Side 1 av 4 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 75
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Terje-A's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  En leilighet i Moss
  Innlegg
  6,495
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Er High End døende?

  Fant denne artikkelen i fra 1994, men jeg føler at den er like aktuell i dag, nesten 25 år senere. Snobberiet går over alle støvleskaft, har du ikke dyrt nok anlegg så kan du heller ikke høre forskjell og dermed har du ikke stemmerett. Og ofte kobles pris og lydkvalitet ukritisk sammen. Jeg er overbevist om at et anlegg til 30.000,- med komponenter og rom som passer godt sammen kan lett spille bedre enn et anlegg til ti ganger prisen. Det finnes mange gode produkter der ute som ikke koster all verden.
  Navn:   666rip.promo_.jpg
Visninger: 1311
Størrelse: 52.5 Kb
  Slowly, painfully, high-end audio seems to be dying. We all know it but we're apparently unable to resuscitate the patient. US dealers are closing at alarming rates—it must be the economy. Women continue to avoid the High End—it must be the technobabble combined with male equipment fetishism. Younger people aren't hopping aboard—it must be all those other things competing for their money. (Then again, it might be the High End's abhorrence of rock'n'roll.)
  While it seems we're quick to point fingers and find scapegoats, we haven't addressed the primary causes of high-end audio's apparently inevitable decline. In the minds of most music-loving Americans, the High End simply doesn't exist. And for the minority who are aware of it, the High End is simply too expensive.

  Is high-end audio dying? Audio equipment is better than ever. There is great gear available at virtually every price. The equipment isn't the problem. The high prices aren't even the problem. We are the problem. We aren't getting the right message out. We aren't effectively communicating the value of high-end audio. We focus on the ultra-expensive without spending adequate time on truly affordable equipment. We are elitist snobs about our equipment and the music we enjoy. We put down video and interactive games and midi and computer interfaces because they aren't important to us. We are making a tragic mistake.

  Read more at https://www.stereophile.com/content/...7YOkAP3HQE6.99
  Pioneer U-05, McIntosh MC275 Mk.VI, ProAc Studio SM100, Bluesound Node 2, Sony K970ES, KA3ES, JA30ES, JA20ES. Audioquest, Klotz, Van Damme, Wireworld. Headset: Grado SR60e. På tur; Sony WM-20, MZ-R410, MDR-EX650AP
  - Good audio engineering is timeless -

 2. #2
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,103
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ingen fare. Det vil alltid være nok av oss elitistiske snobber til å holde high-end i live og det vil fortsatt skrives slike artikler om 25 år. Stikkord her er Warshawa og Munchen.

 3. #3
  Overivrig entusiast OlaR's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  626
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg synes det er mye som tyder på at hifi generelt, og særlig high end, er på vei ut. Det er bare å se seg litt rundt, f. eks. hvis man tar en tur på en messe; min hårsveis er den mest populære, og den består av en hvit krans rundt en blank skalle! (Samme sveis er også i flertall på folk som tar av seg en mc-hjelm..)

  Datteren min fikk et greit stueanlegg av meg for noen år siden. Det gikk til resirk da hun flyttet i sommer. Hun ble veldig overrasket da jeg nevnte at jeg kjente noen som kunne tenke seg å overta det... Men de som kunne tenke seg det, ja nettopp, de var mer på min alder.
  Som de fleste her på Sentralen, har jeg også noen bokser som er koblet sammen med noen kabler.

 4. #4
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,103
  Tagget i
  0 Innlegg
  High-end har aldri vært og kommer aldri til å bli noe for "the great unwashed".

 5. #5
  Hifi-entusiast Motorhome's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2018
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  251
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ser at enkelte High End tråder har dabbet av. Har ikke vært virksomhet siden i sommer Hvis undommen skal gå rund me mobilen og streame rett i øra med mp3, da blir det ikke noe tilvekst av highendere. Tedensen har vart i flere år. Det er forsatt liv i de gamle sølvrevene
  Som de skriver i Stereophile, så har det vært for lite publisitet for highend produsenter som er best i verden på sitt felt.
  Når det gjelder bil, så er folk villig til å betale for dyre biler og skyhøye avgifter.
  Siste redigert av Motorhome; 09.12.2018 kl. 21:59.

 6. #6
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,416
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Terje-A Se Innlegg
  (Then again, it might be the High End's abhorrence of rock'n'roll.)
  Dette. Hvem vil ha high-end hvis det ikke duger til å spille tung og sint rock? Ikke jeg iallfall.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 7. #7
  Hifi Freak Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  9,909
  Tagget i
  7 Innlegg
  Album
  1
  Er ikke HFS for hifi og DIY i alle varianter, da?
  Lite high end snobberi her inne, med unntak av all sukkingen over hvor fælt high end er, naturligvis.

 8. #8
  Hifi Freak DagT's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,464
  Tagget i
  0 Innlegg
  Neida, jeg tror ikke det er døende. Jeg har tre gutter i slutten av tenårene som er interessert i musikk og klager når kjelleranlegget de bruker til å se på film ikke funker. De er imidlertid mer motstandsdyktig til svada enn jeg var på deres alder, kanskje på grunn av alle diskusjonene omkring klima og vaksiner, at de er mer bevisst på lureri. Det er et godt tegn.

  Guttene mine kommer til å kjøpe bra anlegg (og en av dem som spiller piano drømte igår om å kjøpe flygel) men de lar seg nok ikke lure av grønne tursjer og moderne varianter av det samme.
  Electromagnetic and acoustic imagery

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,827
  Tagget i
  4 Innlegg
  High-end er klart døende, i hvert fall overfor de som kjøper det mest med ørene. Sitter selv for øyeblikket med Benchmark forforsterker/DAC rett inn i to aktive studiohøyttalere, irriterende smått men nesten irriterende bra, men null eierglede som en stabel Krell eller ML ville vært.

  På den annen side, i dag får man så mye i klassen rett under high-end, som er så bra. Og da spesielt i form av stadig flere integrerte produkter som gjør at man med dette kan klatre høyere opp på lyd-nirvana-stigen som følge av fornuftige priser med "alt-i-ett / svært-mye-i-ett" produkter :-)

  Fete integrerte forsterkere med råbra DAC'er og muligheter for streaming - til rundt 100.000 - tar en jo med til lydopplevelser som koster 2, 3-gangeren mer i form av separate komponenter. Disse multi aparaturer fra 30.000 låter jo riktig så bra, på dertil egnede høyttalere.

  Høyttalere, derimot, fortsatt er noe bra og ufattelig mye av det dårlig.

 10. #10
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,313
  Tagget i
  2 Innlegg
  High end er for tilårkommende herrer med høyt hårfeste, krans eller at kammen er byttet ut med en våt klut. Det krever sin mann og lommebok å komme til high end land. Er jo derfor man på messer ser kun disse tynnhårede. Man må som oftest gå den tunge veien etter å ha hatt høyttalere med rød kant og klasse D forsterkere med en dullion watt. Higen etter noe mer sniker seg som oftest på etterhvert. Er iallefall slik jeg opplever det...

 11. #11
  Overivrig entusiast K2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Skedsmokorset
  Innlegg
  582
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vi har jo fortsatt hester også selvom de ikke utgjør noen viktig del av dagens transportsystem.

 12. #12
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,757
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra elefantmannen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Terje-A Se Innlegg
  (Then again, it might be the High End's abhorrence of rock'n'roll.)
  Dette. Hvem vil ha high-end hvis det ikke duger til å spille tung og sint rock? Ikke jeg iallfall.
  ikke bare rock, men igrunnen alt som er tung og sint.
  tung og sint hip hop, tung og sint elektronika, tung og sint dansemusikk, etc, som feks de greiene som spilles på berghain, er fraværende innen hi-end.
  sjekk på messer eller youtubesnutter av hi-end-gærninger som demonstrerer anlegget sitt, så hører du stort sett bare soft crap med såkalt "god lyd" (nærmikket vokal og få instrumenter, helst uten strømtilkobling) som ikke får lydbildet i de hi-end-korrekte anleggene til å klappe sammen og bli til grøt.
  ungdommen driter i sånn musikk, og det gjør de klokt i.
  Siste redigert av rama; 10.12.2018 kl. 03:14.
  Medlem av Hornalliansen
  og kåt-trist på speednedtur

 13. #13
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2017
  Innlegg
  318
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er bare å kikke litt på nettet...High End is alive and living very well...men ikke så mye i Norge...
  TV: LG 55 UH 850VAEN=4K/Ultra HD Edge LED med 200 hz, 3D WiFi og Smart TV samt støtte for både HDR 10 og Dolby Vision. Elektronikk: Yamaha RX-A 860, Panasonic DMP-UB 700, Pioneer DVD med SACD og DVD Audio avspilling.
  VIASAT HD PVR Pace TDS 865 NV+ SAMSUNG GX-V1680 SJ 4K, CANAL DIGITAL ADB HD PVR, til svensk TV og nyeste HD Smart box til norsk TV.
  DAB radio: Tiny Audio M7 med optisk utgang. Høyttalere: Canton CD 160 7.1 Og oppdaterte HDMI kabler...ikke noe Clas eller Biltema her i huset...

 14. #14
  Moderator Bjørn.H's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  19,738
  Tagget i
  4 Innlegg
  Prisene er hinsidige på en del High End. Men det er en annen diskusjon.
  Hegel H90, Monitor Audio GS20, Gold C150, Reloop Turn5 m/Clearaudio Virtuoso, Rega Fono MM, Bluesound Vault2, Chromecast, Blue Jean Cable, Yamaha RX-V3800, Sony BDP-S5500. Selges: Focal/JM-Lab: Chorus 736S, Chorus CC700S, Chorus SW700S, Chorus 706S m/org. stat.

 15. #15
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,402
  Tagget i
  4 Innlegg
  Jeg tror nok det er den stadig økende kvaliteten på betalbart utstyr som kommer til å bli det største problemet for 'high end'-leverandørene. Og at svadaen stadig oftere gjennomskues, naturligvis. Noe blir det igjen, men fremtidens kunder vil nok i større grad se 'high end' med samme øyne som mekaniske ur, helt uten illusjoner om at det er bedre enn klokka på telefonen.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 16. #16
  Hifi Freak Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  9,909
  Tagget i
  7 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra rama Se Innlegg
  Sitat Sitat fra elefantmannen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Terje-A Se Innlegg
  (Then again, it might be the High End's abhorrence of rock'n'roll.)
  Dette. Hvem vil ha high-end hvis det ikke duger til å spille tung og sint rock? Ikke jeg iallfall.
  ikke bare rock, men igrunnen alt som er tung og sint.
  tung og sint hip hop, elektronika og annet dansemusikk, som feks det de spiller på berghain, er fraværende innen hi-end.
  sjekk på messer eller youtubesnutter av hi-end-gærninger som demonstrerer anlegget sitt, så hører du stort sett bare soft crap med såkalt "god lyd" (nærmikket vokal og få instrumenter, helst uten strømtilkobling) som ikke får lydbildet i de hi-end-korrekte anleggene til å klappe sammen og bli til grøt.
  ungdommen driter i sånn musikk, og det gjør de klokt i.
  Jeg har hatt en del besøk hos meg, hvor det har blitt spilt en del fra Tidal, hvor jeg har tenkt ‘hvis dette er musikken man spiller hjemme, så lyder det nok best på stereoanlegget i bilen’, så ja - det kan godt hende at high end assosieres med spesifikke sjanger.
  Når det er sagt så er vel de færreste her inne på jazz hvor kvaliteten stort sett er hensyntatt og god.

 17. #17
  Hifi Freak Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  9,909
  Tagget i
  7 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Zomby_Woof Se Innlegg
  Jeg tror nok det er den stadig økende kvaliteten på betalbart utstyr som kommer til å bli det største problemet for 'high end'-leverandørene. Og at svadaen stadig oftere gjennomskues, naturligvis. Noe blir det igjen, men fremtidens kunder vil nok i større grad se 'high end' med samme øyne som mekaniske ur, helt uten illusjoner om at det er bedre enn klokka på telefonen.
  Dette med folk som ofte lures inn i sære investeringer tror jeg er en myte.

 18. #18
  Hifi Freak The Gunner's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  6,797
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  1
  Wilson Benesch The Circle/Nanotube One/The Carbon * Micromega Duo CD3.1 * Danish Audio Design DAC10/PSU10/CAP10 * Cary PH-302 * Red Wine Audio Isabella LFP-V Edition * Consonance Cyber 211 * Impulse Ta'us * 2x Ken Kreisel DXD-808 * Heed Audio Orbit 2 * Isotek MiniSub GII * Harmonic Technology ProSilwayII/Pro9+

  The Gunner's Dream

 19. #19
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,416
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra rama Se Innlegg
  Sitat Sitat fra elefantmannen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Terje-A Se Innlegg
  (Then again, it might be the High End's abhorrence of rock'n'roll.)
  Dette. Hvem vil ha high-end hvis det ikke duger til å spille tung og sint rock? Ikke jeg iallfall.
  ikke bare rock, men igrunnen alt som er tung og sint.
  tung og sint hip hop, elektronika og annet dansemusikk, som feks det de spiller på berghain, er fraværende innen hi-end.
  sjekk på messer eller youtubesnutter av hi-end-gærninger som demonstrerer anlegget sitt, så hører du stort sett bare soft crap med såkalt "god lyd" (nærmikket vokal og få instrumenter, helst uten strømtilkobling) som ikke får lydbildet i de hi-end-korrekte anleggene til å klappe sammen og bli til grøt.
  ungdommen driter i sånn musikk, og det gjør de klokt i.
  Jeg vet, og dette har alltid provosert meg. Skjønte aldri når jeg var ung selv hvordan det var mulig, eller i det hele tatt lovlig, å konstruere dyrt reproduksjonsutstyr for musikk, men som ikke egnet seg til å reprodusere den musikken som folk flest hører på. Også ender man som ung opp med helt jævlige Cerwin Vega høyttalere eller det som verre er isteden, også er løpet kjørt.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 20. #20
  Hifi Freak janfrt's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2011
  Sted
  Pt. Surnadal
  Innlegg
  7,460
  Tagget i
  0 Innlegg
  Snobberi har alltid vært forbehold tullinger, jfr. gratisleverandøren av dresser til Fretex. Men, nøkternhet har derimot alltid fungert. Surprise?

  Det finnes High End på absolutt alle områder, ikke bare Hi Fi, men også slikt som mat, biler, dasser, gressklippere osv. Menn og kvinner finner alltid et High End-menneske som er attraktivt og som man vil ha tak i. Men, jegeren har for lite penger. For jævlig å si. Så går man ned et hakk. That´s Life.

  Så, penger er faktisk noe av cluet enten man vil eller ei. Dermed er konklusjonen på Terje-As spørsmål: Hi End er ikke ute å kjøre, teknologien suser videre og den stoppes ikke. Det ville jo bare vært fjollete. Markedet fungerer ikke på det viset.

  Jeg har både Devialet og masse Tandberg og elsker begge deler. De har hver sin signatur, men Devialet knuser Tandberg når det trykkes på gassen.

  Konklusjon fra min side: Utviklingen kan ikke stoppes, den må derimot stimuleres av bl.a. oss forbrukere. Høre forskjell på et anlegg til 30k versus ett til 300k? Det er et tullespørsmål; det er klart det blir bedre, det viser måleresultater. Men, hva den enkelte oppfatter er en annen sak.

  Som jeg har skrevet tidligere: Det beste tweak er å rense ørene. Ha en god natt.
  Min største glede er å servere mine nærmeste det beste av mat, vin og musikk.

Side 1 av 4 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed