkken i åpen løsning på totalt ca. 28 kvadratmeter, og selve stuedelen er på rundt 20 kvadratmeter. En murvegg/pipe stikker ut 1,4 meter som et skille mellom stuedelen og kjøkkendelen. Dette er en kjellerleilighet med betonggolv og flatt tak med takplater.

  Jeg har tidligere slitt litt med en litt hard klang fra de øverste frekvensene, og har derfor limt opp noen slike tynne dempematter i skumgummi med pyramideformet overflatemønster (også i taket, men de viser ikke på bildene). Selvsagt er ikke dette ordentlig demping, men nok til at det tok bort den litt harde klangen i de øverste frekvensene.

  Navn:   lytterom2.jpg
Visninger: 752
Størrelse: 75.6 KbNavn:   lytterom1.jpg
Visninger: 756
Størrelse: 77.2 Kb
  Siste redigert av IvarT; 07.10.2018 kl. 19:37.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 8. #8
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,672
  Tagget i
  2 Innlegg
  Flott start. Fin tråd som skal følges med på.

 9. #9
  Hifi Freak Kanutus's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2014
  Sted
  Nesodden
  Innlegg
  1,917
  Tagget i
  0 Innlegg
  Herlig skrevet! Man lever seg inn i reisen din, som har vært (og er) både spennende og interessant!
  LM518IA • LM-H222 • TD150MKII • TD160MKII • TD126MKIII • DIY-streamer-DDDAC • Synology
  Anbefaler www.bandcamp.com for kjøp av digital musikk.

 10. #10
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Dazed Se Innlegg
  Flott start. Fin tråd som skal følges med på.
  Takk for det, Dazed Jo, jeg har jobba en del med åpningen av denne tråden. I dramaturgien er det jo viktig med et godt anslag for å fange oppmerksomheten, og jeg konkurrerer med ganske mange andre på hfs når det gjelder å blotte seg. Da gjelder det å finne sin egen stil som også kan gjøre det underholdende for andre å lese.

  Mer kommer, men jeg har nå lagt lista såpass høyt at jeg virkelig må jobbe med hvert enkelt innlegg for å holde oppe underholdningsverdien
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 11. #11
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kanutus Se Innlegg
  Herlig skrevet! Man lever seg inn i reisen din, som har vært (og er) både spennende og interessant!
  Takk takk, Kanutus Godt å høre at det jeg forsøkte på ikke bare ble noe kjedelig og intetsigende oppgulp fra gamle dager. De fleste forventer vel en viss litterær kvalitet i denne tråden også framover, så da gjelder det å beholde det levende språket.

  Forventningsnivået er herved satt!
  Siste redigert av IvarT; 07.10.2018 kl. 17:16.
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 12. #12
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  6,863
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hærlig tråd
  Hovedanlegg:
  DAC: Heed Obelisk DA m/oppgraderte kort PRE: Musical Innovation, MI25 EFFEKT: Musical Innovation, MI18 HØYTTALERE: Uscher Dancer Mini 2 DMD KABLER: Ja
  Billig anlegget:
  Signalkilde: Marantz CD 17 DAC:Bel Canto 2.5 Forsterker: Marantz PM 17 Høyttalere: Klipsch RP160M

 13. #13
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra lovemusikk Se Innlegg
  Hærlig tråd
  Takk, lovemusikk Det er jo tross alt gamlekassene dine som poserer her Ja, det skal jo være herlig med anlegg. Er det ikke derfor vi driver med dette, da?
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 14. #14
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  6,863
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra IvarT Se Innlegg
  Sitat Sitat fra lovemusikk Se Innlegg
  Hærlig tråd
  Takk, lovemusikk Det er jo tross alt gamlekassene dine som poserer her Ja, det skal jo være herlig med anlegg. Er det ikke derfor vi driver med dette, da?
  Joda det er difor
  Kost meg litt selv i dag.
  Ja de er fine de høyttalerne
  Hovedanlegg:
  DAC: Heed Obelisk DA m/oppgraderte kort PRE: Musical Innovation, MI25 EFFEKT: Musical Innovation, MI18 HØYTTALERE: Uscher Dancer Mini 2 DMD KABLER: Ja
  Billig anlegget:
  Signalkilde: Marantz CD 17 DAC:Bel Canto 2.5 Forsterker: Marantz PM 17 Høyttalere: Klipsch RP160M

 15. #15
  Hifi Freak Holmium's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  3,108
  Tagget i
  0 Innlegg
  Herlig tråd, skal følges.

 16. #16
  Overivrig entusiast IvarT's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2015
  Sted
  Haugesund
  Innlegg
  932
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Holmium Se Innlegg
  Herlig tråd, skal følges.
  Takk for det, Holmium Forventningspresset øker jo for hver eneste som skriver at de skal følge tråden, så da gjelder det å legge press på seg selv for å holde oppe nivået
  «Et menneske feiler så lenge det vil noe.» (Johann Wolfgang von Goethe)

 17. #17
  Hifi Freak Final's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,908
  Tagget i
  5 Innlegg
  Album
  1
  Gratulerer med egen tråd - morsomt å lese om reisen frem til i dag. Abonnement er tegnet

 18. #18
  Æresmedlem Evo III's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  Follo
  Innlegg
  14,210
  Tagget i
  8 Innlegg
  Album
  1
  Kul tråd,jeg deler din mening om "hi fi musikk " stort sett kjedlige greier. Fin reise du har hadt da

  O
  |Sonus Faber|Accuphase|CEC|Luxman|Acoustic Solid Wood Black|SME|Leema|Ortofon|

 19. #19
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,708
  Tagget i
  11 Innlegg
  Torget
  2
  Fin tråd som jeg skal følge med videre på

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 20. #20
  Overivrig entusiast hammershaug's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Sted
  Gausdal
  Innlegg
  811
  Tagget i
  0 Innlegg
  Meget godt beskrevet reise i tid og hi-fi. Vi har mange fellestrekk og lik tilnærming til gjengivelse, så jeg kjenner meg veldig godt igjen.

  Følger spent med videre.
  «Most people use music as a couch; they want to be pillowed on it, relaxed and consoled for the stress of daily living. But serious music was never meant to be soporific» ~Aaron Copland

  Spiller for øyeblikket på amerikanske horn, engelsk vinylsnurre og et tysk kraftverk

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed